bu arada random metodu ile yaptıgım analizlere gore yarın %70 ihtimalle düşüş yaşanacak.. 7 tura 3 yazı geldi aga yapacak bisey yok.. du bakalım ne derece tutacak.. hergun icin yapayım bunu :)
Printable View
bu arada random metodu ile yaptıgım analizlere gore yarın %70 ihtimalle düşüş yaşanacak.. 7 tura 3 yazı geldi aga yapacak bisey yok.. du bakalım ne derece tutacak.. hergun icin yapayım bunu :)
djı 9807 haftalık drenç var üstü zor..Çizikte yukarda tepki bu.kapanışa verebilirler..
Sevgili Enorton ve VOBIX,
Son 3 yıldır takip ettiğim 3 sistem'den 2'si 24.08.2009 Tarihinden bu yana getiri eğrisinde tamamen yatay hareket ediyor. (2 kazandırıyorsa 2 veriyor.)
Bu bilgiye dayanarak, eğer sisteminiz 24.08.2009'dan sonra karlı işlemler yapıyor ise, büyük ihtimalle daha geçmiş testlerinde (ve daha büyük ihtimalle gelecekte) çarpılacaktır. Özellikle son 4 ayı gören matriks'de sistem inşa ediyorsanız.
Bence dogru davranış 24.08.2009'dan sonra sermayeyi koruyan, öncesindeki 2.5 ayda ise getirisi borsadan fazla olan sisteme daha fazla güvenmektir. Aksi halde piyasa normal düzenine girdiğinde , sistem çarpılır. Nedeni'ni aşağıdaki paragrafta özetlemeye çalışayım.
Sistemlerimin getiri grafiğine bakarak, VOB'da 24.08.2009 tarihinden bu yana bir distribution (Dağıtım) sürecinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu süreçte getiriyi artıracak şekilde sistemi modifiye ederseniz, sistem sonrasında zorlanır. Çünkü distributon süreci, başarılı sistemlerin ödemesi gereken bir bedeldir. (Bir miktar zarar yada getirinin artmaması). Bu zamanda smart money , sürekli sistemleri çarptırarak teknikçilerden de tahsilatını yapar. Eğer sisteminizi bu süreçte geliri artıracak şekilde değiştirirseniz, geri kalan %75 zamanda sistem, bu dönemdeki tuhaf / anormal hareketleri göremeyeceği için zorlanır. (Not: Uzun zamandır kullandığınız ve hala getirisi artan sistemleriniz varsa bu tabiki çok iyi. Ancak bu dönemde getiri artmaya devam etsede zararlı trade adedi artar. Örneğin : Ana sistemim bu süreçtede getiriyi artırıyor ama, süreç başlangıcındaki 18 karlı 7 zararlı trade'den, bugün itibariyle 19 karlı 16 zararlı trade'e kaydı)
Umarım bu bilgilerin faydası olur.
[quote=Kennym;150646]bu arada random metodu ile yaptıgım analizlere gore yarın %70 ihtimalle düşüş yaşanacak.. 7 tura 3 yazı geldi aga yapacak bisey yok.. du bakalım ne derece tutacak.. hergun icin yapayım bunu :)[/quote]
Yarın olsun bakalım düşüş için birşey yok tek olan çizik yukarda.:..::..:
[QUOTE=Larossıan;150650]Yarın olsun bakalım düşüş için birşey yok tek olan çizik yukarda.:..::..:[/QUOTE]
haklısın aslında random metoduda gelıstırılmelı , suan ıcın baslangıcta dusus veya yukselısı yazı turadan bırı ıle ılıstırıp sonucları buna endexledim.. ama ilk atıstan itibaren hangısının yazı hangısının tura oldugu konusuda gelıstırılmesı gereken bı durum.. ayrıca ertesı gun ku denemelerde cıkacak sonuc ılk gun sonucu ıle ılıskılı olmalı dıye dusunuyorum. bırbırını tamamlayan degerlere sahıp olması gıbı.. bugun ıcın %70 dusus verdım yarınkı sonuclar bunun uzerıne ınsa edılmelı gıbıme gelıyo.. bakalım ne sonuclar cıkacak ..
