-
[quote=VOBiX;154544]Aşk-ı Memnu dizisinde Nihal'in kullandığı arabanın modelini bilen varsa özelden yazabilir mi? Biri dadandı izlemdiğim diziden araba model soruyor.[/quote]
Sana çok enteresan adamlar dadanıyomuş hakkaten TOKOBA..
Neyse, Nihal'in telefonunu bilen varsa da bana atsın özleden..Bu arada o diziyi izlemiyorum, nassı bişi bu Nihal..Karakterlimi yani::::::
-
şelale olsun artık yaf yoruldum short short otmeye basladım :D
-
selamlar..63770 ort.short devam..bol kazançlar!
-
[quote=sovalye;154539]Ama şu da bir gerçek ki toplum kesin ve net konuşanı sever. trübünleri, "çıkacak" yada "düşecek" diye kesin ve net konuşanlar heyecanlandırır.
böyle konuşanlar reyting toplar.
-ebilir diyenler heyecan yaratmaz reyting toplamaz.
o yüzden kesin ve net ifadeli konuşan ekonomi yazarları hep popülerdir. forumlarda bile en çok sevilen/konuşulan yazarlara bakın hep kesin ve net ifadeli konuşan yazarlardır...
Bir ali perşembe nin reytingine, konuşulma katsayısına bakın
bir de halil reçber in reytingine bakın...[/quote]
evet, ama bence bu tamamen yazma sebepleri ile alakalı.
bu işten para kazanan insanlar bu şekilde konuşmak durumunda.
adama soruyorlar, yükselecek mi düşecek mi diye.
düşebilir derse, onu biz de biliyoruz derler...
şahsım adına, taktir edilmek gibi bir endişem olmadığı ve geçimimi bu işten sağlamadığım için, ifadelerimi -ebilir, -abilir türünden seçiyorum.
zaten şu da var,
birkaç yön tayini yorumunuzdan sonra, insanlar sizi takip edip etmeyeceklerine karar verirler.
10 kere söylersiniz, 7sinde tutturuyorsanız kayda değer bulur okurlar.
3 kere tutturuyorsanız, %30'un hepsinde tuttursan noolur, %70 beni bitirir der sallarlar.
okuyan kesime de bu kadar koyun gözü ile bakmamak lazım. herkesin bir muhakeme yeteneği var.
borsa bilip bilmemesi ayrı bir konu. okuyanlar, ne pozisyon alacaklarını bilmedikleri için okuyor olabilir.
ama ne pozisyon alacağını bilmeyen insanların muhakeme yetenekleri olmadıklarını düşünmek yanlış olur.
HR'nin piyasada ünü belli. reyting dediğiniz için söylüyorum, okumam ayrı şeydir, onun söylediği pozisyonu almam ayrı şeydir.
"kesin düşecek" veya "kesin 65.000 göreceğiz" diyen adama sorarlar, evini, arabanı satıp da long poz aldın mı o kadar "kesin"se... diye.
cevap ya "ımm ummm kemm kümm" olmalı, ya da 1000 puanı beğenmiyorum, satmam evimi arabamı.
her iki cevap da aynı kapıya çıkar. :)))
-
[quote=Astatin;154545]Ulem herkes kızacak biliyorum.. sazan, pambık, tokoba, enorton v.b. .. Ama madem 125 puan düştü yazayım :) Full şortum artıkın...ort 075.....Yak bizi yak bizi üwwwwwwwww[/quote]
vasiyet yazalım mezarları yanyana yapsınlar :) 5. pala ımf rallisi şehitleri diye.. boğaların altında telef oldu garibalar diyede hikayemiz anlatılsın cümle aleme :)
-
[quote=SEYYAH;154547]napcan koalayı? :..:
tavuk neyine yetmiyor senin :..:[/quote]
Çok ses çıkarıyo..sinir bi ses çıkarıyo..tırnakları batıyo v.s... en önelisi karizma yok hayvanda..Yani düşün yalı'nın bahçesinde oturuyorsun, bir ottoman koltuğunda..Kucağında tavuğu severken mi daha karizma görünürsün koala severken mi...:::::::::...
-
[quote=fXci;154537]zabahmı yoksam su 1-2 saat üçündemi :::[/quote]
Scary movie'den kaçmış bebek gibin:::
-
[quote=SEYYAH;154547]napcan koalayı? :..:
tavuk neyine yetmiyor senin :..:[/quote]
hem sen kendine bak...peeee..şunun tüylerine bak..pıfffff...koala benim en sevdiğim 2 inci avatarım.lelele
-
[quote=sovalye;154499]Dr. yaşar Erdinçi bu trendde ilk eleştiren kişi ben sayılırım. iki forumda da kendisini eleştirdim.
