Paldır küldür değil ama tıngır mıngır bir düşüse benziyor.
Printable View
Paldır küldür değil ama tıngır mıngır bir düşüse benziyor.
Astatin sisteminde dolara acil bakabilirmisin saatlik ve günlük? en yüksek 1.543 gördü daha gider mi sence?
[QUOTE=BORSACIOZGUR;69087]0,65 lik bi kaat var. Hani şu evimizde kullandığımız aletler. Sonra maden oldu. Adını yazmıyorum manipulasyona giriyormuş madem ..:) Ben manipule etmiyorum ya. Hala borsa ile ilgilenen varsa. Hah işte onda yüzde 20-30 2-3 tavan harekete başlayacaklar. Beko gibi olabilir.[/QUOTE]
[QUOTE=BORSACIOZGUR;69102]Madem yurtdışı kapalı, seans durgun .
Birinci seans tavan olan kağıtlar var. Arçelik beko gibi endeksi etkileyen kağıtlar .
Bunlar ikinci seans 3-4 kademe yukarı açılacak. Endeksi 150-200 puan yukarı taşıyacak... Bu bir al fırsatı olabilir..
Peki buna ne diyorsunuz ?[/QUOTE]
Sn borsacıözgür siz yazdığınızda o kağıt 0.65 ti, endeks için alım fırsatı ikinci seans 150-200 puan artı açılacak dediniz vob için alım önerisinde bulundunuz ama şubat vade 35250 lerde iken şimdi 34750 tam 500 puan. ayrıca tavan olacak dediğiniz kağıt 0.62. Bayram öncesi o kadar ısrarla kısa savundunuz, vadeli 31000 lerden 35000 leri gördü tam 4000 puan. Bence artık bu kadar ısrarlı olmasanız diyorum ;)
[QUOTE=BORSACIOZGUR;69183]SORU :
Seans sonunda piyasa yapıcılardan Garanti geçen vade sonunda yaptığı gibi esas görevini bozup güzel kar ettiği o anki uzlaşma fiyatının yakınına 20000 sözleşme blok alış veya satış koyar mı acaba ?
Geçen vade sonu güzel yapmıştı. Kimse de el süremedi tabii . el sürmesi mantıksız..
Fikirlerinizi bekliyorum.[/QUOTE]
Sayın Özgür
Bunu bilemeyiz.. geçen vade sonu ile bu vade sonu arasında çok fark var... Bu aynı zamanda yıl sonu.. Vadelide yapılacak hareketten önce spotta ne yapacaklarını çözmek gerekli..
Esas soru...
Teminat verilen hisselerin fiyat ayarlamaları yapıldımı ? Yapıldıysa buralar kapanışa doğru çok güzel mal basma yeri olacaktır..Bu ihtimal düşük.. Yoksa kapanışa yakın piyasada çok ciddi yukarı hareket oluşabilir..
Şu sıralarda milletin dizine vurup çıkıştan ümidi kestirip kapanışa doğru kendi satışlarını alarak sert yukarı gitmeleride mümkün olabilir..
büyük düşüşlerden önce, tırış kağıtlarda spekülatif yukarı hareket olur teoremi mi hayat geçiyor nedir
[quote=enorton;69192]Sn borsacıözgür siz yazdığınızda o kağıt 0.65 ti, endeks için alım fırsatı ikinci seans 150-200 puan artı açılacak dediniz vob için alım önerisinde bulundunuz ama şubat vade 35250 lerde iken şimdi 34750 tam 500 puan. ayrıca tavan olacak dediğiniz kağıt 0.62. Bayram öncesi o kadar ısrarla kısa savundunuz, vadeli 31000 lerden 35000 leri gördü tam 4000 puan. Bence artık bu kadar ısrarlı olmasanız diyorum ;)[/quote]
Tamam işte tersini yapın siz de o zaman :))
endeks biraz yukarı açıldı ama. :) sonra düştü.
