[QUOTE=abka;66172]sakın ha! 1000 puan gap falan demeyin..bugün ne oldu biliyorsunuz..200 puan gapcik oldu..[/QUOTE]
İlk açılışta o bile olmadı. Eksi açıldı ya.. 30.900 ler görüldü açılışta:)
Printable View
[QUOTE=abka;66172]sakın ha! 1000 puan gap falan demeyin..bugün ne oldu biliyorsunuz..200 puan gapcik oldu..[/QUOTE]
İlk açılışta o bile olmadı. Eksi açıldı ya.. 30.900 ler görüldü açılışta:)
yarın f dow düzeltme yapılır
GMnin fiyatı yerin dibine geçmiş neredeyse...piyasa iflası fiyatladı çoktan. CITI batsaydı felaket olurdu belki ama GM ile bişeycik olmaz diye düşünüyorum. Bayramdan sonra yatay yukarı seyir devam edebilir bu yüzden. Amerika uzun dönemli bir düşüşe başladı tamam ama hiçbir düşüş doğrudan adrese gitmiyor illa birilerinin terste kalması oyunun kuralı. Belki bir kaç aylık bahar havasından sonraki perdede zig zaglarla düşüş devam edecek bence çaktırmadan. Bizde IMF olmazsa piyasa daha iyi olur seçime kadar AB hikayesi ilerlemese bile yeterli durumu kurtarma açısından zaten toplumda bi şey değişmiyor yıllardır. Şahsen anlaşma olmayacak gibi bir beklentim var seçim nedeniyle. Şİmdiye kadar hiç IMFnin bize bi faydası oldu mu ki bu sefer olsun? Fakat bunu piyasaya kabul ettirmenin en iyi yolu yurtdışının toparlaması olacaktır o da muhtemeldir artık. İyi geceler. .uyk
şu Bayramda Ne Olur Nasıl Girmek Lazım Muhabbetlerine Bir Nokta Koyalım Diyorum..bayram Kurban Bayramı Ve Kurban Bayramında Boğa Kesilir, Dana Kesilir..:..::..::..::..:
[QUOTE=Astatin;66180]şu Bayramda Ne Olur Nasıl Girmek Lazım Muhabbetlerine Bir Nokta Koyalım Diyorum..bayram Kurban Bayramı Ve Kurban Bayramında Boğa Kesilir, Dana Kesilir..:..::..::..::..:[/QUOTE]
Vejeteryanlar ne kesmeli bayramda sizce?
[quote=sentinus;66181]Vejeteryanlar ne kesmeli bayramda sizce?[/quote]
vejeteryanlık yemelerine engel, kesmelerine değil :) flat girmeliler...fitflat
Aslında ABD de otomobil devlerinin krizi yeni değil, bu durumua düşeceğini biliyorlardı, 2004 yılında 55 dolarlarda olan gm hissesi 2007 yılında 44 doları geçemedi, 2008 yılına gelincede durum ortada, bundan bişey çıkmaz, buna bende katılıyorum.
Fakat citi olayınıda yeni yıla göreceğiz, 2009 yılında bişekilde buhranın biyerleride vurması şart, yoksa buhran olmaz, sadece büyük bir finansal kriz denir geçilir, buna görede vurgun finansal kesimde devam etmeli, nerede başladı orada ses getirmeye devam etmeli, bende citi yi gözüme kestirdim, lehman ufaktı, büyük balığı avlayacak bu kriz buna inanıyorum, avlayamazsa kriz demem, olsa olsa citi nin global oyunu derim, citi en azından kol bacak kesmeli yoksa inanmam, bunlar sunni ayar çekiyor bana göre, başaktör citi, o ölürse çok sevineceğim ama şüpheleniyom bu banka 666 ların kalesi, dow da en düşük 6600 leri görür, ama önce yılbaşına 10000 göstermeli:) saygılar.
[QUOTE=Astatin;66182]vejeteryanlık yemelerine engel, kesmelerine değil :) flat girmeliler...fitflat[/QUOTE]
Ya kumar tutkusunu yenemiyorlarsa ? :D
Şahsen çarşamba günü flat oldum ve bayram sonrasına kadar flatim. Çok periyot denedim ama VOBda 5 dakikalık periyotu tek geçerim. VOBda değil bayram sonrası 15 dakika sonra ne olacağı belli değildir bana göre. Sistem dışında kazanç tesadüf sonucudur bence. Gece pozisyonu aldığım halde arasıra kesinlikle rus ruletinden farkı yok gece pozisyonunun. Gerçi bundan sonra rulet oynamayı düşünmüyorum.
