[QUOTE=Vob Trader;66081]dow düşecek bu gece diosun:) yarın alırdın longu[/QUOTE]
işte ayrıntı burada bizde fiyatlarda o hafif düşüş.
8350 ye kadar normal.
Printable View
[QUOTE=Vob Trader;66081]dow düşecek bu gece diosun:) yarın alırdın longu[/QUOTE]
işte ayrıntı burada bizde fiyatlarda o hafif düşüş.
8350 ye kadar normal.
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66083]Dün yazdığımız gibi VOB düşen kanal bugünkü direncimiz 32500 idi. Oraya yakın bi silkeleme daha yaptılar.. Belli olmaz belki yarın 3 4 kere daha yaparlar . kazanç büyük çünkü..
32,500 Orayı kırsın ben de sizin gibi LONG çu olurum. hatta ölene kadar long kalırım :)[/QUOTE]
demin 31500 son satış fırsatı demedinizmi?
emin olmamak gerekiyor demekki.
[quote=catedral;66082]Sayın Özgür
Adınızın önüne Borsacı tabirini koymuşssunuz amaaa..
Eğer 10 gün boşlukta Otomotive istenen para verilir yada bizde bir İMF anlaşması falan olursa ...
[B]O şortlarınızı caaarrrt diye sıyırıverirler aşağı..[/B]kom Borsacı olsanız bunu bilir 10 gün tatil öncesi 40 kere düşünürdünüz.kom[/quote]
9 Yıllık borsacıyım.. Bayramda iyi bi haber geldiğine hiç şahit olmadım : )
Kaldı ki bu Ağustos tan kalma 5 aylık düşen kanal direncini kıracak kadar önemli bir haber olmalı.. IMF yi komple bize bağışlamaları felan. Hiç kriz olmamış gibi.
32500 geçilene kadar SHORT a devam.
[QUOTE=VOBiX;65981]31,850 mi yoksa 32,050 mi önce görülecek acaba ikisi de görüelcek ama önce hangisi?[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;65983]31850 tamam sıra 32050 de[/QUOTE]
32050 de tamam.
Bayramdan sonraya gaplı uzun düşünüyolar bence, bayramdan önce sert aşağıya düşüp çıkma işini yapamadılar beceriksizler, artık yarına belli olur ama, sanırım bayram sonu dow yukarda olacak, hava olumlu olacak, yılbaşına dow 10000 i geçmiş olacak, bizimde 37000 imiz var spot 30 da, ama bakalım, yarın olsun, pozisyonda kalacak yürekler belli olur, öyle anlamam ben yavru danaymış fok balığıymış bu iş ancak yarın akşam kapanışta belli olur:) saygılar.
[QUOTE=hexen;66079]sabah 31300 flat oldumdn sonra 32200 malyet short etim sindi ..stopum yakın .tehlikeli pozyon dikat olun..
systems ters yondeyim.. af olmaz[/QUOTE]
Aman Sayın Hexen im dikkatli olun... Flama yaptı yine 5 dakkalıklarda.
gerçi veri var ne olacağı belli olmaz ama. Yukarı hareketlerde çok sert atar kendini.
sp direnç 873,
880 ayı rallisi onay yeri. 840 destek.
sevgiler.
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66086]9 Yıllık borsacıyım.. Bayramda iyi bi haber geldiğine hiç şahit olmadım : )
Kaldı ki bu Ağustos tan kalma 5 aylık düşen kanal direncini kıracak kadar önemli bir haber olmalı.. IMF yi komple bize bağışlamaları felan. Hiç kriz olmamış gibi.
32500 geçilene kadar SHORT a devam.[/QUOTE]
Sizde haklısınız 9 > 20 den :)
Dolara nasıl çakıyolar ama, tek tek sayıyor namussuzlar, bide piyasa miyasa sayıklanıyor:) , bu vobda tahta yapanlar aç ulan, şerefsizim aç, görmemişlere tahta yaptırırsan piyasa emanet edersen sonu bu olur işte, koskoca bir millet bu sonradan görmelerin yarattığı fiyatlara bakıp dolar alıp satıyo ya ben ona şaşıyorum:) saygılar.
