[QUOTE=abka;66217]:)ben de 32250 den kısaya döndüm..var mı ötesi..:):)[/QUOTE]
nice trade.
Printable View
[QUOTE=abka;66217]:)ben de 32250 den kısaya döndüm..var mı ötesi..:):)[/QUOTE]
nice trade.
[QUOTE=jelibon;66218]nice trade.[/QUOTE] şaka bir yana kaşınmadan bekliyorum..
31775 flat...biraz izleyelim bakalım..niyetleri ne...
5 satta..ala gelirse uzunlarım..
yoksa kısa kovalıyorum...
[quote=mbm;66220]31775 flat...biraz izleyelim bakalım..niyetleri ne...
5 satta..ala gelirse uzunlarım..
yoksa kısa kovalıyorum...[/quote]
hiç yapmazdım ama önce kısa sonra uzunda iç güdüler ön planda oldu .dng
bu dax 5 dakkada %1 artılar eksiler, yüzde 3 artıdan %2 eksiye dönmeler ne ayak bu aralar.
bizi geçti biz sakin bir borsa olduk. alamanyayamı mı göçsek.
ellemeden devam uzunları. stopp loss yok
5 dakika ala gelene kadar 31750 den tekrar kısa
günaydınlar,
bence uzunlar pek iş yapmaz bugün kolay gelsin...
[QUOTE=Astatin;66182]vejeteryanlık yemelerine engel, kesmelerine değil :) flat girmeliler...fitflat[/QUOTE]
Süper +.
bu atayı çizerlermi yine.
Py Bu Sevıyelerden Hıc Satısa Gecme Yanlısı Degıl Py Short Acmadan Pıyasa Dustukce Dusuler Hıkayedır Short Devam Sımdılık
Pynın Planı Bayram Sonrası Hızlı Hareketlerle Herkes Noluyor Derken Vadeyı Kapatmak
Pynın 72000 Kontrat 31000 Malıyetlı 72000 Kontrat Long 36000 Malıyetlı 72000 Shortları Olduğunu Dusunelım Py ıcın Bayram Sonrası Long Yada Shorta Gecmeye Calısması Kar Zarar Olarak Aynı Oranda Etkıler Duruma Gore Pıyasayı Yonlendırır
Dax 2, 80 Dusuyor Bız 1,50 Neden çunku Sanayı Uretımımız 3, Ayda Yüzde 8,5 Dustu Hayır Cevap Py Long Dusunuyor Belkıde ıym 48000 Short Oldugundan Dolarda Onun Kısaları Endekste Pek Bısey ıfade Etmıyor Olsa Gerek
Bayrama pozsiyonda girenler bir yandan ekrana bakıp bir yandan da kurbanalrla ilgilenirlken kendisini keserse haberlerde "Bu yıl ilginç gelişmeler oldu. Acemi kasapalra sakar vobcular da eklendi. Acil servisler doldu taştı" şeklinde haberler de çıakbilir. Sağlam bir beklentisi ve analzii olmayanaların bayrama nakit girmeleri uygun olacaktır düşüncesindeyim.
Py çok ısrarlı Vermıyor Pıyasayı Dugmeye Bırazdan Basılırsada Hıc Sasırmıyacağım 43100 De Pynın Dugmeye Basmasıyla 54000 E Gıdısımız 5 ıs Gunu Surmustu Gun Kapanısı 44700 Tarım Dısı ıstıhdamın Hatırıda Kalmayabılır Az Sonra
[QUOTE=serkanyurttas;66232]Py çok ısrarlı Vermıyor Pıyasayı Dugmeye Bırazdan Basılırsada Hıc Sasırmıyacağım 43100 De Pynın Dugmeye Basmasıyla 54000 E Gıdısımız 5 ıs Gunu Surmustu Gun Kapanısı 44700 Tarım Dısı ıstıhdamın Hatırıda Kalmayabılır Az Sonra[/QUOTE]
bugün olmayacak galiba Sevgili Serkan.
yatayda kapatacaz, sonra bayram dönüşü gap.
sevgiler.
Dax Elınden Gelenı Yaptı Sonsuza Dek Dusuremezler Bırazdan Ala Gecer 5 Dklığı O Zaman Gorelım Long Py Yı
[quote=jelibon;66233]bugün olmayacak galiba Sevgili Serkan.
yatayda kapatacaz, sonra bayram dönüşü gap.