[quote=Astatin;69194]büyük düşüşlerden önce, tırış kağıtlarda spekülatif yukarı hareket olur teoremi mi hayat geçiyor nedir[/quote]
buna bende katılıyorum. büyük düşüşlerden önce son yükselmemiş endekse dahil olmayan tırışka kağıtlara da hareket yaptırırlar.
ama arçelik ve beko ve kardemir bunlara dahil değil..
[quote=catedral;69193]Sayın Özgür
Bunu bilemeyiz.. geçen vade sonu ile bu vade sonu arasında çok fark var... Bu aynı zamanda yıl sonu.. Vadelide yapılacak hareketten önce spotta ne yapacaklarını çözmek gerekli..
Esas soru...
Teminat verilen hisselerin fiyat ayarlamaları yapıldımı ? Yapıldıysa buralar kapanışa doğru çok güzel mal basma yeri olacaktır..Bu ihtimal düşük.. Yoksa kapanışa yakın piyasada çok ciddi yukarı hareket oluşabilir..
Şu sıralarda milletin dizine vurup çıkıştan ümidi kestirip kapanışa doğru kendi satışlarını alarak sert yukarı gitmeleride mümkün olabilir..[/quote]
Salacaklaaarrrrrrrr
[QUOTE=BORSACIOZGUR;69196]Tamam işte tersini yapın siz de o zaman :))
endeks biraz yukarı açıldı ama. :) sonra düştü.[/QUOTE]
Ben kimsenin söylediklerini de söylediklerinin tersini de yapmam, sadece kendi doğrularımı uygularım ancak siz o kadar ısrarlı yazıyorsunuz ki birileri sizin sözlerinizle alım satım yapabilir...
[QUOTE=enorton;69192]Sn borsacıözgür siz yazdığınızda o kağıt 0.65 ti, endeks için alım fırsatı ikinci seans 150-200 puan artı açılacak dediniz vob için alım önerisinde bulundunuz ama şubat vade 35250 lerde iken şimdi 34750 tam 500 puan. ayrıca tavan olacak dediğiniz kağıt 0.62. Bayram öncesi o kadar ısrarla kısa savundunuz, vadeli 31000 lerden 35000 leri gördü tam 4000 puan. Bence artık bu kadar ısrarlı olmasanız diyorum ;)[/QUOTE]
Şşşşşt! Göstergelerin ayarlarıyla oynamayalım lütfen. :..:
[quote=enorton;69199]Ben kimsenin söylediklerini de söylediklerinin tersini de yapmam, sadece kendi doğrularımı uygularım ancak siz o kadar ısrarlı yazıyorsunuz ki birileri sizin sözlerinizle alım satım yapabilir...[/quote]
yok cnm yapmasınlar . Ona bakarsan sistem yukarı git dedi sistem aşağı git dedi. sistem diyenler habire yazıyorlar. En büyük sistem büyük sermaye sahipleridir.. Bu sistem ne menem bişey .. yok 4000 puan kazandırmış. yok10000 puan kazandırmış.. Onların yazdıklarına göre hareket eden de vardır o zaman.
[QUOTE=enorton;69199]Ben kimsenin söylediklerini de söylediklerinin tersini de yapmam, sadece kendi doğrularımı uygularım ancak siz o kadar ısrarlı yazıyorsunuz ki birileri sizin sözlerinizle alım satım yapabilir...[/QUOTE]
Haklısınız .brv Düzenli takip edenler kimin ne dediğini biliyor da ziyaretçielre yazık oluyor. Özellikle de tüyo peşinde koşan küçükler bu tarz yazıalrı fırsat sanıyorlar.
