-
[QUOTE=Astatin;66126]JELIBONNN...bugün eğer DJ dediğin gibi az değişimli kapatırsa sıkı bir tebriki hak etmiş olacaksın son 3 gündür yaptığın tahminlerden dolayı..bonibonları da yedin zaten...[/QUOTE]
cidden helal olsun jelibona...kaç gündür tam isabet...6 günlük tatil boyunca dow için yorumuna ihtiyacımız olacak..imf nin açıklamasından somra(türkiye bize anlaşma için gelmedi gibi) dolarda vs. değişiklik oldumu.
-
[QUOTE=bull market;66094]İşlem falan olduğu yok, yabancınında işlem yaptığını sanmıyorum, kaç gün tatil var, bu havada enayimi mal alsın mal satsın, hesaplar çoktan ayarlandı tatile göre, gördüğünüz işlemler hikayeden işlemler.
Bayram sonunda uzun gözüküyo aslında, vobtraderin dediği gibi olucak bence, helal olsun ona, okadar yüksek yüzde ile tatile gireceği pozisyonu söyleyebiliyo, varmı net olarak diyebilen, yok... saygılar.[/QUOTE]
Sevgili Bull geceye yarım uzun girdim. Muhtemelen bayramada yarım uzun gireceğim.
Yeni dibi bu vadede temel ve teknik olarak beklemiyorum. Ocağın ilk haftası itibariyle short kollamaya başlarım. Ocak ayı içinde yeni dip seçim ertesinde ise esas dibe yolculuk beklemekteyim.
-
Ben yeniyim fakat ben de bir tahminde bulunayım benimkisi sadece acemi hissi :D Sanki dow artı kapatacak gibi mesela 8600 veya 8640 fena olmazdı :D
-
[QUOTE=abka;66128]cidden helal olsun jelibona...kaç gündür tam isabet...6 günlük tatil boyunca dow için yorumuna ihtiyacımız olacak..imf nin açıklamasından somra(türkiye bize anlaşma için gelmedi gibi) dolarda vs. değişiklik oldumu.[/QUOTE]1,565ten 1,550ye indi
-
Dowda hacim mi azaldı bana mı öyle geliyor?
-
GM le ilgili karar senatodan çıkana kadar Dow u üç aşağı beş yukarı buralarda tutacaklardır.
2 gündür detaylı bakmadım ama 8420 nin üstünde kalabildiği müddetçe yukarı potansiyeli sürecektir bana göre.
Biz kapalıyken GM den olumsuz bir haber gelmediği müddetçede piyasalar yılbaşına kadar kolay kolay yıkılmaz.
-
[quote=hexa;66127]Teykitisi değil teykitizi :D (take it easy) :D Tamam haklısın zaten para piyasaları hakkındaki analizlerinin yerinde tespitler içerdiğine daha önce şahit oldum, flat veya az miktarda short mantıklı görünüyor usd-ytl için :) Tahmin ettiğin seviyeler için bana her gün özel mesaj gönderebilirsin, müteşekkir kalırım :D[/quote]
teykitisi..
-
Akşamüstü Cnbc de Türkiyenin İMF ye resmi bir müracaatı olmadığı ile ilgili haber geçmiş.. Daha doğrusu İMF türkiye bize resmen müracaat etmedi demiş. Dinleyen oldumu ? Neyin nesidir?
Eğer doğruysa Başbakan haftalardır yalan söylüyor. Devlet manipülasyon yapıyor demektir bu .
-
[QUOTE=catedral;66138]Akşamüstü Cnbc de Türkiyenin İMF ye resmi bir müracaatı olmadığı ile ilgili haber geçmiş.. Dinleyen oldumu ? Neyin nesidir?
Eğer doğruysa Başbakan haftalardır yalan söylüyor. Devlet manipülasyon yapıyor demektir bu .[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;66111]04.12.2008 17:30:41 *ımf, "türkiye, Henüz Bir ımf Programı Için Talepte Bulunmadı"
04.12.2008 17:31:18 *ımf, "avrupa Merkez Bankalarının Faiz Indirimi Kararlarını Memnuniyetle Karşılıyoruz"[/QUOTE]
Ee tamam işte işsizlik fonundaki parayla IMKBye müdahale etseydi de manipülasyon olacaktı. USD/TRY gevşedi ama ilginçtir. 1,552-1,553te şimdi.