sevgiler.[/quote]
SLM EVET YATAYDA KAPAYABILIRIZ TUM PLANLAR BAYRAM SONRASINDA ONLAR BU HESABI 27000 DE 35000 SHORTU KAPAMAYA BASLADIKLARINDA YAPMISLARDIR
Verıye Dogru Aptal Aptal Alırlar ıyı Gelcekmıs Gıbı 32200 Lere Kadar Sonrada 31500 Den Kapatırlar En Kotu :d Neyse Be Poz Dan çıkıyorum Nede Olsa Bayramdan Sonra Terse Kalmaya Gerek Yok Yonu Gorur Oyle Gırerım Zatam Py Fit 0 0 Asağı Yada Yukarı Oynasa Tamam 72000 72000 Long Agırlıklı Dolar Kontrat La Bırlesınce Yonun Yukarı Olma Olasılıgı
dışarı çıktım geldim ortalığı kırmızı yapmışsınız :D
Yurtdışına göre endeksimiz yine güçlü duruyor gibi
başka zaman olsa kısa tarafına oynardım
bileşik endeks iki gündür bu kanallarda ilerliyor, alttaki kanalı bu sabah çizdim
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v475/bonnie112/04122008.png[/IMG]
31675 uzuna döndüm....spottan dolayı
yalnız vadeli 5 daklık hala satta...
ala gelmezse biraz riskli yer...geri vermek lazım o zaman..
[quote=catedral;66205]Dün gece bizim borsa bunaktır demiştim:)
Teşhis.... Demans bozukluğu[/quote]
vertigo daha doğru bir teşhis...where to go
[quote=catedral;66196]Sayın borsacı
Yalnız alttaki yazınızda 10 yılda 10 kriz gördüm demişssiniz.. Ben 10 yılda 10 görmedim.. Ne krizlerinden bahsettiğinizi o yüzden anlayamadım.
Sizin yaşadığınız en büyük kriz 2000 ve 2001 krizidir. Bu ikisini 2001 krizi olarak birleştiremiezsiniz. Büyük hatadır. Ayrıca zamanlama olarak sizin çok yeni olduğunuz bir döneme rastlamaktadır. Hiç bir kriz ve krizin ilrleyişi birbirine benzemez. Temel ve teknik olarak majör ayrılıklar gösterir.
İçinde bulunduğumuz kriz adım adım ilerleyen bir krizdir. Haklı olduğunuz tek konu krizin bitmediği diplerin henüz görülmediğidir.
Sevgiyle[/quote]
Haklısınız. 15 yıl diyecektim. Tansu çiiiler krizi 1994, rusyanın dağılması gorbaçov krizi, brezilya krizi, Arjantin in borca batması,piyasaların allak bllak olması, Ecevit Anayasa krizi, 4 kere hükümet istifa etti.
Asya krizi, ve Şimdiki kriz.
Bişey söyleyeyim hepsinde borsada benzer senaryo vardı..
Volaliteli seanslar, bir aşağı bir yukarı mal gömme, sonra hisse senetlerinde yok denecek kadar ucuz fiyatlar. ( Bkz. endeks 5 kere 0.70 centi görmüş) Sonra 1 doların hemen altında biraz yatay. Sonra bir 6 ay sonra yükseliş.
Bizim krize gireli daha kaç ayımız geçti ?
Saplanma konusuna gelince .
Eğer çok sert eğimli bir düşen kanal içindeysek teknik olarak, ve 5 aydır devam eden bu kanalı kırmaya yetecek gündem haber v.s yoksa..
10 gün gibi uzun sürede bu düşen kanala saplanmak bir yana çakılırım :)
Hayırlı günler.
Merkez Bankası başkanı seçimi krizi de var 2006 ortasında. Gerçi dalgalanma olarka adlandırıldı kriz demediler ona.
Jp Morgan: Türkiye Dış şoklara Karşı Eskisinden Daha Dayanıklı Uluslararası Yatırım Kuruluşu Jp Morgan Tarafından Hazırlanan Raporda Türkiye'nin Dış şoklara Karşı Eskiye Oranla Daha Dayanıklıolduğu Yorumunda Bulunuldu. Raporda, ım Anlaşmasının Yakında Sağlanacağı Beklentisi Dilegetirilirken, Cari Işlemler Açığının Gsyh'ya Oranı Için Bu Yıl% 6.3, Gelecek Yıl % 3.7 Düzeyinde Beklenti Dile Getirildi. Raporda Türkiye'ye Ilişkin Beklentiler şöyle Sıralandı; 2008 2009 2010gsyh (%yıllık) 2.2 0.5 2.0tüfe (%yıllık Ortalama) 10.9 7.3 5.2usd/try (yıllık Ortalama) 1.7 1.6 1.4cari Işlemler Açığı/gsyih -6.3 -3.7 -3.9kamu Borçlanması/gsyih 41.4 40.4 34.8*** ıbs Haber Merkezi *** Kendi Poz Göre Rapor Vermeler Gecen Ay Sp Hanı Not Dusuruyodu Turkıye Rısklıydı (05/12/2008 - 12:00:39) Kısa Devam Dax 4415 I Görmek Ister O Ara Nerdeysek Flat
Bunların notları düzgün verememsinden dolayı millet krize yakalanmadı mı zaten. Zaten kendilerinden de batanlar oldu.
