abka teşekkürler dolar 1.490 dan tepki verdi az da olsa, bence DJI bugün % -2 kapatabilir (acemi şansım belki yine tutar) :D Bu arada Abka mesajı silmiş yazıyor kendi mesajlarımı nasıl silebilirim ben silemiyorum???
Printable View
abka teşekkürler dolar 1.490 dan tepki verdi az da olsa, bence DJI bugün % -2 kapatabilir (acemi şansım belki yine tutar) :D Bu arada Abka mesajı silmiş yazıyor kendi mesajlarımı nasıl silebilirim ben silemiyorum???
daha önce dediğim gibi..artık canı çıkıncaya kadar satma veya arşa kadar alma taktiği var gibi..biz'' garanti 1,60 dan 2,60 a geldi,buradan alınmaz dedikce ''adamlar alacaklar gibi..
Önümüzdeki iki hafta içinde serbest piyasa dolarda 1,3300,-1,3400 seviyelerine kadar düşüş olabilir, bir haber bunu tetikleyecek gibide duruyor, bilemiyorum, görüntü bu, bu görüntüye görede ben en azından Aralık vadelide 1,435 seviyelerine kadar düşüşü öngörüyorum, saygılar.
dowda bugün artı, dirençleri deneme yarın ise eksi beklentim var.
herkese iyi hafta sonları pazartesi-salıya kadar yokum iş nedeniyle.
benim düşüncem şubat sonuna kadar dow; 9600 ü aşarak 11500-12.000 aralığını test edecek..biz de imkb-100 de 40.000 leri test ederiz..dolar 1,300 larda olur..garanti i bnksı 5,00 lerde olur.....martdan itibaren ayı piyasası olmalı..temmuzda en dipler oluşmalı..sonra ise kalıcı ralli....2009 sonuna kadar...bu senaryoyu dow ve bizdeki güçlü taban oluşumu ve 2 li pozitif uyumsuzluktan çıkarıyorum...hatta abartıp daha ileride gidebilirler..1998 rusya krizi gibi...1 -2 aydır düşüncem bu..hissede imkb-3 de trentde oturmalı(garantibnk,işc,akbnk)..piyasa çok gitti dendikce piyasa gidecektir..
Spekülasyonun hasosu paritelerde dönüyor kaç gündür adrenalin sevenler buyursunlar. EURUSD ne olmuş öyle.
[QUOTE=abka;67399]evet gece pazarı nasıl.. geceye nasıl giriliyor ..ben endeksde uzunum..[/QUOTE]
geç yazıyorum ama idare edin.....
ben kısa girdim.....
spot satta kapattı...teyidi yarın gelir......
[quote=Astatin;67371]Son derece ahlaksız, iğrençlik derecesinde terbiyesiz, fütursuzca ve hatta akıllara ziyan derecede bir düşüş istiyorum DJI da......8600 altındaki her kapanış bu tanıma uyar....
DJI da eksik kalmasın..[/quote]
Amin.
18.12.2008 19:12:33 *tcmb Para Politikası Kurulu, Gecelik Borçlanma Faizini 125 Baz Puan Düşürdü
18.12.2008 19:13:00 *tcmb Para Politikası Kurulu, Gecelik Borçlanma Faizini Yüzde 15'e Düşürdü
18.12.2008 19:13:19 *tcmb Para Politikası Kurulu, Gecelik Borç Verme Faizini Yüzde 17.50'ye Düşürdü
dow eksı devam edıyor
bızde suprız fazı ındıırmı
sonuç
yarın ılgınç bır gun olacak
sız ne dersınız arkadaşlar nasıl etkılenırız
[QUOTE=okansak;67421]dow eksı devam edıyor
bızde suprız fazı ındıırmı
sonuç
yarın ılgınç bır gun olacak
sız ne dersınız arkadaşlar nasıl etkılenırız[/QUOTE]
spot tek bar sat kapattı...
dowu basıyorlar..... bunu düşünerek kısa girdik ...
faiz indiriminden falan anlamam......
yarın spot ve vadeli alda olursa ben uzun satta olursa ben kısayım..
[QUOTE=Astatin;67371]Son derece ahlaksız, iğrençlik derecesinde terbiyesiz, fütursuzca ve hatta akıllara ziyan derecede bir düşüş istiyorum DJI da......8600 altındaki her kapanış bu tanıma uyar....