Bence bayram sonrası için fikir cimnastiği yapılabilir bunun kimseye bir zararı olmaz. Forumda ne geyik muhabetleri dönüyor gece gündüz.
[QUOTE=sentinus;66184]Ya kumar tutkusunu yenemiyorlarsa ? :D
Şahsen çarşamba günü flat oldum ve bayram sonrasına kadar flatim. Çok periyot denedim ama VOBda 5 dakikalık periyotu tek geçerim. VOBda değil bayram sonrası 15 dakika sonra ne olacağı belli değildir bana göre. Sistem dışında kazanç tesadüf sonucudur bence. Gece pozisyonu aldığım halde arasıra kesinlikle rus ruletinden farkı yok gece pozisyonunun. Gerçi bundan sonra rulet oynamayı düşünmüyorum.
Bence bayram sonrası için fikir cimnastiği yapılabilir bunun kimseye bir zararı olmaz. Forumda ne geyik muhabetleri dönüyor gece gündüz.[/QUOTE]
biraz durumu düzeltme ihtiyacım olmasa hayatta geceye pozisyon almam.
al her gün 200-300 puan, yeterde artar.
[QUOTE=jelibon;66185]biraz durumu düzeltme ihtiyacım olmasa hayatta geceye pozisyon almam.
al her gün 200-300 puan, yeterde artar.[/QUOTE]
hergun 200puan alıp kapatan ve bunu 1yıl yapan birisinin olduguna inanmıyorum vobta bunu %1 bile yapamaz bence :) kendimden biliyorum...bu arada tahminleriniz için sizi tebrik ediyorum şaşkınlıkla izliyorum :)
[QUOTE=jelibon;66185]biraz durumu düzeltme ihtiyacım olmasa hayatta geceye pozisyon almam.
al her gün 200-300 puan, yeterde artar.[/QUOTE]
Katılıyorum. 200-300 puan dile kolay ama ortalamada olursa 1 yıl sonunda kişiyi ihya eder. Tecrübelerim sonunda 5 dakikalık barla daytradeci olmaya karar verdim ben de. Eğer gündüz bir şey yapamıyorsan zaten gap olan bir sabah kurda kuşa yem olursun akşama kadar da çakallar ve tilkiler arda kalanları bitirir.
[QUOTE=furkan;66186]hergun 200puan alıp kapatan ve bunu 1yıl yapan birisinin olduguna inanmıyorum vobta bunu %1 bile yapamaz bence :) kendimden biliyorum...bu arada tahminleriniz için sizi tebrik ediyorum şaşkınlıkla izliyorum :)[/QUOTE]
yapılır dostum.
biz 1000 puanların peşinde koşuyoruz hata orada aslında. çoğunda alıyoruz, nerde veriyoruz hep gapte. yada gün içinde erken pozisyon kapamakta.
ilk elime para geçtiğinde deneyeceğim şey bu olacak.
sevgili Astatine, Abkaya ve sizede teşekkürler. Amaç yukardan almamak aşağıdan satmamak.
sevgiler.
[QUOTE=jelibon;66188]yapılır dostum.
biz 1000 puanların peşinde koşuyoruz hata orada aslında. çoğunda alıyoruz, nerde veriyoruz hep gapte. yada gün içinde erken pozisyon kapamakta.
ilk elime para geçtiğinde deneyeceğim şey bu olacak.
sevgili Astatine, Abkaya ve sizede teşekkürler. Amaç yukardan almamak aşağıdan satmamak.
sevgiler.[/QUOTE]
şu son zamanlarda 700puan 1000puan karlardan nasıl erittigimi görsen aklın şaşardı gapleri bile tutturmuşken uçuverdi hep gün sonu anlamadım ama eskisi kadar ekranada bakamıyorum doğru duzgun duramıyorum basında ondanmı oluyor anlamadım hem iş hem vob nasıl oluyor bunu ogrenmem gerek cok zor gercekten böyle..
genelde hangi periyot daha isabetli sizce.her gece pozisyonla girince...5 dak. kullansaydım bu gün 1200 puan giderdi..ama 15 dak. dan dolayı gün bazında kar ile kapattım..mesela yarın eger 600 puan eksi açarsak 5 dakika direk sat verir..ama ilerleyen anlarda çok yukardan al verebiliyor.ama güçlü al ile kapatan 15 dak. sisteme 600 puan vız gelir..burada ki endişem şu;acaba trendli anlarda olduğumuzdan dolayı mı 15 dak. daha başarılı...