-
[QUOTE=catedral;66138]Akşamüstü Cnbc de Türkiyenin İMF ye resmi bir müracaatı olmadığı ile ilgili haber geçmiş.. Daha doğrusu İMF türkiye bize resmen müracaat etmedi demiş. Dinleyen oldumu ? Neyin nesidir?
Eğer doğruysa Başbakan haftalardır yalan söylüyor. Devlet manipülasyon yapıyor demektir bu .[/QUOTE]
birde tersten okuyalim imf de manipulasyon yapiyor olabilir.
bence imf yapiyor manipulasyonu
-
Yaw bunun tersi düzü yok. Ben haberi dinlemedim. Murat Birsel programı kapatırken alt yazı geçmiş. Yorumu dinleyememiş bana söyleyen.
Dinleyen ne olduğunu bilen varmı diyorum.
Ortalık karışır eğer böyle bişi varsa. Ama Vobix in dediği gibi dolar tl de tepki yok. İlginç?
-
Ahaaa buldum haberi...
[url]http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=ekonomi&ArticleID=1024778&Date=04.12.2008&b=IMF:%20Turk%20yetkililerden%20IMF%20programi%20icin%20resmen%20basvuru%20gelmedi[/url]
Bişi diilmiş :)
-
04.12.2008 18:09 - Bu haber 1666 kişi, Mynet Finans bugün 77.573 kişi tarafından görüntülendi.
IMF'den şok açıklama
Başbakan Erdoğan'ın IMF ile yılbaşına kadar anlaşacağız açıklamasına karşın IMF, "Türk yetkililer anlaşma için henüz bize başvurmadı" açıklaması yaptı.
IMF Dış İlişkiler Direktörü Caroline Atkinson, Türkiye'nin henüz bir program talebini kendilerine resmen iletmediğini açıkladı.
Bir brifing sırasında konuşan Atkinson, Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü fakat hükümetin henüz resmi olarak bir İMF programı talebinde bulunmadığını söyledi.
Atkinson ayrıca Avrupa'da çeşitli merkez bankaları tarafından yapılan faiz indirimlerinin devam etmekte olan küresel mali krize karşı alınmış olumlu tedbirler olarak karşıladıklarını belirtti.
-
Tamam işte görüşmeler devam ediyor anlaşma olması için resmi başvuru lazım daha o aşamya gelmedik demişler. Görüşmeler bitecek, IMF onayı için progrma başvurusu yapıalcak kabule dilrise olacak edilmezse olmayacak.
-
arkadaslar ben piyasa yapıcının son hareketlerıne pek anlam verenıyorum dusmek ıstemıyor çıkmakda yalnız bugun ıtıbarıyle dolar kontratta pıyasa yapıcılar 40000 shorta ulasmıs durumda ve en iyi satıcı ıym nın 48000 lot 1,31 malıyetlı doları var bılmem ne olur ama bugun ılk 4 te alısa gectık endekste
ıse ılk 3 te 72000 + 72000 - ılk 4 oldugunda ıse 5500 kontrat yukarı oynuyor pıyasa yapıcı gercı her ne kadar gedıkın pıyasa yapıcı olduguna ınamasamda olabılır ılk 4dekı en ıyı alıcı dır sonuc olarak bayram haftası buyuk rısk olacak ama genelde bayram sonraları yukarı açılıyor pıyasa ben short devam yarın son duruma göre değerlendırecem
-
son yarım saatte downda akıllara zarar bır eksı beklıyorum
ama duuaya ıhtıyacım var galıba
destek arkadaşlar
cuma gunu hayrına
-
dow nalları dikti... he heeee
-
son 15 dakkadakı yukselış olmasaydı 31.700 kapanış tahmınım vardı ama gerçekleşmedı belkı sabah ıçın marj bıraktılar
yarın kı seans çok gel gıtlı olacak galıba
-
çok erken verdıler bır bıt yenığı varya haydı hayırlısı
kapanış tahmını labılırmıyım
8450
-
-
ayılardan son veda kaçırmayın
-
yarın tarım dısı ıstıhdam da var gercı bunlar kafalarına gore takılıyor ama acılıs en kotu 31000 lerden olur kanımca bakalım soyle 29000 lere gelsek kapanıstada bayram harclıgımız cıksa
-
[quote=serkanyurttas;66152]yarın tarım dısı ıstıhdam da var gercı bunlar kafalarına gore takılıyor ama acılıs en kotu 31000 lerden olur kanımca bakalım soyle 29000 lere gelsek kapanıstada bayram harclıgımız cıksa[/quote]
bal damlıyor
-
sabah f ler + dıye + açmayalım
-
[QUOTE=jelibon;66090]sp direnç 873,
880 ayı rallisi onay yeri. 840 destek.
sevgiler.[/QUOTE]
evet beklenildiği gibi hafif kırmızı beklenilen bantta devam ediyor.
amacım 32000 den mal almayın 31000 ise devam demekti.
