-
Son olarak,
Program yazabilecek bilgi ve mesleki tecrübeye sahipseniz veya bir yazılım mühendisi kiralayacak paranız var ise, metastock SDK (system development kit)'i metastockdan satın alıp (partnership anlaşması ile), tüm metastock verilerine ve indikatörlerine yazdığınız / yazdıracağınız programdan ulaşabilirsiniz. (Matriks'de metastock aktarımı ile veri aktarım sıklığını ve yerini seçip, programınız ile buradaki verileri okumak ve metastock indikatörlerini yeniden keşfetmeksizin/kodlamaksızın kullanmak)
-
[quote=sazan;151614]Ayrıca [B]aylık 2500[/B] dolar verirseniz, metastock-routers real time verili metastock pahalı version da var. (Çogunlukla kurumsal ve büyük portföy sahipleri için) Sürpriz, içinde VOB da var.[/quote]
viyaaakkk :eek:
yuaw abi biz MSDOwnloader'a [B]YILLIK 100 TL[/B] ödüyoruk.demekki UCUZ ETİN SUYU KARA olur diye boşuna dememişler.ya da NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE :o
la bu dünya nası bi dünya arhadaş.herşey parası olana var.olmayan gebersin diyorlar resmen yuaw...
üwwwwwwww üüüüüü
-
[QUOTE=VOBiX;151611]Yemişim Matriski Metastock var işte son 2 yıla ait 5 dklık verisi de var.
11. sürüme IMKB datası sağlayan vericivasrmış VOBu da sağlayan biri çıkarsa MAtirksin etekelri tutuşur artık.
Ayrıca matriksin tanımlayamadığı indikatörler de var.[/QUOTE]
Tolga valla 5dk bir veri güncelleyeceğime matrikse devam ederim... Almayayım sağol :)
-
bir matriksim bile yok:(:)
-
[QUOTE=sazan;151612]Dostum,
Benim favori periyodum 20 dk metastock'da ne yazıkki inşa edilemiyor. Ediyor gibi yapıyor , emme gandırıklıyor. (O-H-L-C) çok farklı değerler oluyor.
Diğer açılardan bir de JErfin'in bugün kafayı yediği gün içi veri aktarma çözülürse, ilgileneceğiz.
Ancak sistemlerimin geçmişe dönük testlerinde , senin verilerin acaip işe yarayacak. Yalnız 20 dk'lık hariç.üüü[/QUOTE]
Abi yalnızca 20dk değil 10 dk da öyle... Matriksten MS ye aktardığım 10 dk verilerde kapanış değerleri matriks ile MS de farklı... Sanki başka bir veri seti gibi oluyor ve bu sebepten dolayı Matrikste başarılı bir sistem MS de başarılı olamıyor... Olayın sebebi de şu galiba Matrikse diyelim 10dklık 16.00 barı 15.55 ve 16.00 ya ait 5dk lık verilerden oluşuyor ama MS 10 dk lık 16.00 barını 16.00 ve 16.05 5dklık barlarından elde ediyor... (Bunu farklılığı göstermek için yazdım, tam tersi de olabilir...)
-
[QUOTE=sovalye;151620]bir matriksim bile yok:(:)[/QUOTE]
Boşver abi sen hiç bulaşma, şimdi EMA hesaplarını falan değiştirirsin adamların herşey altüst olur :)
-
[QUOTE=sazan;151614]Ayrıca aylık 2500 dolar verirseniz, metastock-routers real time verili metastock pahalı version da var. (Çogunlukla kurumsal ve büyük portföy sahipleri için) Sürpriz, içinde VOB da var.[/QUOTE]
Abi siz daha önceki bir yazınızda Matrikste tespit ettiğiniz çok önemli bir bug dan bahsetmiştiniz, bu bug giderildi mi? Ve de bu bug neydi? :)
-
[quote=enorton;151622]Boşver abi sen hiç bulaşma, şimdi EMA hesaplarını falan değiştirirsin adamların herşey altüst olur :)[/quote]
benim yaptığım ema formülleri ve kesişimleri heralde bizim vobta uygulayan kimse yoktur:)
o yüzden beni kolay kolay çarpamıyorlar:..:
-
[quote=SEYYAH;151618]viyaaakkk :eek:
yuaw abi biz MSDOwnloader'a [B]YILLIK 100 TL[/B] ödüyoruk.demekki UCUZ ETİN SUYU KARA olur diye boşuna dememişler.ya da NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE :o
la bu dünya nası bi dünya arhadaş.herşey parası olana var.olmayan gebersin diyorlar resmen yuaw...
üwwwwwwww üüüüüü[/quote]
Seyyah'ım,
Yaş 44'e gelince , geçmişte inandığın bir çok şeyin (ve kişilerin) gözüne ne kadar saçma geleceğini göreceksin (En azından bende böyle oldu). Bazısı olumlu bazısı olumsuz anlamda. Ne demişlerdi matrix filminde,
"Cehalet erdemdir."
Ne kadar az şey bilirsen, o kadar mutlu olursun.
-
-
[quote=sazan;151625]Seyyah'ım,
Yaş 44'e gelince , geçmişte inandığın bir çok şeyin (ve kişilerin) gözüne ne kadar saçma geleceğini göreceksin (En azından bende böyle oldu). Bazısı olumlu bazısı olumsuz anlamda. Ne demişlerdi matrix filminde,
[B]"Cehalet erdemdir."[/B]
Ne kadar az şey bilirsen, o kadar mutlu olursun.[/quote]
[B]"Bilmek Lanetlenmektir"[/B]
--------sovalye-------
-
[QUOTE=sazan;151625]Seyyah'ım,
[B]"Cehalet erdemdir."
Ne kadar az şey bilirsen, o kadar mutlu olursun.[/B][/QUOTE]
Evet ben de aynı fikirdeyim, eminim ıssız bir adada herşeyden habersiz ilkel hayat yaşayan yerliler (eğer varsa), şuanda dünyanın onlara göre gelişmiş diğer toplumlarından çok daha mutludurlar...