DJI da eksik kalmasın..[/QUOTE]
8604 ama biz kabul edilmiş saydık .brv
[quote=serkanyurttas;67266]Dow A Yarın En Geç Diğer Gün Vermeleri Lazım 36000 Lere Atsakda Shortlasam Artık 39300 27150 Düssünde Bile En Akıllı Tepkımız 31550 Lerden Gelmişti 33275 E Kadar Yani 6800 Puan Düsüten Sonra Simdi Ise 26800 Dip Olmak üzere 8200 Puan Yükseldik 35000 Noktasında Kapanısa Göre Ise 7600 Yüksekteyiz Yarın Aksam Short Denenbilir Gün Içine Bakmak Lazım 1500 Puan Düşmeliyiz Hani Gerçi Vade Sonu Py Adamı Donsuz Bırakır Dıkkat Etmek Lazım
Sn Jelıbon Takas Verılerını Alabılırmıyız Dolar Içinde Sımdıden Tesekkurler Ben Ogle Arası Aldım Ama Aksama Kadar Baya Değısmıs Ayrıca Subat Ne Durumda Sn Hexen Sizde Yazabilirseniz çok Teskkur Ederiz[/quote]
[quote=serkanyurttas;67270]Adamlar Dow Da Malı Bosalttılar Gene[/quote]
SLM ARKADASLAR 1 2 BEN DEMİŞTİM YAPIYIM SONRADA BELİRTEYİNM DÜNKÜ MSJLR AMA UZUN DEVAM
NEDEN DERSENİZ YARIN SABAH F LER + OLMALI NEDEN DOW 22 GÜNLÜK ÜZERİNDE KALDI + DİPTEN YÜZDE 1 YÜKSELDİ + YARIN JAPONYA FAİZLERİ 0 A İNDİRECEK VE TÜM PİYASALARA AL GELECEK CARYY TRADE NACİZANE GÖRÜŞLRİMDİR ++ PY LONG DA :D ++ 10000 KONTRAT KADAR +++ DOLARDA SHORTTA :D
F Lerede Fena Basmıslar Belkide Yarın Dönüş Günümüz Shorta Yeter Bu Kadar Yükseliş Kimbilir
Hey yarabbim, MB faizleri indirdi şok haber veriliyor, saçma sapan memlekette yaşıyoruz resmen, şok haber olarak verilmesi saçmalığın dikalası, neymiş? beklenen indirim 0,50 miş de 1,25 indirmiş, dangalakların haberi verme şeklide piyasada okunuyor işte.
Noolacaktı ya?, tüm dünyada para hiç olmadığı kadar ucuzlamış, dünya sıfır faize giderken 0,50 indirimmi olurmuş, daha evvelde yazdım bu konuyu, esasen 200 er puanlık indirimlere başlamalıydı, vur faizin beline MB dedik, ama finans çevreleri mamaya alışmış gıdım gıdım indirim bekliyor, aldınızmı boruyu, bana göre çok geç ve az bile indirdiler kızgınım, şimdi her hafta 100 puanlık indirimlere başlasınlar acilen derim, saygılar.
Saatliklerde Sat Vermek üzere Zaten 34300 34500 Aralığında çok Sıkıstıydı 34100 34425 34475 Son 3 Uzlasma Sıkısma Var Kopacak
Eur/usd paritesindeki olaya gelince, sanırım dolar rezerv para olma özelliğini fed in bu faiz oranlarıyla tahtını euro ya kaptırmış görünümünden ibaret, yanlış algılama mı değilmi bakıcaz, eğer Avrupa birliği kendine güvenirde ben taşırım bu yükü, ABD de dünyanın yeni likidite merkezi olur şeklinde bir hesaplar varsa eur/ usd 1,50 yide kırar 2 ye gider, aa avrupa birliği bunu yapmazsa ve fazileri indirmeye devam ederse yandı ortalık.
