-
[QUOTE=mozkan;155293]ben 60 dakika trade ederim, o nedenle 60 dakikalık tasarımdır. Her data setinde farklı kombinasyon gerekir, şimdi saatlikte 9 bar mevcut günde, ilkinde 15 dakika eksik sonuncuda da 45 dakika, toplam kaç dene 5 dakika var hesap kitap optimizasyon zor iş, birde seans uzayacak zaten al başına belayı :D[/QUOTE] Günlük 96 tane var uzayınca 100 oalcak :..:
-
Yawf burada herkes herkesten komut formül siter. Hatta Asti formüle karşılık rakı blaıkla başlayan yemek barterı zinirini kurmuştu. 2 iseknder 3 ayran gibi kombinasyonlar vardı. Bunalr hoşgörüye dayalı esprilerdir yawf. Takılmayın o kadar...
-
[QUOTE=mozkan;155295]most değil, atr ye dayalı stopline dır, bu da gannalyst isimli orjinal programın görüntüsü, çözmek epey zor oldu orjinal parametrelerini, emme bizden kaçmaz
hehehehhe
[IMG]http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/orj.jpg[/IMG][/QUOTE]
Peki sn mozkan bu stopline ın geçmiş getirisi nasıl? Mesela Most Ağustosun 20 sinden bu yana çok karlı ama geçmişi incelediğimde durum değişiyor...
-
[QUOTE=sovalye;155154]geçen gün iki forumda da yalan haberli imf kullanıldı diye söylentiler vardı ama rusya ve yunanistan o gün bizim kadar çıkmıştı.
hatta dün rusya ve yunanistan bizim 2 katımız kadar yükseldi.
vobta temel analiz bence çöptür.
piyasa belki de bilmediğimiz başka birşeyi fiyatlıyor olamaz mı?[/QUOTE]
[QUOTE=ordi;155174]sence neyi fiyatlıyordur piyasa:)))[/QUOTE]
[QUOTE=sovalye;155192]bilemem ki?
hem bilmemin bir anlamı yok ben gelen dalgayla surf yapıyorum. dalganın boyunu, resonansını, vizkozitesini düşünüp hesap kitap yaparsam dalga önümden geçer kaçırırım. bu surf oyunda fazla düşünmemek lazım bence...
neyse herkese iyi tatiller dilerim[/QUOTE]
Belki de Ermeni sorununu çözen, kürt sorununu çözen, ortadoğuda daha güçlü bir Türkiye fiyatlanıyordur... ( Bence bişeyin çözüldüğü yok aslında)
-
[quote=enorton;155300]Peki sn mozkan bu stopline ın geçmiş getirisi nasıl? Mesela Most Ağustosun 20 sinden bu yana çok karlı ama geçmişi incelediğimde durum değişiyor...[/quote]
efenim stopline adı üstünde alınan long pozlar için maksimum kayıp toleransınızdır, bu nedenle getiri hesaplanmaz, entry için değil ister zarar ister kar alma sonuç olarak exit içindir tüm stop line ların kullanımı, entry nasıl olacak konusu ayrı bir meseledir. Mosta gelince matriksten açıklamasına baktım, bir nevi xxx barlık üssel ortalamayı belirlenen yüzdede öteleme mantığı var, ortalama için ya close ya low ya high ya open yada pivot değeri kullanıma sunulmuş. peki ben long poz için [B]stop [/B]ta high ları niye önemseyeyim, beni stoplatan low lardır, aynısı short pozda banane ne kadar düştüğünden mümkünse sıfır olsun, shortta stoplatan ne bizi ani yükseliş veya High lar, ee most ne yapr ya close ya open ya high ya low
ooops derler adama mantık yanlış:..:
-
[quote=Larossıan;155297]Sayın Mozkan sizin üstadlığınızdan hiç kuşkumuz yok formül istemedinizki zaten komutları sordunuz (yardımcı olma için)bende yazıp sildim zaten.:)))Sayın Anonim yanlış anlamış galiba.:)[/quote]
est. üstatlık beni aşar, ben sizi anladım siz de benim niyetimi sorun yoktur ;)
-
[QUOTE=enorton;155301]Belki de Ermeni sorununu çözen, kürt sorununu çözen, ortadoğuda daha güçlü bir Türkiye fiyatlanıyordur... ( Bence bişeyin çözüldüğü yok aslında)[/QUOTE]
Kurtlar vadisinde masaya konuşlan büyük Türkiye haritası fiyatlanıyor .dng
-
[QUOTE=mozkan;155302][B]efenim stopline adı üstünde alınan long pozlar için maksimum kayıp toleransınızdır, bu nedenle getiri hesaplanmaz, entry için değil ister zarar ister kar alma sonuç olarak exit içindir tüm stop line ların kullanımı, entry nasıl olacak konusu ayrı bir meseledir.[/B] Mosta gelince matriksten açıklamasına baktım, bir nevi xxx barlık üssel ortalamayı belirlenen yüzdede öteleme mantığı var, ortalama için ya close ya low ya high ya open yada pivot değeri kullanıma sunulmuş. peki ben long poz için [B]stop [/B]ta high ları niye önemseyeyim, beni stoplatan low lardır, aynısı short pozda banane ne kadar düştüğünden mümkünse sıfır olsun, shortta stoplatan ne bizi ani yükseliş veya High lar, ee most ne yapr ya close ya open ya high ya low
ooops derler adama mantık yanlış:..:[/QUOTE]
Dediğiniz gibi exit içindir ama diyelim long pozisyondan exit yapıldığı an short için entry olamaz mı mesela... O zaman da aynı mantıkla short için stopline hesaplanabilir... O yüzden sormuştum getirisi nasıl diye...