[quote=sazan;150649]Sevgili Enorton ve VOBIX,
Son 3 yıldır takip ettiğim 3 sistem'den 2'si 24.08.2009 Tarihinden bu yana getiri eğrisinde tamamen yatay hareket ediyor. (2 kazandırıyorsa 2 veriyor.)
Bu bilgiye dayanarak, eğer sisteminiz 24.08.2009'dan sonra karlı işlemler yapıyor ise, büyük ihtimalle daha geçmiş testlerinde (ve daha büyük ihtimalle gelecekte) çarpılacaktır. Özellikle son 4 ayı gören matriks'de sistem inşa ediyorsanız.
Bence dogru davranış 24.08.2009'dan sonra sermayeyi koruyan, öncesindeki 2.5 ayda ise getirisi borsadan fazla olan sisteme daha fazla güvenmektir. Aksi halde piyasa normal düzenine girdiğinde , sistem çarpılır. Nedeni'ni aşağıdaki paragrafta özetlemeye çalışayım.
Sistemlerimin getiri grafiğine bakarak, VOB'da 24.08.2009 tarihinden bu yana bir distribution (Dağıtım) sürecinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu süreçte getiriyi artıracak şekilde sistemi modifiye ederseniz, sistem sonrasında zorlanır. Çünkü distributon süreci, başarılı sistemlerin ödemesi gereken bir bedeldir. (Bir miktar zarar yada getirinin artmaması). Bu zamanda smart money , sürekli sistemleri çarptırarak teknikçilerden de tahsilatını yapar. Eğer sisteminizi bu süreçte geliri artıracak şekilde değiştirirseniz, geri kalan %75 zamanda sistem, bu dönemdeki tuhaf / anormal hareketleri göremeyeceği için zorlanır. (Not: Uzun zamandır kullandığınız ve hala getirisi artan sistemleriniz varsa bu tabiki çok iyi. Ancak bu dönemde getiri artmaya devam etsede zararlı trade adedi artar. Örneğin : Ana sistemim bu süreçtede getiriyi artırıyor ama, süreç başlangıcındaki 18 karlı 7 zararlı trade'den, bugün itibariyle 19 karlı 16 zararlı trade'e kaydı)
Umarım bu bilgilerin faydası olur.[/quote]
Daha önce formullerini forumda verdiğim Greed-Fear sisteminin, yine önerdiğim n=3 parametresi ile getiri grafiği 01.01.2009'dan bu yana aşağıda (%109 Karlı). 24.08.2009'dan bu yana sürmekte olan disribution dagıtım süreci grafiğin sag üst tarafında da görülebilir.
[URL=http://img2.imageshack.us/i/zistem.png/][IMG]http://img2.imageshack.us/img2/1803/zistem.png[/IMG][/URL]
[B]-ıran`ın fuze denemelerı[/B]
[B][COLOR=red]-rus[/COLOR] dısıslerı bakanı:[/B]
[B]Denemeler kaygı sebebı[/B]
moskova (a.a) - 28.09.2009 - rusya dısıslerı bakanı [B]lavrov, sergey [/B]
[B]ıran`ın son fuze denemelerının kaygı sebebı oldugunu soyledı.[/B]
bırlesmıs mılletler genel kurulu ıcın bulundugu new york`ta rus
gazetecılere acıklama yapan [B]lavrov, ıran`dan, uluslararası atom enerjısı kurumu [/B]
[B](uaek) ıle ısbırlıgıne gıtmesını ve yenı acıkladıgı uranyum zengınlestırme [/B]
[B]tesısıyle ılgılı sorulara doyurucu yanıt vermesını ıstedıgını kaydettı.[/B]
ıran, bugun fuze savunma tatbıkatının ıkıncı gununde uzun menzıllı
balıstık fuzelerı fırlatmıstı.
Devlet televızyonu, devrım muhafızları hava kuvvetlerı tarafından ıcra
edılen tatbıkatın son asamasında [COLOR=red]2 bın kılometre menzıllı sahap-3 ve sıccıl-1 [/COLOR]
fuzelerının basarıyla fırlatıldıgını duyurmustu.
