şu an vadeli kaçtan işlem görüyor?
matriks verilerilerine göre 34325 gözüküyor
emdaş 1 saattir 34425 yazıyor
Printable View
şu an vadeli kaçtan işlem görüyor?
emdaş 1 saattir 34425 yazıyor
NKMVAS...
ben yemeğe kaçar
[quote=bonnie;67883]şu an vadeli kaçtan işlem görüyor?
emdaş 1 saattir 34425 yazıyor[/quote]
300/325 sn.bonnie :)
şelale
[QUOTE=Vob Trader;67886]şelale[/QUOTE]
vob traderim
systems
5 dakk short signal 15 dakk short signal gun long signal..
halen cumadan 35100 teknik dusus potans tayız
artık 35100 yeresi 34600 oldu..
34600 asayasında short bekleme gerek halen...
rem atonia devam edyor.. amma uyku uyandımı harket sert olcak
Derinliği iyi izleyin 1 1 1 1 1 1 100 tane tera çıkacak 34300 de.Birisi vurursa derinlik boyanacak 119 sıra.
[QUOTE=hexen;67887]vob traderim
systems
5 dakk short signal 15 dakk short signal gun long signal..
halen cumadan 35100 teknik dusus potans tayız
artık 35100 yeresi 34600 oldu..
34600 asayasında short bekleme gerek halen...
rem atonia devam edyor.. amma uyku uyandımı harket sert olcak[/QUOTE]
bu ram atonia bildiğimiz karabasan değilmi .boks. vade sonunda pozisyon almıycam ben artık cinler periler basıyor vade sonunda
bizim borsalara da noel tatili versinler milletin vaktini çalmasınlar.
[QUOTE=VOBiX;67890]bizim borsalara da noel tatili versinler milletin vaktini çalmasınlar.[/QUOTE]
adamların borsaları tatil gibi değil ama nasıl olucak :D adamlar yukarı aşağı çalışıyor biz sabit kalıyoruz
[QUOTE=Cornetto;67888]Derinliği iyi izleyin 1 1 1 1 1 1 100 tane tera çıkacak 34300 de.Birisi vurursa derinlik boyanacak 119 sıra.[/QUOTE]
Garanti ve Meksadan sızma var
hexen baba rem mem filan çok bilimsel:)in senin asıl meslek ne??
[QUOTE=Vob Trader;67893]hexen baba rem mem filan çok bilimsel:)in senin asıl meslek ne??[/QUOTE]
tüm mesleks yaptım .heyk en huzuru trade etmede buldum halen traderim :)
sıkıldık artık ben de tam pozisyonsuz kalınıcak yerde pozisyon alıyorum :)
yattım uyudum
hiç birşey değişmemiş
stop etmeden korkmama dorudur
stop yapma yanlıs diyen is bilmiyodur. stop yapcasın amma en önem yerden yapcasın yoksa yanlıs olur..
stop etinmi az zarar edersin amma az edersin üzülme az olur...
stop etmesi bilmesen cok zararin olur zararı control tutma imkansız olur üzüntün cok olur.. kaybetiyini geri alman icun cok ugrasmak gerek olur..
ondan stop loss yanlıs diyen sozune inanma zarar sınırda tut
ben halen short tutyorum stop yeresi artık 34600 yeresi
systems 5 dakk 15 dakk sınırda gun long signalde
Vay be ne ralliydi 34125ten 34200e tam 75 puan. .dng
[QUOTE=VOBiX;67900]Vay be ne ralliydi 34125ten 34200e tam 75 puan. .dng[/QUOTE]
Diğer bir bakış açısıylada, vay be ne şelaleydi 34300 den 34125 2 tam 175 puan.:confused:
34.400 LONG devam.ama öyle bir hale geldik ki ne şorta para veriyorlar ne longa.4*4 gözle ŞUBAT vadeyi bekliyorum.koca bir ayı heba ettiler.olacak iş değil.
diğer yandan hala görece güçlü konumu devam ediyor piyasanın.DOW ile kıyasladığımız zaman tepeden 600 puan aşağıda DOW biz sadece 750 puan aşağıdayız.dipten 1000 puan yukarıda DOW biz yaklaşık 7.000 puan yukarıdayız.
tabii asıl olan fiyattır.herşeyi yansıtıyor.
iyi akşamlar hepinize.
bugun hıç beklentım yok
bu ay çok bereketsız geçtı
ama şoyle ıyı bır artı yaparsa başka ama
yataya devam
sn vobıx bu hafta sonu için tahmınlerınız nasıl
[QUOTE=okansak;67906]sn vobıx bu hafta sonu için tahmınlerınız nasıl[/QUOTE]
Ben bu ayı kapattım. Tüm seans .uyk modunda geçiyor. Sistemlerim günü :dü: kapattı. Tabi bu yatay harekette hep yanlış sinyal veriyorlar. Mayıs 2007den daha kötü bir durum oldu şu an.
