-
[QUOTE=abka;146687]ben bu MS nin......bir bar eksikti(09:55)..defalarca eksik veri güncelle /verilerin tamamını yükle dedim..sorun giderilemedi..az önce giderildi..megerki 200 puan üstden flat ve kısa yapmam gerekiyormuş...
bar niye olmaz...madem olmaz niye defalarca çabalarıma ragmen düzelmez..sonra tak diye gelir..[/QUOTE]
Uzun kırmızı bir çubuk şeklinde vardı sorun yoktu 09:55 barında.
-
[quote=BORSACIOZGUR;146688]zaten 300 -400 puanlık marjlar agam için hiçbişey degil...
agam günde 40 50 bin kontrat işlem yapıyor bizi kandırmak için aynı kademeye verip alıyor komisyon veriyor..
En az 1500- 2000 puan çalıştırmalı ki agam para kazansın. agam long..[/quote]
özgürüm....
ben senin aganı iyi tanımıyorum....
ama benim agamı iyi tanıyorum...pushtynin tekidir....
zaman zaman...burada agama yag çekerim....
ama allah var...hem agam pushtyidir....hemde ben....
yani...
işlerimizi...kibarlık içinde görüyoruz...ikimizde eyi oglanlarızdır....
-
[quote=BORSACIOZGUR;146688]zaten 300 -400 puanlık marjlar agam için hiçbişey degil...
agam günde 40 50 bin kontrat işlem yapıyor bizi kandırmak için aynı kademeye verip alıyor komisyon veriyor..
En az 1500- 2000 puan çalıştırmalı ki agam para kazansın. agam long..[/quote]
Gerçektende bir kişinin bilgisayar başına geçip 40-50 bin kontrat işlem yaptığını mı düşünüyorsunuz? Eğer öyle düşünüyorsanız piyasa yapıcı terimini çok yanlış anlamışsınızdır derim ben....
-
[quote=VOBiX;146689]Kuzum yavaş kütlet. Zafer sarhoşu olma. 58550dir o. 57550ye hasret kaldı ayucuklar..kom[/quote]
allah söyletiyor....vobixim....
-
ahanda asagı döndü....
şimdi bu seferki yapacagı dip çok önemli....günü belirler....
-
[QUOTE=jani;146696]ahanda asagı döndü....
şimdi bu seferki yapacagı dip çok önemli....günü belirler....[/QUOTE]
58400 bugunu belirleycek bence guzum...... emme cokh sıkıntılı yapı var........... yuaw iki saniye durup dusunme fırsatı vermeyor:::
hemen düşünüp eyleme geçmen leazım .........yoksam yetisemeyor insan
-
O kadar sevkiyat arasında 58700 longladım valla 58400 stop 58500 ün bugün kale olması lazım bu sabah nasıl long açtırdılarsa şimdide göstere göstere short açtırıyorlar dikkat derim.
-
sistemimiz ne diyordu....
hangi sistem...RANGE TRADİNG....
zamanın üçte biri flat kal....FLATIM...
-
[quote=Barney;146694]Gerçektende bir kişinin bilgisayar başına geçip 40-50 bin kontrat işlem yaptığını mı düşünüyorsunuz? Eğer öyle düşünüyorsanız piyasa yapıcı terimini çok yanlış anlamışsınızdır derim ben....[/quote]
Hahaha 1 kişi değil tabii ki.
Arkadaşları var , amerika da adamı var. japonya da bile adamları var.
günde en az 50 60 bin kontrat işlem yapıyorlar.. IYM den al MRS den ver..
Sanko dan ver Garanti den al
türkiye de piyasa yapıcı = küçük yatırımcı silici çünkü kanun yok.
2006 da yanında muhasebe yaptığım Z.Ş isimli ünlü şahıs biz yatırımcı değiliz. Biz yasal hırsızız demişti. Türlü oyunlarla küçük yatırımcının parasını çalarız.