2008 yılı başından itibaren dünyada en büyük likidite merkezi jponya bölgesinde bir değişiklik olmaya başladı, nereden anlıyoruz, 2008 yıılı başında usd / jpy çok absürd bir hareket başladı, o zamanda yazdık, usd/jpy yapması gerekeni yapmıyor var bir terslik dedik, o gün bugündür bu hareket devam ediyor, sanırım bu likidite merkezi olma özelliğinin kaybolacağını bilen büyüklerin hareketine tanık oluyoruz, merkez taşınıyor olabilir, yüksek ihtimallede yeni adres henüz belli değil, fakat benim kanaatime göre ABD bu işe en uygun yer, avrupa para birimi euro da bu dönemde geçici de olsa doların görevini (dünya para birimi görevi) görürse şaşırmam, ama ya AB bunu istemezse? önemli soru budur, saygılar.
[quote=teo;67331][SIZE=4][CENTER]Analysis of activity through 12/18/2008 12:30 PM[/CENTER]
[/SIZE]
[CENTER][SIZE=4]close: [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][FONT=Arial][SIZE=4]34.2500[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4]The current trend is [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]up[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] and all orders on the [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] side may be considered. Market activity analysis suggests that [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] trades put on outside of the [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]+L+[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] focus zone have a [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#7f7f00][SIZE=4][COLOR=#7f7f00]lower probabilty of success [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4]than those placed in those zones highlighted on the expert ribbon[/SIZE][SIZE=4][COLOR=#7f7f7f][SIZE=4][COLOR=#7f7f7f].[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=#7f7f7f]
[/COLOR][/SIZE][FONT=Times New Roman][SIZE=4]If already holding [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] positions, we would look to partial profits on any retracement to [/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000]34.1250[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000].[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][FONT=Modern][SIZE=4]T[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4]raders with remaining [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] positions after profit taking should consider placing exit stops in the region of [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000]34.1250[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman].[/FONT][/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE][SIZE=4]Be prepared for a potential short term price pull back to the [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][FONT=Arial][SIZE=4]34.3068[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=4] area.[/SIZE]
[SIZE=4]Suggested standing placement of fail-safe stops...[/SIZE]
[CENTER][FONT=Times New Roman][SIZE=4]If Long -- exit all contracts at ... [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff]34.1250[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][/CENTER]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4]If Short -- exit all contracts at ... [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff]35.0000[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
Biz ingilizce anlamak zorundamıyız.Hem de arada şarkı falan da gönderiyorsunuz.Bunun için başka topic açsanız olmazmı kendinize.üüü
[quote=hexa;67335]Bu mesajdan sonra 100 pip düştü eur-usd :D Arkadaşlar kesinlikle forex tavsiye etmiyorum sadece ytl işlem yapılabilir diğer paritelerde %90 kaybedilir çünkü adamlar sizin üzerinize oynuyor parayı sıfırlayan çok gördüm baştaki heves yerini para kaybına bırakıyor :D[/quote]
Kesinlikle katılıyorum.Arkadaşın birisi vobtan daha kolay demiş.Ben bugün eurodoları tek tuş 50 pip artarken gördüm.Parite zor iş.Vobta farkla oynuyorlar ama vob becerebilene iyi yer.Zarar inatlaşmazsan sınırlı olur.Ha diyorsa birisi paritede az kaldıraçla oynayacam ona da irade lazım.
[quote=hexa;67370]Farkı açmış olabilirler geçici olarak fakat benim baktığım tüm forex sistemlerinde low 1.508 diyor fakat bilemiyorum. Burdan alınır mı? :)[/quote]
Oradaki olay anlık oldu.Bir anda spota birisi yüklüce verdi.O anda yurtdışı ve diğer vob falan oynamaz.Sadece matriks gösterir onu.Vobtrader doğru söylüyor.Ama fiyat tek tuş olduğu için hemen geri geliyor eski fiyatına.Birisi büyük ihtimal sesbest yolluyor.Altta bekleyen alıcıya çakıyor.
[quote=oğuzt;67374]bu hareket fedex kargo sirketi icinmiydi simdi ?
18.12.2008 14:49:54 *FEDEX, İKİNCİ ÇEYREKTE HİSSE BAŞINA 1.58 DOLAR KAR ETTİ[/quote]
O şirket hamdolsun iyi getir götür yapıyor.Amerikadan kurs kağıtlarımı getirmişti ve çok kısa zamanda getirdiler.
