bayrama extremsi uzun
Printable View
bayrama extremsi uzun
[quote=abka;66338]sanko gecen sene baklava falan yollardı..bu senede var mı.lelele[/quote]
bu sene helva varmış.. :) bilmem annatabildimmi... bayrama pozisyonda girenlerin bir kısmının helvası...üüüüüüüüü
[QUOTE=abka;66338]sanko gecen sene baklava falan yollardı..bu senede var mı.lelele[/QUOTE]
3 ün 1 varmış bu sene:) fiat düştü kom düştü hizmet düştü:)
Tüm forum arkadaşlarıma uzuuuuuuuun :) bayramlar diliyorum.
BAYRAMINIZ KUTLU VE MUTLU GEÇSİN
vob sistem sat kapattı..kapanışa yakın dolarda al verdi... ben tamamen flat..kayıtlara geçsin ki;vob kapanınca DOW 8200 lerde...iyi akşamlar..
Petrol fiyatlarıda dipledi ya beee, 147 dolardan muntazam düşüş diye ben buna derim, bugün 40,9 doları gördü, 40 dolar civarından hafif tepebilir bir haftalığına:) ama fazla dayanamz düşüşe devam eder heralde, ne günler yaşadı dünya, dahada yaşamaya devam ediyor, tarihi yıllardayız diyelim, saygılar.
[QUOTE=Vob Trader;66341]3 ün 1 varmış bu sene:) fiat düştü kom düştü hizmet düştü:)[/QUOTE]
Sankonun komsiyon 1 YTL sabit değil mi? Düşmemesi lazım.
70,000de 0,000143 olan komisyon şimdi 31250de 0,00032
Yüzde komsiyonla çalışan kurumların komisyonları düşmüştür.
31000 pozisyon hala 200 puan karda derken
biz tatilken ne olacağını önceden yazayım.
demin korku salmamak için yazmadım
7800-8000 yeni long yeri olacak hızlı tepki cuma biz açılırken 8500 üstü açılış.
ikinci ihtimalde 8100 altına hafif sarkma ve yine biz açılırken 8500 üstü açılış.
iyi bayramlar.
sevgiler.
[QUOTE=VOBiX;66345]Sankonun komsiyon 1 YTL sabit değil mi? Düşmemesi lazım.
70,000de 0,000143 olan komisyon şimdi 31250de 0,00032
Yüzde komsiyonla çalışan kurumların komisyonları düşmüştür.[/QUOTE]
sankoda oranlı çalışıor.mesela ben onbinde 1:)
Cümleten iyi bayramlar arkadaşlar, bayram sonu yoklamada eksik istemiyom ona göre:) saygılar.
Bayrama flat girdim. herkesin bayramı kutlarım
Kısayım son anda kapatamadım hayırlısı kaldı 10 tane
Saygıdeğer arkadaşlar,
Neşeli, sağlıklı ve hoşça geçirilen bayram dilerim hepimize.
Sayın jelibon'un Dji beklentilerini paylaşmama rağmen, her uzun tatilde olduğu gibi pozisyonsuz kalmak mantıklı geldiğinden ve aracı kurumlar batıp imkb kapanmadan fırsatların bitmeyeceği düşüncesiyle flat kaldım.
Pozisyonda kalanlara bol şanslar...
herkese iyi bayramlar...
herkesin bayramı mübarek olsun sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmeniz dilegiyle....
bende flat girdim.. sn.şengöz'ün bloğunu okuduktan sonra yemedi bayrama uzunda girmek:))
iyi bayramlar....
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;66318]Biliyorsunuz vadeli işlemlerin kötü bir yan etkiside kişiyi pisikopata bağlar...
mesela ben alış satışl fitaylarımı buraya yazdığımdan beri kazanamamaya başladım :)
ama dj açılışından sonra bayrama uzun gireceğim.[/QUOTE]
+. +. +.