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66083]Dün yazdığımız gibi VOB düşen kanal bugünkü direncimiz 32500 idi. Oraya yakın bi silkeleme daha yaptılar.. Belli olmaz belki yarın 3 4 kere daha yaparlar . kazanç büyük çünkü..
32,500 Orayı kırsın ben de sizin gibi LONG çu olurum. hatta ölene kadar long kalırım :)[/QUOTE]
borascıozgurum bugun yazdıyıma bak gecen hafta 33400 yeresinden haftasona short o dediyin yer yuzden girdim.. sonra realiz etim.
sindi o yer 32500 yeresi oldu .. amma dips yukselyor ... bu %65 direnc kırılma isaret eder..
ona dikat et..
cok kisi 32500 yeresinden stop icun beklyo bende varım.....
bunnar systems long signalde
amma benim icun onem olan teknik direnc sevyesi short olan systems long signal dkat almayan cok cunki o dedeiyin direnc yeresine yakındayız.. system bosveryolar teknik direnc stop belirliyor.
bunnarın icyersinde bende varım dikat et shorts stop ettimde cok kisi short stop etcek ..
buda hızla yukarya potans yapar.
ben halen 32200 malyet short beklyorm.. bugun short yatarım amma yarın flat donceyim..
short para kazandırmıcaklar bunu sezyorum graftan amma benim displin grafa uymam yonde yoksa uzun vade para kazanma olmaz.
İşlem falan olduğu yok, yabancınında işlem yaptığını sanmıyorum, kaç gün tatil var, bu havada enayimi mal alsın mal satsın, hesaplar çoktan ayarlandı tatile göre, gördüğünüz işlemler hikayeden işlemler.
Bayram sonunda uzun gözüküyo aslında, vobtraderin dediği gibi olucak bence, helal olsun ona, okadar yüksek yüzde ile tatile gireceği pozisyonu söyleyebiliyo, varmı net olarak diyebilen, yok... saygılar.
[color=#FF0000][b]WALL STREET AÇILIS ÖNCESI...[/b][/color]
Bugün 3 gündem :
[b]1/[/b]Perakende satislari kötü gelmesi..
[b]2/[/b]MERCK uyari yapmasi ("warning")
[b] 3/[/b] ve tabiki GM CEO su senato ya dönmesi...(bu sefer 30 degil, 4 Milyar istemeye gidiyor...). [color=#0000FF][b]Baybars SEZEN[/b][/color]
[quote=jelibon;66085]demin 31500 son satış fırsatı demedinizmi?
emin olmamak gerekiyor demekki.[/quote]
Hayır son satış fırsatı ''olabilir'' dedim.. Bakın şu anda 32,175
bu gece Dow çakılırsa Yarın açılışta 31500 göremeyebilirsiniz bile.. Direkk altı açılır..
Demekki neymiş şimdiki cömert fırsatları değerlendirmek gerek..
5 aylık düşen kanal kırılana kadar 30800 ve 31900 dan yaptığım kısalara devam.
Yalnız çok güzel teknik yaptılar. Tam düşen kanal çizgisi üzerine değdirip endeksi kapattılar..
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66096]Hayır son satış fırsatı ''olabilir'' dedim.. Bakın şu anda 32,175
bu gece Dow çakılırsa Yarın açılışta 31500 göremeyebilirsiniz bile.. Direkk altı açılır..
Yalnız çok güzel teknik yaptılar. Tam düşen kanal çizgisi üzerine değdirip endeksi kapattılar..[/QUOTE]
31500 son satış fırsatıysa 31500 üstündeki seviyeler sondan önceki satış fırsatları mı? Haa dersiniz ki "31500 satış için fena bir yer değil" amenna. Tamam hexen abimiz Türkçesini düzeltmeye çalışıyor da biz hakimiz Türkçeye yeteri kadar.
''Olabilir'' kelimesi türkçe de ne ifade ediyorsa aynen O.
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66096]Hayır son satış fırsatı ''olabilir'' dedim.. Bakın şu anda 32,175
Yalnız çok güzel teknik yaptılar. Tam düşen kanal çizgisi üzerine değdirip endeksi kapattılar..[/QUOTE]
dediğin mantıklı ama dow çakılmayacak fark burda 8400-8500 arası yapacak bu akşam kapanış. bayram için poziyon alınmamalı bence maliyet aşağıdan long değilse.
birde borsa habere bakmaz. habere baksa dow 7500 den aşağı çakılmalıydı şu 10 gündür.
