yawf seyyah bugün sürekli refresh yapmaktan beynim bulandı..:))) hala salak gibiyim, ayılamadım...dng.dng
Printable View
yawf seyyah bugün sürekli refresh yapmaktan beynim bulandı..:))) hala salak gibiyim, ayılamadım...dng.dng
[quote=jerfin;151598]yawf seyyah bugün sürekli refresh yapmaktan beynim bulandı..:))) hala salak gibiyim, ayılamadım...dng.dng[/quote]
bi gayfe iç kendine gel, bi soluklan :::
zor...zor değilde iğreti iş...durmadan veri çekiyorsun...antik çağda gibi hissediyorum kendimi.
helede kısa periyotlu bir sistem kullanıyorsan vay ki ne vay...:o
[QUOTE=SEYYAH;151599]bi gayfe iç kendine gel, bi soluklan :::
zor...zor değilde iğreti iş...durmadan veri çekiyorsun...antik çağda gibi hissediyorum kendimi.
helede kısa periyotlu bir sistem kullanıyorsan vay ki ne vay...:o[/QUOTE]
ne diyosun.. kendimi taş devrinde gibi hissettim..:..: düşün artık dk. başı refresh yaptığımı..::::::
çaresi yok, ya bu deveyi güdeceğim, ya bu diyardan gideceğim..
emme intikatörlere bayıldım, matriks intikatörlerine 5 çeker..+.+.
[QUOTE=SEYYAH;151599]bi gayfe iç kendine gel, bi soluklan :::[/QUOTE]
Tolga'nın da gayfe içip kendine gelmesi lazım, çok uğraştırdım..:..::o:o
[quote=enorton;151593]Sazan abi sizin Matriksle görüşmeniz olmuştur kesin, verilerin 8000 bara ulaştığında silinmemesi hususunda bir girişimiz oldu mu? Ben birkaç defa mail attım ama olumlu bir yanıt alamadım...[/quote]
Görüştüm dostum,
Matriks'de 60 dk altı periyodları, 1 dk'lık barlarla inşa etme çalışmaları sürüyor. Şu anda örneğin 20 dk'lık grafiği 5 dk'lık verilerle inşa ediyorlar. Yapmaya çalıştıkları ise 1 dk'lıklarla inşa etmek.
Matriks menüsünde 1 dk'lık grafik ayarları kısmında son kaç 1 dk'lık verinin sistemde saklanabileceğini söyleyebiliyorsun. Örneğin 30.000 adet 1 dk'lık veri saklansın denebiliyor. Şu anda 5-15 vb saat altı veriler bu verilerden inşa edilmiyor, matriks ise biz 1 dk'lıkta ne kadar veri saklarsak o kadar 5 dk'lık veriye ulaşabileceğimizi söylüyor. (30.000 adet 1 dk'lık, 30000/5=6000 adet 5 dk'lık bar gibi, yada 500.000 adet 1 dk'lık = 500.000/5 = 100.000 adet 5 dk'lık bar.).
Ancak bu version'da (2.6.8) çıkartmaya çalışacaklarını ve hatta çıkartacaklarını söylemelerine rağmen (en tepe seviyeden verilen bir taahhüt idi) henüz yapamadılar. Bir başka baharı (Version'ı) bekliyeceğiz.
[QUOTE=sazan;151604]Görüştüm dostum,
Matriks'de 60 dk altı periyodları, 1 dk'lık barlarla inşa etme çalışmaları sürüyor. Şu anda örneğin 20 dk'lık grafiği 5 dk'lık verilerle inşa ediyorlar. Yapmaya çalıştıkları ise 1 dk'lıklarla inşa etmek.
Matriks menüsünde 1 dk'lık grafik ayarları kısmında son kaç 1 dk'lık verinin sistemde saklanabileceğini söyleyebiliyorsun. Örneğin 30.000 adet 1 dk'lık veri saklansın denebiliyor. Şu anda 5-15 vb saat altı veriler bu verilerden inşa edilmiyor, matriks ise biz 1 dk'lıkta ne kadar veri saklarsak o kadar 5 dk'lık veriye ulaşabileceğimizi söylüyor. (30.000 adet 1 dk'lık, 30000/5=6000 adet 5 dk'lık bar gibi, yada 500.000 adet 1 dk'lık = 500.000/5 = 100.000 adet 5 dk'lık bar.).
Ancak bu version'da (2.6.8) çıkartmaya çalışacaklarını ve hatta çıkartacaklarını söylemelerine rağmen (en tepe seviyeden verilen bir taahhüt idi) henüz yapamadılar. Bir başka baharı (Version'ı) bekliyeceğiz.[/QUOTE]
Cevabın için çok teşekkürler abi... Konuyu bilmeyenler için matriksin bana daha önce gönderdiği maili de aşağıya kopyalıyorum... Beklemekten başka çaremiz yok...
