[IMG]http://img513.imageshack.us/img513/7402/vobafx7.png[/IMG]
Printable View
[IMG]http://img513.imageshack.us/img513/7402/vobafx7.png[/IMG]
bo ve dd yok yola devam
çöküş,düşüş diye diye kafamızın etini yiyen arkadaş nerede?.borsacı özgür neredesin,ne dersin bu işe?.dng
[QUOTE=abka;70121]çöküş,düşüş diye diye kafamızın etini yiyen arkadaş nerede?.borsacı özgür neredesin,ne dersin bu işe?.dng[/QUOTE]
o tip insanlar çıkınca nedense en az %10 primleniyoruz
[QUOTE=furkan;70122]o tip insanlar çıkınca nedense en az %10 primleniyoruz[/QUOTE]
burada asla ısrarcı olunmaz.adamı çizerler..kesinlik yoktur..sadece tahmin vardır..
mevsimsel alımın buy and hold da bile nasıl kazandırdığı şu son süreçte ispattır. tek ihlal yakın süreçte geçen sene olmakla birlikte orada bile sonuçta zarar olmamıştır dow için. bahsettiğim geçen yılkı kasım şubat dönemidir.
ancak geçen yıl bizim uyumumuz dowa paralel gitmemiş ve %10 luk bir bir yataylaşma açılan dava ve buna bağlı siyasi belirsizlik nedeniyle uyumsuzluk olmuştur.
peki bu sene fark nedir?
müthiş global parelellikten ve birbirine dayanan bir sistem bahsedilen yani hep beraber global bir durum.
ilerikiyi beklentiye görede bizde oluşan uyumluluğun derecesi.
şu an had safhada diyebiliriz.
sebebi önce abd sonra avrupa sonra gelişmektekilerin sırayla hareketi.
maksimum fayda ise bizdeki gibi beklenti oluştuğunda yani sadece abd deki beklenti değil artısı olması lazım imf gibi, krize kriz adı vermek gibi, faiz indirimine geçte olsa başlamak gibi.
bunu algıladığında devlet herşey terse döner döndü de.
dax algıladığında düşüşü ftse ye göre daha fazlaydı, geç algıladı, şimdi ftse daha zor yükseliyor.
bizim algılama ise resesyona resesyon adı vermekle oldu, imfye gerek yok derken muhtaç duruma düşmekle oldu. (her zamanki gibi)
demek istediğim şu, dış piyasalar belli noktalarda tepki verecek bizim bunlara uyumumuz onlar iyi oldukça olacak hep derken kendi beklentimiz ise hareketimizin gücünü belirleyecek. (heyt sabahtan beri demek istediğim buydu)
anlatana kadar boşluk doldu. boşluklar dolar. dünkü soru kinayeydi.
şimdi belirleyeci. buradan 9300 e vurulurmu vurulmazmı? 9300-9600 arası (görürse) kısa vadeli sat bölgem olacaktır.
sevgiler.
[QUOTE=abka;70121]çöküş,düşüş diye diye kafamızın etini yiyen arkadaş nerede?.borsacı özgür neredesin,ne dersin bu işe?.dng[/QUOTE]
32000 de pahalı diyen arkadaştı dimi, traderı fiyatın pahalı olması ilgilendirmez esasındada ben en çok bir süre görünüp 2-3 ay ortada görülmemelerine kızıyorum.
hatırlıyorumda ona ne kadar cevap verdik değilmi, insan kendini zorunlu hissediyor bu tiplere karşı.
hele Kayahan hep en dipte ortada, kağıttan kaplan, ingiliz tefecileri falan filan, nerdesin dostum Kayahan yine dibi buldun. sonra gittin. gelde yön belirliyelim bak yine kritik yerdeyiz.
sanki tepeyi bulduk gibi geldi bana saatlik mum grafikte + cıktı tabi daha bar dolmadı teyidide lazım
ponzi scheme devam ediyor...
[quote=nunu;70127]ponzi scheme devam ediyor...[/quote]
what a charming bear :D
çok şekermiş yaa :)))
38100 den bo ve dd pozu aldım
Havada BO kokusu var..37550 ye kadar
ben de 37625'den kisaydim...
[QUOTE=Vob Trader;70129]38100 den bo ve dd pozu aldım[/QUOTE]
yaslandım arkama
forexde mum grafiği nasıl çıkıyor..
[QUOTE=jelibon;70125]32000 de pahalı diyen arkadaştı dimi, traderı fiyatın pahalı olması ilgilendirmez esasındada ben en çok bir süre görünüp 2-3 ay ortada görülmemelerine kızıyorum.
hatırlıyorumda ona ne kadar cevap verdik değilmi, insan kendini zorunlu hissediyor bu tiplere karşı.
hele Kayahan hep en dipte ortada, kağıttan kaplan, ingiliz tefecileri falan filan, nerdesin dostum Kayahan yine dibi buldun. sonra gittin. gelde yön belirliyelim bak yine kritik yerdeyiz.[/QUOTE]
Bu yükseliş bitecek yerini düşüş alacak düşüşün sonlarında kayahan gelecek. Her şeyin bir zamanı var. Burada gelrise olmaz. Tepede dip olmaz :..:
[QUOTE=abka;70134]forexde mum grafiği nasıl çıkıyor..[/QUOTE]
Grafik üzerinde sağ tıkla
Çizim Tipi>Candle Stick
Merhaba ! Matriks'in MSDownloader'ini kullanan var mi ? Bi soru sormam lazim
60-30-5 DKLIK..