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66098]''Olabilir'' kelimesi türkçe de ne ifade ediyorsa aynen O.[/QUOTE]
tamam arkadaş anladık..ama yüzkere gözümüze batmasın yazın..fikrini beyan ettin..bırakda zaman seni doğrulasın.
aman atanalı canım atanalı,
bacakmı yoksa, bu ne ya.
uzunum..tüm sistemler al da. hemde ters gapde bile kolayca sat vermeyecek kadar güçlü al da...iyi akşamlar..
vay be citi uzun zaman sonra solda.
sp 873 direnç çalıştı beklediğim gibi, bugün aşmasını beklemiyorum. ancak sp 880 ve dowda 8800 aşıldığında shortçular dikkatli olmalı. bugün ise kırmızı kapar amerika. hafif kırmızı.
sevgiler.
Iyyy ata yatırım ı Short ta sıkıştırdıklarını sylemişti bir arkadaş sanırım evet..Yazık oldu.
Son saniye de kapanışta 250 sözleşme birden aldılar.
Hem de yarın alabilecekleri fiyatın kat kat üzerinde. Mecbur kalmış olabilirler..
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66034]Satış için 31400-31500 son fırsat sanıyorum . Yarın akşam sonra bu mesajı dönüp okuyabiliriz..[/QUOTE]
Okuyorum okuyorum "olabilir" diye bir kelime bulamıyorum. Üstelik gözlüklerim de var ama hala göremiyorum. Bu mesajı dönüp okumamız iyi olmuş. Belki "sanıyorum" kelimesinden yırtarsınız.
Endeks 30 un bi 37000 i var yılbaşına, ama yaparlar ama yapmazlar, belkide biraz daha fazla alırlar, belli olmaz, ama bayramdan önce korkutma seansları yapamadılar, bu saatten sonra 30000 altına düşsede yukarı olacaktır.
Bugün çok ama çok ince bir al olayı yapılmış son anlarda ve kapanış itibarı ile, bunu ve yarınki gelişmeleri dikkate alıp ona göre pozisyonda kalmak var galiba:) bakalım bugünkü çok ince bir al olayını yarın nasıl teyid edecekler:) saygılar.
geceye kısa girdim....
yarın biraz alış satış yapar pozisyonumu kapatırım..
bayrama flat.......
29500 altına gitmedikçe yükselme potansiyelimiz var.Birde resesyon ilan edildiğinde dip bulunmuş olabilir diye duymuştum.Ama şöylede bir şey olabilir bu sol omuz olur uzun vade için 5000 lerde dip yapıp yine bu seviyelerden sağ omuz yapacak gibi bir senaryom var.
Gm nin bir notu kalmıştı gelmeyen, oda gelmiş, indirmişler:)
Bu oto devleri bi şekilde anlaşmalı iflas ettirilecek, ondan sonrada GM yeni buluşu elektirkli motoru seri üretecek, 250 beygir üreten bu elektirkli motor çok kısa sürede şarj olabilen birde aküsü olduğundan, üstelik birde hafif olduğundan arabaya yakıt yüklemek ve neredeyse ağırlığının yarısı kadar motor taşıtmaktan kurtaracak ve arabalar spor otomobil zevkinde kullanılacak, bu çok gizli bir planken, şimdi bunu hedege fon yatırımcılarına yaymaya başlamışlar, aman paranızı bir müddet daha istemeyin işte GM de kurtulacak bakın böyle bir planları var falada filan.
Doğrudur, danışıklı iflasdan sonra , o kadar fabrika kapandıktan ve işçilere yol verildikten sonra, yeniden yapılanıp alınan kredilerle yeni üretim fabrikaları ayarlanıp aha isthdam artıyor denecek, bütün bunlar çok kısa zamanda yapılıp bitecek ve yüzyılın krizinden kurtulmaya başlamanın adıda Tarihe Amerikan mucizesi olarak geçecek, petrole bağımlılık kısa sürede yarıya ve dahada aza inecek, petrol yerlerde sürünecek, bunlar kısa zamanda olacak şeyler.