üçgen daralıyor 7500 altı alımlar kesinlikle ellenmeden tutuulmalıdır.
şimdi burada iki tarafada kırılım ihtimali olsada yeni dip olmadan yukarı kırılım ihtimali %95, aşağı kırılım ihtimali ise %5 dir. maalesef bizde bayram olduğu için sonuçları bayramda göreceğiz.
sevgiler.
-
bayram rıskını alıp almamaya yarın kı kar zarar durumuna endeks kapanısına gore alacagım 10000 dow yada 6000 dow 7000 yada 9000 dow 35000 acılıs yada 29000 acılıs
yuzde 10 kaybetmeyı kafadan goze almak lazım 3000 puan
-
be adam %4 düşmüş hafif kırmızı delimisin diyenlere 3 gün önce dowun %8-9 çakıldığı unutulmamalıdır.
-
fdax yuzde 3 eksıyı fıyatlamıs
-
-
[QUOTE=jelibon;66157]be adam %4 düşmüş hafif kırmızı delimisin diyenlere 3 gün önce dowun %8-9 çakıldığı unutulmamalıdır.[/QUOTE]
3 4 gun once degıl 1 hafta oldu 27000 lerdeydık 39300 den berı akıllı bı tepkı vermeden dusuyorduk gercı durum pek farklı sayılmaz sert asağı acılıs olamaz cunku py shortta degıl sert asagı acılırsak bılınkı tekrar yukselırız
-
6000 veya 10000, 7000 veya 9000 gibi
veyalı kafasında soru işareti olanlar bayramda pozisyon almamalıdır. (bunu size söylemiyorum Sevgili Serkan.
herkesin kafasında bir soru işareti var)
bu kumardır.
pozisyon sadece bir yöne inanıldığında alınmalıdır.
geçen bayramda ne olduğu unutulmamalıdır.
sevgiler.
-
31250 kapanıp 29725 den sabah donup 31975 kapadıgımız gunu pıyasa yapıcını short olmamasına baglıyorum
-
usd/jpy gunun en duşuğunde
-
[QUOTE=jelibon;66161]6000 veya 10000, 7000 veya 9000 gibi
veyalı kafasında soru işareti olanlar bayramda pozisyon almamalıdır. (bunu size söylemiyorum Sevgili Serkan.
herkesin kafasında bir soru işareti var)
bu kumardır.
pozisyon sadece bir yöne inanıldığında alınmalıdır.
geçen bayramda ne olduğu unutulmamalıdır.
sevgiler.[/QUOTE]
hatırlatırsan sevınırım benım hatırladıgım 1500 gaplı acılıs kapanıs + 3000 kontrat fıyatı 700 ytl endeks 68000 69500 71000
-
yarın eğer çok eksı açarsak bayrama bır mıktar uzunla gırılebılıırm dıye duşunuyorum
-
[QUOTE=serkanyurttas;66164]hatırlatırsan sevınırım benım hatırladıgım 1500 gaplı acılıs kapanıs + 3000 kontrat fıyatı 700 ytl endeks 68000 69500 71000[/QUOTE]
size demediğimi yazmıştım Sevgili Serkan.
1500 puan hakkı dedim merak etmeyin olmayacakta dedim.
-
şu takas için bir şeyler karalarmısın Sevgili Serkan, ne durumdalar. Bunu senden iyi yorumlayan yok.
-
sistem çok güçlü al da idi..kanımca fdow yarın sabah yardım edecek.15 dakikaklığın rahatlığı işte..5 dak uysaydım bugün sert hareketlerde 1200 puan çarpılmıştım..
-
Bu formasyonun adı.. Lastik patladı şöför atladı oldu:) Ama İMKB bunaktır. Dow un gece nerelerde sürttüğünü unutur.. Dow da şimdi bu yaptığından pişman olur. Teper... Bizimkide ne görürse onu fiyatlar:)
-
sakın ha! 1000 puan gap falan demeyin..bugün ne oldu biliyorsunuz..200 puan gapcik oldu..