Merkez faziz 75 indirirse dolara etkisi ne olur yoksa fiyatlandı mı?
Printable View
Merkez faziz 75 indirirse dolara etkisi ne olur yoksa fiyatlandı mı?
USDYTL VOB da uzun açtım..Yarınki PPK öncesi faiz düşüşü beklentisi ile iş yapar sanırsam..Portfoyumde çingene bohçası gibi oldu..
[QUOTE=catedral;67134]Sayın BABO
Hoşgeldiniz..:) Sizi burda görmek ne güzel..
Gerçek sizsiniz değilmi? Suretiniz falan değil:)
saygılar[/QUOTE]
Sayin catedral, sizde o catedralsiniz degilmi??
Saka bir yana, uzun zamandir vob da islem yapmak istememe ragmen, klasik borsaci takilmaya devam ediyordum.
Taa ki osman kardesimizin bana VOB da nasil islem yapacagimi gosterene kadar.
O saatden sonra da VOB cu olduk ciktik.
Dunki Longlari 34600 lerden sattim.
Bir de Shortladim oralardan.
kisa vadede 34.300 lerin altini grafiklerimdeki 1 indikator israrla onaylamiyor.
Burada grafik felan yapistiriyormusunuz?
Usul ve Adab nedir burada?
Saygisizlik etmiyelim degilmi?
[quote=hexa;67139]Merkez faziz 75 indirirse dolara etkisi ne olur yoksa fiyatlandı mı?[/quote]
kalb kalbe karşıymış bak hexacım..fiyatlanmadı..ayrıca eurusd de muhtemelen gevşer..Vob da açılacak USDYTL pozlar şık kar bırakır 1 günde..
hasretle kucaklarım
cumadan beri vob sistemler al da.fdow zaten 1 saat önce sat vermişti..şimdi de dax sat verdi..ama bizi etkiler mi ? işte o, bu sıralar belli olmuyor..
[QUOTE=sazan;67135]Sn Astatin,
Ben sistemlere feci uyarım (Gerçekten). Senin problem bende de bazen nüksediyor. Bu problemi, sistemleri de paylaşamayacağım için (bir dealer'a veremeyeceğimden) şöyle aştım. 65 Yaşındaki babama Matriks kurup, Sistem sinyali geldiğinde nasıl alınıp satılacağını öğrettim. Adamcağız, piyasa açılınca, oturuyor bilgisayarın başına sistem sinyallerine yorumsuz (yorum da yapacak bilgisi yok) riayet ediyor. Ben aynı zamanda çalıştığımdan ve günümün yarısı toplantılarda geçtiğinden, gün sonu kar-zarar durumuna bakıyorum.
Full-Mechanical Trading sistemimi nasıl buldun ?[/QUOTE]
alemsin valla, pederin fikirleri oluşmadımı zamanla?.:..:
[QUOTE=bikmisbroker;67131]Merhaba arkadaslar..[/QUOTE]
hoş geldiniz sn bikmişbroker.....
[QUOTE=sazan;67135]Sn Astatin,
Ben sistemlere feci uyarım (Gerçekten). Senin problem bende de bazen nüksediyor. Bu problemi, sistemleri de paylaşamayacağım için (bir dealer'a veremeyeceğimden) şöyle aştım. 65 Yaşındaki babama Matriks kurup, Sistem sinyali geldiğinde nasıl alınıp satılacağını öğrettim. Adamcağız, piyasa açılınca, oturuyor bilgisayarın başına sistem sinyallerine yorumsuz (yorum da yapacak bilgisi yok) riayet ediyor. Ben aynı zamanda çalıştığımdan ve günümün yarısı toplantılarda geçtiğinden, gün sonu kar-zarar durumuna bakıyorum.
Full-Mechanical Trading sistemimi nasıl buldun ?[/QUOTE]
en etkili yöntem o zaten. Fakat dikakt edin merak salıp ekonomiyi öğrenmeye kalkmasın. Bu işin sırrı ekran başına geçirilen kişinin yorum yapmaması vemümkünse ekonomiden ve borsadan anlamamasında yatıyor.
[QUOTE=bikmisbroker;67141]Sayin catedral, sizde o catedralsiniz degilmi??