5 dakkalık sistem alda.. Satta dahi olsa uzun girmeyi planlıyordum. Uzun girdim bayrama..
Dow buyursun istediğini yapsın. 5 gece dow seansı var önümüzde.
üçte bir kısa girdim bayrama...
flat düşünüyordum ...
ama o heyecandan kopamadık...biz akıllanmayız
7000 altı dow iyi olur dönüşe ..he heee:)
bu arada dow ve fdow biz kapanırken 8190 idiler......
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img216.imageshack.us/img216/6501/tobo2eb5.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dji te düzeltme minimum 8.200 ideali 7.950 idi ve TOBO çalışmasını izliyorduk boynu kırdığında full uzuna dönmek için.Daha önce benim için son kale 7.416 iken şimdi 7.520 ye yükseldi.Aşağısında oynamıyorum deyip mızıkçılık yaparım sanırım.[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Oyunun devam edeceğini düşünüyorum.[/SIZE][/FONT]
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img229.imageshack.us/img229/9015/vobtatilka1.jpg[/IMG][/URL]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Vob 30endeks aralık vade de ise bayram sorun olacak gibi.Dji te cumaya kadar düzeltme tamamlanıp yukarıya devamı beklediğimden, Aralık vade normalde minimum 30.000 idealde 28.600 görmesi gerekirken bu 2 beklentim çelişecek gibi.İzleyelim bakalım...[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bol şanslar...[/SIZE][/FONT]
[quote=QUEEN;66350]Kısayım son anda kapatamadım hayırlısı kaldı 10 tane[/quote]
10 tane kısa mı ??.kom Koru koru... Bayrama yetişemedin ama Yılbaşında Maldivler parası çıktı desene .
MBM , QUENN VE BORSACIOZGUR. Bayrama pozisyonda ve kısa girenler bu kadar sanırım...
Uzunlar ve flatları saymakla bitmez..
herkese iyi tatiller. büyüklerinizin ellerinden öperiz.
[QUOTE=jelibon;66346]31000 pozisyon hala 200 puan karda derken
biz tatilken ne olacağını önceden yazayım.
demin korku salmamak için yazmadım
7800-8000 yeni long yeri olacak hızlı tepki cuma biz açılırken 8500 üstü açılış.
ikinci ihtimalde 8100 altına hafif sarkma ve yine biz açılırken 8500 üstü açılış.
iyi bayramlar.
sevgiler.[/QUOTE]
Sn jelibon umarım öngörünüzde yine haklı çıkarsınız, çünkü sistem SAT ta olmasına rağmen bayrama uzun girdim. :) Herkese iyi akşamlar, şimdiden iyi bayramlar
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66359]10 tane kısa mı ??.kom Koru koru... Bayrama yetişemedin ama Yılbaşında Maldivler parası çıktı desene .[/QUOTE]
İnşallah .dng:..:
Bayramdan sonra Dj 8000 lerde olmayacak bence
Evet 1 hafta FX ciyiz... GBP ve CAD a dikkat arkadaşlar.. Özellikle CAD ı göçertecekler. Petrol fiyatları aşağı CAD aşağı...Bugün kanada da gelen veriler MB lerini çok yüksek oranda faiz düşürmeye zorlayacak..CADJPY de kisa için fırsat bekliyorum..Bu arada IMF anlaşması olsa, GM kurtulsada yukarıdan şortlasak ba VOB30 da.. Ama mali disiplin üzerine kurulu yani ekonomiyi daraltıcı etkisi olacak IMF anlaşmasını borsanın seveceğini sanmıyorum..BEKLENENİN aksine!!!!!!!!!
beklenilen olmuştur bayram sonrası 8000 leri değil 9000 leri konuşacağız.
burada ihtiyacımız olan tek şey dowdaki aşırı satımdı onuda almış oldu.
cuma veya pazartesi al geleceğini belirmiştim.
jelibon farkı.
sevgiler.
borsada haberler veriler özellikler eski haberler palavradır, aslolan tekniktir.
noktası noktasına son silkelemeler dünya borsalarında yapılmıştır.
hedef 9600-11000 arasıdır.
sevgiler.