DOWda teknik olarak 8200-8900 arasında bir sıkışma oluşumu var. Makro veriler hayra alamet değil. GM gitti gidecek. Sorun bushta mı patlayacak Obama da mı? Millet noel alışverişine bel bağlamış. Adamalr kartpostala para ayırmamış bu noelde diğer laışverişe ne kadar para ayıracak? Hediyeleri de kartpostal gibi sanal oalrak gönderirler artık. Facebooktaki hediyeler gibi. Kimileri noel alışverişi için hisse satar ABDli diyor fakat ABDli geçen noelin alışveriş taksitlerini ödememiş daha yani kredi kartına yükleniyor. Alışverişini peşin yapmıyor. İşsiz kalan vatandaş bu kredi kartını nasıl ödeyecek? (bugünkü işsizlik verisi beklenenden 26nin kişi fazla geldi). Konut satış rakamları tarihinin diplerinde.
Bize gelince en az 29,000i görmemiz lazım (27,150 asıl beklentim) ama IMF beklentisi diyerek piyasayı yukarıda tutuyorlar diyor. Beklenti IMF ise dolar neden düşmüyor sorusuna cevap veremiyorlar. IMF olayı Ukraynaya yaramamış. Bize yarayacak mı bilinmez. Roubini de kalkmış TRnin de içinde olduğu 12 ülkenin bir kısmında 2009 yılı mali kriz yılı olabilir demiş. IMF anlaşmasına karşıyım. IMF yerine yurtdışı varlıkalrın varlık barışı yasası ile çekilmesi ya da Körfez sermayesi gibi alternatif yatırımcıalrın çekilmesiyle bu durumu halletmek daha iyi olurdu.
Yataylığı bahane edip hem endeksin hem de endeksi götüren GARANın düzeltmesini de yaptılar. Bırakın IMKB100ü IMKB30a bakın 20.11.2008den bu yana kaç hisse yükselişe eşlik etmiş?
VOBda 33100 Spotta 33010 IMKB100de de 25715 üstünde kapatırsak yılı hem Arlaık yüksleişi gerçekleşmiş hem de 4 aylık eksi kapanış bir aylık artı kapanışla düzeltmesini yapmış olur.
teşekkurler sn vobıx
ARKADASLAR KOPACAĞIMIZ GÜNLERE AZ KALDI SIKICI YATAYDAN KURTULACAĞIZ BEN BU BANDI 53500 54500 BANDINA BENZETİYORUM [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/5476/aaaaaaaaaasssssssdb0.jpg[/IMG]
[IMG]http://img362.imageshack.us/img362/4215/tttttttttttttttttttrrrrns2.jpg[/IMG][quote=serkanyurttas;67913]ARKADASLAR KOPACAĞIMIZ GÜNLERE AZ KALDI SIKICI YATAYDAN KURTULACAĞIZ BEN BU BANDI 53500 54500 BANDINA BENZETİYORUM [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/5476/aaaaaaaaaasssssssdb0.jpg[/IMG][/quote]
VOB ORG SAĞOLSUN YANLISDA YAZIYO 22 Sİ UZLASMA 34125 24 Ü 34250 OLACAK
[quote=serkanyurttas;67913]ARKADASLAR KOPACAĞIMIZ GÜNLERE AZ KALDI SIKICI YATAYDAN KURTULACAĞIZ BEN BU BANDI 53500 54500 BANDINA BENZETİYORUM [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/5476/aaaaaaaaaasssssssdb0.jpg[/IMG][/quote]
[quote=serkanyurttas;67914][IMG]http://img362.imageshack.us/img362/4215/tttttttttttttttttttrrrrns2.jpg[/IMG]
VOB ORG SAĞOLSUN YANLISDA YAZIYO 22 Sİ UZLASMA 34125 24 Ü 34250 OLACAK[/quote]
SONRA HAZİRAN 2008 VADEDE BABALAR POZ GİRMİŞ VE HAZİRAN VADE 42175 DEN KAPANMIS NİSAN VEDEDE SANCILI VADE OLARAK KAYITLARDA YERİNİ ALMIS [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/4590/46813638lw8.jpg[/IMG]
