.uyk Sazan gider.
Printable View
.uyk Sazan gider.
[quote=martoniki;150662]Greed-Fear'ı [B]n=3 , n=5[/B] ve [B]n=8[/B] ile 15 ve 60dk. grafiklerde kullanıyorum..
Nacar saat gibi maaşallah.. :D :o .boks.[/quote]
.brvArkadaşlar ben de şu karlı formülü istiyorum ve kendimi de geliştirmek istiyorum.
Formül nedir arkadaşlar?
[quote=Demirci;149678]Günaydın....dow ve daksideki gırmızılar size korkutmasın....kar satışı normaldir....dow 9600 lerin altında 2 gün kapanış yapmadıkça hedef 10400....
Yani uzun kısadan makbuldür bu aralar.....yoksa mezbehane kapısındaki şortçu kamyonunnda bulursunuz kendinizi....[/quote]
[quote=Demirci;150023]Evet arkadaşlar....her şey palanın sinsi planı dahilinde ilerliyor.....
bütün gün longcuları doğrama ve şortculara da zırnık koklatmama modunda geçti...hele kapanışa yakın günlük zirveyi yukarı patlatıp şortcularıda 1 kez daha doğrarsa hiç şaşmam....sabahtan uyarmıştım...
Bunca kırmıza rağmen piyasa dik duruyor...pala dayım salak mı ? .dng[/quote]
Evet arkadaşlar piyasa; özellikle dow öngörülerimize paralel yoluna devam ediyor.....ne demiştik kırmızılar korkutmasın...yola devam hedefi 10.400 ler civarı....ya biz ???.boks.
[quote=Demirci;150669]Evet arkadaşlar piyasa özellikle dow öngörülerimize paralel yoluna devam ediyor.....ne demiştik kırmızılar korkutmasın...yola devam hedefi 10.400 ler civarı....ya biz ???.boks.[/quote]
Biz ise yarın 61950 lerdeki bobi tepemiz ve 48334 deki x100 zirvemize önce değeceğiz....sonrası malum....hedef yukarılar....neden mi ?
tam tarihini hatırlamayorum ama sanırım nisan veya mayıs civarındaki g20 zirvesinde idi....alınan kararlar ve pompalanan paralarla piyasa resmen DEVLET KÜSKÜSÜ ile yukarı çevrilmiş ve arkasına da bir roket bağlanmıştı ... (ki bu durumu pek çok kişi gibi bende öngörememiştim.)
Yani; yanisi şu; kimse geriye bakıp özellikle bu dönem için öngörüde bulunamadığı için hayıflanmasın...yanılmak en doğal sonuçtu....
ama önümüzde gidecek çok yol var....aslında her kırmızı alım fırsatı gibi geliyor bana...:):)
[quote=ordi;150668].brvArkadaşlar ben de şu karlı formülü istiyorum ve kendimi de geliştirmek istiyorum.
Formül nedir arkadaşlar?[/quote]
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=99637&postcount=6[/url]
[quote=Demirci;150670]Biz ise yarın 61950 lerdeki bobi tepemiz ve 48334 deki x100 zirvemize önce değeceğiz....sonrası malum....hedef yukarılar....neden mi ?
tam tarihini hatırlamayorum ama sanırım nisan veya mayıs civarındaki g20 zirvesinde idi....alınan kararlar ve pompalanan paralarla piyasa resmen DEVLET KÜSKÜSÜ ile yukarı çevrilmiş ve arkasına da bir roket bağlanmıştı ... (ki bu durumu pek çok kişi gibi bende öngörememiştim.)
Yani; yanisi şu; kimse geriye bakıp özellikle bu dönem için öngörüde bulunamadığı için hayıflanmasın...yanılmak en doğal sonuçtu....
ama önümüzde gidecek çok yol var....aslında her kırmızı alım fırsatı gibi geliyor bana...:):)[/quote]
sayın demirci.. yarın elimizdeki longları dehleme için uygun yer neresi...
[QUOTE=sazan;150660]Sevgili Kennym,
Yazı tura yöntemi, istatistiksel olarak , nonlinear ortamlarda kullanıldığında , portföy yönetiminin vazgeçilmezlerinden biridir. Portföy yönetiminde Risk yönetiminde kullanılan önemli Hencrick-Payoff Index bu bilgi üstüne inşa edilir.
