-
[QUOTE=enorton;153577]Abi yanlışın var ya da MS nin yanlışı var 60dk da en az 25000 - 30000 puan var 2009 başından beri... Kom düşülmeden tabi...[/QUOTE]
Onbinde 2 kom düşülerek MS de hesaplattım
[IMG]http://img8.imageshack.us/img8/3932/adszbzo.jpg[/IMG]
20000 puan kar var ama gerçek kar bunun çok üstündedir... Nedeni ise vade sonlarından kaynaklanıyor... Yeni vadeye geçerken diyelim ki sistemin pozisyonun tersine +500 -500 oynuyor MS bunları hesaba katamıyor haliyle... Gerçek hesaplama için vade başı değeri ve vade sonu değerini hesaba katarak excelde hesaplamak lazım... Benim tahminim komisyon düşülmeden 25000 üstüdür...
-
[quote=enorton;153577]Abi yanlışın var ya da MS nin yanlışı var 60dk da en az 25000 - 30000 puan var 2009 başından beri... Kom düşülmeden tabi...[/quote]
test sonucu aşağıda enorton.bir başkasıda test edip koyarsa daha iyi olur.
sadece son tarih 2 EKİM ama 2-3 günde zaten 8/10 bin kar edecek durum olmadı.yani çıkan sonuç bu.yani en fazla buna 1-2 bin puan daha ekleyebilirsin.
[URL="http://xs.to"][IMG]http://xs344.xs.to/xs344/09412/412ema854.png[/IMG][/URL]
-
[QUOTE=sazan;153579]Ben............[/QUOTE]
hayır gara nurat benim :::
-
[QUOTE=sazan;153579]Ben............[/QUOTE]
Siz olayı aşmış insan üstü bir varlık olduğunuz için sizi saymadım abi :::
-
[quote=enorton;153560]Valla bende beceremedim daha ama uğraşıyoruz... İdealini bulana kadar en basitle devam etmek lazım... Açın saatlik grafiği üstüne EMA 4 EMA 12 yi koyun... 4 12 yi yukarı keserse AL aşağı keserse SAT... Alın sistemi olmayanlar süper sistem...
2006 başından beri % 1228 kar... Onbinde 2 kom düşülerek hesaplandı... 2009 başından beri %53 kar...
[/quote]
Çok basit ama etkili bir sistem. Karı ne olur bilmem ama ayı zararla kapatma ihtimali sıfır. Hadi bir ay acayip bir şey oldu hafif zarar etti diyelim, öbür ay toparlar. Borsada zarardan başka birşey etmedim deyip havlu atmaya hazırlananlar bunu denesin.
Ben geçen haftasonu 5 SMA, 8 SMA, 13 SMA'lı (içimdeki Fibonacci aşkı bambaşka) bir Triple-MAV sistem yazdım, seninkine çok benziyor.
Ama bu MAV'lı sistemler çok işlem yaptırıp aracı kurumu zengin ediyor. Bir de sıkışma bölgelerinde çok hatalı sinyal veriyor. Şu sıkışma bölgelerini anlayıp oralarda işlem yaptırmayacak, ama sıkışmadan sonraki breakout'u da ıskalamayıp o işlemi kaçırmayacak bir yöntem arıyorum. Fikri olan iki satır yazarsa müteşekkir kalırım.
-
[quote=Strategist;153585]........Ama bu MAV'lı sistemler çok işlem yaptırıp aracı kurumu zengin ediyor. Bir de sıkışma bölgelerinde çok hatalı sinyal veriyor. [B]Şu sıkışma bölgelerini anlayıp oralarda işlem yaptırmayacak, ama sıkışmadan sonraki breakout'u da ıskalamayıp o işlemi kaçırmayacak bir yöntem arıyorum.[/B] Fikri olan iki satır yazarsa müteşekkir kalırım.[/quote]
yaramızı deşme kardeş üüü
sorun bu işte YATAY da duman etmesi...
sadece MAV yetmiyor dediğin gibi MAV yatayda çok fazla işlem yaptırıyor.
