-
[QUOTE=QUEEN;146957]pala git şu dowa ver biraz ..bizi göçertmesini biliyosun..palalığını görelim..:p[/QUOTE]
Ek not bayram riskini almak istemeyip nakite geçmek siteyenelr için son gün yarın. bunlar Cuma günü nakitlerini repo, altın, bono, döviz gibi enstrümanalra bağlayabilecekler. Açığa çıakcak nakiti önemli olmayanlar için son gün Cuma.
-
faiz indiriminde dolar artması gerekmiyomu..zaten hep ters hareket yaparlar..palanın işi..faiz indiriminden belki acayip bi şey çıkacak ..diye aklıma gelmiyor değil.
-
[quote=QUEEN;146957]pala git şu dowa ver biraz ..bizi göçertmesini biliyosun..palalığını görelim..:p[/quote]
ehm ehm yani şindi nasıl desem bilmiyorum.yani şindi dow da alış tarafındayım bugün apla dowranacak çok shortör varda orada.kaşınıyorlar ben naapim :D
bu gece PALA demek LONG demek.sen bugün git yarın gel :D
-
[QUOTE=stonhand;146959]Vobix hocam garanti indikatör olarak terstir hemde tersin en babasıdır etme eyleme. nisan,haziran ve ağustos vadelerine bakın adamların ettikleri zararın haddi hesabı yoktur ancak ettiği zararlar bence göstermeliktir EFG nin karşılıklı işlemleridir.
Benim bildiğim garanti Marttan buyana short pozisyonda idi şuan 61.195 ortalama ile 11257 kontrat shortta karlı görünebilir ancak yarın öbürgün bu piyasa sağlam yukarı giderse son 3 sözleşmedeki gibi bu sözleşmedede ettiği zararın haddi hesabı olmaz ben hala EFG 50,000 kontrat 60,000 maliyetli long iken bu piyasanın bir şekilde önceki 3 vadedeki gibi yukarı gideceğine inanıyorum garantide EFG nin longlarının sigortası olabilir.
Son olarak dolara amma vermişler %1,63 ekside 1,4749 larda[/QUOTE]
Bana göre takas makas hikaye aslolan fiyattır. .lelele
-
Valla ben de o açık şu açık bütçe kötü diye diye short gire gire [U]Nisan başından Agustosa kadar[/U] 15000 ytl kaybettim..
Şimdi ise kazanıyorum. Bugün ters poz. güne başlamama ragmen günü 250 puan karda kapattım. Gerçi karın yarısı komisyona gitti..
Bıyıklı yabancı amca doğru söylemiş. Eylül başı Benim dönüm noktam oldu.
Herkes art niyet aramıştı biz bunları çok duyduk demişlerdi ama ; [U]üç harfli kurumun türkiye temsilcisi dostumuz 3 ay daha yükseliş özgür dow 11 bin derken samimiymiş demek ki.... [/U]
Şunun şurasında 11 bin e ne kaldı ?
O eksik bu eksik bütçe açık satışlar kötü herşey kötü ama
[U]Faizler sıfır ve paranın borsadan başka gideceği yer şu an için hiç yok...[/U]
Düşünün şimdi siz borsacısınız satış yaparak borsayı düşüreceksiniz.. Peki parayı ne yapacaksınız ?? Kına mı yakacaksınız yoksa bu fazla parayı evde mi saklayacaksınız.
[U]Amerika da Gayrimenkul fazlası var fiyatlar prim yapmıyor[/U] . Faize yatıramazsınız sıfır.. Dövizde prim beklenmiyor. Çünkü çok bol likidite var...
Dönüp[U] yine sattığınız kağıdı alıp[/U] borsayı mecbur yükselteceksiniz kazanmak için.. İşte bu yüzden aylardır beklediğimiz düşüş gerçekleşmiyor. Gerçekleşmeyecek.
Amerika 150 milyar dolardan fazla para bastı.. Bir süre daha piyasadan bu likidite çekilene kadar. Ralliye devam. Ne kadar mantıksız gelse de olacağı bu..
Aynen longistan. [U][B]Bi dee bunun üstüne bayram arifesinde IMF patlatırlarsa çok pis coşabilirim onu söyleyeyim.[/B][/U]
Aslında düşüşün ne zaman başlayacağını bilmek çok kolay...