Adamlar Bencede Sıkıldı Artık Ben Asağı Beklesemde Ki Bu Yataylıkda Mal ççıkdıklarını Düşünüyorum Spotta Ve Eğer Yukarı Gitme Niyetleri Olsaydı 35000 Den 32000 E Kadar Verip Silkme Yapmaları Gerekirdi Diyorum Bu Nedenle Subat Vadenin 22 000 Lerden Kapanması Muhtemel Tahminim
BRENT : -%9.29 ......... işte bize de böyle bir şey lazım.. ayılara bak be
[B]Atilla Yeşilada Veriler ve Beklentiler[/B]
Bir yanda devamlı kötüye giden veriler var. Öte yanda ise yatay yada alıcılı seyreden piyasalar. Bu tezat nasıl açıklanabilir? Çok basit. Kürenin resesyonda olduğu zaten fiyatlanmıştı, bunu teyid eden veriler piyasaların hareketini değiştirmiyor. Bu çelişki nasıl biter? İki yolla biter. Öncelikle, küresel resesyonun beklenenden daha uzun süreceği ve derin olacağına dair kanı oluşur. Henüz bu kanı oluşmadı, ama benim görüşüm Ocak sonunda doğru oluşacağı yönünde. İkinci yol ise, piyasalar haklıdır. Büyük Buhran’dan bu yana dünyayı tehdit eden en büyük resesyon-deflasyon badiresi artık dip yapmıştır. Sizin yatırım tercihinizi ise bu 2 tezden hangisine inanacağınız belirler. Eğer kürede felaketi atlattıysak; piyasalar bedava. Yok atlamadıysak bizi yeni şoklar bekliyor.
Türkiye’de de durum farklı değil. TCMB anketini gördük, enflasyon beklentilerindeki kısmi düşüş olumlu, ama artık kimse gelecek sene büyüme olacağına inanmıyor. Böyle bir ortamda, IMF ile anlaşmanın gerekliliğini bininci kez vurguluyorum. Bu cephede de devamlı olumlu haber alıyoruz. IMF heyeti 5 Ocak’da Türkiye’ye gelecek ve görüşmeleri sonlandıracak...ABD devrede..IMF sorunumuzu anladı ve resesyona karşı tedbir olarak kredi verecek.
Eğer bu denli olumlu gelişmeleri biraz kuşkuyla karşılarsam beni bağışlayın. Eğer tüm kürede ödemeler dengesi değil büyümenin sorun olduğuna dair bir konsensus oluşmadıysa, IMF’nin hiç bir taviz koparmadan bize kredi vereceğini düşünmek zor. Ama daha önemlisi, IMF ile program yapacağını söyleyen Ankara bir yanda da kredi kartlarını yeniden yapılandırmak ve hatta sübvanse etmek gibi icraatleri dilinden düşürmüyor. Kürenin büyümeye ihtiyacı olduğu kesin. Türkiyenin de öyle. Ama, Türkiye’nin resesyon darboğazından çıkmak için IMF’den kredi alacağı ve aklına estiği gibi harcayacağı bana pek akla yakın gelmiyor.
Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iki senaryoyla karşı karşıyayız. IMF büyümemiz için bize kredi verirse, ve dünya artık “en kötüsünü geride” bıraktıysa, ne mutlu bize. Piyasalar çok cazip. Ve piyasalar, özellikle DİBS’ler böyle bir dünyayı fiyatlıyor. Ama ya söylenenler gerçeği tam yansıtmıyorsa? Ya, IMF kredisi bütçe kesintleri ve sıkı para politikası koşullarına bağlıysa? Ya dünya 2009’da düzelemeyecekse? Bu olasılıklara göre yatırım yapanları görmüyorum ve bu beni endişelendiriyor. Sizi endişelendirmiyor mu?
hexen babacım ne haldesin ? durumun nedir
Forumda çoğunluk hristiyan arkadaşlarda herhalde...herkes tatile çıkmış çıt yok...IMF ayın 5 inde geliyomuş diolar..çok tırsıyorum ilk an tepkisinden :)
yarın(cuma) abd piyasaları açıkmış..cnbce den duydum..daha önceden kapalı olacağını biliyordum..bu işin doğrusu nedir ki..
