Yarın bu gazla 65000 değdirir pala.X30 Aylık drençde 66.274 de.
Printable View
Yarın bu gazla 65000 değdirir pala.X30 Aylık drençde 66.274 de.
Herkese merhaba;
Bugün geceye poz la girmek hakkında nacizane bir iki şey yazacağım.
Geceye poz almak, ya margin konusunda sıkıntı yaşamayacak kadar portföyünü bölebilmiş veya o kadar nakit gücü olan yatırımcıların ya da piyasadaki büyük fonların ertesi günkü sermaye piyasası hareketlerini (hem vob,hem spot,döviz ve türlü emtia borsaları) önceden haber alabilecek kadar çevresi olan arkadaşlar için olmalıdır kanımca.
Vadeli işlemler piyasası,özellikle bizim piyasamız,genel piyasayla etkinleştirme işlemi yapılmadan önce çok kez kişileri açılışlarda margin e düşürmek için türlü gap hareketleri içinde bulunmaktadır.Bununla beraber piyasamız ,açılışta "tüh ya ben biliyordum,poz alsaydım sabahtan 700 800 puan yakalar gün içinde sakin sakin zevkle seyrederdim" düşüncelerini bizlere empoze ettirip ona yardımcı olmamıza da çalışmaktadır.
Lakin gece yarısı ABD'den ya da dünyadan gelebilecek olası datalara vakıf olamadığımız için ertesi günkü açılışları tam olarak bilmemiz mümkün değildir.Bunun sonucunda da kanımca "istisnalar hariç" geceye poz la giren yatırımcılar sabahtan zararlarını stoplayıp gün içinde bozuk morallerle bu zararı çıkarabilme çalışması yapmak durumunda kalırlar çoğu zaman.
Ki bundan daha da kötüsü bir önceki günden zaten çalıştırdıkları kafalarını dinlendirmeyerek gece boyunca dow ya da yurtdışıyla ilgili çalışma ,görüş,umut işine girerler ki asıl olan sabah açılacak piyasalardır ve yatırımcıların zinde olmaya ihtiyacı dolayısıyla da dinlenmeye ihtiyacı vardır.
Sonuç olarak geceye poz la girmenin kazancı tatlıdır ama aksi söz konusu olduğunda telafisi hem maddi hem manen zordur ve yatırım olarak değil bir piyango olarak görülmelidir.Bu işten ekmek yemeyi düşünen arkadaşlarında kanımca buna bel bağlamaması gerekir.
Not:Yukarıda bahsettiğim türde işlem yapan arkadaşları bu konuların tamamen dışında bırakıyorum.
Saygılarımla...
Bence gece flat kalmakla pozisyonda girmek arasında fark yok... Tabi uzun dönem için geçerli, sürekli pozisyonda olanlar için... Birara hesaplamıştım ve geceye flat kalmakla pozisyonda girmek arasında sistem sonuçları bakımından uzun dönemde fark çıkmamıştı... Çünkü bazen gap yiyorsunuz ve bazen de gap sayesinde para kazanıyorsunuz...
[URL="http://3.bp.blogspot.com/_MJqKtyMMr28/SsdY2bdciTI/AAAAAAAAAzc/XgJVkVyFL1U/s1600-h/vix+02102009.png"][COLOR=black]Volatilite endeksinin aylık grafiği[/COLOR][/URL]
[COLOR=black][/COLOR]
[URL="http://www.xtrenders.com/"][COLOR=black]Its comiiiinnnnn[/COLOR][/URL] diye tutturmuş şelaleyi çağıran Atilla Demiray (?) yorumu...
Neyse eldeki longları bi hayırlısıyla okutak da sonra bizde şelale duasına çıkarız... :) Şelalelerde doğru yöndeyseniz daha hızlı para kazanma şansı var nede olsa :) ...