[quote=Vob Trader;67379]jelibon bi durum değerlemesi.
hexen plans
astatin sen de pariteler için bişiler de :)[/quote]
Burada astatin için yeni dualar diyebilirsiniz..lelele.lelele
Bu arada astatinim pikidapım bu ayu Osman dediğimiz şahsiyeti muhterem tgrtde çarşamba akşamları diğer şahsiyeti muhterem konukları ile programı şerif sunuyor.Gün içi işlem yapıyorum nadir yazarım(Yani buranın gecesi).Ayrıca giremedik foruma bugün nedenini bilmiyorum.Bizim burada akşam iken siz yatıyorsunuz.Ben de herkes yatarken yazıyorum.Kolay gelsin.
The Bush administration is looking at "orderly" bankruptcy as a possible way to deal with the desperately ailing U.S. auto industry, Treasury Secretary Henry Paulson said Thursday as carmakers readied more plant closings and a half million new jobless claims underscored the deteriorating national economy.
Lucy Lui : -%0.90
Ping Pong : -%0.77
Sittiret Zamanları : %0.7
[quote=abka;67407]daha önce dediğim gibi..artık canı çıkıncaya kadar satma veya arşa kadar alma taktiği var gibi..biz'' garanti 1,60 dan 2,60 a geldi,buradan alınmaz dedikce ''adamlar alacaklar gibi..[/quote]
Ama artık, burdan alınmaz demeyenlerimiz var:) En azından bir kısmımız alıyor değil mi :)
[quote=Vob Trader;67379]jelibon bi durum değerlemesi.
hexen plans
astatin sen de pariteler için bişiler de :)[/quote]
Vobum Trader'ım, dün görmemişim bu mesajını.. Pardon.. FX de az kenarda durma zamanı, Olay hangi MB daha fazla faiz düşürür kumarına döndü..Ortalık az durulsun, vur kıçına tekmeyi GBP'nin..Altın longları kapattığımı zaten demiştim
herkese günaydın kazancınız bol tarısmanız az olsun :D
kısa pozısyona devam dıyorum
[quote=torsion;67442]herkese günaydın kazancınız bol tarısmanız az olsun :D
kısa pozısyona devam dıyorum[/quote]
Dün aksiyon yapmışssın demekki..Önceki gün uzundaydın... Gap büyük olsun, 1 milyon çiçek açsın :)
[QUOTE=Astatin;67443]Dün aksiyon yapmışssın demekki..Önceki gün uzundaydın... Gap büyük olsun, 1 milyon çiçek açsın :)[/QUOTE]
evet dun ogleden sonra kısaldım sistem sat vermedı ama tamamen hissi olarak kısaldım umarım yanılmam :S
hayda 34225... :(
süprizlerle dolu vob umuz var..dow un %2,50 eksisini yedi...lelele
Bull_Market, Vob_Trader dolar kısaları kapattınız mı ne olur sizce en fazla kaça çıkar? Bana 1.532 sınırını bile geçemez gibi geliyor dolar çok zayıf. Astatin dolarda hangi noktayı beklemeli satış için bakar mısın sistemine?
hexacığım..sistem öyle bir şey değil..sistem olan harekete göre sinyal üretir..TA diyosan, günlükde hala kötü görünüyor USDYTL
.....ilk 60 dakikayı 34100 altında kapatsak saatlik sistem kalıcı sat üretecekti..şimdilik badem üretti :(
Uzak doğu borsaları BOJ faiz indirimine önce hafif yükselişle karşılık verdi ve şimdi geriliyorlar..hepsi eksiye geçti..klasik bir beklenti bitti senaryosu..bakalım bizdede aynısı mı olacak.
[QUOTE=Astatin;67449].....ilk 60 dakikayı 34100 altında kapatsak saatlik sistem kalıcı sat üretecekti..şimdilik badem üretti :([/QUOTE]
daha bir sey bitmis degil saatlık sıstem saat 10.00 da sat verır nedersın :D
125 puan indirimde verdiği tepki buysa doların bu hafta ne kadar düşeceğini tahmin bile edemiyorum 1.410 olabilir kısa sürede bilemiyorum :) Astatin lütfen bir göz at beklemedeyim sat dersen satarım buralardayım :D
34300 den long cover oldum..sistemde flat de var..flat bekliyorum..
[quote=torsion;67451]daha bir sey bitmis degil saatlık sıstem saat 10.00 da sat verır nedersın :D[/quote]
:) 10:15 .kom.kom.kom.kom