Saka bir yana, uzun zamandir vob da islem yapmak istememe ragmen, klasik borsaci takilmaya devam ediyordum.
kisa vadede 34.300 lerin altini grafiklerimdeki 1 indikator israrla onaylamiyor.
Saygisizlik etmiyelim degilmi?[/QUOTE] Hoşgeldiniz. Siz yapıştırın ve dilediğiniz gibi
davranın. Tarzınızı bilen biliyor zaten. Ne usulsüz ve edepsizler geldi geçti buradan. :..:
[QUOTE=VOBiX;67146]en etkili yöntem o zaten. Fakat dikakt edin merak salıp ekonomiyi öğrenmeye kalkmasın. Bu işin sırrı ekran başına geçirilen kişinin yorum yapmaması vemümkünse ekonomiden ve borsadan anlamamasında yatıyor.[/QUOTE]
ben ve selçuklu inşaat araştırıyoruz...
ekran men arıyoruz diye...ameleler ilk tercihimiz....
:)
[QUOTE=sazan;67135]. Adamcağız, piyasa açılınca, oturuyor bilgisayarın başına sistem sinyallerine yorumsuz (yorum da yapacak bilgisi yok) riayet ediyor.[/QUOTE]
Sayin sazan merhaba,
Sizi burada gorecegimi tahmin etmiyordum?
Ben de (bir sekilde) matrixs e kendi formulumu yerlestirdim.
(Maalesef bilgisayar kullanma ozurluyum)
Orta vadede AL (LONG) pozisyonunda olan VOB da kisa vadeli sinyaller ile ic guveysiden hallice birseyler yapmaya calisiyorum.
Beni VOB konusunda acemiler arasina koyun lutfen
Umarim ayagimin tozu ile basinizi agritmadim.
[QUOTE=bikmisbroker;67141]Sayin catedral, sizde o catedralsiniz degilmi??
Saygisizlik etmiyelim degilmi?[/QUOTE]
Burda her şey serbest sayın BABo:)
Sizin bir saygısızlık ve usulsüzlüğünüz olacağı aklımıza dahi gelmez.
Bana da aşağı gidemeyecek gibi geldi.. Bizim yukarı isteğimiz daha fazla.. Benim takib ettiğim indikatörler düzeltmelerini şimdilik yaptılar. Yani biraz daha yukarı potansiyel var şimdilik gibi gözüküğyor..
Avrupa veriler ve Morgan bilançosunu hayırlısıyla atlatırsak:)
[quote=VOBiX;67146]en etkili yöntem o zaten. Fakat dikakt edin merak salıp ekonomiyi öğrenmeye kalkmasın. Bu işin sırrı ekran başına geçirilen kişinin yorum yapmaması vemümkünse ekonomiden ve borsadan anlamamasında yatıyor.[/quote]
aynen,
artık diskindiğim diğer forumd yazmıştım gerçek bir hikaye,
bir arkadaş, VOB da oynar..oğlu çok meraklı gözlerle izlermiş bunu..bizimki yurtdışına çıkacakmış iş için..oğlu baba bende oynamak istiyorum demiş..çocuk bilgisayar oyunu gibi bişi sanıyo olayı..babası da kırmıyor..hesapda 1 kontratlık para bırakıyor..düşünce alcan, çıkınca satcan demiş...bizimki 1 aylık işseyahatinden dönüyor neettin bakayım parayı koç diye soruyor..hesapta 3 kontrat parası var :) :) çocuk bir de şunu diyor: baba bu bir gün arıza yaptı herhalde, şurdan kapatmıştı, ertesi gün ordan değil şurdan açıldı..yoksa daha fazla kazancaktım demiş..biim gap dediğimiz şey !!!!!!!!
Hikaye gerçektir.
[QUOTE=VOBiX;67147]Hoşgeldiniz. Siz yapıştırın ve dilediğiniz gibi
davranın. Tarzınızı bilen biliyor zaten. Ne usulsüz ve edepsizler geldi geçti buradan. :..:[/QUOTE]
Tesekkur ederim sayin VOBiX.
Sagolun.
