-
[QUOTE=sovalye;150602]hissenetteki pala geyiği buraya da mı geldi:)
muhabbeti güzel oluyor ama kendimizi kaptırmamamız lazım cidden pala diye bir şey yok... piyasanın canı psikolojik durumu nereye isterse oraya gider kendinize komplo kurulmuş gibi hissederseniz bu camiada ömrünüz kısa olur benden söylemesi...
muhabbeti geyikliği iyi ama böyle şehir efsanelerine kapılmamak lazım derim ben...
adam direnç yada desteğin hemen yakınına stop koyuyor pala benim stopumu gördü hemen patlattı diye paronayalara giriyor. arkadaşım koyma sende stopunu o kadar yakına piyasa bu o anda desteği/direnci kırası gelir kırar yani kalemle çizilmiş gibi herkesin direncinden dönmesi mi gerekiyor....
halbuki hataları kendimizde arasak pala, py zy gibi günah keçileri aramasak...
ama o zaman işin zor olan kısmı olur ki kimsenin işine gelmez...[/QUOTE]
aynen katılıyorum ... palaymış ağaymış hepsi hikaye .. şehir efsanesi .. piyasa kontrollümü ? bazı zamanlarda evet ama bu kontrol ne trendin yönünü değiştirebilir .. nede zamanını ....
-
[QUOTE=enorton;150578]Valla seyyah Pascal ı bulduğumda o kadar heyecanlanmıştım ki :D O yüzden artık hiç heyecanlanmıyorum. Zaten ahım haşım bir getirisi de yok ama yatayda çarpılmıyor... İşlem sayısı az ama dikkat ettiysen diğer sistemlerin bayram ettiği 31 temmuz ile 19 ağustos arasındaki geniş yatay bantta o kadar da iyi değil... Çünkü uzun vadeli bir sistem... Ama 26 ağustostan bugüne diğer kısa vadeli sistemler zarar üstüne zarar yazarken sadece 2 işlemi var ve 6000 puana yakın kazancı var... [COLOR="Blue"][B]Matriksin gerizekalılığı yüzünden 4 aydan önceki verilere bakamıyorum son 4 ay getirisi aşağıda...[/B][/COLOR]
[IMG]http://img18.imageshack.us/img18/2241/adszlro.jpg[/IMG][/QUOTE]
haftasonu bulduğum saatlik sistemin son sinyalleri hoşuam gidince öncesine de bakayım dedim ve sonuç :
2009 yılı aylık işlem sayısı ve performansları :
--Ay----İşlem sayısı---Aylık getiri
Ocak -------17.......2375
Şubat------14.......-2250
Mart ------12......-2950
Nisan ------9.........6300
Mayıs -----15......-4550
Haziran----8 ........4450
Temmuz----7........2325
Ağustos---9 ........7225
Eylül ------2..........4825
93 17750
-
almanya neredeyse yuzde 3 artidaydi....biz kaparken...zar zor arti kapadilar...
gucleri bitti....
-
[quote=enorton;150533]Ben senin gibi burada arkadaşlarıma sataşmıyorum... Foruma resim yapıştırmakla burada birilerine sataşmayı aynı kefeye koyuyorsun... Koyduğum resimlerde de etik olmayan hiçbir durum yoktu buarada....
QUOTE=jani;150513]simdi 5 dakika sonra...
o tamam...bu tamam..baski var...projeksiyon belli o belli bu belli...sellele sellele diye yazip savastan kacmazsa namerdim....ha ha ha[/quote]
Adama ***** dedin, hadım edecem dedin, sünnet edecem dedin... İyi sabır varmış valla... Ondan önce ben patladım... Yeter artık bir dur diyecek yok mu bu adama...[/quote]
kuzuyu ellemeyin.. o bir duayendir... benceee
-
[QUOTE=VOBiX;150608]haftasonu bulduğum saatlik sistemin son sinyalleri hoşuam gidince öncesine de bakayım dedim ve sonuç :
2009 yılı aylık işlem sayısı ve performansları :
--Ay----İşlem sayısı---Aylık getiri
Ocak -------17.......2375
Şubat------14.......-2250
Mart ------12......-2950
Nisan ------9.........6300
Mayıs -----15......-4550
[B]Haziran----8 ........4450
Temmuz----7........2325
Ağustos---9 ........7225
Eylül ------2..........4825[/B]
93 17750[/QUOTE]
Yani diyorsun ki son 4 aya göre sistem geliştirilmez... Aslında bakarsan elinde son 10 yıllık veri de olsa birşey farketmez.. Önümüzdeki 10 yılın dalga yapısının geçmişteki 10 yıl ile benzer olacağını kim iddia edebilir ki??
