-
[QUOTE=SEYYAH;144222]siz siz olun 60 dk altı periyottaki sistemlerinizi mümkün olabildiğince geriye dönük test edin.malesef MATRİKS te bunu yapma imkanı yok.metastock ŞART oluyor.çünkü MATRİKS 4 aydan fazla geriye gidemiyor bildiğim kadarıyla.
şimdi bir tane sisteme baktım 5 dk lıkta.son 5 ay getirisi muazzam işlem sayısı az en büyük zararlı işlemi kabul edilebilir v.s.
dedim bunu birde 23 aylık test edeyim...PISSSSSSSSS....patladı...
tek trade de -4.500 puanlık zarar var.
şimdi geçmişe bu kadar gidemesen ooo iyiymiş bu diycen kullanıcan.sonra bir gün hiç beklmediğin anda sana sürprizini yapacak.terste kalıcan bekliycenki STOP yapıp terse dönsün.
bekle döner, her giden dönüyor ya bu da döner :D
aman diyim...eğer 5/10/15/20/30 dk sistem kullanıyorsanız gidebildiğiniz kadar geriye gidip test edin.geçmiş 3-4 ayına bakıpta aldanmayın.[/QUOTE]
Evet aynı sorundan ben de muzdaribim 4 aylık sonuçları mükemmel olan sistemlerim artık teklemeye başladı... Haziran sonunda 4 ayda %120 getirisi olan pascal %60 a geriledi. Ayrıca diğer sistemin ağustos ayının ilk 3 ayında 14000 puan kar yaptı ancak 24 ağustostan bu yana zararı 9000 puan oldu... Şaka gibi... MAlesef MMatrikste 4 aydan önceki veriler yok ve MS ye aktardığımız veriler de Matriksle aynı değil... sadece 5 dklıklar aynı. Mesela 10 dk lık veri ya da 15 dklık verileri MS ye aktardık diyelim tamamen farklı bir seri oluşuyor. Kapanış değerleri farklı ve bu yüzden sistem değişik yerlerde işlem yaptırıyor... Ben de bu sebeplerden ötürü saatlik sisteme geçmeye karar verdim çünkü geçmiş veriler var ancak sen de daha önce söylemiştin saatlik takip etmek çok zor. Gözünün önünde 1000 puan yükselse ne yapacaksın? Bekleyebilecek misin saat dolana kadar...
-
[quote=enorton;144228][B]Evet aynı sorundan ben de muzdaribim 4 aylık sonuçları mükemmel olan sistemlerim artık teklemeye başladı... Haziran sonunda 4 ayda %120 getirisi olan pascal %60 a geriledi.[/B] [/quote]
bu gayet normal 4 aydır deli gibi yükselen nerden alırsan tarzı bir piyasa vardı, piyasa yataya girince sistem ne yapsın, sorun sisteminizde değil, yatayda da sistemden aynı performansı beklemenizde
bence tabi
-
gbp cad nasıl bir parite anlamadım gitti, tam 23 saattir kesintisiz veriyorlar, adam bi nefes alır alıcı yaratır öyle verir, yok ki başlarında efg şöyle bir iki numara çeksin :), ver babam ver etnik temizlik var sanki, abd kapalı nasıl olsa şerefsiz keçiler
-
patron yeni imza nasıl
hehehehehe
-
[QUOTE=mozkan;144231]patron yeni imza nasıl
hehehehehe[/QUOTE]
hayırlı uğurlu olsun abi .. benim avatar nasıl ... :D:D
benim imzam yok .. bi imzada ben düşüneyim ... üüüüüüüüü
-
[QUOTE=selçuklu;144232]hayırlı uğurlu olsun abi .. benim avatar nasıl ... :D:D
benim imzam yok .. bi imzada ben düşüneyim ... üüüüüüüüü[/QUOTE]
"Yavru ayılara fitre zekat kabul edilir" yaz.
-
güzel imza oldu ... hayırlı uğurlu olsun .. hahahhah :D:D:D:D:D
-
[IMG]http://i27.tinypic.com/3133p68.png[/IMG]
uyumsuz..bakalım düşcekmi sabaha kadar..
-
sayın kuzu ;
yarının strateji be beklentisini yazarmısınız....ag. ortalama hedefi 58000 ve kanal hedefi 59000 olarak görünüyor...vetan evlatları 3 gündür şortluyor.... ağa bunlara mı bi iyilik düşünüyor yoksa bizim gibi 3-5 logcunun peşine mi düşecek...
-
[QUOTE=QUEEN;144235]uyumsuz..bakalım düşcekmi sabaha kadar..[/QUOTE]
Ona asti baksın dow için uyumsuzluk göstergesi var onun. 5 dklıklar uyumsuzluk için güven vermeyebilir.
-
[quote=VOBiX;144237]Ona asti baksın dow için uyumsuzluk göstergesi var onun. 5 dklıklar uyumsuzluk için güven vermeyebilir.[/quote]
DJ uyumsuzluk göstergesini kaybettim tokoba...üwwww... geçen MTX ST çalışmamaya başladı...St ve EA formüllerini yedekledim..MTX i sildim ve yeniden kurdum...indikatörlerin formüllerini yedeklmeyi unutmuşum üwwwwwww..o formülün ata halini foruma yazmıştım..sende daha sonra hakkında bir şey sormuştun..sende duruyodur belki o, bana göndersene ü[URL="http://www.."]www..[/URL].
bu arada MTX ST de hala sadece eski yazdığım sistemler çalışıyor..yeni yazdıklarımı çalıştırmıyor..işin komiği, ST de çalışan eski sistemlerden birini yeniden yazıp çalıştırdığımda o bile çalışmıyor..MTX in a*...üwwww..bu nedir ya, kimsenin başına geldimi böyle bir şey..üwwww..MTX i arayacağım ama hiç umudum yok..öyle ya ne diyecem adama..aynı taşdan iki tane var birini brakıyorum düşüyo yere ama öbürünü brakıyorum düşmüyo yere, bu nasıl yerçekimi gibi bir şikayet olacak bizimki üwwwwwwwww
-
Anlaşılan o ki genelde bir karışık beklenti var...forumun geneli şort beklemekle birlikte bazı kıdemliler olası bir tepkiyi de yüksek ihtimal görüyor....
Sanırım spek göstere göstere ky ye şort fırınından sıcak ekmek vermez...
Ben de bir tepkiyi daha muhtemel görüyorum...