-
[QUOTE=bull market;69979]Buralardan kısa don giyilir derim.
Dolarda da kısa don sözkonusu olur bence:), kısalara tamammı devammı diye sormak bile gereksiz, tabiki devam, saygılar.[/QUOTE]
günlüklere kadar sistemler alda... kısa don tehlike derim ... uzun girdim zaten .. :)
-
[QUOTE=hexa;69964]kemal isimli bir arkdaş vardı dolar düşecek diyordu fakat oda fikir değiştirmiş grafiğine bakın 1.644 olabilir diyor :) [IMG]http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/usd-ytl427cb.gif[/IMG][/QUOTE]
[QUOTE=hexa;69965]Tabi bu grafik uzun vadeli yani bu fiyatlara hemen gelmez, ben önce biraz düşüş bekliyorum şöyle 1.46 felan olabilir[/QUOTE]
Sn hexa, kemal sanırım fx piyasasındaki dolar/ytl grafiğini ele alıyor, bakın serbest piyasa dolar / ytl grafiğinde birinci tepe en yüksek iken, kemalin baktığı fx piyasasında ikinci tepe en yüksek, burada ben serbest piyasada dalga sayanlarla, fx piyasasında dalga sayımı yapanların birbirlerine tamamen ters analiz içinde olması isteniyormuş gibi bir düşünceye kapılıyorum, o yüzden, dolarda sayımlara dayalı analizler biraz muallakta bence, hangi grafikte hangi oluşan tepeler geçerli olacak soru işaretidir diyorum,fakat kabataslak serbest piyasa grafiğini saymak işin doğrusu diyemiyoruz, fx de sayanlar doğru olabilirde, olmayabiliride, saygılar.
-
Borsalar vergi desteğiyle coştu
İki yıl için 775 milyar dolar olacak teşvik paketinde 300 milyar dolarlık vergi indirimi yer alacağı haberi piyasalara krizi unutturdu.
ABD’nin yeni başkanı Obama daha koltuğa oturmadan piyasaları coşturmayı başardı.
ABD´de yeni başkan Barack Obama´nın bugün Kongre temsilcileriyle görüşmesi beklenirken açıklanacak teşvik planı da şekilleniyor. Wall Street Journal´ın haberine göre iki yıl için 775 milyar dolar olacak teşvik paketinde 300 milyar dolarlık vergi indirimi yer alacak. İndirimlerden hem bireyler hem şirketler yararlanacak.
Şirketler ise geçen yıl ve bu yıl yazacakları zararları geriye dönük olarak 5 yıl için kalan vergi borçlarından düşebilecekler. Gazeteye paket şirketlerin yatırım yapmalarını ve istihdam yaratmalarını destekleyecek. Bir yıl boyunca işçi çıkarmayan ya da yeni alım yapan şirketlere 40-50 milyar dolar destek sağlanacak.
Obama´nın bu önerileri sürpriz etkisi yarattı, tüm borsalar hızla yükselişe geçti.
Dolar, euro karşısında hızla yükselerek yüzde 1.68 artışla 1.36 seviyesine ulaştı. İç piyasada ise hafif gerileyen dolar 1.52 TL’den satılıyor. Paritedeki geri çekilmenin etkisiyle yüzde 1.67 oranında gerileyen euro ise 2.09 TL’den satılıyor.