Agam da bu hırsızlar kulübünün reisi. Çok akıllı adamdır..
-
AGAM 6 İŞ GÜNÜDÜR....
gün içi furuşma düzenini şöyle yaptı...onun üçün eyi götürdüm...
gün içinde diplere indi...aaaşama tepeden kapadı....
bu düzene göre...ben long ve short pozlar aldım....
bugün 7 ci gün....AGAM DÜZENİ DEGİŞTİRİR....
-
Arkadaşalar Matriks 2.6.6 kullanıyorum,
Gün işi APSD yi grafikte gösterecek bir olanak yok mu?
-
Ve piyasa yapıcı herzaman aynı kurumlar değildir bazıları zaman içinde büyük zarar edip çekilirler piyasadan. Biraz daha açıklayıcı olması için;
[I][FONT=Arial]Takasbank nezdinde “Müşteri”, “Portföy”, “Piyasa Yapıcı” ve “Global” olmak üzere dört tip hesap açılabilir. Hesap tiplerinin özellikleri aşağıdaki gibidir:
i. Portföy hesabı: Üyenin kendi portföyü için yaptığı işlemlerin izlendiği hesap tipidir.[/FONT][/I]
[I][FONT=Arial]ii. Müşteri hesabı: Üyenin müşterileri için açılan hesaplardır. [/FONT][/I]
[I][FONT=Arial]iii. Global hesap: Global hesap, birden çok sayıda müşterinin tek bir hesabı kullanarak işlem yaptığı hesap tipidir.[/FONT][/I]
[I][FONT=Arial]iv.[B] Piyasa yapıcı hesabı:[/B] Sadece piyasa yapıcıların işlemlerinin izlendiği hesap tipidir.[/FONT][/I]
[URL]http://www.tspakb.org.tr/toplantilar/paneller/vob/VOB_Takas.ppt[/URL]
[FONT=Arial][B]Piyasa Yapıcılığı Şartları[/B]
[SIZE=2]Madde 26- Borsaya piyasa yapıcılığı için başvuruda bulunan Borsa üyeleri, aşağıda belirtilen asgari şartları sağlamak zorundadırlar: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]a) Yönetim Kurulunca belirlenecek özkaynak yapısına sahip olmak, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]b) Piyasa yapıcı üyelerin genel yükümlülüğünü kapsayan ve Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen Borsa Piyasa Yapıcılığı Taahhütnamesini imzalamak. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Piyasa yapıcılığına başvuru koşulları ve aranacak diğer şartlar Yönetim Kurulunca düzenlenir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][B]Piyasa Yapıcılığı Limit ve Hakları[/B] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Madde 27- Yönetim Kurulu, piyasa yapıcılarının gün sonunda tutabilecekleri pozisyon limitleri, günlük işlem limitleri, alış ve satış kotasyonları arasındaki farkın azami miktar ve/veya oranını ve yapabilecekleri işlemler ve taşıyabilecekleri açık pozisyon miktarlarına ilişkin diğer değişkenleri her bir piyasa yapıcısı bazında belirleyebileceği gibi, piyasa yapıcılarına diğer piyasa üyelerine göre daha düşük Borsa payı, teminat ve takas ücreti uygulanmasına karar verebilir.[/SIZE][/FONT]
Kısaca Py gerekli şartları yerine getiren büyük fonlardır. Kar edenlerinde olduğu gibi büyük zararlar edip batanlarda tarihte bir çok kez mevcuttur. Bunlar genelde ky nin peşinde değil birbirlerinin peşindedir. Ky kıvraktır hemen poz değiştirebilir. çünkü kontratı azdır yön değiştimi zararı karşılar hemen poz değiştirir. 100 kontratta anında poz değiştirebilirsiniz. 30.000 kontratta nasıl değiştireceksiniz peki? piyasanın döndüğünü anlasınız bile o malı yedirmek için binbir hile ypmanız gerekirki ky de sizin zararınıza ortak olsun diye....