[quote=mozkan;155314][IMG]http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/npra.gif[/IMG]
buda vob, ben derimki hiç bir [B]sistem [/B]bu bölgede para yapamadı, açın bakın ilglili dönem forumları, ağlayan ağlayanadır, para yapan sadece bir kaç kumarbaz o kadar, uygulayın sisteminizi sadece ilgili döneme(14-28 şlubat 2008) bakın bakalım paranız ne olmuş, bu piyasa tam 12 gün sürdü, haydi bakalım 12 kere düşeş mi attınız her gece, sistemler alda iken sabaha eksi gap, satta iken sabaha artı gap, final gapında ise gene terse girenlerin sonu,[/quote]
Şubat 2008'de benim sistemim toplam 16 işlem (8 kar, 8 zarar) yaptırmış. Karlı işlemlerin toplam puanı 14725, zararlı işlemlerin toplam puanı 3650, net puan 11075. 10 kontrat ile, komisyon sonrası net kar yaklaşık 10000.
15-28 şubat arası ise, toplam 11 işlem (3 kar, 8 zarar) yaptırmış. Karlı işlemlerin toplam puanı 1500, zararlı işlemlerin toplam puanı 3400, net puan -1900. 10 kontrat ile, komisyon sonrası net zarar yaklaşık 2200.
ilgili dönem (14-29 şubat 2008) net puan getirisi +1025 puan
strateji : open range breakout
kaynak: Dave Landry On Swing Trading
kullanılan indicator: yok
:..:
[SIZE=4][COLOR=#00ff00]Son Söz ;[/COLOR][/SIZE]
Haftalık pivot değerimiz 49 384 ve 5 günlük üssel hareketli ortalama değerimiz 49 387 de bulunmakla birlikte; 49 400 stoploss olarak görülerek kısa vade için yükselişin devam edeceği beklentisi ile ; 51 000 direnci ve DOW un 10 000 atağı yakından takip edilmek üzere, 1. pivot direncimiz olan 52 000 hedefi ile kısa vadeli pozisyonlar korunabilir...
48 500 stoploss olmak şartı ile de 50 000 seviyesini destek yapabilmiş endeks koşulları ile yıl sonuna kadar bu olumlu tablonun yükseliş desteği yaratacağı dikkate alınabilir...
[SIZE=4]Mutlu ve kazançlı günler dileklerimle...[/SIZE]
[I][SIZE=3][B]VOB cephesinden baktığımız zamanda ; Pivot değeri olan 62 900 aşağısına gelinmedikçe 66 750 değerinin 1. pivot direnci olarak gündemde kalacağını düşünebiliriz...[/B][/SIZE][/I]
[I][SIZE=3][/SIZE][/I]
VOB / Endeks 30 1.Direnç2.Direnç3.Direnç 64 575 64 775 65 375
PİVOT 63 975
1.Destek2.Destek3.Destek 63 775 63 175 62 975
hepsi alıntıdır... bluetooth dan..
[quote=küçük_k;155331][SIZE=4][COLOR=#00ff00]Son Söz ;[/COLOR][/SIZE]
Haftalık pivot değerimiz 49 384 ve 5 günlük üssel hareketli ortalama değerimiz 49 387 de bulunmakla birlikte; 49 400 stoploss olarak görülerek kısa vade için yükselişin devam edeceği beklentisi ile ; 51 000 direnci ve DOW un 10 000 atağı yakından takip edilmek üzere, 1. pivot direncimiz olan 52 000 hedefi ile kısa vadeli pozisyonlar korunabilir...
48 500 stoploss olmak şartı ile de 50 000 seviyesini destek yapabilmiş endeks koşulları ile yıl sonuna kadar bu olumlu tablonun yükseliş desteği yaratacağı dikkate alınabilir...
[SIZE=4]Mutlu ve kazançlı günler dileklerimle...[/SIZE][/quote]
yükselsin yükselsin fezaya kadar gitsin, selçuklu patronun 500 000 hedefi var zaten oradan tepesine binmeyenin .....
hehehehehe
[QUOTE=mozkan;155330]ilgili dönem (14-29 şubat 2008) net puan getirisi +1025 puan
strateji : open range breakout
kaynak: Dave Landry On Swing Trading
kullanılan indicator: yok
:..:[/QUOTE]
Bu stratejiden biraz bahsetmeniz mümkün mü sn mozkan?
vobcular selamlar.....
aha bir baktım cezam bitmiş...artık ne kadar zaman olduysa sn. Hellim kaldırmış cezayı...
şimdi zeka küpü yazsam yine ceza alacam..o yüzden en iyisi zeka küpü yazmamak...:)