[QUOTE=BORSACIOZGUR;69202]yok cnm yapmasınlar . Ona bakarsan sistem yukarı git dedi sistem aşağı git dedi. sistem diyenler habire yazıyorlar. En büyük sistem büyük sermaye sahipleridir.. Bu sistem ne menem bişey .. yok 4000 puan kazandırmış. yok10000 puan kazandırmış.. Onların yazdıklarına göre hareket eden de vardır o zaman.[/QUOTE]
Sistem yaznaalr düzenli yazmıyor sistemi al dediyse yazıyor hedefi yok sat yeri belli değil . Belirsizlik olduğundna kimse onalra bakıp işlem yapmak sitemez ama siz alım yeri 0,65 veriyorsunuz bir de 2-3 tavan diyerek hedef yeri veriyorsunuz. Aradaki farka dikkat.
[QUOTE=Astatin;69198]Salacaklaaarrrrrrrr[/QUOTE]
300 Şirini yolladın mı :..:
[quote=Astatin;69198]Salacaklaaarrrrrrrr[/quote]Teminat verilen hisselerin fiyat ayarlamaları yapıldımı ? Yapıldıysa buralar kapanışa doğru çok güzel mal basma yeri olacaktır..Bu ihtimal düşük.. Yoksa kapanışa yakın piyasada çok ciddi yukarı hareket oluşabilir..
Şu sıralarda milletin dizine vurup çıkıştan ümidi kestirip kapanışa doğru kendi satışlarını alarak sert yukarı gitmeleride mümkün olabilir.
cevap :
VOB teminat olarak hisse kabul etmiyor ki.
Yani ediyor da etmiyor.
Ediyor ama o kadar zor şartlar koymuş ki Vob da teminat olarak gösterilen hisselerin değeri toplam açık pozisyon hacminin yüzde 0,1 i bile etmez.
Bu yüzden çoook saçma..
Hem bu piyasada kim hisse bekletir de teminat olarak gösterir ki :)
[QUOTE=hexa;69171]Yahu usd-ytl ne olmuş öyle gittim geldim :) Daha da yükselebilirmi var mı öngörüsü olan? En son 1.543 e yükselmiş şimdi biraz gevşemiş[/QUOTE]
2 gündür sana dolar analizi yapıyoruz.. borsanın düşeceğine inanıyorsun da doların çıkacağına neden inanmıyorsun:..:
doları imf'den sonra almayı bekleyenlere sürpriz yapacaklarmış:..:
jerfin in avatarını görünce değineyim istedim, bir zamanlar aşık olduğum liv tyler malesef eskisi kadar güzel değil. Son filminde oldukça yaşlanmış ve hatta çirkin geldi bana. Zamanında ona benzemek için estetik olan Deniz Akkaya ya benzemiş iyice :(
[IMG]http://forbiddenplanet.co.uk/blog/wp-content/uploads/2008/06/Liv%20Tyler%20Edward%20Norton%20Incredible%20Hulk.jpg[/IMG]
[QUOTE=BORSACIOZGUR;69206]Teminat verilen hisselerin fiyat ayarlamaları yapıldımı ? Yapıldıysa buralar kapanışa doğru çok güzel mal basma yeri olacaktır..Bu ihtimal düşük.. Yoksa kapanışa yakın piyasada çok ciddi yukarı hareket oluşabilir..
Şu sıralarda milletin dizine vurup çıkıştan ümidi kestirip kapanışa doğru kendi satışlarını alarak sert yukarı gitmeleride mümkün olabilir.
cevap :
VOB teminat olarak hisse kabul etmiyor ki.
Yani ediyor da etmiyor.
Ediyor ama o kadar zor şartlar koymuş ki Vob da teminat olarak gösterilen hisselerin değeri toplam açık pozisyon hacminin yüzde 0,1 i bile etmez.
Bu yüzden çoook saçma..
Hem bu piyasada kim hisse bekletir de teminat olarak gösterir ki :)[/QUOTE]
Ayyyy Özgürrr var ya sen şu adının önünden BORSACI ekini kaldır...:DHatta Sus hiç konuşmaaa..
Sana Vob teminatı diyen mi var...
