-
[QUOTE=mondargafrondak;24732]sevigli clark 50 mesajın altındayım ozel mesaj gonderemiyorum buraya yazdım
Müslümanız diyoruz ama müslümanlığı tam anlamıyla beceremiyoruz.
Uzun uzadıya birşeyler yazmak istemiyorum ama dinimizdeki çoğu şey modernize edilmeli herzaman sorgulamak gerek.Yüce Allahımın bizden istediğide bu.Şu anki hayatımız ile Kuran ' ın inme zamanı arasında çok zaman farkı var. Kuran'ın modernize edilmesi yani çağımıza uygun halde yorumlanması gorusu cogu onemli din mensubu kişilerce herzaman soylenir.
Lafı fazla uzatmadan vob kısmına gelelim. İşin faiz kısmı sorun ise faiz kısmını etrafa bagıs yapabilirsiniz. Şansa pozisyon alınmadıgı zaman vob haram degil bana gore.
Aslında faiz olayıda kuşkulu.. Bunlar hep sorgulanmalı günümüz çağında enflasyon var. Tefecilik yapmadıktan sonra bankalardan enflasyona karsı paramızı korumak icin aldıgımız faiz bence haram degil. Haram olan tefeciliktir. Modernize olmamız lazım. Basit şeylere takılıp dinimizi yaşayamıyoruz.[/QUOTE]
yeri burası değil ama... bir cümle yazıp konuyu kapatayım..
aynı faiz oranını kar payı altında aylık sanki hep aynı karları ediyorlarmış gibi veren sadece faizin ismini insanları kandırmak için değiştiren
hatta adını bile değiştirip banka demeyen yerler var.....
iki yüzlülüğün daniskası.....
-
[QUOTE=mondargafrondak;24732]sevigli clark 50 mesajın altındayım ozel mesaj gonderemiyorum buraya yazdım
Müslümanız diyoruz ama müslümanlığı tam anlamıyla beceremiyoruz.
Uzun uzadıya birşeyler yazmak istemiyorum ama dinimizdeki çoğu şey modernize edilmeli herzaman sorgulamak gerek.Yüce Allahımın bizden istediğide bu.Şu anki hayatımız ile Kuran ' ın inme zamanı arasında çok zaman farkı var. Kuran'ın modernize edilmesi yani çağımıza uygun halde yorumlanması gorusu cogu onemli din mensubu kişilerce herzaman soylenir.
Lafı fazla uzatmadan vob kısmına gelelim. İşin faiz kısmı sorun ise faiz kısmını etrafa bagıs yapabilirsiniz. Şansa pozisyon alınmadıgı zaman vob haram degil bana gore.
Aslında faiz olayıda kuşkulu.. Bunlar hep sorgulanmalı günümüz çağında enflasyon var. Tefecilik yapmadıktan sonra bankalardan enflasyona karsı paramızı korumak icin aldıgımız faiz bence haram degil. Haram olan tefeciliktir. Modernize olmamız lazım. Basit şeylere takılıp dinimizi yaşayamıyoruz.[/QUOTE]
yeri burası değil ama... bir cümle yazıp konuyu kapatayım..
aynı faiz oranını kar payı altında aylık sanki hep aynı karları ediyorlarmış gibi veren sadece faizin ismini insanları kandırmak için değiştiren
hatta adını bile değiştirip banka demeyen yerler var.....
iki yüzlülüğün daniskası.....
-
piyasalar manyadı iyice..:) kafayı sıyırdılar
dax yukarı vadeli yatay fdow aşagı gidiyor....
-
piyasalar manyadı iyice..:) kafayı sıyırdılar
dax yukarı vadeli yatay fdow aşagı gidiyor....
-
dax için obo i[B]htimali [/B]hala geçerli..iptal olmadı henüz.. saatlik...
kim takar daxı oboyu diyorsanız .. bencede öyle.....
formasyon öylece duruyorda .ondan yazdım...
-
dax için obo i[B]htimali [/B]hala geçerli..iptal olmadı henüz.. saatlik...
kim takar daxı oboyu diyorsanız .. bencede öyle.....
formasyon öylece duruyorda .ondan yazdım...
-
şeytan diyor kısal burdan....
teknik biraz destek verse.. bir yerde uyumsuzluk görsek.....
bu yukarı çok anlamlı gelmiyor bana....
sistemler alda olup en son 650 den beri uzunda olsamda....
ortada bir tuaflık var....
-
şeytan diyor kısal burdan....
teknik biraz destek verse.. bir yerde uyumsuzluk görsek.....
bu yukarı çok anlamlı gelmiyor bana....
sistemler alda olup en son 650 den beri uzunda olsamda....
ortada bir tuaflık var....
-
kimse yokmu yazan... herkes nerde .... tatildemi....
-
kimse yokmu yazan... herkes nerde .... tatildemi....
-
-