EUR TÜFE (a/a) (Kas) 12:00 -%0,5 %0,0 Yüksek
EUR TÜFE (y/y) (Kas) 12:00 %2,1 %3,2 Yüksek
EUR TÜFE - Çekirdek (y/y) (Kas) 12:00 %1,9 %1,9 Yüksek
EUR İnşaat Üretimi (a/a) (Eki) 12:00 -%1,3 Yüksek
Beklentilerde gelsinler yeter..:)
[QUOTE=bikmisbroker;67149]Sayin sazan merhaba,
Sizi burada gorecegimi tahmin etmiyordum?
Ben de (bir sekilde) matrixs e kendi formulumu yerlestirdim.
(Maalesef bilgisayar kullanma ozurluyum)
Orta vadede AL (LONG) pozisyonunda olan VOB da kisa vadeli sinyaller ile ic guveysiden hallice birseyler yapmaya calisiyorum.
Beni VOB konusunda acemiler arasina koyun lutfen
Umarim ayagimin tozu ile basinizi agritmadim.[/QUOTE]
10 yıllık (moda bu aralar) borsa tecrübeme rağmen bu vobda ilk sene iki kere kötü sallandım. aman maksimum dikkat.
sevgiler.
Kisa vadeli sistem de dip denendi simdi biraz yukarilar denenecek..
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v85/bbroker/VOB/vobkisavade.jpg[/IMG]
[QUOTE=jelibon;67154]10 yıllık (moda bu aralar) borsa tecrübeme rağmen bu vobda ilk sene iki kere kötü sallandım. aman maksimum dikkat.
sevgiler.[/QUOTE]
Hocam 30 yillik (1978-2008) borsacilik hayatinda 2 defa dibe vurmus ve tekrar ayaga kalkabilmis birisi olarak, para piyasalarinin gaddarligini bilirim.
Bu nedenledir ki, VOBú goz ucu ile izliyor fakat kiyisindan kosesinden bulasamiyordum.
Osman kardesimin msnden bana on ayak olmasi ile VOB da islemlere basladim.
(2 defa kotu sirkelenince, ihtiyatli oluyor insan degilmi?? :D )
17.12.2008 12:00:06 *avro Bölgesi'nde Kasımda Tüfe Yüzde 0.5 Azaldı(beklenti -0.5%, önceki 0.0%)
17.12.2008 12:00:11 *avro Bölgesi'nde Kasımda Tüfe Yıllık Yüzde 2.1 Arttı(beklenti +2.1%, önceki +3.2%)
17.12.2008 12:00:19 *avro Bölgesi'nde Kasımda çekirdek Tüfe Yüzde 0.0 ı(önceki +0.4%)
17.12.2008 12:00:24 *avro Bölgesi'nde Kasımda çekirdek Tüfe Yıllık Yüzde 1.9 Arttı(beklenti +1.9%, önceki +1.9%)
Bu da orta vadede (bence) olan bir kanal..
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v85/bbroker/ALTIN%20VURUS/VOB16aralik.jpg[/IMG]
Bıkmış hocam sonunda buraya da gelmen güzel...
Bugün nöbetteyim bakalım ilginç birşeyler olacak mı?
17.12.2008 12:05:07 *tbb/özince,"bu şartlarda Bugünkü Ortamda Hiç Bir Bankanın Kredi Vermemesi Gerekiyor"
17.12.2008 12:06:55 *tbb/özince,"reel Sektörün Yurtdışı Borçlarını Bankacılık Sektörü çeviremez"
17.12.2008 12:08:08 *tbb/özince,"reel Sektöre Verdiğimiz Döviz Kredileri Yüzünden Vergi Otoritesi Ile Başımız Derde Girdi"
[quote=VOBiX;67158]17.12.2008 12:00:06 *avro Bölgesi'nde Kasımda Tüfe Yüzde 0.5 Azaldı(beklenti -0.5%, önceki 0.0%)
17.12.2008 12:00:11 *avro Bölgesi'nde Kasımda Tüfe Yıllık Yüzde 2.1 Arttı(beklenti +2.1%, önceki +3.2%)
17.12.2008 12:00:19 *avro Bölgesi'nde Kasımda çekirdek Tüfe Yüzde 0.0 ı(önceki +0.4%)
17.12.2008 12:00:24 *avro Bölgesi'nde Kasımda çekirdek Tüfe Yıllık Yüzde 1.9 Arttı(beklenti +1.9%, önceki +1.9%)[/quote]
tahmini yapan önceden tüyo almış :) 3 de 3 yapmış :)
[QUOTE=bonnie;67160]Bıkmış hocam sonunda buraya da gelmen güzel...