-
[quote=SEYYAH;153586]yaramızı deşme kardeş üüü
sorun bu işte YATAY da duman etmesi...
sadece MAV yetmiyor dediğin gibi MAV yatayda çok fazla işlem yaptırıyor.[/quote]
Tamam abi işte. DX, MACD, TRIN mrin başka indikatörlerle destekleyip yataya geçince sinyal verme demek lazım. Demesi kolay tabi, hafta sonu uğraştım elimde patladı. Tamam filtreliyorum ama o zaman da helal süt emmiş aslan gibi sinyalleri de kaçırıyor. :))) Arasını bulamadım. Fikirlere açığım...
-
-
birde işte [B]peşpeşe gelen zararlı işlemlerin durumu var[/B].misal yukarıdaki sistem yılbaşında bir ara +5.000 puana gelmiş ve oradan peşpeşe zararlı işlemlerle -1.000 lere düşmüş.yani 6.000 puan zarar...şimdi bunu tesadüfen tamda +5.000 yaptığı noktadan itibaren kullanmaya başlayan adam BİTTİ...
EMA işi tek başına tehlikeli.yanına ek alet edevat lazım...
enorton senin ortaya fikir olarak attığın sistem üzerinde öylesine beyin jimnastiği yapıyoruz.sakın kırılma kardeşim.
bende muzdaribim yoksa.
-
[QUOTE=SEYYAH;153582]test sonucu aşağıda enorton.bir başkasıda test edip koyarsa daha iyi olur.
sadece son tarih 2 EKİM ama 2-3 günde zaten 8/10 bin kar edecek durum olmadı.yani çıkan sonuç bu.yani en fazla buna 1-2 bin puan daha ekleyebilirsin.
[/QUOTE]
Sinyalleri excele aktardım, excelde hesapladım 26800 puan çıktı MS de niye o kadar az çıktı anlamadım :confused:
[IMG]http://img32.imageshack.us/img32/3015/adszumks.jpg[/IMG]
-
63'e değmeden dönersen yükselmiş saymam. :D
-
Canlar öncelikle hepinizi selamlıyorum...Tatilden döner dönmez yoğun bir iş temposuna girdim.O yüzden de uzun süredir yazamıyordum...Dün telefonla LONG pozisyon aldım.(Ekran başında olmadığımdan 60.075'ten ancak yetişebildim...)Bu seferlik yazdım ama bundan sonra aldığım pozisyonları ancak belli koşullarda paylaşacağım...Çünkü işlerim gereği öğleden sonraları ekran başında olamayacağımdan foruma da yazamayacağım...Sabah aldığım pozisyonları yazarsam pozisyon kapama noktası olarak belirli bir stop-loss bölgesi veririm.Öğleden sonra aldığım pozisyonları ise ancak ertesi sabah,lehime ciddi bir maliyet avantajı sözkonusu olmadığında belirtirim...Böylesi daha etik olacak...
[B][COLOR=#0000ff]P[/COLOR][/B]iyasayla ilgili görüşüm ise,Vob'un 64.000'e kadar yükselebileceğini düşünüyorum. (Laros abinin 63.400 seviyesiyle de aşağı yukarı örtüşüyor...) Ve eğer imf haberi henüz düşmemişse piyasanın ilk kuvvetli satışını 64.000 civarından yiyebileceğini düşünüyorum...Dow future için ise 9625(22 günlük H.O.) ve 9636(Çanak tamamlanıyor...) ilk zorlanabileceği bölgeler olarak göze çarpıyor.Dolayısıyla Vob'da belki bir miktar ''sınırlı'' geri çekilme yaşanabilir...Ancak piyasa güçlü ve burdan satıp alttan yerine koymayı düşünenler geri alamama(yerine koyamama...) riskini dikkatli değerlendirmeliler diye düşünüyorum...Hepinize sevgiler ve bol kazançlar...