Be adamm... Şirketler bankalardan krediler kullanıyo.. Bu kredilere İMKB 30 dan hisseeler genellikle teminat olarak veriliyor.. Değerlemeleri bazıları 3 er aylık bazıları 4 er aylık dönemlerde yapılıyor. Şimdiyse yıl sonu...
Eğer adamların teminat değerleri düşük kalırsa Cuma sabahı nakdi olarak yada fiziki hisse olarak bu teminatlarını tamamlamaları lazım...
Daha .. Obsiyon açılan hisselerde ayarlamalar var... Bunları bilmiyoruz...
Geçmiş senelerde yıl sonlarına hep yukarı giden piyasalarda girildi..
Ooooooo otur bir de ders ver.. İşimiz iş...:D Birine daha bu kadar açık sölüyorum bunları.. Hayret bir şey yani
Astatin satış kapasitenin % kaçını kullandın? Mahzuru yoksa.
sayın hexen şubat vadedeki kısa vadeli teknik görünüm nacizane.. ön görünüz çok mantıklı.
dolar,serbest piyasada 1537..bankalar arasında 1.536 iken ,vobda niye 1.529...yinemi uzlaşma zırvalığı..
Yuh, piyasalar kapanmamış, ben yarım gün sanıyodum iyimi? iyi uyumuşum:)
Şimdi, dolardaki hareketten nem kaptım, bu yukarı hareket neyin nesidir? mantıklı bir analiz yapabilecek varmı?
[QUOTE=Astatin;69112]Genel olarak, durağan bir ruh halin var...Extreme lerin değil, normallerin insanısın ama bu durumdAn her zaman hoşnut değilsin..Ama zaman zaman insanlarla arana mesafe koymak da senin terciihin.. Zaman zaman daha sosyal olmayı diliyorsun ama çok da önemli değil senin için (Asosyalsin anlamında değil, wish more anlamında)...[COLOR="Red"]Hayatında ve hatta sanal ortamda bile olsa, bir şekilde diğerlerinden ayrışan -temayüz eden- insanlarla diyaloğa girmek seni daha mutlu ediyor.[/COLOR] Hatta bunun için normalde göstermediğin dolaylı ve kendini çok açık etmeyen yollar kullanıyorsun - gururlusun - Arkadaşlık anlayışın çoğunlukla "modern" ama yer yer "geleneksel".. Şüphecisin ve insanlara çok kolay güvenmiyorsun..Ama bir kez güvendikten sonra kalbine bıçak saplasalar sorun değil senin için...İyi bir insansın.. [COLOR="Red"]Kızgınlıkların akılda kalmayacak derece soft etkiler üretiyor[/COLOR]..Tanita Tikaramın sizin gibiler için yazılmış bir şarkısı var "TWISTED MY SOBRIETY"
AMa sen biraz sıkılıyorsun her şeyden ve hatta birazdan da fazla sıkılıyorsun..Kolay heyecanlanan biri değilsin...Senle aynı frekansda arkadaş bulmakd zorlanıyorsun............bu kadar yeter :) aslında yaşın konusunda da tahminim var ama yaş tahmini riskli bir iştir.. o yüzden demeyeyim[/QUOTE]
TWISTED MY SOBRIETY haaa:..:
gelelim benim hakkındaki düşüncelerine:)
beni hemen hemen hiç tanımadığını, sadece yazılarımdan analiz etmek zorunda kaldığını düşünürsek oldukça cesaretli bir yorum olmuş.. pek gururumu okşayıcı bir analiz olmamış ama:p
üzgünüm ama sadece kırmızı ile alıntıladığım bölümler bana uyuyor sadece..
[QUOTE=bull market;69213]Yuh, piyasalar kapanmamış, ben yarım gün sanıyodum iyimi? iyi uyumuşum:)
Şimdi, dolardaki hareketten nem kaptım, bu yukarı hareket neyin nesidir? mantıklı bir analiz yapabilecek varmı?[/QUOTE]
Birilerini açık yakalamışlardır.. Dünde böyleydi.. Çünkü FX ten pompalıyolar..
