-
[QUOTE=selçuklu;146971]dow bugün göreceğini gördü .. dolarda dip yapıyor bence ... bugün yurtdışında dönüş günü ..
kısa devam şelale şelale şelale .. Quenn ağlanacak bi durum yok .. ağlama apla
küsküyü verecem dowa eksi 50 kapatır .. .. hehehhehe :D:D:D[/QUOTE]
selcuklu geldin..dow düşüyo:::..vay canına hahha.lelele
-
3 günlük borsacılar tiyo peşinde koşar sanırdım vay be demek varmış böyle trade eden şaşırdım
-
General Asti gümrüğe takıldı herhalde. Azeri ayu kuvvetlerini getirecekti en son .dng
-
dow eksi kapatır bugün......
-
[quote=QUEEN;146973]selcuklu geldin..dow düşüyo:::..vay canına hahha.lelele[/quote]
uyyyy seni ölesin queen....
aksamdan beri....saçını basını oynatarak...barnaklarınla hareketler geçerek...dow niye düşmüyor...dow niye çıkıyor diye diye....dow u çıkardın valla...
ne başbelası şeysin gı.....
-
[quote=VOBiX;146970]Hala aynı yerdesin borsaya girecen paranın hisse almak ya da uzun pozisyon açmak için kullanılma zorunluluğu yok. Sen voba soktuğun para ile sadece uzun pozsiyon mu açıyorsun? Hayır. Bu işin kısa tarafı da var. Borsa demek hem alıcı hem satıcı demek. Şu an alıcıların daha istekli olması borsanın sürekli artacağı anlamına gelmez. Olay para sahibinni isteğine kalmıştır. 10 dakika sonra vazgeçip satsalar dow %2 eksi olsa bu para borsadan çıkmış mı oalcak? Hayır. Yine borsada oalcak ama bu sefer satıcılar alıcılardan üstün olmuş olacak.[/quote]
Ben vadeli işlemlerden piyasalardan ve short pozisyonlarrdan değil. [U]Klasik hisse senedi piyasasının yükselişini açıklamaya çalışıyordum.[/U]
Peki atıyorum eğer sen satmaya kadar verirsen ( short pozisyon açarsan) Micrsoft hissesini 10 dakika içinde 170 dolardan 150 dolara düşürürsen aradaki fark kadar para kazanırsın. Kar ettin Nakitin açığa çıkıyor değil mi ?
Hıh işte bu nakiti ne yapacaksın ? Tekrar hisse almakta kullanacaksın. Çünkü başka yapacak birşeyin yok..
[U]İşte bu para gidecek başka bir yer bulursa borsa düşer[/U]..
2000 hisse satmışsan gidp 2300 hisse alacaksın... [U]Sen almazsan başkaları alır[/U] arkadan gelen bol para basmaktan kaynaklanan bol likitide taze para var.... Bi bakarsın microsoft tekrar 175 olmuş. işte bu yüzden longçular shortçulardan daha güçlü... Büyükler Long...Ötesinde ellerindeki nakit parayla fiziki hisse senedi bulunduruyorlar ..Hisse taşıyorlar.... Küçük yatırımcılar ise inatla Shortlamaya çalışıyorlar ve sürekli kaybediyorlar. Bir dönem benim yaptığım gibi bir kaç ay daha kaybedecekler de.
Ekonomi satranç gibi zorlu bir iştir.. Derin bilgisi olmayanlara basitçe özetlersin. Ancak önyargısından kurtulamayanlara asla anlatamazsın.
Paranın yönünü iyi tahmin eden borsacı dan daha kazançlı bir adam yoktur. İleride ben de öyle olacağım.
saygılar
-
[QUOTE=jani;146977]uyyyy seni ölesin queen....
aksamdan beri....saçını basını oynatarak...barnaklarınla hareketler geçerek...dow niye düşmüyor...dow niye çıkıyor diye diye....dow u çıkardın valla...
ne başbelası şeysin gı.....[/QUOTE]
sağol..:..:
dow ralli yapıyo..bi saat var düştü düştü yoksa..biz ne edeceğüz..canim...
61000 görüyorum..orda..:..:üüü
-
[quote=BORSACIOZGUR;146978]Ben vadeli işlemlerden piyasalardan ve short pozisyonlarrdan değil. [U]Klasik hisse senedi piyasasının yükselişini açıklamaya çalışıyordum.[/U]
Peki atıyorum eğer sen satmaya kadar verirsen ( short pozisyon açarsan) Micrsoft hissesini 10 dakika içinde 170 dolardan 150 dolara düşürürsen aradaki fark kadar para kazanırsın. Kar ettin Nakitin açığa çıkıyor değil mi ?
Hıh işte bu nakiti ne yapacaksın ? Tekrar hisse almakta kullanacaksın. Çünkü başka yapacak birşeyin yok..
[U]İşte bu para gidecek başka bir yer bulursa borsa düşer[/U]..
2000 hisse satmışsan gidp 2300 hisse alacaksın... [U]Sen almazsan başkaları alır[/U] arkadan gelen bol para basmaktan kaynaklanan bol likitide taze para var.... Bi bakarsın microsoft tekrar 175 olmuş. işte bu yüzden longçular shortçulardan daha güçlü... Büyükler Long...Ötesinde ellerindeki nakit parayla fiziki hisse senedi bulunduruyorlar ..Hisse taşıyorlar.... Küçük yatırımcılar ise inatla Shortlamaya çalışıyorlar ve sürekli kaybediyorlar. Bir dönem benim yaptığım gibi bir kaç ay daha kaybedecekler de.
Ekonomi satranç gibi zorlu bir iştir.. Derin bilgisi olmayanlara basitçe özetlersin. Ancak önyargısından kurtulamayanlara asla anlatamazsın.
Paranın yönünü iyi tahmin eden borsacı dan daha kazançlı bir adam yoktur. İleride ben de öyle olacağım.
saygılar[/quote]
karışmayayım dedim ama dayanamdım, yahoo finansa gir ultrashort financial diye tarattır, bu ve bunun gibi yüzlerce fon var tek yaptıkları shortlamaktır, bu adamlarda longa karşıdır, bilmem anlatabildim mi?.dng
-
[QUOTE=mbm;146976]dow eksi kapatır bugün......[/QUOTE]
bencede abi .. eksi elli kapatır bence dow .. sabahta -100 fdowla uyanırız .. vobda -1875 gapla açılır tahminim .. :)
-
[quote=QUEEN;146979]sağol..:..:
dow ralli yapıyo..bi saat var düştü düştü yoksa..biz ne edeceğüz..canim...
61000 görüyorum..orda..:..:üüü[/quote]
ha ha ha.....
-
9710..bu rakama alıştıralım gendümüzü..
-
[quote=QUEEN;146983]9710..bu rakama alıştıralım gendümüzü..[/quote]
bence 9820 alıştırsan daha iyi olur.:)Ayın 17 si vade sonu galiba dowda.