bugün önemli veri varmı .......?????
Printable View
bugün önemli veri varmı .......?????
Bence buralardan eur-usd kısa girilir dikkatinize :) Astatin dolar-ytl kıpırdamıyor?
eskiden fx piyasasına korkarak bakardım şimdi görüyorum ki bizim vobdan çok daha kolay bir piyasa (en azından bana göre). destek direnç çalışıyor, indikatörler çalışıyor...önemli olan fazla risk almamak, para yönetimini iyi yapmak.
15 günlük denemeden sonra 5 Aralıkta işlem yapmaya başladım. 3 birimlik hesap açtım ve 1 birimlik pozisyon alyorum. 12 günde ana para 7 birim oldu. günde 1-3 saat ayırıyorum ve işlemi kapatmadan ekrandan ayrılmıyorum. vobdaki gibi çakallarla uğraşmıyorsunuz. voba devam tabii ama işlemlerimin ağırlığını forexe vermeyi düşünüyorum. böylece sürekli ekran başına kilitlenmekten kurtulum belki.
Bugün yüksek önem taşıyan veriler: USD İşsizlik Sigortası Başvuruları (13 Ara) 15:30 USD Philadelphia Fed Endeksi (Ara) 17:00 USD Öncü Göstergeler Endeksi (Kas) 17:00 YTL TCMB Borç Verme Faiz Oranı 19:00 USD Fed-Fisher Mevcut Ekonomik Kriz Üzerine Konuşacak 20:30 USD Fed Kredi Kartı Mevzuatı Üzerine Düzenleme Çalışmalarına Başlayacak 21:30
merhabalar
[QUOTE=Vob Trader;67315]karlarla almicam ya sadece 1.30 dan aldığım kdrla durcam kıpraşmadan[/QUOTE]
1e 400e kaldıraçla 1,30dan aldığında geri gelirse hesap sıfırlanır demek istemiş.
flat kalmak mantıklı değilmi:)
USDYTL ye diyeceğim şu...Straits Times....Sittiret zamanları...TCMB kararını biliyonmu yok...EURUSD nerden döner biliyonmu yok... :) (biliyosan ayrı tabi)..
Şimdi ben parite bu kadar gıpraşırken USDYTL nin değişmemesini neye yorarım..
Aslında YTL hem USD ye hem de EUR a karşı değer kaybedyora yorarım... Bu durumda, bir dana kuyruk hikyesi oluşturacak bir haber bir gelişme veya ağaların olanı var derim ben kendime........
[QUOTE=bien;67323]eskiden fx piyasasına korkarak bakardım şimdi görüyorum ki bizim vobdan çok daha kolay bir piyasa (en azından bana göre). destek direnç çalışıyor, indikatörler çalışıyor...önemli olan fazla risk almamak, para yönetimini iyi yapmak.
15 günlük denemeden sonra 5 Aralıkta işlem yapmaya başladım. 3 birimlik hesap açtım ve 1 birimlik pozisyon alyorum. 12 günde ana para 7 birim oldu. günde 1-3 saat ayırıyorum ve işlemi kapatmadan ekrandan ayrılmıyorum. vobdaki gibi çakallarla uğraşmıyorsunuz. voba devam tabii ama işlemlerimin ağırlığını forexe vermeyi düşünüyorum. böylece sürekli ekran başına kilitlenmekten kurtulum belki.[/QUOTE]
sn bien fx işlemlerinizi nerden yapıyorsunuz ? bende başlamak istiyorum
[quote=mersiyk;67329]sn bien fx işlemlerinizi nerden yapıyorsunuz ? bende başlamak istiyorum[/quote]
[url]http://www.crownforex.com/[/url]
altın ve ytl işlemi yok.
[SIZE=4][CENTER]Analysis of activity through 12/18/2008 12:30 PM
close: [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][FONT=Arial][SIZE=4]34.2500[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=4] [/CENTER]
[/SIZE][FONT=Modern][SIZE=2][FONT=Modern][SIZE=2][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2][/SIZE][FONT=Times New Roman][SIZE=4]The current trend is [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]up[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] and all orders on the [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] side may be considered. Market activity analysis suggests that [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] trades put on outside of the [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]+L+[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] focus zone have a [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#7f7f00][SIZE=4][COLOR=#7f7f00]lower probabilty of success [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4]than those placed in those zones highlighted on the expert ribbon[/SIZE][SIZE=4][COLOR=#7f7f7f][SIZE=4][COLOR=#7f7f7f].