Bu kriz 2009 da bişekilde Tüm dinyada bitecek, bittiği dipten itibaren bizim borsamız için konuşuyorum, çok istikrarlı bir çıkış trendi başlayacak, eğimi az olabilir ama sonuçta bu uzun vadeli bir çıkış olacak, 20001 krizindeki gibi öyle diplerde aylarca hatta bir iki yıl sürünmeyeceğiz, tek dip ve sonrasında istikrarlı bir yukarı trend, saygılar.
[QUOTE=mbm;66107]geceye kısa girdim....
yarın biraz alış satış yapar pozisyonumu kapatırım..
bayrama flat.......[/QUOTE]
Görünmüyordunuz sn mbm, hoşgeldiniz:)
Millet sizin yolunuzu bekleye bekleye bi hal oldu:D:D
Bende kısalara ellemedim bakalım noolucak, dünden bu yana duruyo, dursun, saygılar.
04.12.2008 17:30:41 *ımf, "türkiye, Henüz Bir ımf Programı Için Talepte Bulunmadı"
04.12.2008 17:31:18 *ımf, "avrupa Merkez Bankalarının Faiz Indirimi Kararlarını Memnuniyetle Karşılıyoruz"
IMF: TÜRKİYE HENÜZ BİR IMF PROGRAMI TALEP ETMEDİ (04/12/2008 - 17:31:17)
buyur burdaannnnn.. han kapısına
başbakan or imf 'mi ????
geceye bayram sonu için aldığım x miktar 31200 malietli uzunlarla girdim. 3x+X/5 daha mermim var. 3x daha mal alıp bayrama 4x uzun pozda girmek istiyorum
[quote=mavi;65451]Kırıldığına göre resim ekleyebilirim.Olasılık devreye girdiği için...
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/5129/tobotk5.jpg[/IMG][/URL][/quote]
İdeali 7.950 dedik ama Dji estetik özürlü...Şimdi yapabilecekleri en kötü kapanış 8.700 - 8.800 arası kapanış.Fdow ve bizimkiler yarın at koştururlar artık.
Bol şanslar...
IMF bizim piyasaları speküle ediyor anlaşılan..
G20 toplantısında ne diyorlardı şimdi ne?
Zaten kriz tetikçisidir bu kurum, tetikler krizi, sonra satamadığı parayı satar gariban ülkelere, yada işi bilmeyen ülkelere diyelim :) saygılar.
Adı üzerinde fon yahu, fon parasını kime satıp para kazanacak, bu krizde bi enayi bulmalı yada müşteri diyelim, kendi isteğiyle alan yok, o zaman kalkıp ABD alacak hali yok, zaten iyi bişey olsa ABD den AVRUPA dan kimseye kalmazdı buradaki paralar, hey gidi ülkem insanı, borsada para kaybetmeye yada kredi kartınlan borçlanmaya benzemez makro borçlanma, saygılar.
[quote=hexa;65998]Arkadaşlar merhaba bu ilk mesajım umarım son mesajım olmaz :)Kısaca bir konuya değinip kapatacağım ve forumu meşgul etmeyeceğim. Hissenet sitesindeki ilk mesajım yüzünden 2 yıl ceza almışım ve bu sayede güzide sitenizle tanışma imkanı buldum. Hiç bir kural ihlali olmamasına rağmen Serenler isimli şahıs tarafından ceza verilmiş, sebebini görünce şaşıracaksınız :)
[URL]http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28894&page=391[/URL]
Serenler isimli şahsın fevri davranışları bununla sınırlı değil ve siyasi-ulusal değerler konularındaki fevri üslubu devam ederse savcılığa başvurmayı da düşünüyoruz. Başınızı ağrıttığım için özür dilerim bu konuyu kapatıyorum ve vob hakkındaki değerli paylaşımlarınızı bekliyorum.[/quote]
hatırladım seni... :) bana sınırlı ve nazik bir destek atmıştın ben serenler i ve koşineri yi pataklarken..:..::..::..:....... et onları:)
[QUOTE=bull market;66110]Görünmüyordunuz sn mbm, hoşgeldiniz:)
Millet sizin yolunuzu bekleye bekleye bi hal oldu:D:D
Bende kısalara ellemedim bakalım noolucak, dünden bu yana duruyo, dursun, saygılar.[/QUOTE]
sagol sn bullmarket..
gündüzleri girilmiyordu bir ara..
sonrada benim işler yogunlaştı.. okuyamadım bile çogu zaman.. bırak yazmayı..
birde sistemi oturtunca iyice, çok sık pc başında oturmadım..ondan
saygılar...