[quote=sentinus;66181]Vejeteryanlar ne kesmeli bayramda sizce?[/quote]
Kısa Kesmeli : )
Herkese iyi geceler. Sabah okuyanlara da günaydın.
Günlük yorumumuz : FDOW 8382 . Açılışımız bir miktar aşağı gibi gözüküyor.
Makro yorumumuz : İnsan denilen şey unutkandır. ben de dahil. O zaman bir hatırlayalım..
- 90 yıllık Lehman Brothers gideli daha 2 ay oldu ya da olmadı. Ve peşinden onlarca finans kurumu da gitti..
- Dow jones un neredeyse yarısından fazlası şirketin kredi notu düştü. Onlarca şirket iflas etti. Milyar dolarlar finans dünyasında kayboldu..
-Geçen yılki satışlarını yakayalan şirket sayısı yok denecek kadar az.
10 yılda neredeyse 10 a yakın kriz gördüm. Dünya piyasalarını takip ettim..
[I]Pekiyi Şimdi ne olacak ? Birdenbire toparlayacak mıyız ? herşey eskisi gibi - bayram sonrası Hiçbirşey olmamış gibi DOW 10 bine, IMKB de 40 bine mi çıkacak ?[/I] Pek zannetmiyorum...
Ben size söyleyeyim ne olacağını. Dünya piyasalarında 1 trilyon dolar açık var. Şimdiye kadar açıklanan paketler bunun yüzde 10 unu karşılamaya yetmiyor.
Herkes bir yerlerden dolar bulup borcunu kapatmaya çalışıyor. [B][I]Önümüzdeki 3 ay içinde[/I][/B] tahminlerim :
Endeks 1 doların altına gelecek. Dolar bundan sonraki yükseliş dalgasında 1,75 i kıracak.. Hele Rusya da develuasyon olduğu zaman Doları kimse tutamayacak. Altın da değer kazanacak.
Herkes şimdi bitti zannediyor ama kriz daha da şiddetlenecek. Krizin hafiflemeye başlaması 2010 yılının ilk aylarını bulacak.. Petrol yeniden 80 doların üzerine çıkacak..
Borsa konusunda daha güncel deneyimlerimi ise aşağıda özetleyeyim..
Piyasada gün içi yüksek volalite in çık varsa bu mal basmak anlamına gelir. Çünkü küçük yatırımcı kağıt almak konusunda daha aceleci, satmak konusunda daha tutucudur.. Ki daha bu dalganın yarısına bile gelmedik..
Hala senetlerimizin yüzde 68 i yabancılarda..
Boğa piyasasında gün içi dalgalanma daha az olur . Mal almanıza izin vermezler. Ancak arkasından bakarsınız.. Bütün endeks grafiklerine bakın gün içi dalgalanmaların 2 ,3 seferden çok olduğu günlerin takibinde her zaman çöküş gelmiştir..
Bütün büyük düşüş trendlerinin sonunda en az 2 aylık bir durgunluk gelir. Bkz: Yukarısı Çünkü küçük yatırımcı kağıt almak konusunda daha aceleci, satmak konusunda daha tutucudur...Buna yatay piyasa denir..
Önce önümüzdeki aylarda düşüşü bitireceğiz... Sonra arkasından durgunluk gelecek.. Para piyasaları düzelirse ki kısa vadede bu çok zor. Yeniden mal toplamaya başlayacaklar.
Sonra yükseliş trendi gelecek..
Shortçular nalları dikecek. LONG çular kazanmaya başlayacak . Ama daha çok erken..
Şu anki negatif görünümle, üstelik son 10 günlük yükselişten sonra bayram ve sonrası LONG çular için çook uzun geçecek gibi görünüyor..
SAYGILARIMLA, bol kazançlı günler dilerim..
[QUOTE=Astatin;66180]şu Bayramda Ne Olur Nasıl Girmek Lazım Muhabbetlerine Bir Nokta Koyalım Diyorum..bayram Kurban Bayramı Ve Kurban Bayramında Boğa Kesilir, Dana Kesilir..:..::..::..::..:[/QUOTE]
Günaydın:)
Bayramda dana mı keserler kurbağımı kurban ederler bilemem ama:)
Benim planıma göre.. Yılı piyasalar yukarılarda kapatmalı.. Yılbaşı itibariyle ilk yada ikinci hafta başı düşüş ve yeni dip görülecek. Yatay geçen 1-2 ay sonrasında esas dibe gidilecek..