[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=2][SIZE=2][/SIZE][/SIZE][FONT=Times New Roman][SIZE=4]If already holding [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] positions, we would look to partial profits on any retracement to [/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000]34.1250[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000].[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=2][FONT=Modern][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][FONT=Modern][SIZE=4]T[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4]raders with remaining [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] positions after profit taking should consider placing exit stops in the region of [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000]34.1250[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman].[/FONT]
[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4]Be prepared for a potential short term price pull back to the [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][FONT=Arial][SIZE=4]34.3068[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=4] area.
Suggested standing placement of fail-safe stops...
[/SIZE][B][FONT=Modern][SIZE=4][FONT=Modern][SIZE=4][CENTER][/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4]If Long -- exit all contracts at ... [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff]34.1250[/CENTER]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4]If Short -- exit all contracts at ... [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff]35.0000
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[QUOTE=VOBiX;67326]1e 400e kaldıraçla 1,30dan aldığında geri gelirse hesap sıfırlanır demek istemiş.[/QUOTE]
hiç gelmediki hep gitti yukarı :)
[QUOTE=teo;67331][SIZE=4][CENTER]Analysis of activity through 12/18/2008 12:30 PM
close: [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][FONT=Arial][SIZE=4]34.2500[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=4] [/CENTER]
[/SIZE][FONT=Modern][SIZE=2][FONT=Modern][SIZE=2][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=2][/SIZE][FONT=Times New Roman][SIZE=4]The current trend is [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]up[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] and all orders on the [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] side may be considered. Market activity analysis suggests that [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] trades put on outside of the [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]+L+[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] focus zone have a [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#7f7f00][SIZE=4][COLOR=#7f7f00]lower probabilty of success [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4]than those placed in those zones highlighted on the expert ribbon[/SIZE][SIZE=4][COLOR=#7f7f7f][SIZE=4][COLOR=#7f7f7f].
[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=2][SIZE=2][/SIZE][/SIZE][FONT=Times New Roman][SIZE=4]If already holding [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] positions, we would look to partial profits on any retracement to [/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000]34.1250[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000].[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=2][FONT=Modern][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][FONT=Modern][SIZE=4]T[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4]raders with remaining [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] positions after profit taking should consider placing exit stops in the region of [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000]34.1250[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman].[/FONT]
[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4]Be prepared for a potential short term price pull back to the [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][FONT=Arial][SIZE=4]34.3068[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=4] area.
[/SIZE][B][FONT=Modern][SIZE=4][FONT=Modern][SIZE=4][CENTER][/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4]If Long -- exit all contracts at ... [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff]34.1250[/CENTER]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4]If Short -- exit all contracts at ... [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff]35.0000
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]
bir an kayahan geldi sandım......
teoymuş....
[QUOTE=teo;67331][SIZE=4][CENTER]Analysis of activity through 12/18/2008 12:30 PM
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]
artık birde konusan bir sisteminmi var millette 1tane yokken :)
[quote=hexa;67322]Bence buralardan eur-usd kısa girilir dikkatinize :) Astatin dolar-ytl kıpırdamıyor?[/quote]
Bu mesajdan sonra 100 pip düştü eur-usd :D Arkadaşlar kesinlikle forex tavsiye etmiyorum sadece ytl işlem yapılabilir diğer paritelerde %90 kaybedilir çünkü adamlar sizin üzerinize oynuyor parayı sıfırlayan çok gördüm baştaki heves yerini para kaybına bırakıyor :D
[quote=furkan;67334]artık birde konusan bir sisteminmi var millette 1tane yokken :)[/quote]
neyleyim para kazanamadıktan sonra takla bile atsa :)
Astatin dji ve ytl'yi aynı platformda barındıran bir kurum var mı hatta sadece dji bile olur? Akşam konuşacaktık ses çıkmadı senden :)
[QUOTE=teo;67336]neyleyim para kazanamadıktan sonra takla bile atsa :)[/QUOTE]
aslında kazanmak sorun değilde onu korumak sorun onunda yolunu bulursam zengin oluruz :)
[QUOTE=teo;67336]neyleyim para kazanamadıktan sonra takla bile atsa :)[/QUOTE]
sende alemsin bunu nerden buldun.:..:
[quote=hexa;67337]Astatin dji ve ytl'yi aynı platformda barındıran bir kurum var mı hatta sadece dji bile olur? Akşam konuşacaktık ses çıkmadı senden :)[/quote]
djı oynamıyorum ben...dolayısıyla bilmiyom..akşam sızmışım...yazdımya "boğa kanı" marka şarapla yin yaptm bugün için :)
müthiş ortalama yapıyorlar, artıyor artmıyoruz, düşüyor düşmüyoruz.
akşam nerde kapatacaksa orada oyalanıyoruz.
sevgiler.