Ben krizleri şu şarkıya benzetirim hep...leleleHop Tri Lay Lom
[I][U][B]Dalgalandım da duruldum[/B][/U][/I] ( Burada yüksek volaliteli seanslar, 4-5 ay sürer .gün içi yüzde 3 aşağı yüzde 4 yukarı küçük yatırımcı elinde malla kalır. Piyasa ucuzun da ucuzu iyice düşer..) .dng
[U][B]Koştum ardından yoruldum.[/B][/U] ( Aylar geçer . Hacim düşer..Borsanın ağzını bıçak açmaz. Volalitesiz , habersiz seanslar gelir. gelse de borsa haberlere artık eskisi kadar itibar etmez
Küçük yatırımcı elinde YUKARI maliyetli kağıtla kalır, aylarca beklemekten yorulur, üzülür, depresyona girer. İyice ümitsizliğe kapılır. ):confused:
[U][B]Yüzlerce güzel sevdim de[/B][/U] ( Burada piyasa yükselir. +.Beklemekten bıkan yatırımcının aldığı fiyata gelice satar. Kağıt değiştirir. Ucuz kalan kağıtlara yönelir.. [U]Bu ucuz kalan kağıtlar nedense hiç diğerleri kadar yükselmez..[/U]:cool:
[I][U][B]En son sana vuruldum.[/B][/U][/I] ( Ralli başlar. Herkes fiyatların arkasından bakakalır.. Kimse sattığı kağıdı eli gidip de ,daha pahalı fiyattan yerine koyamaz.. :eek: Hepsi yükselir ucuz kalan kağıtlar yine yükselmez.
Taaa ki en tepelerde volaliteli seanslar başlayana dek..Günde yüzde 3 aşağı yüzde 4 yukarı
zirvede mal verme operasyonuna kadar.. .dng Ucuz kalan kağıtlara az da olsa hareketlenir..
Yeni bir kriz başlar.
Şarkı repeat eder..
Bu senaryo hep yıllardır tekrarlanır. Sadece oyuncular ve şarkıcılar değişir :) )
Baybars da bugün formunda yine Paulsona demediğini bırakmamış yine.
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66246]
Bu senaryo hep yıllardır tekrarlanır. [COLOR="Red"][B]Sadece oyuncular [/B][/COLOR]ve şarkıcılar değişir :) )[/QUOTE]
Oyuncular demişken bazı kişileri uzun süredir konuyu görüntüleyenler kısmında görmüyorum. Umarım bir sorun yoktur.
Roberts: S&p 500'de 1000 Puanın Görülebileceği Bir Bayram Rally'si Muhtemel
Barclays Capital Teknik Analisti Phil Roberts, S&p 500'de 1000 Puanın Görülebileceği Bir Bayram Rally'sinin Muhtemelolduğu Yorumunda Bulundu. Roberts, "abd Hisse Senedi Piyasaları Geçici Bir Canlanmanınkıyısında Olabileceğimize Işaret Ediyor" Diye Konuştu.*** ıbs Haber Merkezi ***(05/12/2008 - 12:39:34)
Ne Bayramı Arkadasım Bayram Müslümanların Bayramı Manyakmıdır Nedir :)
Saba düşüşle açılan Dolar + ya geçti.. 1,5640 a hareketlendi. 2 gün önceki borsadaki düşüşte Hedgelerin satışı vardı.
Bunlar parasını tatilden önce dolara çevirmeye başlıyor olabilir. sanırım. galibasınız..
son günlerde [B]sistemler çarpılıyor..[/B]başka kimsede bu durum var mı.
[QUOTE=abka;66251]son günlerde [B]sistemler çarpılıyor..[/B]başka kimsede bu durum var mı.[/QUOTE]
Ben de aynı durumdayım, sisteme uymak için 5 gündür üstüste zarar yazdım...
işte şimdi [B]uzunkapat[/B] geldi.31600 den..ama dolarda çarşambadan beri (1.600) hala net sat da..
bu arada 5 ala gelmeyince 31600 den kısa tekrar..
flatlayıp çıkacagım bir ara....
herkese iyi bayramlar..
28 kasım cuma kapanış itibariyle; eger 5 dak. sisteme uysaydım,şimdilik 2.500 puan zarar vardı...15 dak. takip ediyorum..zarar sadece 700 puan...çok somut örnek vermek istedim..bende sallama yok..yok bir günde şu kadar kazandım falan...zaten çift aylarda vob oynayanda suç var
5-15 tüm sistemler satta.. 15 spot 30 alda...
İMF ile belirlenen şartlar iyi değil.. bakalım piyasa nası yorumlıyacak? Büyük dolaplar dönüyor bakalım çıkar kokusu.
Spottada yabancı satışı var.
EFG de manyadı. Dün akşam 32000 üstünde alıcıydı şimdi 31500 altında satıştan çıkıyor.
sadece ufak zararla uzun kapattım..kısa açmıyacagım..çünkü sistem hala al çemberinde..sadece uzun cover oldu..