[quote=Astatin;66117]hatırladım seni... :) bana sınırlı ve nazik bir destek atmıştın ben serenler i ve koşineri yi pataklarken..:..::..::..:....... et onları:)sana niye ceza verdikleri de açık...tüm foruma; onların ipliğini pazara çıkaranlara destek atanları forumdan atarız mesajı vermek için...:)) [/quote]
o kadar
Astatin, hatırlanmak güzel şey azizim teşekkürler :) Hazır seni bulmuşken, spotta usd-ytl haftalardır kıramadığı noktayı kırdı yani 1.558 kırıldı bayram sürecinde dolar vadeli-spot için bir öngörün mevcut mu short girmeyi düşünüyorum. Serenler isimli şahsa gelince, kayda değer görmüyorum fakat birilerinin ona bir takım kavramları öğretmesi gerekiyor ki galiba bu ben olacağım bakalım :)
[quote=hexa;66124]Astatin, hatırlanmak güzel şey azizim teşekkürler :) Hazır seni bulmuşken, spotta usd-ytl haftalardır kıramadığı noktayı kırdı yani 1.558 kırıldı bayram sürecinde dolar vadeli-spot için bir öngörün mevcut mu short girmeyi düşünüyorum. Serenler isimli şahsa gelince, kayda değer görmüyorum fakat birilerinin ona bir takım kavramları öğretmesi gerekiyor ki galiba bu ben olacağım bakalım :)[/quote]
USDYTL ye bulşamanı tavsiye etmiyorum. FX için kullandığım sistem en son spotta 1.708 den sat verdi ve bir daha da al vermedi. Klasik TA sına günlükde bakıldığında da daha aşağı yolu var gibi görünüyor. Bir de IMF anlaşamsına bağlı olarak %5 lik tersler yeme riski var..İlle de FX e bulaşayım diyorsan, teknik analizle iyi satış noktalarından GBPJPY de kısa oynamak mantıklı olabilir. Ancak piyasalar şu an bahar formatına zıpladı..EURUSD 1.25 lerde çok güçlü durdu ve tepti yukarı..DJI da ise 10000-10100 bandı mümkün olabilir. Yan son 1-2 ayda herhangbiir enstrumanda ne yöne hareket olduysa, önümüzdeki 1-2 hafta tersi yönde hareket olması muhtemel..Ful pozisyona girmemek makul....
Dİğer zata gelince...kasımpaşa......... :) çoluk çocuğa ve henüz kişiliği olgunlaşmamış adamlara, forumda birilerini banlama yetkisi verirsen, kendilerini CONAN falan sanmaya başlarlar..o da öyle bir kişilik yani.yazık de geç .... :)bu forumda fx cide var, vob cu da var, imkb cide var, sağlam geyikler var, süt danası da var, kamçatka ayılarıda var, rüzgarda salınan mum alevleri de var, BO cular var....var da var..gayet keyifli yani... kasımpaşa ya havale et diğer forumu :)teykitisi
JELIBONNN...bugün eğer DJ dediğin gibi az değişimli kapatırsa sıkı bir tebriki hak etmiş olacaksın son 3 gündür yaptığın tahminlerden dolayı..bonibonları da yedin zaten...
Teykitisi değil teykitizi :D (take it easy) :D Tamam haklısın zaten para piyasaları hakkındaki analizlerinin yerinde tespitler içerdiğine daha önce şahit oldum, flat veya az miktarda short mantıklı görünüyor usd-ytl için :) Tahmin ettiğin seviyeler için bana her gün özel mesaj gönderebilirsin, müteşekkir kalırım :D