Oynamıyorsun fakat kurum vardır bildiğin az kurt değilsin :D Yahu koca forumda DJI işlem yapan yok mu gazeteye ilan mı vermem gerekiyor kurum aranıyor diye, özelime yazın bakıym
[QUOTE=hexa;67342]Oynamıyorsun fakat kurum vardır bildiğin az kurt değilsin :D Yahu koca forumda DJI işlem yapan yok mu gazeteye ilan mı vermem gerekiyor kurum aranıyor diye, özelime yazın bakıym[/QUOTE]
[url]www.gofotures.com[/url]
[url]www.dinogroup.com[/url]
Bir e-mail..........
Fed görülmemiş bir indirim yaparak TCMB’de 50 bps üzerindeki bir faiz indiriminin önünü açtı. Fed açıklaması son derece olağandışı. (a) Herşeyin yapılacağını ilk defa bu kadar açık söylüyor (b) faizlerin bir süre olağanüstü şekilde düşük kalacağını bildiriyor (c) kanımca “likidite tuzağına düştük ve mecburen bunu kabul ediyoruz” demiş oluyor.
Hedefi 0 ila 25 bps arasına alarak 25 bps O/N faizin “likidite sıkışıklığı” anlamı taşıdığını kabuul etmiş oluyor. Fed efektif O/N faizi zaten 0.11-0.14 arasındaydı son günlerde.
2001 yılında atlatılan “likidite tuzağı” gelmiş bulunuyor. Bundan sonra hertür quantitative easing denenmek zorunda.
Helikopter Ben’in sahne almasını bekliyorum. İnanılmaz bir bütçe açığı, para basma ve doların potansiyel olarak uzun vadede çok ciddi biçimde değer kaybedeceği bir dönem geliyor olabilir. Şu anda olan cross değişimleri önemli değil: faiz farkına dayalı hareketler. Asıl dolllar weakness (i) Ben Bernanke para bastığında (ii) ABD’nin uzun dönem fiscal liabilities’inin yıllık potansiyel (2009E) 1 trn USD bütçe açığının 55 katına ulaşmış olduğu iyice ortaya çıkınca anlaşılacak.
Obama kamu maliyesi uzmanı ve tanınmış Bush politikaları muhalifi Peter Orzsag’ı (Brookings) ekibine boşuna getirmedi.
[QUOTE=Astatin;67344]Bir e-mail..........
Fed görülmemiş bir indirim yaparak TCMB’de 50 bps üzerindeki bir faiz indiriminin önünü açtı. Fed açıklaması son derece olağandışı. (a) Herşeyin yapılacağını ilk defa bu kadar açık söylüyor (b) faizlerin bir süre olağanüstü şekilde düşük kalacağını bildiriyor (c) kanımca “likidite tuzağına düştük ve mecburen bunu kabul ediyoruz” demiş oluyor.
Hedefi 0 ila 25 bps arasına alarak 25 bps O/N faizin “likidite sıkışıklığı” anlamı taşıdığını kabuul etmiş oluyor. Fed efektif O/N faizi zaten 0.11-0.14 arasındaydı son günlerde.
2001 yılında atlatılan “likidite tuzağı” gelmiş bulunuyor. Bundan sonra hertür quantitative easing denenmek zorunda.
Helikopter Ben’in sahne almasını bekliyorum. İnanılmaz bir bütçe açığı, para basma ve doların potansiyel olarak uzun vadede çok ciddi biçimde değer kaybedeceği bir dönem geliyor olabilir. Şu anda olan cross değişimleri önemli değil: faiz farkına dayalı hareketler. Asıl dolllar weakness (i) Ben Bernanke para bastığında (ii) ABD’nin uzun dönem fiscal liabilities’inin yıllık potansiyel (2009E) 1 trn USD bütçe açığının 55 katına ulaşmış olduğu iyice ortaya çıkınca anlaşılacak.