-
en cok cikan iki borsa vardi...biri cin biri biz....
cin yuzde 25 geri cekildi....biz hala direniyoruz....CIN dunyaya borc veriyor...biz IMF kapisindayiz....bu macro nedenler insani zorluyor....
-
[quote=sovalye;150602]hissenetteki pala geyiği buraya da mı geldi:)
muhabbeti güzel oluyor ama kendimizi kaptırmamamız lazım cidden pala diye bir şey yok... piyasanın canı psikolojik durumu nereye isterse oraya gider kendinize komplo kurulmuş gibi hissederseniz bu camiada ömrünüz kısa olur benden söylemesi...
muhabbeti geyikliği iyi ama böyle şehir efsanelerine kapılmamak lazım derim ben...
adam direnç yada desteğin hemen yakınına stop koyuyor sonra pala benim stopumu gördü hemen patlattı diye paronayalara giriyor. arkadaşım koyma sende stopunu o kadar yakına piyasa bu o anda desteği/direnci kırası gelir kırar yani kalemle çizilmiş gibi herkesin direncinden dönmesi mi gerekiyor....
halbuki hataları kendimizde arasak pala, py zy gibi günah keçileri aramasak...
ama o zaman işin zor olan kısmı olur ki kimsenin işine gelmez...[/quote]
pala'dan kasıt ufak bir grup ise, katılıyorum.
ama PY olayına sadece "piyasa", yani "alanlar-satanlar" diye bakmak da bana göre yanlıştır.
10 dakikada 1000 puan yukarı/aşağı yapılabilen bir piyasada, bu hareketleri "sadece alış satış yapan kullanıcıların, yani büyük paraları olan değil de, sen-ben yaptırıyoruz" diye değerlendirmek, biraz saflık olur zannımca...
forumlarda yazılanlara bakarsanız, KY, yani sen-ben diye tabir ettiğimiz kitle %80'e yakın bir oranda kaybediyor...
kazanan kim?
kaybeden %80'in kaybettiği paranın büyük çoğunluğunu yine forumlardaki kazanan %20'nin kazandığını varsaymak da bence biraz fazla iyimserlik olur...
zira o %20'nin forumlarda işi ne?
her biri küpleri koyacak yer bulamayan adamlar olmalı... :)))
-
[QUOTE=küçük_k;150610]
kuzuyu ellemeyin.. o bir duayendir... benceee[/QUOTE]
Hocam geçmiş olayları hortlatmayın bence... Duayen,üstat,usta, vs... Bunlarda bir sıkıntı yok, kimse de aksini iddia etmedi zaten... Kuzuyu elleyen de yok... Sorun hakaret, sataşma... Biraz geçmiş mesajları okuyun öyle yorum yapın, ya da yapmayın...
-
[QUOTE=küçük_k;150610]kuzuyu ellemeyin.. o bir duayendir... benceee[/QUOTE]
peki ellemeyelim .. kusura bakma ..hakaret etmişti ... iki lafta biz etmiştik .. özür dileriz ......
-
geceye kısa girdim.... basın dowdaki uşaklar...
acımayın.....
-
[quote=küçük_k;150610]Adama ***** dedin, hadım edecem dedin, sünnet edecem dedin... İyi sabır varmış valla... Ondan önce ben patladım... Yeter artık bir dur diyecek yok mu bu adama...[/quote]
kuzuyu ellemeyin.. o bir duayendir... benceee[/quote]
duayenlerin özel hakları yoktur...
forumun (en azından sizden) eskilerindenim. daha önceki yazılarımda da belirttim.
hak, haktır. herkese eşit olarak verilmiştir.
bu forumda, piyasayı daha iyi değerlendiren adamın benden daha fazla hakkı yok. veya benim, benden daha az bilen adamdan daha fazla ayrıcalığım yok...
ve ben bu yüzden onlarca forum arasında, bu forumdayım...
-
[QUOTE=mbm;150616]geceye kısa girdim.... basın dowdaki uşaklar...
acımayın.....[/QUOTE]
ben uzun abi .. yarın yokum hayırlısı artık ... :)