Özetle : Yazı geldikten sonra, yazı gelme olasılığı, turadan daha yüksektir. (İstatistik ve olasılık teorilerinde değil, ancak [B]psikolojik unsurun agır bastığı[/B] biased (üzgünüm türkçesini bilmiyorum) ortamlarda. Borsa gibi.[/QUOTE]
Abi seni bu kadar sık cevap verirken yakaladık madem bir soru daha soralım izninle;
Sizce sistemler psikolojik etkenleri nasıl tahmin edebilir? İnsan faktörünü nasıl işin içine katabiliriz? Mesela sarhoş bir adam karısına kızdı ve gitti bütün hisselerini sattı , bunu bir sistem nasıl tahmin edebilir ki?? Örneğimizi biraz daha gerçekçi yapalım; [url]http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/165617-Yanlislikla-6-milyon-lot-hisse-satti.aspx[/url] Bu örnekte de gördüğümüz şekilde bir hata sonucu (insani bir faktör) hisseler satılıyor, tabi normal olarak fiyat düşüyor, bu hızlı düşüşü gören yatırımcılar panikleyip satıyor ve aslında hiç neden yokken hisseler müthiş değer kaybediyor... Şimdi bu hisse için geliştirilen bir sistem bu düşüşü tahmin edebilir mi?
[quote=martoniki;150671][URL]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=99637&postcount=6[/URL][/quote]
teşekkürler.lelele
[COLOR=black][FONT=Verdana]Vob un açıldığı haftadan 09.02.2005 bu hafataya yaptığı haftalık hareketler aşağıda olduğu gibidir:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR]
[U][COLOR=black][FONT=Verdana]T.No[/FONT][/COLOR][/U][COLOR=black][FONT=Verdana] [U]Pozisyon [/U] [U]T.Başlangıcı[/U] [U]T.Bitiş[/U] [U]T.Süre[/U] [U]Form[/U] [U]F.Süresi[/U][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]1. Long 18.04.05 20.02.06 43 H İkili Tepe 10 H[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana]31285 59675[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]2. Short 08.05.06 12.06.06 6 H İkili Dip 5 H[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana]55875 41800[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]3. Long 19.06.2006 03.12.07 68 H OBO 11 H[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana]41800 75500[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]4. Short 31.12.07 20.10.08 43 H İkili Dip 20 H[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana]69000 30550[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]5. Long 09.03.09 _ _ ? _ _ 29 H _ ? _ _ ? _[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana]29650 61150[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana]Sonuç:[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]1.Görüldüğü gibi Long Pozisyonlar oldukça uzun Short Pozisyonlar ise bir hayli kısa sürmektedir.Tepe ve Taban Formasyonları ise bir hayli uzun sürmekte ve neredeyse Trenddeki pozisyon kadar kar elde edilebilmektedir,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]2.Haftalık düşüşler bir kere başladığında ve eğer formasyonu tamamlanmışsa geri dönülmez bir şekilde hedef fiyata kadar devam etmektedir,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]3.Doğru tarafta olduğumuzda yatırımcıyı mükemmel bir şekilde motive etmekte, bırakın pozisyonu kuru grafiği bile büyük heyacan yaratmaktadır,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]4.Trend dönüşlerine mümkün olduğunca yakın olabilmek için çubuk grafik yerine çizgi grafik kullanmak çok daha mantıklıdır, ancak bu durumda formasyonun farklı görüntüsüde hesaplara katılmalıdır,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]5.Uzun yada kısa pozisyonları trendi çıkış yada düşüş yönunde yakından takip edebilen ve trend üstünde kontrolümüzü sağlayan osilatör yada sistemlerle takip etmeliyiz.....Kurduğumuz bir sistemi yada osilatörü önce geçmiş hareketlerle denemeli, dezavantajlarını bilmeli, güvenimizi kazanan osilatöre veya sisteme kilitlenerek sabırla bekleyerek ve hareketlerinden emin olarak ilerlemeliyiz, çoğu zaman duyarlı olarak yazacağımız bir H.O. bile başarı sağlamakta.......[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Özetlersek bu günden belli zararı göz önüne alarak trend dönüşünün ilk oyuncusu olmak yerine, belli bir sistemi takip ederek ve sistemimiz sayesinde hesap dahilinde bir gecikme ile trende katılabilmek çok daha mantıklı olacaktır.......... (Bir çok ekonomist, gazeteci v.s yaşadığımız bu son trend süresince farklı dönüş noktalarına imza atarak birden çok kez yanıdılar ve yanıgıları nedeniyle pestij kaybettiler........Kimisine göre 37000, bir başkasına göre ise 41-43000 arası ennnnn...di.Olmadı 55.000......Şu an için büyük çoğunluğumuzun sistemleri haftalıklarda henüz sat sinyali üretmediler, diğer yönden günlükte yaşanan sat sinyali ise terse dönerek yönünü yukarı çevirmiş durumdadır ve özetlersek……[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Haftalıkta, [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]61150, 61950 ,,,,dirençleri geçilmesi durumunda 64000 ilk hedef olacaktır...Bunu sırası ile 76000 ve 91600 takip edecektir.Bu durumun istisnası İç piyasanın yurt dışından negatif yönde ayrışması olacaktır ki şartları henüz oluşmamıştır…..Böyle bir durumda şu an için 59000 altına olacak sarkmalar sistemler evet diyene kadar ilk sinyaller olacaktır.Öte yandan Yurt dışı projeksiyonda Uluslararası traderlerin Çin ve Asyadan çıkardıkları 1 Trl USD lik kaynak (kyn cnbc-e) Markele seçim yatırımı olmuş, Eur- Usd yi desteklemiş ve Dow'a da derin bir nefes aldırmıştır..... Almanya seçiminin sonuçlanması ile de taşlar yerine iyice oturmuş Markelle yola devam denmiştir.... [/FONT][/COLOR]
[quote=enorton;150673]Abi seni bu kadar sık cevap verirken yakaladık madem bir soru daha soralım izninle;
Sizce sistemler psikolojik etkenleri nasıl tahmin edebilir? İnsan faktörünü nasıl işin içine katabiliriz? Mesela sarhoş bir adam karısına kızdı ve gitti bütün hisselerini sattı , bunu bir sistem nasıl tahmin edebilir ki?? Örneğimizi biraz daha gerçekçi yapalım; [URL]http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/165617-Yanlislikla-6-milyon-lot-hisse-satti.aspx[/URL] Bu örnekte de gördüğümüz şekilde bir hata sonucu (insani bir faktör) hisseler satılıyor, tabi normal olarak fiyat düşüyor, bu hızlı düşüşü gören yatırımcılar panikleyip satıyor ve aslında hiç neden yokken hisseler müthiş değer kaybediyor... Şimdi bu hisse için geliştirilen bir sistem bu düşüşü tahmin edebilir mi?[/quote]
Güzel soru.!