Nasıl gelişir?
1- GM kurtarılır.. Piyasalar yukarı ayı rallisine girer.. Dow da 9600-10.100 aralığı görülür.
2- Yeni yıla kadar İMF yle falan anlaşılmaz.. Havuç sallanmaya devam eder.. Dolar düşükten yılı kapattırılır. İMKB 100 29.000 seviyelerinde olur.
Hamdolsun.. İnsanımız krizin bizi teğet geçtiğine ikna olmuştur. İMF ye falan gerekte yoktur..
Yeni ticaret kanunu gölgesinde ucuzdan mallar kapatılmıştır..
3- Yeni yılla birlikte düşüş başlar.. Teknik düzeltme bahaneleriyle paniğe gerek yoktur. Dolar kıpraşmaya başlar. 1.70 lere.
4- Yurt dışından bir anda kötü haberler gelmeye başlar yeni dip görülür.
5- Obama göreve başlar.. Ortalık biraz sakinleşir.
6- Obamanında yapabileceği bir şey olmadığı anlaşılmıştır. Bizde yerel seçimler atlatılmıştır.
7- Nisan Mayıs ayları gibi GM ve diğer otoculara verilen paranın buhar olduğu görülmüş iş avrupa ve asyayı iyicene sarmıştır. Bizde ve diğer ülkelerde otomotiv dışında diğer reel sektörler batmaya başlamıştır. Finansal jkriz tekrar hortlar.
8- Dow da beklediğim 5860 lı seviyeler bakalım tutunabilecekmidir. ???
Bizde 15.000 li endekse merhaba deriz. Dolardaki beklentim o tarihlerde 3.00 lira olabileceği yönündedir. Ortalık sakinleştiğinde 2.50 de stabile olacaktır. Yine de bizde dolarla ilgili yorum yapmak çok zor:) Hile yapıyorlar.
Bütün bunların ardından artık dünya bu işin içinden savaş ekonomisi uygulamakla sıyrılabilir. 2010 gibi finans piyasalarındaki hareketlilik durulur. 2012 gibi anca düzelme başlayacaktır..
Yani bana göre temel ve teknik olarak her ne kadar kurban bayramıda olsa [B]ekonomik krizden dolayı danalar pahalı[/B] olduğu için dana kesmek kolay olmayacaktır .kom
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66191]Kısa Kesmeli : )[/QUOTE]
Sayın borsacı
Sanırım bir kurumda çalışıyorsunuz. Yada geçici mola verdiniz.. Ne dersiniz?
Yalnız alttaki yazınızda 10 yılda 10 kriz gördüm demişssiniz.. Ben 10 yılda 10 görmedim.. Ne krizlerinden bahsettiğinizi o yüzden anlayamadım.
Size bir tavsiye...
Borsada 10 yıl hiçbirşeydir.. Hele hele sizin yaşadığınız son 10 yıl en kolay 10 yıl idi. Bu işi 30 yıldan fazladır yurt içi ve yurt dışında yapmış olan dostlarımız var.. Onlar dahi sizin kadar kendilerinden emin olamıyorlar. Piyasalar kitaplarda yazdığı gibi değildir.
Sizin yaşadığınız en büyük kriz 2000 ve 2001 krizidir. Bu ikisini 2001 krizi olarak birleştiremiezsiniz. Büyük hatadır. Ayrıca zamanlama olarak sizin çok yeni olduğunuz bir döneme rastlamaktadır. Hiç bir kriz ve krizin ilrleyişi birbirine benzemez. Temel ve teknik olarak majör ayrılıklar gösterir.
İçinde bulunduğumuz kriz adım adım ilerleyen bir krizdir. Haklı olduğunuz tek konu krizin bitmediği diplerin henüz görülmediğidir.
Size önerim kriz dahi olsa borsaların inişli çıkışlı olduğu ve öngörünüz doğru dahi dahi olsa tek yöne saplanmamanız gereğidir. Tek yöne saplantı hem kendinize hem çevrenize maddi manevi büyük zararlar verir. Hissede enfazla yatırımcı olunur. Fakat Vob ta 0 olunur.
Görüşleriniz her ne kadar doğruda olsa eleştirim size çok sert gelebilir. Fakat inanın sizi yargılamak niyetiyle değildir. Yanlış anlaşılmasın.. Tek yöne aşırı saplantınızı eleştirmek istedim.