[I]
Matriks programında 5 dk lık grafiklerde bar sınırlaması bulunmaktadır. 8000 bar üzerinden verileri görebilirsiniz 8000 bar dolduğu zaman geçmişe ait 3000 bar siler 5000 üzerinden yazmaya devam eder. Grafikte gördüğünüzden daha geriye dönük olarak data göremiyorsunuz.[/I]
[QUOTE=jerfin;151601]Tolga'nın da gayfe içip kendine gelmesi lazım, çok uğraştırdım..:..::o:o[/QUOTE]
İşi abarttım artık. MSNdeki tariflerime rağmen olmuyorsa Team Wiever denen bir programla bilgisayarınıza bağlanıp direkt müdahale ediyorum. Aracı kurumalrın Bilgi işlemcileri gibi oldum.
[QUOTE=enorton;151609]Cevabın için çok teşekkürler abi... Konuyu bilmeyenler için matriksin bana daha önce gönderdiği maili de aşağıya kopyalıyorum... Beklemekten başka çaremiz yok...
[I]
Matriks programında 5 dk lık grafiklerde bar sınırlaması bulunmaktadır. 8000 bar üzerinden verileri görebilirsiniz 8000 bar dolduğu zaman geçmişe ait 3000 bar siler 5000 üzerinden yazmaya devam eder. Grafikte gördüğünüzden daha geriye dönük olarak data göremiyorsunuz.[/I][/QUOTE]
Yemişim Matriski Metastock var işte son 2 yıla ait 5 dklık verisi de var.
11. sürüme IMKB datası sağlayan vericivasrmış VOBu da sağlayan biri çıkarsa MAtirksin etekelri tutuşur artık.
Ayrıca matriksin tanımlayamadığı indikatörler de var.
[quote=VOBiX;151611]Yemişim Matriski Metastock var işte son 2 yıla ait 5 dklık verisi de var.
11. sürüme IMKB datası sağlayan vericivasrmış VOBu da sağlayan biri çıkarsa MAtirksin etekelri tutuşur artık.
Ayrıca matriksin tanımlayamadığı indikatörler de var.[/quote]
Dostum,
Benim favori periyodum 20 dk metastock'da ne yazıkki inşa edilemiyor. Ediyor gibi yapıyor , emme gandırıklıyor. (O-H-L-C) çok farklı değerler oluyor.
Diğer açılardan bir de JErfin'in bugün kafayı yediği gün içi veri aktarma çözülürse, ilgileneceğiz.
Ancak sistemlerimin geçmişe dönük testlerinde , senin verilerin acaip işe yarayacak. Yalnız 20 dk'lık hariç.üüü
[quote=VOBiX;151611]Yemişim Matriski Metastock var işte son 2 yıla ait 5 dklık verisi de var.
Ayrıca matriksin tanımlayamadığı indikatörler de var.[/quote]
metastock professional adı üstünde de professional.matriks resmen bunun taklidi.yurdum insanı işte özgünlük yok.geçir kılıfı giydir gitsin.metastockta tek problem bizim ülke borsasını adam yerine koyup veri sağlamıyorlar.
gerçi en son sürümde bu varmış ama spot bize yaramaz bize anlık VOB datası lazım.o da gelirse matriksin yüzüne bakan olmaz.
matrikste ancak bu sazan abinin dediğini yaparsa 1 dk lık veri olayını onunla ayakta kalır.
keşke metastock 1 dk lık veride sağlasa.MSDownloader üzerinden yapma imkanı filan olsaydı keşke.
Ayrıca aylık 2500 dolar verirseniz, metastock-routers real time verili metastock pahalı version da var. (Çogunlukla kurumsal ve büyük portföy sahipleri için) Sürpriz, içinde VOB da var.
[quote=martoniki;151532]Vaaa Vaaa.. üüü :::
Ya nasip ya kısmet..
Ya bugün aldıklarımızı veririz, ya da bugün üstüne bademli cila çekeriz.. .boks.
Dow kapanış tahminin [SIZE=3][B]9699,99.[/B][/SIZE]. Kayıtlara geçsin.. :o[/quote]
23:00'da [B]9698[/B]'di..
Kapanış sonrası işlemlerle 9712,28 %-0.[COLOR=Red][B]31[/B][/COLOR] güzel oldu..
S&P %-0.33..
Nasdaq %-0.08..
Brent petrolleri % +5,15..
FDJI'den sabaha kadar +'ya geçiş bekliyorum..
60800-61000 arası açılırız artık.. :D :o ::: Ralli'ye devam..
Sabah görüşmek üzere iyi geceler.. .uyk