-
Siz onu bunu boşverin, fx piyasasında eur/usd yi 1,41 lerden kısalayanlar ne para kırmakta biliyormusunuz, bahstmiştim, bu eur/usd 1,3750 üzeri fazla diye, aha işte haberlerlen ittiriyolar aşağıya, dolayısı ilede uzuncularada, dahada düşer eur/usd, sabırlı olmalı, 1/10 yeter 1/100 pozisyon almanın alemi yok, bikaç tikle para kazanıp kaybederek neyi ispatlayacaksınız, 1/10 kısa poz alın, yazın aşağıya take profit gelsin, az yukarı çıkınca yine düşüşe poz al, yine aşağıya take profit yaz, yukarıyada stoploss yazmayıver ne olacak, sanki yukarımı gidecek:), saygılar
-
Bull teşekkürler, kimse dolar hakkında net konuşamıyor kimisi düşer kimisi çıkar diyor, bana kalsa doların 1.310 lara kadar gelmesi gerek fakat düşmüyor işte :) Imf'den çıkacak rakam çok önemli bence
-
[QUOTE=hexa;69987]Bull teşekkürler, kimse dolar hakkında net konuşamıyor kimisi düşer kimisi çıkar diyor, bana kalsa doların 1.310 lara kadar gelmesi gerek fakat düşmüyor işte :) Imf'den çıkacak rakam çok önemli bence[/QUOTE]
Ben teşekkür ederim hexa cıım:))), bana kalırsada en azından 1,350-1,400 aralığına inmeliydi, ama ağırdan aldı ustalar bi bildikleri falan vardır heralde, sanmıyorum kötü senaryo ile eskisi gibi alsın başını yukarı gitsin, artık bu ülkede dövizle borcu olan kadar hesabında yüklü döviz bulunduranda var, buna görede tıpkı sığ kağıt nasıl tavan tavan gidiyodu, işte eskiden dolar ööle gidiyodu yukarı, ama artık kağıt sığ değil ve bırak tavan tavan yapmayı, geçtiğimiz aylarda ki gibi bir yükseliş bile çok, eeee bu çokluğu şimdi sindire sindire iniş var bence, ama bakalım, tepelerde oyunbazlık yapanlar olacakmı? saygılar.
-
[QUOTE=hexen;69464]sindi gonderdiyim halka yuvarlak yerde ben free trade edyorum
amma 3 ana trade strateji yapcayım
düsündüyüm plans ;
[B]1.plan eyer hızla 37400 yeresine gider ordan short etceyim.. cunki ordan donme potans var[/B]
2.plan eyer 33600 yeresine hızla gider ordan long etceyim cunki ordan yukarya potans var..
3.plan bu dediyim yereler "37400..33600" 37400 üstesinde long tutcayım stop yeresi 37400 olcak eyer 33600 asayısı olur 33600 asayasında short tutcayım short stop 33600 yeresi olcak
benim flat (3/1 malyet 15 dakk system yonde)[/QUOTE]
sindi benim gecen haftada plan gore 1. plan yeresine geldi vob ondan 37300 ortlama malyet short yattım gece
eyer dusundum gibi asaya harket potans devreye gircese short realiz yapcayım yere sonra yazcayım.
yaptıyım cok risk dikat olun
systems
5 dakk long signalde 15 dakk long signalde gun long signalde
-
Usd...
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img81.imageshack.us/img81/5265/usd4gc2.jpg[/IMG][/URL]
Sayın hexa,
USD/YTL grafiğinden usd nin 4.dalgasının A=C olur ise 1,47 lerde A=C*1.618 olur ise 1.31 lerde sonlanıp son bir yukarı atak yapmasını bekliyoruz(Kimle beklediğimi bilmiyorum ama 1.31 demek bizim sayım çöpe gitti demek te oluyormuş aynı zaman da...).İMKB100 ile korelasyonu şimdilik iyi gidiyor.
Günlük göstergelerim ben yükselmeye hazırım düşersem, negatif uyumsuz olurum diyor.
Haftalık göstergelerim düşüyorum işte daha ne, yükselsem dahi negatif uyumsuz olurum diyor.
Aylık göstergelerim pozitif uyumsuzdum teptim ve yükseliyorum, son bir atak yapmam lazım, bak sonra nasıl düşülürmüş diyor.
Bol şanslar...
-
Sayın hexa,
USD/YTL grafiğinden usd nin 4.dalgasının A=C olur ise 1,47 lerde A=C*1.618 olur ise 1.31 lerde sonlanıp son bir yukarı atak yapmasını bekliyoruz(Kimle beklediğimi bilmiyorum ama 1.31 demek bizim sayım çöpe gitti demek te oluyormuş aynı zaman da...).İMKB100 ile korelasyonu şimdilik iyi gidiyor.
Günlük göstergelerim ben yükselmeye hazırım düşersem, negatif uyumsuz olurum diyor.