Gerek sistemler gerek EW, "crowd behaviour" yani sürü psikolojisinin olduğu , [U]derinlikli[/U] ortamlarda çalışırlar. Eğer piyasayı tek bir (yada bir grup olarak) domine güç, tek başına etkileyebilecek ise orada sistem de EW'de çalışmaz dostum. Çünkü arz ve talep koşulları işlemez.
Bu yüzden trade edilecek piyasa yada hisse seçilirken, bu husus gözetilmelidir. (Bizde de PY yoktur, Piyasa vardır derken bunu kastedmekte idim, ancak son aylarda, piyasayı bildiği tarafa götüren smart money (güçlü para) var)
Sistem ve EW'nin çalışmayacağı diğer bir ilginç ortam ise "Weather" future piyasalarıdır. Burada derinlik (supply ve demand) vardır, ancak belirleyici faktör ise yine insan davranışı değil , hava durumudur.
[B]Günaydın,
[U]29 Eylül Salı [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B]
GER İthalat Fiyat Endeksi (a/a) (Ağu) 9:00 %0,7 -%0,9 Düşük
[U] GBP GSYH (q/q) (Q2) 11:30 -%0,6 -%0,7 Yüksek
GBP İpotek Kredisi Onayları (Ağu) 11:30 51,5K 50,1K Yüksek
GBP Net Tüketici Kredileri (Ağu) 11:30 -£0,2Mlyr Yüksek
GBP Cari İşlemler Dengesi (Q2) 11:30 -£7,8Mlyr -£8,5Mlyr Yüksek [/U]
GBP M4 Para Arzı (a/a) (Ağu) 11:30 %0,1 Düşük
[U]EUR Ekonomik Güven Endeksi (Eyl) 12:00 82,7 80,6 Yüksek
EUR Tüketici Güven Endeksi (Eyl) 12:00 -21 -22 Yüksek
EUR İş Dünyası Güven Eğilimi (Eyl) 12:00 -1,92 -2,21 Yüksek
EUR Sanayi Güven Endeksi (Eyl) 12:00 -24 -26 Yüksek
EUR Hizmet Güven Endeksi (Eyl) 12:00 -9 -11 Yüksek
GBP CBI Perakende Ticaret Endeksi (Eyl) 13:00 -16 Yüksek [/U]
EUR IFO İş Dünyası Güven Endeksi (Eyl) 15:00 Düşük
[B] USD S&P/Case-Shiller Bileşik 20 Endeksi (y/y) (Tem) 16:00 -%14,2 -%15,4 Yüksek
USD S&P/Case-Shiller Konut Fiyat Endeksi (Tem) 16:00 141,86 Yüksek [/B]
USD Fed-Fisher'in Ekonomi Hakkındaki Konuşması 16:50 Orta
[B] USD Tüketici Güven Endeksi (Eyl) 17:00 57 54,1 Yüksek [/B]
[B]USD API U.S. Ham Petrol Stokları --- 276K 23:30 Yüksek [/B]
[B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B]
Nike(NKE) Beklenti:0.97$ Kapanış Sonrası (23:15 TSI)
[B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
Hazine değişken kuponlu tahvil ihalesi
TCMB PPK Tutanakları açıklanacak
[B][U]IMKB ve VOB kapanışlarda Dow Future[/U]
IMKB:[COLOR="Seagreen"]9696[/COLOR]
VOB: [COLOR="Seagreen"]9717[/COLOR]
Bol Kazançlar..[/B]
Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız iyi olsun bol kazançlar long devam.