-
[quote=enorton;151623]Abi siz daha önceki bir yazınızda Matrikste tespit ettiğiniz çok önemli bir bug dan bahsetmiştiniz, bu bug giderildi mi? Ve de bu bug neydi? :)[/quote]
Bug'u anlatmak çok uzun, özetle örnegin
IF(C<REF(C,-5),HHV(C,-8),LLV(C,-8)) gibi bir ifade de, abuk ve her seferinde değişen sonuçlar veriyor idi. 2.6.8'de düzeltildi. Ancak yine böyle bir problemin olduğunu ispatlamak için (Matriks'e) kafayı yedik. (Sidabumi ile ben)
Hala Bug'lar var ama tam nedenini bulamıyorum. Astatinde de geçenlerde 1-2 defa yaşamıştı. Sistem Sat diyor. Bir iki bar sonra Sat sinyali kayboluyor gibi. 3-4 ayda 2-3 defa oluyor. Artık kabullendim. Sonuçta matriks de benim tek veri kaynağım değil.
-
şuna bakın içler acısı bir durum bence.benim oğlum 3 yaşında daha 1 kere bile PC de oyun oynatmadım.çok nadiren (ayda 1 bilemedin 2 kere) yanıma oturtup hayvan resimlerine falan baktırıyorum.
PC oyunlarına kesinlikle karşıyım helede küçük çocukların oynamasına.
sulu boya yapsın, boyama yapsın, oyun hamuru ile oynasın v.s.
PC oyunu rezalet birşey.siz siz olun küçük çocuklarınıza oynatmayın.bazı aileler erken yaşta çocuğun PC kullanmayı öğrenmesini marifet sanıyor.oysa çocuk orada PC kullanmayı falan öğrenmiyor.kafayı sıyırıyor ekran başında.
[URL]http://webtv.hurriyet.com.tr/default.aspx?cid=1&vid=329&hid=12590862[/URL]
-
Yine muhabbeti fazla uzattım. Sabah 3 toplantı beni bekler.
Uyku zamanı..uyk
İyi geceler.
-
[quote=SEYYAH;151613]metastock professional adı üstünde de professional.matriks resmen bunun taklidi.yurdum insanı işte özgünlük yok.geçir kılıfı giydir gitsin.metastockta tek problem bizim ülke borsasını adam yerine koyup veri sağlamıyorlar.
gerçi en son sürümde bu varmış ama spot bize yaramaz bize anlık VOB datası lazım.o da gelirse matriksin yüzüne bakan olmaz.
matrikste ancak bu sazan abinin dediğini yaparsa 1 dk lık veri olayını onunla ayakta kalır.
keşke metastock 1 dk lık veride sağlasa.MSDownloader üzerinden yapma imkanı filan olsaydı keşke.[/quote]
metastock çok hantaldır, özelikle kodlama konusunda beş para etmez, geçenlerde linkini verdiğim market analyst e bakınız, olmadı mt4 e bakınız o da olmadı ise tradestation a bakınız, yemişim metastocku,
hani kuyruk yağı yemeye alışan yurdum insanı için ilk margarin olan sana ne ise, programlar arasında da metastok odur.
not: ms 11 aramam çıkardıkları bir sistemi zaten kullanıyor olmamdandır, belki farklı bir şey görürüm arayışı özetle.
-
[quote=mozkan;151632]metastock çok hantaldır, özelikle kodlama konusunda beş para etmez, geçenlerde linkini verdiğim market analyst e bakınız, olmadı mt4 e bakınız o da olmadı ise tradestation a bakınız, yemişim metastocku,
hani kuyruk yağı yemeye alışan yurdum insanı için ilk margarin olan sana ne ise, programlar arasında da metastok odur.
not: ms 11 aramam çıkardıkları bir sistemi zaten kullanıyor olmamdandır, belki farklı bir şey görürüm arayışı özetle.[/quote]
iyi diyon hoş diyon dediklerine de katılıyorum metastock hantal gerçekten.kabul AMA bu saydığın programların hiçbirisine VOB datası okutamıyorsun.MT4 e manuel okutulduğunu biliyorum o da eziyet.onunla mı uğraşacaksın yoksa trade mi edeceksin? market analyst,tradestation bize tamamiyle yabancı zaten.
yurtdışında manyak manyak programlar var.ama bizde hiçbir işe yaramaz.en azından şimdilik.
içeriğini bilmiyorum mesela sadece adını duydum NINJA TRADER
NEUROSHELL TRADER, REAL TRADERS v.s.ama ben tanıdğım hiç kimsenin bunları kullandığını duymadım en azından bizim piyasamız için.NİYE? çünkü VOB datası okutma imkanın yok.ben kendi piyasamda kullanamayacak olduktan sonra ben naapıym o programı?
el mahkum METASTOCK, MATRİKS o zaman deel mi?
+ parantez kullanma imkanı varsa ama aylık data ücreti bilmem kaçbin USD ise yine bir işe yaramaz.
-
[QUOTE=sazan;151631]Yine muhabbeti fazla uzattım. Sabah 3 toplantı beni bekler.
Uyku zamanı..uyk
İyi geceler.[/QUOTE]
İyi geceler abi, teşekkürler...
-
[QUOTE=SEYYAH;151630]şuna bakın içler acısı bir durum bence.benim oğlum 3 yaşında daha 1 kere bile PC de oyun oynatmadım.çok nadiren (ayda 1 bilemedin 2 kere) yanıma oturtup hayvan resimlerine falan baktırıyorum.