Sebebi kesin ve net ifadeler kullanmasıdır. Açıkçası; olabilir, çıkabilir, düşebilir, şeklinde konuşmayan. kesin çıkacak, düşecek tarzında konuşan hiç kimseyi ciddiye ve kale almıyorum. Ben bu borsada kendi görüşlerimi bile ciddiye almam.
Yaşar erdinçin imkb30 40 binlerdeyken daha fazla çıkmaz buraları tepe tarzında yazılarından hemen sonra haksız çıkınca vobta manuplasyon yapılıyor. üç silahşörler vobu hakimiyet altına almış tarzında yazısını görünce kendi sıfatına ve makamına hiç ama hiç yakıştıramadım ve eleştriri yağmuruna tuttum.
2. eleştirim de yanılmıyorsam 1 ay önceydi. yine kendisi bu yıl imkb bu seviyeleri bu yıl bir daha görmeyecek tarzında konuşmasıydı.
Fakat bir kişi eleştirilirken de ona rüşvet alıyor diye suçlama yapmak ta olgunluğa hiç yakışmıyor.
borsacı özgürün yaşar erdinçten özür dilemesi gerekir. çünkü artık olay iftira boyutuna giriyor ve yasal boyutta oluyor. ama yine de topluma malolmuş bir ekonomist olan Yaşar Erdinçin bu küçük ve daha olgunlaşmamış arkadaşın sözünü bu kadar da ciddiye almasını biraz garip karşılıyorum...[/quote]
SN. YAŞAR erdinçin bir dava açtığına inanmak istemiyorum eğer gerçekten böyle bir şey varsa önce kendi hatalarını ve başarısız tahminlerini itiraf edip yorum yapmayı bırakması gerekir diye düşünüyorum,ben şahsen iki yıl önce onun yazılarını okuduktan sonra vobla tanıştım,nasılmı dolar almak isteyenlerin fiziksel olarak başka bir ülkenin parasını alıp biriktirmenin başka bir ülkeye katkısı olacağını onun yerine vob'da dolar alıp satmanın daha mantıklı olacağını yazmıştı.gittim vobda hesap açtırdım ve döviz alacağım yerde vob usd kontratı alıp sattım ve zarar ettim.endeks kontatınıda dememek istedim ve ağustos ayında bir haftada 16 bin tl kaybettim isterse yaşar erdinçe ekstremi gönderebilirim,yaşar erdinç bana git vobda hesap açtır alsat yap demedi fakat bir nevi vobun tanıtımını yaptı ve 2 yıl sonra vobda neler döndüğünü farketti.peki medyada çok okunan bir ekonomistin zırt pırt fikir değiştirmesi onun saygınlığını yok etmiyormu.borsacı özgür denen çocuğu affetsin uzatmasın bu meseleyi bak biz para kaybettiğimiz halde kimseden hırsımızı çıkartıyormuyuz,oda başarısızlığının accısını başkalarından çıkartmaktan vazgeçsinde otursun oturduğu yerde
-
sistemin bağırsakları 750-800 altında sat gelir diyor...bağırsak dedimde....hımm..kokareç çekti canım yawww....kokareç deyince koskoca ankara da iyi kokareç yapan yer bulamamıştık yw...hiç sevmiyorum şu ankara yı....üwww
-
[quote=Astatin;154553]Çok ses çıkarıyo..sinir bi ses çıkarıyo..tırnakları batıyo v.s... en önelisi karizma yok hayvanda..Yani düşün yalı'nın bahçesinde oturuyorsun, bir ottoman koltuğunda..Kucağında tavuğu severken mi daha karizma görünürsün koala severken mi...:::::::::...[/quote]
ama bak şimdi tavuk deyip geçme tanı :::
şindi sen hayvanı kucağında severken (nasıl bir sevgiyse bu :..: ) coort diye sıcak bi yumurta bıraksa mesela kucağına en organiğinden en hormonsuzundan hemen koşarsın mutfağa sıcak sıcak kırarsın tavaya varsa sucukta atarsın baba içine nooldu bak o beğenmediğin gariban tavık karnını doyurdu :..:
karizma mı önemli karnının doyması mı? :..:
ayrıca karnı aç adamın karizması da olmaz abi.dşünsene açlıktan karnın midene geçmiş derin lastik kimi sünüyor.ne karizman olcak lem böyle? deel osmanlı koltuğu tahta çıksan yüzüne bakan olmaz lem :..:
-
[quote=Astatin;154559]sistemin bağırsakları 750-800 altında sat gelir diyor...bağırsak dedimde....hımm..kokareç çekti canım yawww....kokareç deyince koskoca ankara da iyi kokareç yapan yer bulamamıştık yw...hiç sevmiyorum şu ankara yı....üwww[/quote]
Yemişim kokareçi susurluk tostu söyledim kendime.::::::