Haftalık göstergelerim düşüyorum işte daha ne, yükselsem dahi negatif uyumsuz olurum diyor.
Aylık göstergelerim pozitif uyumsuzdum teptim ve yükseliyorum, son bir atak yapmam lazım, bak sonra nasıl düşülürmüş diyor.
Bol şanslar...[/QUOTE]
bende çoğul yazıyorum ara sıra tekil yazınca garibime gidiyor.
-
şimdilik dowda hafif eksi öngörüldüğü üzere devam ediyor, nasdaq ise dünden alda olduğu için toparladı. bovespa %3.5 artıda. bizde sistemler alda, garantide 2.90 bakalım boşlukla (3.06) revize olacakmı ve vobdaki 38000 boşluğu dolacakmı?
sevgiler.
-
Mavi teşekkürler peki özet olarak bu hafta düşüş mü yükseliş mi malum perşembe imf var? :) Bu arada ilgimi çekti "verdiğin teşekkürü sil" opsiyonu çıkıyor mesajların altında bunu kullanabilirim kızdırmayın beni tüm teşekkürlerimi silerim bak :D Yahu Astatin keşke alsaydık altını 842 den tüh
-
[IMG]http://img254.imageshack.us/img254/4886/v0105jc8.png[/IMG]
-
Yahu ben ne zaman "Kardeşimiz / Abimiz" olacağım..:..:
-
özet olarak...
Sayın hexa,
'Özet olarak bu hafta ne yapar? ne demek istemişsiniz bir önceki yazınızda' dediğinizi varsayarak;
Bir şey demek istememiş sesli düşünmüştüm.Ben gündüz mesai de olan bir trader olarak gün içi trade fırsatı bulamıyorum.Fakat bulsa idim bu hafta usd/ytl de 1,53 kırılımında ayı kardeşliğine destek verip, 1,50 desteğini kırdırırlarsa 1,47 lerde öpüşerek onlardan ayrılırdım.Yok 1.50 desteğini kıramazlarsa şu aşamada ayı dan post şortçudan dost olmaz deyip boğalara yamanmanın fırsatını kollardım.Çok kötü bir güniçi trader olacağımdan büyük ihtimal bol bol çarpım tablosu ile iştigal olurdum.
En iyisi siz kendiniz özet yapın.
Bol şanslar...
-
[QUOTE=KUTERO;70015]Yahu ben ne zaman "Kardeşimiz / Abimiz" olacağım..:..:[/QUOTE]
orda yazmasada can yarımızsın kutero abım sen .brv
-
[QUOTE=KUTERO;70015]Yahu ben ne zaman "Kardeşimiz / Abimiz" olacağım..:..:[/QUOTE]
Sevgili Kutero herzaman siz bizim kardeşimizsiniz:)
-
Sayın KUTERO Captain,
Zaten eski bir kardeşimizsiniz.Fakat sabırsızlandığınıza göre 'sen yenisin galiba'.
Pruvan neta rüzgarın kolayına olsun...
Bol şanslar
-
Astatin görmesin Gacırt kaldır o profil resmini yazık olur :D Şaka yapıyorum elbette Astatin öyle birisi değil :D Gacırt kimsesiz yazmışsın üzüldüm yahu bak biz varız merak etme :) Arkadaşlar [URL="http://www.voborsa.com"]www.voborsa.com[/URL] sayfası geç açılıyor fakat [URL="http://www.voborsa.com/forum"]www.voborsa.com/forum[/URL] yazarsanız browsera hemen sayfa geliyor siz de yaşıyormusunuz bunu?