Sevgiyle
İMF yle ilgili açıklamalr geçiyor CNBC de alt yazıyla..
ŞİMŞEK te Almanya gezisini iptal etmiş.. 9.30 da canlı açıklamada bulunacakmış.. Hayrolsun:)
[QUOTE=catedral;66195]Günaydın:)
Benim planıma göre.. Yılı piyasalar yukarılarda kapatmalı.. Yılbaşı itibariyle ilk yada ikinci hafta başı düşüş ve yeni dip görülecek. Yatay geçen 1-2 ay sonrasında esas dibe gidilecek..
Nasıl gelişir?
1- GM kurtarılır.. Piyasalar yukarı ayı rallisine girer.. Dow da 9600-10.100 aralığı görülür.
2- Yeni yıla kadar İMF yle falan anlaşılmaz.. Havuç sallanmaya devam eder.. Dolar düşükten yılı kapattırılır. İMKB 100 29.000 seviyelerinde olur.
Hamdolsun.. İnsanımız krizin bizi teğet geçtiğine ikna olmuştur. İMF ye falan gerekte yoktur..
Yeni ticaret kanunu gölgesinde ucuzdan mallar kapatılmıştır..
3- Yeni yılla birlikte düşüş başlar.. Teknik düzeltme bahaneleriyle paniğe gerek yoktur. Dolar kıpraşmaya başlar. 1.70 lere.
4- Yurt dışından bir anda kötü haberler gelmeye başlar yeni dip görülür.
5- Obama göreve başlar.. Ortalık biraz sakinleşir.
6- Obamanında yapabileceği bir şey olmadığı anlaşılmıştır. Bizde yerel seçimler atlatılmıştır.
7- Nisan Mayıs ayları gibi GM ve diğer otoculara verilen paranın buhar olduğu görülmüş iş avrupa ve asyayı iyicene sarmıştır. Bizde ve diğer ülkelerde otomotiv dışında diğer reel sektörler batmaya başlamıştır. Finansal jkriz tekrar hortlar.
8- Dow da beklediğim 5860 lı seviyeler bakalım tutunabilecekmidir. ???
Bizde 15.000 li endekse merhaba deriz. Dolardaki beklentim o tarihlerde 3.00 lira olabileceği yönündedir. Ortalık sakinleştiğinde 2.50 de stabile olacaktır. Yine de bizde dolarla ilgili yorum yapmak çok zor:) Hile yapıyorlar.
Bütün bunların ardından artık dünya bu işin içinden savaş ekonomisi uygulamakla sıyrılabilir. 2010 gibi finans piyasalarındaki hareketlilik durulur. [B]2012 gibi anca düzelme başlayacaktır..[/B]
Yani bana göre temel ve teknik olarak her ne kadar kurban bayramıda olsa [B]ekonomik krizden dolayı danalar pahalı[/B] olduğu için dana kesmek kolay olmayacaktır .kom[/QUOTE]
2012 de Marduk gelir, düzelmenin hayrını göremeyiz:)
[quote=catedral;66195]Günaydın:)
Nasıl gelişir?
Yani bana göre temel ve teknik olarak her ne kadar kurban bayramıda olsa [B]ekonomik krizden dolayı danalar pahalı[/B] olduğu için dana kesmek kolay olmayacaktır .kom[/quote]
Günaydın badji,
Kurban bayramı boğa mevzusu geyikten ibarettir...Ben de çok uzun şeyler yazayım diyeceğim ama bayram öncesi cuma falan..içimden gelmedi.. Bu kadar çok öngörülemez faktör varken bayrama flat girmek lazım derim özetle... Big3 kurtarılır mı? Ben hükümetlerinin, finns sektörüne gösterdiği şefkati reel sektöre göstereceğini sanmıyorum. Finans sistemini kurtrmak zorundalar aksi durumda bütün sistem çöker. Ancak reel sektör söz konusu olduğunda bu risk yok. Şimdi "das capital" analizlerine girmeyeyim ama, Big3 nin memleketi detroit zaten yıllar önce hayalet şehir haline gelmişti yani bunlar zaten kanserdi..Bir diğer konu, reel sektörü kurtarıyor olmak, uçsuz bucaksız yeni sorunlr yaratacak bir başka konu.. Olsa olsa az acılı tasfiye planı olur diye tahmin ediyorum. (Ps: Detroitden 15000 USD ye dublex villa alabilir siniz :) ama eve sağ ulaşmanız mümkün olmayabilir).. Zaten ordan piyasanın beklediği gibi "hadi kurtardık" veya "batsın şerefsizler" şeklinde net bir skor gelmez.