[QUOTE=mersiyk;67919]hexen babacım ne haldesin ? durumun nedir[/QUOTE]
halen shorts tutyorum artık stop yeresi 34550 yeresi..
ora üstesinde shorts realiz etceyim.. amma asayasında tutcayım deyisik yok planda..
[QUOTE=abka;67921]yarın(cuma) abd piyasaları açıkmış..cnbce den duydum..daha önceden kapalı olacağını biliyordum..bu işin doğrusu nedir ki..[/QUOTE]
aman sayın abka cnbce ye inanma acıkmı kapalımı bilmiyorum ama cnbce nin avrupa bugun tatil dedigi zamanlar hep acık olduguna sahit oldum.kom
[quote=abka;67921]yarın(cuma) abd piyasaları açıkmış..cnbce den duydum..daha önceden kapalı olacağını biliyordum..bu işin doğrusu nedir ki..[/quote]
yarın DJI açık..kesin bilgi..kapanış gongunu çalmak için beni davet ettiler de o açıdan :)..şaka bir yana..yarın DJI açık
[QUOTE=Astatin;67924]yarın DJI açık..kesin bilgi..kapanış gongunu çalmak için beni davet ettiler de o açıdan :)..şaka bir yana..yarın DJI açık[/QUOTE]öyleyse akşama dogru pozisyon alalım..yarından itibaren hareketli günler olmalı..tüm yıllarda mutlaka aralığın en son günlerinden itibaren(30-31 aralık) sert hareketler olmuştur..ocagın ilk yarısınıda kapsayacak şekilde...
mbm kardeşim nerde ? bilen var?
[quote=abka;67925]öyleyse akşama dogru pozisyon alalım..yarından itibaren hareketli günler olmalı..tüm yıllarda mutlaka aralığın en son günlerinden itibaren(30-31 aralık) sert hareketler olmuştur..ocagın ilk yarısınıda kapsayacak şekilde...[/quote]
Doğru diyorsun da...şöyle bir durum var..
- Teknik olarak bakıldığında (baktığımda) DJI nın aşağı yapması daha muhtemel..ama bizde IMF 5 ocakda geliyor muhabbeti var...Yani burası ayrışır mı ayrışırsa ne zaman ve ne kadar......Mlum IMF in ne isteyeceğide önemli.Ağalar bunu muhtemelen şu an biliyorlar ama biz bilmiyoruz..(Mesela Ukrayna IMF anlaşmasındna sonra daha sefl olmuş piyaaları)... Gel de poz al...
Şeytan şunu diyo: Aralık vadede uzun, Şubat vadede kısa poz al..
1)IMF anlaşması iyi oldu piyasa uçtu..nette ne bişi kaybettin ne de kazandın ama..çıktığı tepeden aralık uzunları kapa şubatta kısayı fulle (uzlaşma karları ve/veya kısadan kalan ana paraile)....
2)IMF anlaşması kötü oldu - ki bunu ilk gün anlarız geldiklerinde burdaki hareketlerden- hemen uzunları kapa kısaya geç...
AMA BUNU DA YAPAMIYORUZ: Çünkü aralık vade kapanıyor :( Aynı şeyi Şubat ve Nisan da yapıyor olsak, Nisan vade ıssız orman gibi felan felan...
IMF 15 gün önce geleydi çook süper olacaktı
[QUOTE=Astatin;67924]yarın DJI açık..kesin bilgi..kapanış gongunu çalmak için beni davet ettiler de o açıdan :)..şaka bir yana..yarın DJI açık[/QUOTE]
DAX ve tüm Avrupa ya da düşemesinler rahat rahat çıkalım diye kilit vurdurdum kapılarına.. Pzartesi kadar ..
[QUOTE=hexen;67926]mbm kardeşim nerde ? bilen var?[/QUOTE]
Ben de merak ettim doğrusu, sn teo da yok uzun zamandır...