[quote=men;69210]Astatin satış kapasitenin % kaçını kullandın? Mahzuru yoksa.[/quote]
2/3 sakıncası yok tibiki
[QUOTE=jerfin;69214]TWISTED MY SOBRIETY haaa:..:
beni hemen hemen hiç tanımadığını, sadece yazılarımdan analiz etmek zorunda kaldığını düşünürsek oldukça cesaretli bir yorum olmuş.. pek gururumu okşayıcı bir analiz olmamış ama:p
üzgünüm ama sadece kırmızı ile alıntıladığım bölümler bana uyuyor sadece..[/QUOTE]
Jerfin Astatin'i beğenmedi. .kom.heyk.kom
[QUOTE=catedral;69215]Birilerini açık yakalamışlardır.. Dünde böyleydi.. Çünkü FX ten pompalıyolar..[/QUOTE]
Pompa var haaa:) iyi iyi, fakat serbestin dahada yukarı giderek kapanması beni işkillendirir yinede, aşağıya bekliyodum doları yawf
[quote=jerfin;69214]TWISTED MY SOBRIETY haaa:..:
üzgünüm ama sadece kırmızı ile alıntıladığım bölümler bana uyuyor sadece..[/quote]
sorun yok...bence kırmızılar eksik kalmış..mesela gururlu olduğuna adım gibi eminim.. doğrudan iletişim sana göre değil :) bundan eminim..ama diğer konularda olabilir..senin deyiminle "senin cümlelerin kısa" dolayısıyla analiz edilecek nesne istatistiki olarak yeterli büyüklükte değildi :) sadece aklımda kalan mesajların ve tekrar okuduğum 5-10 mesajın :) aslında bence gururunu okşayan bir analiz ..... toplamda , "upper level" sendromu yaşayan insanı anlatıyor o analiz :) kolay heyecanlanmadığına da eminim. teykkeyırofyu:D:D Her durumda o şarkı iyi bir şarkı :) twisted my sobriety :)
[QUOTE=abka;69212]dolar,serbest piyasada 1537..bankalar arasında 1.536 iken ,vobda niye 1.529...yinemi uzlaşma zırvalığı..[/QUOTE]
Vade Sonu Uzlaşma Fiyatı
TCMB'nin son işlem günü saat 15:30 itibariyle açıklayacağı gösterge niteliğindeki ABD Doları satış kuru
[URL="http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/DesktopDefault.aspx?tabid=191"]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/DesktopDefault.aspx?tabid=191[/URL]
Avatarım nası ama, modaya uydum aslıma döndüm:)
[quote=parderi;69217]Jerfin Astatin'i beğenmedi. .kom.heyk.kom[/quote]
beni beğensin diye yapmamıştım zati...ama bana sorarsan beğenmiş aslında..beni değişl, analizi....kom hem zaten benim maksatlı cümlelerimde vardı..amacına ulaşmış :..::..::..:.kom.boks.
Ekstra bilgi;
Endeks kontratlarında Vade Sonu Uzlaşma Fiyatı
Son işlem günü Borsada seansın kapanmasından önceki 15 dakika içerisinde, İMKB'de gerçekleşen ve aralarında 30 saniyeden daha az süre olmaksızın rasgele seçilen 10 adet İMKB-30 ulusal hisse senedi fiyat endeksi değerinin aritmetik ortalaması vadeli işlem sözleşmesinde vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kullanılır. İMKB seansının Borsa seansından önce kapanması durumunda, yöntem aynı kalmak suretiyle hesaplamalar İMKB seansının son 15 dakikalık bölümünde gerçekleşen İMKB-30 ulusal hisse senedi fiyat endeksi değerleri esas alınarak yapılır.