Her neyse; uzun vadeli bakıldığında 30 endeksimiz 19000-20000 bandını görecek, ve hatta hem teknik hem temel olarak 9000 ler bile mümkün. Neden mümkün? Evet tarihi dibimiz (100 endeks) 0.4 usd ama o tarihi diplerin test edildiği noktalarda ya dünya bu derece ağır bir krizde değildi yada kriz sadece bizim krizimizdi... Bu krizi son 30 yılda yaşanan hiç bir krizle kıyaslayamazsınız..Ama bu VOB da sat ense yap demek değil..%10 ters yemek paranızı buhar yapar ve endeks "1" bile olsa size faydası olmaz....Sonuç olarak çağ ayıların çağıdır hala...falan falan...aman be..
[QUOTE=Vob Trader;66113]geceye bayram sonu için aldığım x miktar 31200 malietli uzunlarla girdim. 3x+X/5 daha mermim var. 3x daha mal alıp bayrama 4x uzun pozda girmek istiyorum[/QUOTE]
açılışda aktifden x miktar daha almak istiyorum.
[QUOTE=Vob Trader;66200]açılışda aktifden x miktar daha almak istiyorum.[/QUOTE]
x miktar daha aldım 31800 den maliyetim 31500. eldeki mal 2x oldu. 2x daha alacağım
geceki kısaları 31800 den uzunlarla değiştirdim..
evet dünden belirtmiştim futureın bir gün artı olacağını hayretki bugünmüş.:..:
nikei nerdeyse 0 kapadı. yataylaşma üçgen ve yukarı kopuşu 4-5 gündür yazıyorum.
büyük hareket yaklaşıyor.
Sp de dünkü kapanış itibarıyla %20 artış hedeftir.
ancak biz bayramda olacağız, riskler buna göre ayarlanmalıdır.
biz bayramdayken inşallah konjektürü ters görenler ara sıra burada yazarlar.
sevgiler.
ben şimdilik kısa poz açtım.
Piyasayı göreyim sistem ne derse ona göre bakarım
Dün gece bizim borsa bunaktır demiştim:)
Teşhis.... Demans bozukluğu
[QUOTE=catedral;66205]Dün gece bizim borsa bunaktır demiştim:)[/QUOTE]
adam 8 günde 7 kere arttı, biz eşlik etmedik olsun o kadar.
dün eksi açttırtan ykb bugün alımda, hayret.
esasında dow ahiç bakmayacaksın..bizim vob kafaya göre takılır..2 gündür peşpeşe sabah terse getiriyor.
32000 shorts realiz /flat dısyarıya cıkcayım ondan long etmiyorm. artık onem yeresi 32050
[QUOTE=jelibon;66155]evet beklenildiği gibi hafif kırmızı beklenilen bantta devam ediyor.
amacım 32000 den mal almayın 31000 ise devam demekti.
üçgen daralıyor 7500 altı alımlar kesinlikle ellenmeden tutuulmalıdır.
şimdi burada iki tarafada kırılım ihtimali olsada yeni dip olmadan yukarı kırılım ihtimali %95, aşağı kırılım ihtimali ise %5 dir. maalesef bizde bayram olduğu için sonuçları bayramda göreceğiz.
sevgiler.[/QUOTE]
Tuncer hoca dowda elmas var demiş.
[QUOTE=VOBiX;66209]Tuncer hoca dowda elmas var demiş.[/QUOTE]
elmas görmek güzel birşeyde..buraki iyi elmas mı yoksa kara elmas mı..:)
[QUOTE=VOBiX;66209]Tuncer hoca dowda elmas var demiş.[/QUOTE]
o daha geriye gitmiş.
bo devri bitti :)
Bugun tatil icun malyet yapcak olanar gunu ondan harkets mantık arama yanlıs olur.. dikat edin
geçecen tuncer hocayı...dow un günlüklerine bakın..2 aylık taban oluşumu var..hem de güçlü pozitif uyumsuzlukla ve de günlükler al vermişken...vob u bilmem .....3 aylık ralli içindeyiz..dolarda da 3 ay sonunda 1340 bekliyorum..
31975 den kısaya döndüm.....
[quote=mbm;66215]31975 den kısaya döndüm.....[/quote]
+. .brv
ama ben az önce long'a döndüm :D
:)ben de 32250 den kısaya döndüm..var mı ötesi..:):)