Valla ben cuma sabahını görmeden herşey olabilir diyorum risk aldık ya kazanırız yada milleti maldivlere göndeririz
Dow 8640 civarı kapatır demiştim fakat 1 gün gecikmeli oldu :D Demek ki burda hislere yer yokmuş özellikle de benim gibi acemilerin hislerine :D
biraz analiz yapalım.
sabah biraz bahsetmiştim.
great depression önce %44 düşüş, sonra %34 ralli ardından, piyasanın %90 erimesi.
sonra nasdaq krizi ve %78 lik erime.
ikisi birbirinin benzeri birinde elektriğin icadı, ikincisinde bilgisayar çağı ve internet.
iki çöküşün sebebide öncesinde 10 yıl artan borsalar sonucunda oluşan balon. yani bu çöküşlerin sebebi asla resesyon değil, hisse balonu, sonradan depresyona dönüş. sebep ekonomiyle alakalı değil.
İçinde bulunduğumuz krizin adı Great financial crisis, öncesinde 10 yıl süren artışlar yok, evet yükselme var senetlerde ama balon değil. sebep ekonomik bozulma, resesyon diyelim belki depresyon diyelim ama çıkış sebebi hisse balonu değil ekonomi.
resesyon anlamında şimdiki krize uyan kriz 1973 krizi. 1974 kasım dip %45 ile, ekonomi 1979 de toparlanıyor hiç piyasa müdahelesi olmamasına rağmen borsalar 1976 da zirve yapıp %78 artış yaşıyor.
elimizde %47 düşmüş dow ve %52 düşmüş bir sp var. bakın geçtim yeni trendi boğa piyasasını falan filan onlar sonraki iş, ama 7500 den ayı rallisi başlamıştır. borsa 6-9 ay önceden gider.
bugünkü verinin daha kötüsü gelecektir, ekonomistler %8 beklentisi içinde önümüzdeki aylarda ama ben %9.5 işsizlik bile bekliyorum.
içinde olduğumuz konjektür evet daha aşağıları haketmektedir ama bu önce bir ayı rallisi olmadan olmayacaktır ve bu 7449 ile başlamıştır.
9000 olmaz falan hikayedir bahsettiğim düzeltme değil hakiki ayı rallisidir, bu da 3 aşama olacaktır. Şu an 3 dalgalı ayı piyasasının (A düşüş, B yükseliş, C düşüş) A düşüşü 7449 ile noktalanmıştır, yine 3 dalgalı olacak olan B yükseliş yine A yükseliş B düşüş C yükseliş şeklinde olacak olup sonrasında yerini trende yani C düşüşe bırakacaktır.
Bunun aksi 7449 un kırılması ile olurki oradan bile mesela 7200 tekrar yine aynı sisteme geri dönülür.
kısaca 7449 ayı rallisinin başladığı yerdir 3-4 ay içinde 10000 görülür.
burada korkulası tek şey vix, bu vixle süreçler daralır çok tehlikelidir.
kişisel fikrimdir, lütfen pozisyon tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.
sevgiler.
Son derece şık ve anlamlı bir analiz olmuş... Elinize sağlık sayın Jelibon:)
-obama'dan Krız Uyarısı
-''en Kotusu Daha Gelmedı''
Washıngton (a.a) - 05.12.2008 - Abd'de Tarım Dısı ıstıhdamın Gecen Ay,
Son 34 Yılın En Buyuk Dususunu Gosterdıgının Acıklanmasından Sonra Bır Uyarı
Yayımlayan Secılmıs Baskan Barack Obama, ''ekonomık Krızde Henuz En Kotusunun
Gelmedıgını'' Soyledı.
Baskan George W. Bush'un, Bazı Olumlu, Cesaret Verıcı ısaretlerın
Basladıgını Acıklamasına Karsın Obama, Daha Kotumser Bır Acıklama Yaptı.