-
[quote=hexa;70023]Astatin görmesin Gacırt kaldır o profil resmini yazık olur :D [COLOR=red]Şaka yapıyorum elbette Astatin öyle birisi değil[/COLOR] :D Gacırt kimsesiz yazmışsın üzüldüm yahu bak biz varız merak etme :) Arkadaşlar [URL="http://www.voborsa.com"]www.voborsa.com[/URL] sayfası geç açılıyor fakat [URL="http://www.voborsa.com/forum"]www.voborsa.com/forum[/URL] yazarsanız browsera hemen sayfa geliyor siz de yaşıyormusunuz bunu?[/quote]
yanlış biliyosun, astatin öyle birisi..pşşt gacırt naber :..: hexa..hasta etme adamı :)
-
Takılıyorum yahu şaka :D Bilakis bence Astatin günlük hayatta oldukça cool ve ağır bir şahsiyet :D Astatin hazır seni yakalamışken yarın için tahmin belirtsen :D
-
[IMG]http://img186.imageshack.us/img186/8311/24149897eh7.jpg[/IMG]
-
[quote=hexa;70028]Takılıyorum yahu şaka :D [COLOR=red]Bilakis bence Astatin günlük hayatta oldukça cool ve ağır bir şahsiyet [/COLOR]:D Astatin hazır seni yakalamışken yarın için tahmin belirtsen :D[/quote]
Hala yanılıyorsun..tahmin mi istiyosun hay hay..
1) İstanbulda hava yağmurlu
2) VOB da uzayı gösterenlerin sayısı yeterince artmadığı için bir süre daha hava açık.
3) "AAAA bu bilançolara göre fiyatlar ne kadar ucuz" oltası ile balık avlama mevsimi 1 hafta içinde kapanacak..
4) Börekçi yine ıspanaklı börek yapmayıp, kıymalı ile tribünlere oynayacak, ben aç kalacağım (İyi ıspanaklı börek yapan var mı ya aranızda)
5) FX de kar peşinde koşanları eşşekler kovalamaya devam edecek. En hafif hasar eşşek arısı sokması
olacak.
6) Hamsi hala ucuz lüfer hala güzel.
7) Nikah, sünnet düğünleri v.b. nin kıymeti bilinmeli, burda gelen altınlar itina ile saklanmalı.
Nohamura ile papaz etme beni. Yeter bu kadar:..:
-
[quote=serkanyurttas;70029][IMG]http://img186.imageshack.us/img186/8311/24149897eh7.jpg[/IMG][/quote]
ALTTAKİ TÜM AYIN 2 SİNE KADAR VOB TÜCCARINA AİT SANKODAN TEYITLI ÜSTTEKİ GÜNLÜK BUGÜN
[IMG]http://img125.imageshack.us/img125/9453/yyyyyyyyyyyufe9.jpg[/IMG]
[COLOR=red]YANLIS HESAP BAGDATTAN DÖNER 14000 DEĞİL 24000 LONG [/COLOR]
YANİ BUGÜN PY YAPTIĞI ALIMLI İLK 3 Ü SU HALE GETİRDİ 66000 LONG 42000 SHORT LONGDA PY SİMDİLİK
-
SPOT 30 [IMG]http://img392.imageshack.us/img392/2867/ffffffffffffffffffrp1.jpg[/IMG]
-
SN.Serkanyurttaş bu takas olayı gerçekten gerekiyor ben devamlı ekran başında olmadığım için takas eksik geliyor sizden ricam bununla ilgili de bir topik açıp günlük gün sonunda yada gün içerisinde takasları verseniz bu konuda ben de devamlı ekran başında olduğum günler yardımcı olabilirim ne dersiniz:confused:
-
[QUOTE=ayyu12;70046]SN.Serkanyurttaş bu takas olayı gerçekten gerekiyor ben devamlı ekran başında olmadığım için takas eksik geliyor sizden ricam bununla ilgili de bir topik açıp günlük gün sonunda yada gün içerisinde takasları verseniz bu konuda ben de devamlı ekran başında olduğum günler yardımcı olabilirim ne dersiniz:confused:[/QUOTE]
bende eimden geldiğince katkıda bulunurum
-
[quote=Vob Tüccarı;70047]bende eimden geldiğince katkıda bulunurum[/quote]
[quote=ayyu12;70046]SN.Serkanyurttaş bu takas olayı gerçekten gerekiyor ben devamlı ekran başında olmadığım için takas eksik geliyor sizden ricam bununla ilgili de bir topik açıp günlük gün sonunda yada gün içerisinde takasları verseniz bu konuda ben de devamlı ekran başında olduğum günler yardımcı olabilirim ne dersiniz:confused:[/quote]
ben açmak isterim ama maalesef ben matrıxe sahip değilim sadece vob terminalden günlük bakıyorum zaman zaman da müşteri temsilcimden tüm takas rica ediyorum eğer 2 niz böyle bi topic açarsanız gerçekten mutlu olurum slmlr
-
bugün ne oldu. hafif aşağı beklenti gerçekleşti. sert olmaması beklentiydi.