ıran`ın kutsal savunma haftası etkınlıklerı kapsamındakı yıllık planlı
tatbıkatın ılk asamasında [COLOR=red]kısa menzıllı fatıh-110, tonder-69 fuzelerı ıle zılzal [/COLOR]
[COLOR=red]roketı ve dun gecekı ıkıncı asamada da 300 ıla 700 kılometre menzıllı sahap-1 ve [/COLOR]
[COLOR=red]sahap-2 fuzelerı fırlatılmıstı.[/COLOR]
(ap-adg-moc)
21:31 28/09/09
--aa--|
[quote=Kennym;150657]haklısın aslında random metoduda gelıstırılmelı , suan ıcın baslangıcta dusus veya yukselısı yazı turadan bırı ıle ılıstırıp sonucları buna endexledim.. ama ilk atıstan itibaren hangısının yazı hangısının tura oldugu konusuda gelıstırılmesı gereken bı durum.. ayrıca ertesı gun ku denemelerde cıkacak sonuc ılk gun sonucu ıle ılıskılı olmalı dıye dusunuyorum. bırbırını tamamlayan degerlere sahıp olması gıbı.. bugun ıcın %70 dusus verdım yarınkı sonuclar bunun uzerıne ınsa edılmelı gıbıme gelıyo.. bakalım ne sonuclar cıkacak ..[/quote]
Sevgili Kennym,
Yazı tura yöntemi, istatistiksel olarak , nonlinear ortamlarda kullanıldığında , portföy yönetiminin vazgeçilmezlerinden biridir. Portföy yönetiminde Risk yönetiminde kullanılan önemli Hencrick-Payoff Index bu bilgi üstüne inşa edilir.
Özetle : Yazı geldikten sonra, yazı gelme olasılığı, turadan daha yüksektir. (İstatistik ve olasılık teorilerinde değil, ancak psikolojik unsurun agır bastığı biased (üzgünüm türkçesini bilmiyorum) ortamlarda. Borsa gibi.
[B]-ıran`ın fuze denemelerı...[/B]
[B][COLOR=red]-abd:[/COLOR] kıskırtıcı bır hareket[/B]
washıngton (a.a) - 28.09.2009 - abd, ıran`ın son fuze denemelerını
kıskırtıcı bır hareket olarak nıteledı.
Beyaz saray sozcusu robert gıbbs, gazetecılere yaptıgı acıklamada, fuze
denemelerının onceden planlanmıs askerı tatbıkatlar oldugunu belırterek,
bunlar, ıran`ın son bırkac yıldır dunya sahnesınde gosterdıgı kıskırtıcı tarzın
bırer parcasıdır ıfadesını kullandı.
[B]Gıbbs, ıran`ın persembe gunu batılı ulkelerle cenevre`de yapacagı [/B]
[B]gorusmede de son ortaya cıkan nukleer tesıslerıne kontrol amacıyla engelsız [/B]
[B]erısımı kabul etmesı ıstegını de tekrarladı.[/B]
(reu-so-moc)
21:44 28/09/09
--aa--|
[quote=sazan;150658]Daha önce formullerini forumda verdiğim Greed-Fear sisteminin, yine önerdiğim n=3 parametresi ile getiri grafiği 01.01.2009'dan bu yana aşağıda (%109 Karlı). 24.08.2009'dan bu yana sürmekte olan disribution dagıtım süreci grafiğin sag üst tarafında da görülebilir.
[/quote]
Greed-Fear'ı [B]n=3 , n=5[/B] ve [B]n=8[/B] ile 15 ve 60dk. grafiklerde kullanıyorum..
Nacar saat gibi maaşallah.. :D :o .boks.
[quote=martoniki;150662]Greed-Fear'ı [B]n=3 , n=5[/B] ve [B]n=8[/B] ile 15 ve 60dk. grafiklerde kullanıyorum..
Nacar saat gibi maaşallah.. :D :o .boks.[/quote]
Bu sistemi bu yılın 3-4. aylarında forumda vermiştim ve son 6 aydır real time performansını izliyoruz. Uzun vadede de başarılı olacaktır.
hürriyet yeni bir bölüm yapmış.güzel bişey olmuş...arada göz atmak için...
[URL]http://www.hurriyet.com.tr/ekonet/[/URL]
[URL]http://www.hurriyet.com.tr/planet/[/URL]
birde webtv diye bişey yapmışlar.