Obama, ''yılların Bırıkımıyle Gelen Krızın Basıt Bır Cozumu Yok.
Anlasılan ıyılesme Baslamadan Once De Daha Kotuye Gıdecek'' Dedı.
Obama, ıssız Kalanların Yenıden ıslerıne Donmelerını Saglayabılmek Ve
Ekonomıyı Harekete Gecırebılmek ıcın Acıl Tedbırlere ıhtıyac Oldugunu Kaydettı.
(ap-rem-moc)
22:38 05/12/08
--aa--
[QUOTE=catedral;66371]Son derece şık ve anlamlı bir analiz olmuş... Elinize sağlık sayın Jelibon:)[/QUOTE]
ara sıra saçmalamak iyidir Sevgili Catedral saolun.:..:
[QUOTE=jelibon;66373]ara sıra saçmalamak iyidir Sevgili Catedral saolun.:..:[/QUOTE]
jelibon,,
sizin piyasasaya bakış açısını ( kendi açınızdan) [COLOR="Red"] SAÇMALAMAK[/COLOR] olarak görmeyin.....
Sizin saçmalıklarınıza önem= deger veriyoruz...
paylaşımınız için çok teşekkür ederim.....
sayın Jelıbon bır piyasa analizi ancak bu kadar yapılabılır ellerinize saglık çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızın devamını dilerim
Bu arada herkesin kurban bayramını kutlar saglık mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim
sn jelibon yaptiginiz yorum ve foruma katkilarinizdan dolayi tesekkurler
yaptigimiz her katki her bilgilendirme bazilari tarafindan ``buradakiler salak degil ``diye red edilse ve hakkimizda iq testi istensede VE YONETIM,MODERATOR ARKADASLAR BUNA SEYIRCI KALSADA dostluklarimiz adina bilgilenmeye ve bilgilendirmeye devam edelim diyorum
gecen doceyi terse getirmek icin kullaniyorlar !!!docenin trade itibari daha yuksek ben dahil trade eden arkadaslar itibar ediyoruz docenin pozisyonuna paralel poz aliyoruz doceye itibar etmeyin diye yazdik hakkimizda iq testi istendi simdi gerci iq testi isteyen arkadas okuyamaz ancak yaptigim(herhangi bir araci kurumdan alinti degildir)incelemeyi paylasayim istedim
DSI (SPOT)
EYLUL ALIS--574 TRIL SATIS---387 TRIL
EKIM ALIS--432 SATIS----462 TRIL
KASIM ALIS--267 SATIS---204 TRIL 3 AYDA NET 220 TRIL MAL ALMIS
DSI(VOB)
18.366 SHORT ACMIS
KISA KISA YAZICAM
CITI 3 AYDA SPOTTA NET 82 TRIL MAL ALMIS VOBDA 22.728 SHORT ACMIS
EFG 3 AYDA SPOTTA NET 392 TRIL MAL ALMIS VOBDA 35.238 LONG ACMIS
BU LISTE DAHA UZAYIP GIDIYOR
jelibona katiliyorum dunya borsalarinda ve bizde guzel silkeleme yapildi
DOCE SHORT ACIYOR DIYE SHORT ACANLARI DILIMIZ DONDUGUNCE UYARMAYA CALISTIK
bayramada flat girdim malum bilgi verince gerizekali ilan edildigimiz icin shortlari kapadigimi gelip yazmadim
spotta aldigim mallarla beklemeye devam
herkese iyi bayramlar saygilar
sizede iyi bayramlar moderator arkadaslar.
Spotta ve Vob'da kurbanlık değil kasap olmanız dileği ile ,
herkese iyi bayramlar.
Site bayram tatiline çıktı sandım yaklaık iki saattir konulara ulaşılamıyordu.
Herkesin bayramını kutlar, sağlıklı ve mutlu bir bayram dilerim.