-
krizin sebebi tektir
buda...amerikan halkinin borclu olusu ve amerikan devletinin tum dunyaya borclu olusu......
helikopterle atilan paralar bu BORCLULUGU DAHADA DERINLESTIRDI ama piyasayi gecici olarak toparladi....
ama bu toparlanma...DOLAR in kokunden tepe taklak olmasini ve enflasyonu getireceginden....BUNA FED in kendisi bi fren koyacaktir....
bu fren...ya attigi paralari geri topluyarak ki basladi...yada dolar faizlerini artirarak olacaktir...bu her iki harekette...tum dunyada yuzde 30 luk bi duzeltmeyi garanti eder...BU SARTTIR...cunki keynesiyen ekonomi bunun ustune bina edilmistir....
HICBIRSEY YOKTAN VAREDILEMEZ....
-
Orderle bı fren ıse....
[quote=jani;150774]krizin sebebi tektir....
buda...amerikan halkinin borclu olusu ve amerikan devletinin tum dunyaya borclu olusu......
helikopterle atilan paralar bu BORCLULUGU DAHADA DERINLESTIRDI ama piyasayi gecici olarak toparladi....
ama bu toparlanma...DOLAR in kokunden tepe taklak olmasini ve enflasyonu getireceginden....BUNA FED in kendisi bi fren koyacaktir....
bu fren...ya attigi paralari geri topluyarak ki basladi...yada dolar faizlerini artirarak olacaktir...bu her iki harekette...tum dunyada yuzde 30 luk bi duzeltmeyi garanti eder...BU SARTTIR...cunki keynesiyen ekonomi bunun ustune bina edilmistir....
HICBIRSEY YOKTAN VAREDILEMEZ....[/quote]
g20 ile birlikte olmalidir....bu ise su demektir...amerika faizleri artirirken digerlerinin artirmamasi...bu dolari cokusten kurtaracaktir...cunki dolar cokerse...DUNYA EKONOMISI COKER....boylece bu yolla...amerika dunyanin diger yerlerindeki birikimleri...cin v.s..alacak ve onlara faiz verecektir...ve ADIL BI DUZEN KURULMUS OLACAKTIR....
1970 YILLARDA KI KRIZDENDE BOYLE CIKTI...adi...REAGANECONOMICS ti....
-
Birde nacizane şunu eklemek isterim bugün çıkıpda bir külhanbeyi 80-100,000 kontrat short açsa bu endeks daha gitmez arkadaş dese bizim U100 hergün %4-5 yükselip 65,000 VOB hergün tavan yapıp 100,000 olmazsada ne olayım ama şu anki görüntüde çokk zor bize U100 deki 40,000 deki milyon dolarları ile piyasayı shortlayacak keriz üst düzey banka yöneticileri lazım ama onlarda zaten battı beyavvvvv
-
[quote=jani;150775]g20 ile birlikte olmalidir....bu ise su demektir...amerika faizleri artirirken digerlerinin artirmamasi...bu dolari cokusten kurtaracaktir...cunki dolar cokerse...DUNYA EKONOMISI COKER....boylece bu yolla...amerika dunyanin diger yerlerindeki birikimleri...cin v.s..alacak ve onlara faiz verecektir...ve ADIL BI DUZEN KURULMUS OLACAKTIR....
1970 YILLARDA KI KRIZDENDE BOYLE CIKTI...adi...REAGANECONOMICS ti....[/quote]
tum bu seneryolarin icinde olan piyasa dedigimiz buyukler....
mart 2009 da oyle bi cikis kodularki....bu seneryolardan kuskulanan ve ona gore pozizyon acan...shortcu ve acikci buyukleri kulluyen dogradilar...
oyle bi dogradilarki...bu gurubun hakiki dususte shortlayacak ne parasi kaldi nede imani....
bugunler iste o gunner....ha ha ha
-
15 dklık zystem..175 gibi sata geçer diye düşünüyorum
[IMG]http://i33.tinypic.com/5pr6mb.jpg[/IMG]
-
Bilançolar Ekim ayından başlayarak 16 kasıma kadar açıklanacaktır. Ekimde açıklayacak olanlar karı ve bilancosu düzgün olanlardır. Kötü bilançoların ise nasılsa acelesi yok, 16 kasıma kadar ses çıkarmaz. Bu sebeple bir buçuk ay içinde burada kötü bir düşüş olmaz. 58 ila 62,5 arası salınır. Bu da day trade ler için bulunmaz bir ortamdır.
-
bu goruslerimi buralara yazarak kafa sisirmemek ucun...sayin hellim le konusup...ayri baslik acmayi planliyorum....
-
[quote=Astatin;150779]15 dklık zystem..175 gibi sata geçer diye düşünüyorum
[IMG]http://i33.tinypic.com/5pr6mb.jpg[/IMG][/quote]
Benim sistem 225'de sata geçti ama güvenip pozisyon almıyorum. Bugünlerde piyasanın sağı solu belli değil. Sistem mistem ne varsa çarpılıyor. Flat kalmanın tam zamanıdır...
-
60 dk sistem
[IMG]http://i38.tinypic.com/yh17c.jpg[/IMG]
-
[quote=Strategist;150783]Benim sistem 225'de sata geçti ama güvenip pozisyon almıyorum. Bugünlerde piyasanın sağı solu belli değil. Sistem mistem ne varsa çarpılıyor. Flat kalmanın tam zamanıdır...[/quote]
hiç 225 de bar kapanışı olmadıki? nasıl sata geçti..çarpılma kısmı doğru...trend öncesi klasik hareketle rbunlar
-
[QUOTE=jani;150782]bu goruslerimi buralara yazarak kafa sisirmemek ucun...sayin hellim le konusup...ayri baslik acmayi planliyorum....[/QUOTE]
Sayın HeLLiMi rahatsız etmene gerek yok.
[url]http://www.voborsa.com/forum/newthread.php?do=newthread&f=42[/url] buarya tıkla başlığın adını ve ilk mesajı yaz gönder de açılır başlık.
-
[QUOTE=jani;150782]bu goruslerimi buralara yazarak kafa sisirmemek ucun...sayin hellim le konusup...ayri baslik acmayi planliyorum....[/QUOTE]
Estağfurullah sayın Jani. Başka başlığa gerek yok.Burdan seni keyifle okuyoruz. Kimseninde şikayetçi olduğunu sanmam.