-
[QUOTE=temese;154516][COLOR="Red"]Adam resmen forumda tüyo karşılığı para istedi [/COLOR]
özelden iki kişiye de verdi tüyoyu
bunu da yazdı burada
üç harfli kurum diye burada milleti gerim gerim gerdi
açıkça insider yaptı
onuda heryerine bulaştırdı
ne oldum budalası oldu
yaşar erdinçe iftira attı
hatta kendisi uyarılınca
nereden okuyacak burayı dedi
bence kulaklara küpe olacak bir ceza almalı
yaşar erdinçin yanında bir yıl staj cezası verilsin..[/QUOTE]
200 doalr olayı şakaydı yawf. Ben de istiyorum ama şaka olduğu anlaşılsın diye afaki rakamlar yazıyorum. Tır dolusu filan gibi.
Ceza da güzelmiş. .brv
-
[QUOTE=Kennym;154519]donumuza kadar kısaldık daha nereye gıdecekse artık :D
huahauhauh yaf pala donumuzuda al bıtsın bu işkence :D:::::::::::: neyse gidip yemek yiyelim.. herkese afiyet olsun...[/QUOTE]
Böbrek, ciğer alınır .dng
Nakil esnasında kedi kaparsa ücreti ödenmez ama :..:
-
[quote=SEYYAH;154514]APSD kudurmuş bu arada daha günün yarısı geçti +7.782...
nooliy?[/quote]
160 - 170 bin aralığından kurtuldu sonunda.bunuda piyasa yeni yüksek seviyeler denerken yaptı ki herhalde yukarı hareketi destekler bir gösterge olarak kabul edilebilir..
-
Ben şahsım adına bu arkadaşımızın psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum.Onun için benle olan son diyoloğunuda pek dikkate almadım.
-
[quote=Strategist;154523]Bu demeci veri kabul eden piyasa ikinci seansa +2.000 gap ile başlayabilir dikkatli olalım... .dng[/quote]
kendide inanmıyordur ya siyaset işte..
kaptan köşkünde kurulup imf ile pazarlık yapıyoruz demekki biz,vay canına..
-
Pala uyuşturdu artık kimse aşağı düşünemez oldu damardan girdi.
-
14:00'de bizim seans açılışıyla birlikte İngiltere MB faiz kararı açıklanacak. Avusturalya'da olduğu gibi pozitif gelirse o zaman görürüz eğlenceyi...
Hatta bugün şu ana kadar olan şuursuzca çıkışı o konuda alımış bir tüyoya bağlayasım geliyor... Paranoyak etti beni Pala... :)))
-
[quote=sovalye;154499]Dr. yaşar Erdinçi bu trendde ilk eleştiren kişi ben sayılırım. iki forumda da kendisini eleştirdim.
Sebebi kesin ve net ifadeler kullanmasıdır. Açıkçası; olabilir, çıkabilir, düşebilir, şeklinde konuşmayan. kesin çıkacak, düşecek tarzında konuşan hiç kimseyi ciddiye ve kale almıyorum. Ben bu borsada kendi görüşlerimi bile ciddiye almam.
Yaşar erdinçin imkb30 40 binlerdeyken daha fazla çıkmaz buraları tepe tarzında yazılarından hemen sonra haksız çıkınca vobta manuplasyon yapılıyor. üç silahşörler vobu hakimiyet altına almış tarzında yazısını görünce kendi sıfatına ve makamına hiç ama hiç yakıştıramadım ve eleştriri yağmuruna tuttum.
2. eleştirim de yanılmıyorsam 1 ay önceydi. yine kendisi bu yıl imkb bu seviyeleri bu yıl bir daha görmeyecek tarzında konuşmasıydı.
Fakat bir kişi eleştirilirken de ona rüşvet alıyor diye suçlama yapmak ta olgunluğa hiç yakışmıyor.
borsacı özgürün yaşar erdinçten özür dilemesi gerekir. çünkü artık olay iftira boyutuna giriyor ve yasal boyutta oluyor. ama yine de topluma malolmuş bir ekonomist olan Yaşar Erdinçin bu küçük ve daha olgunlaşmamış arkadaşın sözünü bu kadar da ciddiye almasını biraz garip karşılıyorum...[/quote]
katılıyorum.
ama özellikle kesin ifadeler kullanarak -ecek, -acak laflarını kullananları çok ciddiye almama konusuna katılıyorum. bazen iyi niyetle yazdıklarını düşünsem de, art niyetle yazılmış olabileceğini de es geçmiyorum elbette.
hele hele başarı oranı, yorumlarının tutma miktarı ciddi oranlara ulaşmış kişiler bile cümlelerini -ebilir, -abilir şeklinde bitirirken, tutturma oranı oldukça düşük, desteksiz, dayanaksız türden yorum yapan bazı arkadaşların bu kadar kesin/keskin konuşması anlaşılır türden değil.
sanırım bu bir tarz meselesi...
yalnız bir not düşmeden geçemeyeceğim;
burada pozisyonlarını ve açılma/kapanma noktalarını yazan, düşüncelerinin peşine takılıp inançları doğrultusunda pozisyonlarını savunan arkadaşlara da saygı göstermek gerekir.
çünkü bana göre yaptıkları şey, taktire değerdir.
pozisyon almak, yanılabilme ihtimalini göze almaktır.
ama pozisyonunu bir forumda yazmak, herkesin sizin haksız çıktığınızı görme ihtimalini göze almaktır.
eğer pozisyon yazma sebepleriniz arasında başkalarına faydalı olma düşüncesi varsa, bunun oranı total düşünce sebeplerinize oranla % kaç olursa olsun, benim iyi dileklerimi kazanır...
bu ayrımı nasıl mı yapıyorum?
zannımca, 2-3 mesajda kişinin niyeti anlaşılır...
herkese bol kazançlar...
-
[quote=SaNCaKTaR;154520]sende baskı gordun galiba .brvY.E forumda kaç kere yazdı..?[/quote]
BorsacıO. 'nun yazılarını tutarsız buldugum için pek okumazdım. Kendinden çok emin kesin konuşmalarını çok anlamsız buluyordum. Ama yinede bu hukuki süreci abartılı buluyorum. Bence ifitrası eğer kanıtlara dayanmıyorsa, ki dayanmadığından eminim, Yaşar E.'den özür dilemelidir. Özür dilediği halde hukuki süreç başlatılırsa bence Y.E. tepki alacaktır, almalıdır....
Nasılki yorumcular yasal uyarı paragrafı altında zararlardan kendilerini koruyorlarsa, bu gibi forumlardaki hakaret ve iftira içermeyen eleştirilere açık olmalılardır.
YASAL UYARI
BorsacıO. Ve YaşarE. hayali kahramanlarımdır gerçek kişiler değildir bu konu ile ilgili bundan sonra yapabileceğim yorumlar yazacağım romanla ilgili beni bağlamaktadırlar, gerçek olaylarla bir ilgileri yoktur :)
-
[quote=YAVUZHAN;154526]160 - 170 bin aralığından kurtuldu sonunda.bunuda piyasa yeni yüksek seviyeler denerken yaptı ki herhalde yukarı hareketi destekler bir gösterge olarak kabul edilebilir..[/quote]
3 saattir takip ediyorum APSD yi spottan, vadeli fiyatından ve y.dışından tamamen ayrı bir şekilde artıyor. başka şeyler dönüyor gibi sanki...
-
Piyasa neyi hedefledi ise ondan vazgeçmiyor
Sn Tuncer hocanın bir terimi vardı
emici ralli
bu ralli tam bir emici ralli olacak gibi
-
arkdeşlar en yüksek kaç gördük gayri