-
[QUOTE=enorton;150808]Bu videoda kendilerince zikir çekenler de memleketimin insanı, onları tiye almak için bu videoyu hazırlayanlar da memleketimin insanı... Her türden insan var bu ülkede bi de birarada yaşamayı başarabilsek... O zaman da süper güç oluruz heralde...[/QUOTE]
yanlışınız olabilir o insanlar büyük ihtimalle çeçen vatandaşlar.
-
:..::..:[quote=parderi;150811]Asti'cim bu parderinin çok ilginç bi hikayesi var. Daha öncede sordun meraktasın bak anlatayım.
90 lı yıllarda pek moda olan borsaya bende çok kötü sarmıştım. Sende eskilerdensin bilirsin o zamanlar Çukurova, kepez, ereğli, kartonsan aktaş vb.gibi bi takım bazı popüler kağıtlarla 1,5 sene içinde (birazda şans) çok büyük kazançlar sağladım. Ayıptır söylemesi bir yazlık iki daire hatta bi sene içinde iki araba değiştirdim. Ama o zamanlar bu piyasa mert piyasa idi. Bilanço okuyan biraz analiz bilen ve yerinde kaçmasını bilenin kazanmaması için hiç bir sebep yoktu.
Ama gel görki Tophanedeki tatlı parayı gören yabancı ( ki ilk yamyam Mark mobius ve taifesidir.) peşi sıra gelmeye başlayınca borsa kancıklığını yavaş yavaş öğrenmeye başladık. Öğrendikçede over all suyunu çekmeye başladı. Kredide kullanmaya başlayınca over oldu. sıfır. Ne yaparsın nasılsa borsadan geldi dedik birinci evi sattık, yetmedi ikinciyi de satıp eve geldiğimde. Konuyu öğrenen hanım dediki; bununla bitmez bu sen oturduğumuz evide satarsın yarın o zaman ne diyceksin dedi. Bende "PARDON DERİM" dedim. o zaman 4 yaşında olan oğlum şöyle bi baktı "pağdeği" ne baba dedi (O zaman r farfine ğ derdi).
Ondan sora çocuk bana baba demeyi bıraktı pağdeği demeye başladı.bir sene sonra şiveyi düzeltti parderi demeye başladı. O gün bu gündür adım önce pağdeği daha sonra perderi olarak kaldı.
İşte asticim hikaye bu Allah kimseye "PARDON DERİM" dedirtmesin. 4 yaşında çocuk sana ömür boyu taşıycan boktan bi isim bile takabiliyor.[/quote]
+.+.+. Çok güzel bir hikayesi varmış.....+.+....
bedne sana bundan sonra pağdeği diyeceğim müsaadenle:..::..:
Acaba Hellim nickininde böyle bir tarihi olabilir mi..?
Bana hep ünideyken dinlediğimiz petalikanın Am I Evil, Yes I am sözlerini hatırlatır nedense....Am I Evil, Hell I am...gibi:::
-
[QUOTE=parderi;150811]Asti'cim bu parderinin çok ilginç bi hikayesi var. Daha öncede sordun meraktasın bak anlatayım.
90 lı yıllarda pek moda olan borsaya bende çok kötü sarmıştım. Sende eskilerdensin bilirsin o zamanlar Çukurova, kepez, ereğli, kartonsan aktaş vb.gibi bi takım bazı popüler kağıtlarla 1,5 sene içinde (birazda şans) çok büyük kazançlar sağladım. Ayıptır söylemesi bir yazlık iki daire hatta bi sene içinde iki araba değiştirdim. Ama o zamanlar bu piyasa mert piyasa idi. Bilanço okuyan biraz analiz bilen ve yerinde kaçmasını bilenin kazanmaması için hiç bir sebep yoktu.
Ama gel görki Tophanedeki tatlı parayı gören yabancı ( ki ilk yamyam Mark mobius ve taifesidir.) peşi sıra gelmeye başlayınca borsa kancıklığını yavaş yavaş öğrenmeye başladık. Öğrendikçede over all suyunu çekmeye başladı. Kredide kullanmaya başlayınca over oldu. sıfır. Ne yaparsın nasılsa borsadan geldi dedik birinci evi sattık, yetmedi ikinciyi de satıp eve geldiğimde. Konuyu öğrenen hanım dediki; bununla bitmez bu sen oturduğumuz evide satarsın yarın o zaman ne diyceksin dedi. Bende "PARDON DERİM" dedim. o zaman 4 yaşında olan oğlum şöyle bi baktı "pağdeği" ne baba dedi (O zaman r farfine ğ derdi).