Obama kamu maliyesi uzmanı ve tanınmış Bush politikaları muhalifi Peter Orzsag’ı (Brookings) ekibine boşuna getirmedi.[/QUOTE]
he heyt dün yazmıştım.
ayı ralli bitecek önce sonra yeni dip olacak veya olmayacak (tam belli değil) (%60 olacak, %40 olmayacak) sonra yeni balon yolda.
yeni balon 73 teki gibi commoditieslerle başlayacak.
sevgiler.
py tahtadan uzak ısrarlı pozisyon almıyor böyle olunca ak at koşturuyor iki gündür süper işlemler yapıyor.
[QUOTE=jelibon;67346]py tahtadan uzak ısrarlı pozisyon almıyor böyle olunca ak at koşturuyor iki gündür süper işlemler yapıyor.[/QUOTE]
belki oda yeni kasadır:) bu arada poz ne 34 ler devammı stop oldumu?
DANA'yı gören var mı? Süt Danası İrmayı demiyorum...Hani 2inci seans kapanışa doğru kuyruğu kopacak olan danayı soruyorum.............Sıkışıyor sıkışıyor, haberler var, veriler var, dışarıya rağmen baskı var var babm var..dananın kuyruğu kopacak bir tarafa...kan akacak.. kan bile kırmızı olmayacak kara olacak..acab ayılarınmı boğalarınmı olacak...kan bile kırmızı değil kara kaaannn :(
[QUOTE=Vob Trader;67347]belki oda yeni kasadır:) bu arada poz ne 34 ler devammı stop oldumu?[/QUOTE]
dünden beri 188 işlem yapmışım he he. zarar yok. 500 gap artı yaptığım gün zarar ettimde iki gündür kurtardım ama cuzi tabii önce zarar olunca.
[QUOTE=jelibon;67349]dünden beri 188 işlem yapmışım he he. zarar yok. 500 gap artı yaptığım gün zarar ettimde iki gündür kurtardım ama cuzi tabii önce zarar olunca.[/QUOTE]
sevindim:) 8200 işi noldu peki? revize varmı
34400 flat oldum 5 dakk 15 dakk systems long signale gecti
eyer 35200 yeresine gider ordan terkar short etceyim.. amma yukarya gitmeden systems short signal olursa yine short etceyim
bakma yani, longda böyle poziyonda yakalandınmı kurtarmak zor oluyor, shortken gapler puan olarak çokda longken puanlı gap yakalamak zor oluyor. gıdım gıdım ileri kaç gündür, longorluk zor zanaat.:)
[QUOTE=Vob Trader;67350]sevindim:) 8200 işi noldu peki? revize varmı[/QUOTE]
8450-8550 arası. ama bunu haftaya bırakacaklar gibi. sebep yarın opsyon günü.
Astatin dolar 1.517 sınırına geldi sisteminde sinyal var mı? Düşecek gibi duruyor gerçi zayıf yani ne dersin burdan alınır mı günlük?
edit::: 1.517 son haftaların low seviyesi
[QUOTE=jelibon;67353]8450-8550 arası.[/QUOTE]
ne zaman :)
[QUOTE=jelibon;67349]dünden beri 188 işlem yapmışım he he. zarar yok. 500 gap artı yaptığım gün zarar ettimde iki gündür kurtardım ama cuzi tabii önce zarar olunca.[/QUOTE]
bu bir rekor olsa gerek günlük [B]120[/B] işlem demek biz boşuna by arıyoruz by aramızda:D
[QUOTE=jelibon;67345]he heyt dün yazmıştım.
ayı ralli bitecek önce sonra yeni dip olacak veya olmayacak (tam belli değil) (%60 olacak, %40 olmayacak) sonra yeni balon yolda.
yeni balon 73 teki gibi commoditieslerle başlayacak.
sevgiler.[/QUOTE]
Sn jelibon ''commoditiesler'' ne demektir, ne ingilizcemiz var nede finans bilgimiz, biraz açabilirmisiniz ?
[QUOTE=Vob Trader;67355]ne zaman :)[/QUOTE]
yukarıdaki mesaja ekledim çok kararsızım ama.
tam öngörülemeyendeyiz. sonradan görülecek yani.
[QUOTE=traderx;67356]bu bir rekor olsa gerek günlük [B]120[/B] işlem demek biz boşuna by arıyoruz by aramızda:D[/QUOTE]
abartı ya yapma sende o kadar değil tabiiki..:..:
[QUOTE=hilm;67358]Sn jelibon ''commoditiesler'' ne demektir, ne ingilizcemiz var nede finans bilgimiz, biraz açabilirmisiniz ?[/QUOTE]
demir, sac, hammadde, petrol hepsi bedava nerdeyse. bir çöküş daha sonra diriliş.