[/QUOTE]
Videoyu izledim, öncelikle o bayanın da çocuğun da psikolojik tedaviye ihtiyacı var... Bunu cidden söylüyorum... Bu travmanın sebebi bilgisayar mıdır bilemiyorum, başka nedenler de olabilir...
Ben oyunların çocuklar için zararlı olduğunu düşünmüyorum aksine, hayalgücüne ve zekasına katkısı olduğuna inanıyorum... Ancak süre ve hangi oyun çok önemli... Çocuk sırf başımdan gitsin diye bilgisayara mahkum edilirse, sokağa çıkmazsa, arkadaşı olmazsa vs. sorunlar büyür gider...
Günümüzde bakıyorum sokaklar bomboş, çocuklara evlere hapis... Ben küçükken eve girmezdim, bisikletimle istanbul anadolu yakasının gezmediğim yeri yoktu... dayak da yedim, dövdüm de, haksızlığa da uğradım, haksızlık da yaptım, kaçtım, koştum, futbol,basketbol, misket,seksek vs. oynadım... Günümüzde hangi çocuk bunu yapabiliyor? Hangi anne baba izin veriyor? Ya kaçırılırsa, ya araba çarparsa falan... Geç tv nin ya da bilgisayarın başına robot gibi büyü...
-
[quote=SEYYAH;151633]iyi diyon hoş diyon dediklerine de katılıyorum metastock hantal gerçekten.kabul AMA bu saydığın programların hiçbirisine VOB datası okutamıyorsun.MT4 e manuel okutulduğunu biliyorum o da eziyet.onunla mı uğraşacaksın yoksa trade mi edeceksin? market analyst,tradestation bize tamamiyle yabancı zaten.
yurtdışında manyak manyak programlar var.ama bizde hiçbir işe yaramaz.en azından şimdilik.
içeriğini bilmiyorum mesela sadece adını duydum NINJA TRADER
NEUROSHELL TRADER, REAL TRADERS v.s.ama ben tanıdğım hiç kimsenin bunları kullandığını duymadım en azından bizim piyasamız için.NİYE? çünkü VOB datası okutma imkanın yok.ben kendi piyasamda kullanamayacak olduktan sonra ben naapıym o programı?
el mahkum METASTOCK, MATRİKS o zaman deel mi?[/quote]
şimdi sırayla cevap vereyim
market analyst e vob datasını okuttum, öbür pc yi açınca resim yollarım
ninja trader işi biraz karışıktır, şöyleki forex ve future işi yapan bazı brokerlar özelikle ecn iseler mt4 sunmazlar ve grafik programlarını pek önemsemezler ve oto al sat yapan ea lara izin vermezler, burada ninja trader ile anlaşıp brokerından gelen datayı ninjada grafiğe çevirip ninja üzerinden manuel olarak ea (uzman danışman, sistem) ile emir iletebilirsiniz, bir nevi bizim e broker gibi düşünebilrisin, bende vardır ninja ama kullanmıyorum. İkinci kısım piyasa dediğimiz vob dan mı ibaret seyyah. Açılın yurtdışına sistemlerinizi çöpe atma sürenizin ne kadar kısa olduğunu keşfedin. :..:
-
[QUOTE=sazan;151612]Dostum,
Benim favori periyodum 20 dk metastock'da ne yazıkki inşa edilemiyor. Ediyor gibi yapıyor , emme gandırıklıyor. (O-H-L-C) çok farklı değerler oluyor.
Diğer açılardan bir de JErfin'in bugün kafayı yediği gün içi veri aktarma çözülürse, ilgileneceğiz.
Ancak sistemlerimin geçmişe dönük testlerinde , senin verilerin acaip işe yarayacak. Yalnız 20 dk'lık hariç.üüü[/QUOTE]
sadece 5 dklıkta işe yara belki bir de 10 dklıkta yarar 15 dklıkta da sapıtıyor.
-
[quote=mozkan;151636]....İkinci kısım [B]piyasa dediğimiz vob dan mı ibaret[/B] seyyah. Açılın yurtdışına sistemlerinizi çöpe atma sürenizin ne kadar kısa olduğunu keşfedin. :..:[/quote]
değil ama LEVERAGE korkunçtur diğer piyasalarda (FX v.s.) nabeeer? :D
1:100, 1:200, 1:400 kaldıraç ne demektir abi?
VOB yeter diğerleri ağırdır.
VOB ta düzgün çalışan bir 5 -15 dk lık sistem yeter bize.sağdan sağdan yavaş yavaş gidelim abi.değil mi?
-
[quote=SEYYAH;151638]değil ama LEVERAGE korkunçtur diğer piyasalarda (FX v.s.) nabeeer? :D
1:100, 1:200, 1:400 kaldıraç ne demektir abi?
VOB yeter diğerleri ağırdır.[/quote]
ne korkuyorsun seyyah, 1000 doların olsun 10 tane usdchf alırsan kaldıraçın 1/100 dür, 1 tane alırsan kaldıraçın 1/10 dur, hesap aynı
dip not: 1/1 kaldıraçla hesap açanda vardır 1/500 ile hesap açanda :..:
-
neyse girer birisi batıverir, parayı falan kaptırır vebal almayalım, herkes bildiğini yapsın der ben kaçarım.