[URL="http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/DesktopDefault.aspx?tabid=240"]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/DesktopDefault.aspx?tabid=240[/URL]
[QUOTE=Astatin;69222]beni beğensin diye yapmamıştım zati...ama bana sorarsan beğenmiş aslında..beni değişl, analizi....kom hem zaten benim maksatlı cümlelerimde vardı..amacına ulaşmış :..::..::..:.kom.boks.[/QUOTE]
Bu analizi pellini hakkında yapsaydın vereceği 2 cevap olabilirdi.
1- Biraz daha sade anlatırmısın.
2- Ya ben bi şey anlamadım derdi.üüü
[quote=jerfin;69207]2 gündür sana dolar analizi yapıyoruz.. borsanın düşeceğine inanıyorsun da doların çıkacağına neden inanmıyorsun:..:
doları imf'den sonra almayı bekleyenlere sürpriz yapacaklarmış:..:[/quote]
Teşekkürler Jerfin peki cuma günü ve pazartesi için tahminin nedir? Yakışıklı Astatine hiç sormuyorum zaten disco boy oldu çıktı beni duymuyor bile üüü:D Bu arada eur-usd yukarı tepki vermeye başladı 15:30 verisi sonrası ilginç
Hemşerimi avatarıma koymıycamda kim koyacak dimi ama:)
2009 da vob da stopaj (%10 vergi) var mı?.çünkü daha önce bir yıl ertelenerek ,2009 da başlanacakdı..hisse senedinde kalkdı,ama vob da durum?
[quote=abka;69227]2009 da vob da stopaj (%10 vergi) var mı?.çünkü daha önce bir yıl ertelenerek ,2009 da başlanacakdı..[/quote]
stopaj olsa da olmasada burada işlem yapanlar bi yere gitmez.nereye gidebiliriz ki seçenek var mı? FX'e mi yoksa FDOW'a mı FDAX'a mı? buralarda 1/100 kaldıraç konuşuyor.bizim gariban VOB şu haliyle 6,5/7 kaldıraç 10 bile değil :(
yani STOPAJ gelse de gelmesede müşteri bi yere kaçmaz.el mahkum paşa paşa öderiz.bence hükümette bunu biliyor.
bu benim fikrim tabii.
[quote=parderi;69224]Bu analizi pellini hakkında yapsaydın vereceği 2 cevap olabilirdi.
1- Biraz daha sade anlatırmısın.
2- Ya ben bi şey anlamadım derdi.üüü[/quote]
1- Yeterince sade yada jerfin ancak böyle anlatılabilirdi (bak jerfin bir de olumlu bulmadım diyorsun :)
2_ Sen analamasan da olur..Jerfin anlamış ;);)
[QUOTE=Astatin;69222]beni beğensin diye yapmamıştım zati...ama bana sorarsan beğenmiş aslında..beni değişl, analizi....kom hem zaten benim maksatlı cümlelerimde vardı..amacına ulaşmış :..::..::..:.kom.boks.[/QUOTE]
bu kadarcık istatiki veriyle yine fena iş çıkarmamışsın.. ben senin hakkında bir analiz yapmaya kalksam 3 cümleyi geçemezdi:..:
topluma aykırı bir insanım ve senin gibi uçlarda gezen, aykırı insanlar çeker beni
bak, tek cümle ile senin de kısmen analizini yapmış oldum:..:
[quote=jerfin;69230]bu kadarcık istatiki veriyle yine fena iş çıkarmamışsın.. ben senin hakkında bir analiz yapmaya kalksam 3 cümleyi geçemezdi:..:
topluma aykırı bir insanım ve [COLOR=red]senin gibi uçlarda gezen, aykırı insanlar çeker beni [/COLOR]
[COLOR=red] [/COLOR]
[COLOR=red]bak, tek cümle ile senin de kısmen analizini yapmış oldum[/COLOR]:..:[/quote]
ben de bunu anlamak için analiz etmiştim zaten..maksatlı cümlelerim de bunu açığa çıkarmak için di... e seni çektiğime göre de amacıma ulaşmışım:..::..::..::..::..::..:hepinivyiııırrr...Jerfin the Extremist