Bilmeyenler için mesela
Al: Cross(MOV(C,3,E),MOST(C,3,2))
Sat: Cross(MOST(C,3,2),MOV(C,3,E))
yazarak bir sistem oluşturabiliriz... Burada dediğiniz gibi 3 lü üssel ortalamaya göre %2 lik bir stop oluşturuyor ve 3 lü üssel ortalama bu stopu kestiği anda sistem sinyal veriyor... Buradaki %2 ve 3 değiştirilebilir tabi... Aynı mantıkla sizin stopline için bir sistem oluşturulabilir... Yanılıyor muyum yoksa...
-
[QUOTE=VOBiX;155304]Kurtlar vadisinde masaya konuşlan büyük Türkiye haritası fiyatlanıyor .dng[/QUOTE]
Aslında demek istediğim oydu ama "kendinizi fazla diziye kaptırmayın" şeklinde eleştiriler gelebilir diye yazmamıştım :)
-
[quote=enorton;155305]Dediğiniz gibi exit içindir ama diyelim long pozisyondan exit yapıldığı an short için entry olamaz mı mesela... O zaman da aynı mantıkla short için stopline hesaplanabilir... O yüzden sormuştum getirisi nasıl diye...
Bilmeyenler için mesela
Al: Cross(MOV(C,3,E),MOST(C,3,2))
Sat: Cross(MOST(C,3,2),MOV(C,3,E))
yazarak bir sistem oluşturabiliriz... Burada dediğiniz gibi 3 lü üssel ortalamaya göre %2 lik bir stop oluşturuyor ve 3 lü üssel ortalama bu stopu kestiği anda sistem sinyal veriyor... Buradaki %2 ve 3 değiştirilebilir tabi... Aynı mantıkla sizin stopline için bir sistem oluşturulabilir... Yanılıyor muyum yoksa...[/quote]
isteyen kullanır ama mantıksal doğru değildir, long poz açtınız diyelim
stop ayrı tanımlanır (chandlier exit epey popülerdir)
kar al ayrı tanımlanır (fibonacciler halen verimlidir)
flat ayrı tanmlanır (joe ross okunmalıdır)
pozisyonu terse çevir shortla (gann veya krausz okunmalıdır) apayrı tanımlanmalıdır ki sisteme suç bulunmasın zararlı pozisyonda, hani yatay vergisi ödememek maksat, bu ayrımı sisteminize girmezseniz altında kapadı short üstünde kapadı long derseniz sadece trendde kazanırsınız, tabi son 6 aydır hormonlu bir trend olduğu için her sistem kazandırıyor, hatta sisteme de gerek yok epeydir al bekle yetiyor. elbet bu trend sapıklığına son verecektir. hoop longla hoop shortla devrinin sonuna geliyoruz, yatay piyasa ve feyk dolu ani sıçramalar ve bir gün eksi bir gün artı gaplar pek yakın bence. hele bir imkb de dağıtım dönemi başlasın, trendde kazananlar kazandıklarını geri versin, bakalım tek koşullu altında short üstünde long diyen sistemler neydecek
-
[QUOTE=enorton;155306]Aslında demek istediğim oydu ama "kendinizi fazla diziye kaptırmayın" şeklinde eleştiriler gelebilir diye yazmamıştım :)[/QUOTE]
EE ama avatar LOST olmuş .kom
-
[QUOTE=mozkan;155308]isteyen kullanır ama mantıksal doğru değildir, long poz açtınız diyelim
stop ayrı tanımlanır (chandlier exit epey popülerdir)
kar al ayrı tanımlanır (fibonacciler halen verimlidir)
flat ayrı tanmlanır (joe ross okunmalıdır)
pozisyonu terse çevir shortla (gann veya krausz okunmalıdır) apayrı tanımlanmalıdır ki sisteme suç bulunmasın zararlı pozisyonda, hani yatay vergisi ödememek maksat, bu ayrımı sisteminize girmezseniz altında kapadı short üstünde kapadı long derseniz sadece trendde kazanırsınız, tabi son 6 aydır hormonlu bir trend olduğu için her sistem kazandırıyor, hatta sisteme de gerek yok epeydir al bekle yetiyor. elbet bu trend sapıklığına son verecektir. hoop longla hoop shortla devrinin sonuna geliyoruz, yatay piyasa ve feyk dolu ani sıçramalar ve bir gün eksi bir gün artı gaplar pek yakın bence. hele bir imkb de dağıtım dönemi başlasın, trendde kazananlar kazandıklarını geri versin, bakalım tek koşullu altında short üstünde long diyen sistemler neydecek[/QUOTE]
Anladığım kadarıyla siz Al ve Açık poz kapa ile SAT ve AÇığa Sat komutları aynı olan sistemlere karşısınız daha doğrusu mantıksız olduğunu söylüyorsunuz... AL için ayrı Açık poz kapa için ayrı ve yine SAT ve Açığa sat içinde ayrı koşulların olması gerektiğini söylüyorsunuz... Sistem sizi flat bırakmalı değil mi?
Bana da bu mantıksız geliyor :) Şöyleki siz longsunuz ve sistem flat diyor... Bunu ne için diyor artık daha çıkmayacak hatta düşecek... E ben de o zaman diyorum ki madem daha çıkmayacak, düşecek o zaman shortla :)
Sakın söylediklerimi eleştiri olarak algılamayın lütfen, bu işlerden az anladığım için çok soru soruyorum :)