[IMG]http://img218.imageshack.us/img218/3906/vobbjf3.png[/IMG]
snıf snıf havada BO kokusu var hala :) :) (şaka hexa şaka)
biraz realizasyon gelsinde göstergeler rahatlasın patlıcaklar...uzun devam sistemler uzun devam
bu indikator nasıl yorumlanıyo
[QUOTE=Malix;70137]Merhaba ! Matriks'in MSDownloader'ini kullanan var mi ? Bi soru sormam lazim[/QUOTE]Siz yine de sorun bilen cevaplar.
[QUOTE=truva;70141]bu indikator nasıl yorumlanıyo[/QUOTE]
"http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=825&d=1231246933" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.
[QUOTE=truva;70141]bu indikator nasıl yorumlanıyo[/QUOTE]
link çalışmıyor
saatlik maceraperest dip ve tepelerde sinyal veren carptımıda cok pis carpan bir gostergede sat konumuna gecti
euro/dolar da fena patlar birazdan...
kankim yok mu?:(
Tamam soruyorum :)
Matriks MS Downloader ile yukledigim Spot30 verileri "XX,XXX" formatinda, Vob verileri "XX.XXX" formatinda cikiyor. Yani birinde virgul, digerinde nokta var. Nokta olunca 30bin yerine 30 olarak algiliyor MetaStock bu sefer system tester'da sorunlu sonuclar cikiyor.
Bu nasil duzelir bilen var mi? E-mail attim ise yarar bir cevap alamadim MATRIKS'den.
[QUOTE=VOBiX;70135]Bu yükseliş bitecek yerini düşüş alacak düşüşün sonlarında kayahan gelecek. Her şeyin bir zamanı var. Burada gelrise olmaz. Tepede dip olmaz :..:[/QUOTE]
Sevgili Vobix,
onun ters müdahili HR.
o ne kadar dipde ortaysa iyi piyasadada HR ortada.
bakınız emtia yorumları, jelibon dönüşün emtialarla olacağını 6 ocak 2008 de sonradan değil 1 ay 25 gün önce yazmış. HR yeni uyanmış.
sevgiler.
ha hayt jelibon hala 2008 de. 2009 demi artık.
tabi ki dolar/yen paritesinin de birazdan balonu inecek...
bu indikator nasıl yorumlanıyor
[QUOTE=nunu;70146]euro/dolar da fena patlar birazdan...
kankim yok mu?:([/QUOTE]
yettim kanki yettimmmm....
38.025 kısa denemesii.:..: Ama çookk riskli çookkk...
[quote=catedral;70152]yettim kanki yettimmmm....
38.025 kısa denemesii.:..: Ama çookk riskli çookkk...[/quote]
kisa iyidir:..:
Kanki ne görüyosun gece sizinkileri? Bence dow düşer???
5 dklık bir sistem daha sat dedi kaldı 20 dklık oda sat derse tam olucak
[quote=catedral;70154]Kanki ne görüyosun gece sizinkileri? Bence dow düşer???[/quote]
cok sisti be kankim. issizlik de yavas yavas satin alinmaya baslanir.
short üşütür insanı bu havada :)
[quote=furkan;70157]short üşütür insanı bu havada :)[/quote]
para kolay kazanilmiyor iste.kom
[QUOTE=Malix;70148]Tamam soruyorum :)
Matriks MS Downloader ile yukledigim Spot30 verileri "XX,XXX" formatinda, Vob verileri "XX.XXX" formatinda cikiyor. Yani birinde virgul, digerinde nokta var. Nokta olunca 30bin yerine 30 olarak algiliyor MetaStock bu sefer system tester'da sorunlu sonuclar cikiyor.
Bu nasil duzelir bilen var mi? E-mail attim ise yarar bir cevap alamadim MATRIKS'den.[/QUOTE]
FX2000 programında da VOB xx.xxxx olarak görünüyor ama spot xx,xxx.xx oalrak görünüyor o işte MAtriskin yapabileceği bir şey yok sanırım. Ya sistemi editleyeceksiniz ya da meta stocktan bir yolunu bulmanız lazım. VOBda verilerin xx.xxxx (dikakt ettiyseniz noktadan sonra 3 değil 4 hane var) şeklinde gelmesinin sebebi sanırım döviz kontratlarının küsuratının 4 haneli olmasından kaynaklanıyor.
çıkmam gerek geceyede uzun 17.00 barını goremicem ama pek birşey deişmicek gibi o yuzden tutuyorum uzunları