Küçük yatırımcı mallanınca felan derler ya o külliyen yalan
.
[U][B]Milyar dolarlık dev fonlar ne zaman parayı borsadan başka yatıracak yer bulur[/B][/U] . Ne zaman likidite azalır . Dolar sıkıntısı başlar..Bernanke faiz yükseltmek zorunda kalır. .
[U]O zaman borsa düşer[/U]. Ancak yakın değil..
O zamana kadar 11 bin de olur 12.000 de..
Bu gidişle ekonomi Yorumculuğu ve [U]kendime özgü orta vadeli analiz[/U] konusunda yakında Yaşar Hoca' ya yetişeceğim..) Ama daha öğreneceğim çok şey var..
Üç harfli Bıyıklı samimi dostun [U]Yes , sign. Bu gizli ama IMF ile kesinlikle anlaşacaklar özgür[/U] dediğini bir kez daha hatırlatır.
Cümleten iyi akşamlar hayırlı kandiller dilerim.
-
[QUOTE=QUEEN;146962]faiz indiriminde dolar artması gerekmiyomu..zaten hep ters hareket yaparlar..palanın işi..faiz indiriminden belki acayip bi şey çıkacak ..diye aklıma gelmiyor değil.[/QUOTE]
Faiz inmeden önce doalr satar tahvil bono alırsın. Doalr ve faiz düşer.
Faiz inince tahvil bonoyu satar dolarını geri alırsın. Doalr yükselir.
Fakat ileride indirimlere devam edielceği sinyali gelrise tahvil bononu satmazsın dolarını almazsın. Hatta yeni dolar satıp yeni tahvil bono alırsın yine dolar ve faiz düşer. Yani indirimden sonra gelecek sinyaller de önemli.
-
-
[QUOTE=SEYYAH;146963]ehm ehm yani şindi nasıl desem bilmiyorum.yani şindi dow da alış tarafındayım bugün apla dowranacak çok shortör varda orada.kaşınıyorlar ben naapim :D
bu gece PALA demek LONG demek.sen bugün git yarın gel :D[/QUOTE]
sen alış tarafındasın hee..bittin seen daha bi saat var..şelale geliyo:p
selcuklu nerde yaw..beraber ağlardık...vay canına..:D
-
[QUOTE=Larossıan;146967]Djı hedef 9820[/QUOTE]
ne güzel diyosun..bi longa geçeydik..:..:
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;146965].......
[U]Faizler sıfır ve paranın borsadan başka gideceği yer şu an için hiç yok...[/U]
Düşünün şimdi siz borsacısınız satış yaparak borsayı düşüreceksiniz.. Peki parayı ne yapacaksınız ??
Amerika da Gayrimenkul fazlası var fiyatlar prim yapmıyor . Faize yatıramazsınız sıfır.. Dövizde prim beklenmiyor. Çünkü çok bol likidite var...
Dönüp yine sattığınız kağıdı alıp borsayı mecbur yükselteceksiniz kazanmak için..........[/QUOTE]
Hala aynı yerdesin borsaya girecen paranın hisse almak ya da uzun pozisyon açmak için kullanılma zorunluluğu yok. Sen voba soktuğun para ile sadece uzun pozsiyon mu açıyorsun? Hayır. Bu işin kısa tarafı da var. Borsa demek hem alıcı hem satıcı demek. Şu an alıcıların daha istekli olması borsanın sürekli artacağı anlamına gelmez. Olay para sahibinni isteğine kalmıştır. 10 dakika sonra vazgeçip satsalar dow %2 eksi olsa bu para borsadan çıkmış mı oalcak? Hayır. Yine borsada oalcak ama bu sefer satıcılar alıcılardan üstün olmuş olacak.
-
dow bugün göreceğini gördü .. dolarda dip yapıyor bence ... bugün yurtdışında dönüş günü ..
kısa devam şelale şelale şelale .. Quenn ağlanacak bi durum yok .. ağlama apla
küsküyü verecem dowa eksi 50 kapatır .. .. hehehhehe :D:D:D
-
Herkesin kandili mübarek ve hayırlara vesile olsun.