Ondan sora çocuk bana baba demeyi bıraktı pağdeği demeye başladı.bir sene sonra şiveyi düzeltti parderi demeye başladı. O gün bu gündür adım önce pağdeği daha sonra perderi olarak kaldı.
İşte asticim hikaye bu Allah kimseye "PARDON DERİM" dedirtmesin. 4 yaşında çocuk sana ömür boyu taşıycan boktan bi isim bile takabiliyor.[/QUOTE]
cok içten bi anlatım tskler :)
-
pağdeği...pağdeği...:::::::::
-
[quote=parderi;150811]Asti'cim bu parderinin çok ilginç bi hikayesi var. Daha öncede sordun meraktasın bak anlatayım.
İşte asticim hikaye bu Allah kimseye "PARDON DERİM" dedirtmesin. 4 yaşında çocuk sana ömür boyu taşıycan boktan bi isim bile takabiliyor.[/quote]
guzeldi...
mark mobias ida sonradan uzanlar guzel dogramisti...adam ozal a cikip beni soydular demisti....o yuzden uzanlari hep sevdim....
-
yabanci takasi dun borsa cikarkende dustu....
-
Pariteler...
[quote=Astatin;150796]neyse 4 üncü lüzumsuz mesajımıda yazayım... eur/usd de1.50 den 3-4 bin dolar 100 kaldıraçla şortlayıp 3-4 ay içinde parite 1.3 lara gelince ...60-70 binle çıkma fantazim vardı...ama 1.50 görmeden döndü üwwwwwwww[/quote]
Öncelikle selam forum ahalisine.
Sayın Astatin,
Görecek takip ettiğim sayıma göre.
Şuan düzeltmede. 1.44 lerde tutunup yeni zirve, son çıkış öncesi düzeltme ve son çıkış la 1.50 ler görülecek gibi.(C5 içinde 3 ün 4 ünü yapıyor gibi. 3 ün 5 i , C5 in 4 ü ve C5 in 5 i var daha.) Hayalinizi zinde tutun. Ben de bekliyorum o hayali. İlk yükselişte beklediğim hedef olan 1.45 e gelmeyip beni harekete geçirmedi. Fakat şimdi 1.50 abartıp 1.52 leri gösterirse büyük balık takılacak gibi oltaya.Grafiklerle resmederim bir ara daha zaman var nasılsa. Usd / Jpy, Usd / Ytl, Euro / Usd grafiklerinin hepsi Usd değer artışı yönünde son zamanlarını geçiriyorlar gibi.(2 - 3 ay).
Bol şanslar hepimize...
-
[QUOTE=jani;150816]guzeldi...
mark mobias ida sonradan uzanlar guzel dogramisti...adam ozal a cikip beni soydular demisti....o yuzden uzanlari hep sevdim....[/QUOTE]
Uzanlardan önce ismini hatırlamıycam. Selçuk Yaşarın babası becermişti. Gurur duyduğum bu iki Türk büyüğü olmasa idi , Mobias şimdi Dow'un bile altını üstüne getirirdi. :D
-
haYDAAAAAA..NE GÜZEL DÜŞÜYORDUK AYUUUUUU....BU NE YAW 450 FALAN...HABERMİ VAR..ÜWWW
-
[quote=jani;150816]guzeldi...
mark mobias ida sonradan uzanlar guzel dogramisti...adam ozal a cikip beni soydular demisti....o yuzden uzanlari hep sevdim....[/quote]
[quote=parderi;150819]Uzanlardan önce ismini hatırlamıycam. Selçuk Yaşarın babası becermişti. Gurur duyduğum bu iki Türk büyüğü olmasa idi , Mobias şimdi Dow'un bile altını üstüne getirirdi. :D[/quote]
Nedense aklıma bir reklam sloganı geldi.
''Yok aslında birbirimizden farkımız; ama biz Osmanlı Bankasıyız.''
Köpekbalıklarına selam buradan...
Bol şanslar hamsilere...
-
ıyı barı sabah shortları kaptırdıgım sevıyeden tekrar actım bakalım bugun ne kadar yolacak agalar bızı :)
-
UZANLAR ile 4 yıl çalıştım.özel jetleriyle pır pır uçtum.epey yakından tanırım kendilerini.
bu adamlardaki ticaret kafası,risk iştahı,zamanlama ve zeka bu ülkede çok az insanda var.
yaptıkları hamlelerde ülkem insanın zarar görmesi kesinlikle tasvip edilecek birşey değil.emme yabancıya yaptıklarına zerre kadar üzülmem.
mobius u,motorolayı,nokiayı öttürecek kaç babayiğit var bu ülkede?