-
[QUOTE=enorton;145755]Bişey olmaz tabi bina sağlamsa, konya deprem bölgesi değil yanlış hatırlamıyorsam... Büyük geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın... Ben butür şeylerden hiç korkmam, herkes birgün ölecek nasılsa... Sadece şimdi çok borcum var ben ölürsem eşime kalır borçlar, ona üzülürüm valla :)
[url]http://www.deprem.gov.tr/linkhart.htm[/url]
Evet doğru hatırlamışım...[/QUOTE]
valla bizde öyle biliyorduk ama bu normal değil konya için..
son 100 yılın konya için en büyük depremleri oluyormuş...
-
[quote=Kennym;145757]sistem kullanan arkadaslar herhangi bi yeni uyarı alan oldu mu ?
son durum nedir ? bilgilendirirmisiniz ?[/quote]
Bana göre Take profit yapılır karı al flat bekle
-
[quote=Kennym;145757]sistem kullanan arkadaslar herhangi bi yeni uyarı alan oldu mu ?
son durum nedir ? bilgilendirirmisiniz ?[/quote]
57400 altına sarkmadığımız sürece 60 dk ve altındaki periyotlar alışta kalmaya devam edecektir..
-
komşum vefat etmiş...eşi öğretmen..yani kendine ait maaşı var..
komşum 2 yıl önce 10 yıllık ev kredisi almış(kendisinin adına)..eşi kefil olmuş..
banka hayat sigortası yapmış herhalde(?)(zaten zorunluydu olarak biliyorum)..
şimdi komşunun eşine intikal eden borç olur mu...
çünkü bazı kimseler,kredi borcunu ,eşinin maaşından tahsil eder falan diyorlar...o zaman hayat sigortasının anlamı ne...
-
[quote=abka;145763]komşum vefat etmiş...eşi öğretmen..yani kendine ait maaşı var..
komşum 2 yıl önce 10 yıllık ev kredisi almış(kendisinin adına)..eşi kefil olmuş..
şimdi komşunun eşine intikal eden borç olur mu...[/quote]
TTK'ya göre bu ticari bir iştir. Bu durumda banka söz konusu borcu borçlunun kendisinden ya da kefilinden talep edebilir. Kimse borçlunun kendisini atlayıp kefile neden gidiyorsun diye soramaz bankaya. Hayat sigortası tümüyle ayrı bir mevzu, sigorta teminat bedelini tahsil eder yakını, bu durumda eşi.
-
[QUOTE=abka;145763]komşum vefat etmiş...eşi öğretmen..yani kendine ait maaşı var..
çünkü bazı kimseler,kredi borcunu ,eşinin maaşından tahsil eder falan diyorlar...o zaman hayat sigortasının anlamı ne...[/QUOTE]
olmaz tabi sigortayı yaptırdıysa olmaz zaten sigortanın mantıgı budur .. sigortadan para alma şartlarına aykırı bi durum (intihar teror sasldırısı yapma vs )yoksa bi engel olmaz ..
-
[quote=erkmen;145751]konya
5 dk önce bi deprem daha oldu...
Işteyiz bi yerede çıkamıyoruz...[/quote]
geçmiş olsun
-
[quote=onvivo;145764]TTK'ya göre bu ticari bir iştir. Bu durumda banka söz konusu borcu borçlunun kendisinden ya da kefilinden talep edebilir. Kimse borçlunun kendisini atlayıp kefile neden gidiyorsun diye soramaz bankaya. Hayat sigortası tümüyle ayrı bir mevzu, sigorta teminat bedelini tahsil eder yakını, bu durumda eşi.[/quote]
Acıklama icin Teşekkürler Ayni durum bendede var ev kredisi aldık eşimi de kefil yaptılar merak ediyordum iyi oldu öğrendiğimiz
-
[quote=abka;145763]komşum vefat etmiş...eşi öğretmen..yani kendine ait maaşı var..
çünkü bazı kimseler,kredi borcunu ,eşinin maaşından tahsil eder falan diyorlar...o zaman hayat sigortasının anlamı ne...[/quote]
başın sağolsun!
hayat sigortası karşılar,hatta ödenmiş taksitleride iade eder..
-
[QUOTE=YAVUZHAN;145768]başın sağolsun!
hayat sigortası karşılar,hatta ödenmiş taksitleride iade eder..[/QUOTE]
Evet hayat sigortası onun içn var zaten...
-
sistemler al da..ama rahat değilim..dow un geri gelmesinden çekinirim..
gerçi bakarssın dow 10.000 de olur..sonuçta 14.400 den geldi...
-
[quote=abka;145735]yyld..
artık 2 sistem kullanıyorum..kaldıracıda 2 den 3 e çıkardım..
her sisteme 1.5 kaldıraç yükledim...böylesi daha rahat..[/quote]
kaldıraç konusunu açabilir misiniz sayın abka? 2'den 3'e çıkmasını tam anlayamadım..