Bugün nöbetteyim bakalım ilginç birşeyler olacak mı?[/QUOTE]
Sevgili Bonnie, yeni karinca..
Sende mi burdasin??
Hosbulduk. Sen nobette olunca birseyler oluyordu degilmi? ;)
Özince neden böyle demeçler vermeye başladı ki şimdi?
[QUOTE=bikmisbroker;67157]Hocam 30 yillik (1978-2008) borsacilik hayatinda 2 defa dibe vurmus ve tekrar ayaga kalkabilmis birisi olarak, para piyasalarinin gaddarligini bilirim.
Bu nedenledir ki, VOBú goz ucu ile izliyor fakat kiyisindan kosesinden bulasamiyordum.
Osman kardesimin msnden bana on ayak olmasi ile VOB da islemlere basladim.
(2 defa kotu sirkelenince, ihtiyatli oluyor insan degilmi?? :D )[/QUOTE]
ihtiyat oluyorda bakalım bundan nasıl sıyrılacam, uyku kalmadı artık.
During the past 10 bars, there have been [FONT=Times New Roman TUR]3[/FONT] white candles and [FONT=Times New Roman TUR]5[/FONT] black candles for a net of [FONT=Times New Roman TUR]2[/FONT] black candles. During the past 50 bars, there have been [FONT=Times New Roman]22[/FONT] white candles and [FONT=Times New Roman]22[/FONT] black candles.
[quote=bikmisbroker;67163]Sevgili Bonnie, yeni karinca..
Sende mi burdasin??
Hosbulduk. Sen nobette olunca birseyler oluyordu degilmi? ;)[/quote]
Daha önceden buranın linkini vermiştim.
Nöbetlerimde genelde aşağı yada yukarı sert hareketler gerçekleşiyor.
Bugünde bu olacak mı bakıyorum.
[quote=jelibon;67144]alemsin valla, pederin fikirleri oluşmadımı zamanla?.:..:[/quote]
Biraz oluşma ötesine gitti. Sistemde modifikasyonlar vs yapıp, bak trade sayısı azaldı yada kar arttı falan demeye başladı. Ancak kendileri subay emeklisi olduğundan sistem emirlerine riayet ve disiplin süper.
Bu arada sevgili Astatin, bio-mechanical esprini çok tuttum. :D
benim plan gore 34700 1/2 short etim... diyer 1/2 short malyet 35400 yeresine giderse verceyim..35400 gitmese systems short signal olursa da verceyim...
[quote=sazan;67169]Bu arada sevgili Astatin, bio-mechanical esprini çok tuttum. :D[/quote]
ama sistem sharing olayına girmem diyosun :)
[QUOTE=hexen;67170]benim plan gore 34700 1/2 short etim... diyer 1/2 short malyet 35400 yeresine giderse verceyim..35400 gitmese systems short signal olursa da verceyim...[/QUOTE]
systems
5 dakk long signalde 15 dakk long signalde gun long signalde
34500 den biraz kısaldım..uyumsuzluk var..
500 den kısalara takviye yaptım..kaldıraç oldu 6...
[QUOTE=Astatin;67174]500 den kısalara takviye yaptım..kaldıraç oldu 6...[/QUOTE]
bugün akşam baya sövmek lazım demekki dowa.
yky 34500 ü çok önemsiyor..
[quote=jelibon;67175]bugün akşam baya sövmek lazım demekki dowa.[/quote]
valla ikidir beddualarım kabul olmuyor DJI da..ama nedense ertesi gün VOB da etkili oluyor..bu akşam edeceğim bedduayı mecbur...
Ayrıca Jeliciğim;
Bugün 14:00 dan sonra yokum.. O yüzden tükkan size emanet..33700 gibi bir kapanış arzuluyorum..bunu 34700 fean ederseniz pis bozulurum..
Bu EURUSDyi de salmadılar gitti yahu..Onu bi salsalar burda başlayacak SALSAlar..dans olanı yani