sp de yatay destek (cuma günü kırılan direnç) 918 bugünlük tuttu. Aşağıda 890-900 destek, yukarıda 942-952, ve 1000 dirençler.
nasdaq 1603 ü geçmişti cuma günü, bügün oradan (1600-1603) destek aldı. Aşağıda 1550 destek, dirençler ise 1680 ve 1780.
dow direnç 9300 ve destek 8500-8700.
sevgiler.
-
piyasayı hafta hafta çözmeye devam. bu ayı piyasasında kazanmanın tek yolu zamanlamadır.
hatırlatarak gidiyorum bunun amacı kendime pay çıkarmak değil piyasanın tekrarlardan ibaret olduğunu ispatlarken vobun asla buy and hold piyasası olmadığını göstermek öyle olunması gereken yerin borsanın kendisi olması gerektiği bizim işimizin ise bu olmadığı (eğer buradaysak) ancak içinde olduğumuz ayı piyasası nedeniyle bunun zamanlamasının önemidir.
ekimde sp de oluşan %10 üzeri düşüşlerin kasımda da satış getireceğini belirtirken en iyi alım zamanının amerika için 16 kasım ancak yukarı çevirdiğinde ve 21 kasım tarihini vererek belirtmiştim. oradan alım yapanlar malı tutmalıdır halen.
sonraki süreçte ekimde opsyon haftası olması gerektiği gibi çalışıp (aralık 3 üncü cuma) haftasında yükseliş ertesi haftasında ise düzeltme beklenildiği gibi görüldü.
ardından tatiller sürecinde belirsizlik ve hacimsizlik yapılıp 23-29 tarihleri aynı şeyi ifade edip yataylaşma ve her zmanki 8400-8500 üstünde kapama isteği görülüp anılan tarihler ve yeni yılla birlikte beklenilen olup piyasa yönünü yukarı çevirmiştir.
ay sonuna ne kadar yukarı kapama isteği (geçen ay) olsada hisse senedi vergi yüzündende satışlar olması normaldi.
şimdiki süreçte ise ay sonunda vergi için yapılan satışların geri alımı ve yeni pozisyon girişleri olmaktadır. çarşamba veya perşembeye kadar sürecektir. sert hareket günü salı veya çarşamba olacaktır.
sert hareket gününde yukarı ihtimal %75, aşağı ihtimal %25 tir. yani her ikiside olabilir. fazla olan ihtimalin ihtimali doğal olarak daha fazladır. (ne cümle ama)
en yakın hedef (çok kısa vade) 9300 olmakla birlikte hareket 9600 a kadar gitme ihtimali vardır.
74xx alımlar beklemililer, sonrasına bakacağız.
sevgiler.
-
baybars sezen cnbce'de konuşuyor... ilgilenenlere
-
-
günaydın,bol kazançlar...grafik ve yorumlara teşekkürleri toptan yapıyorum......kolay gelsin.
-
günaydınlar,kazançlı bir gün olması dileğimle...
-
günaydın bol kazançlar .. sistematik olarak uzun devam...
-
[quote=selçuklu;70061]günaydın bol kazançlar .. sistematik olarak uzun devam...[/quote]
ralli:..:
-
-
-
[QUOTE=Astatin;70062]ralli:..:[/QUOTE]
üç defa demezsen olmaz .. ralli ralli ralli ... .brv .brv
-
Arkadaşlar takaslar ile ilgili topik açıldı eksikler olduğu durumda isteyen arkadaş yardım amaçlı katkıda bulunursa çok sevinirim
-
Mesaj sayınız 50 olunca ÖZel Mesajlaşmayı kullanbiliyorsunuz.
Sanırım aynı zmanda mesaj sayısı 50yi geçince de "Kardeşimiz" oluyorsunuz. Fakat arkadaşlar gerekeni söylemiş zaten.