-
son 2 yıl trend sistemleri için çok iyi geçti ama 2005-2007 arası çok ta parlak değildi. günlük sistemler bu kadar parlak geçen yıllarda yüzbinlerce puan kazandırmaz ama kötü geçen yıllarda da yüzbinlerce puan kaybettirmez, hatta kar bile ettirebilir.
bu işte kalıcı olmak isteniyorsa tabii ki kısa vadeli sistem de kullanılabilir ama seçerken çok dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum.
-
[QUOTE=fXci;156183][IMG]http://blog.ugo.com/images/uploads/a-team_dvd.jpg[/IMG][/QUOTE]
Uçmaktan korkan kara abeyimiz (Biey diye hatırlıyorum adını ama yazımı farklı oalbilir) de bu aralar köşeyi döndü altın yükseliyor gariii...
-
Aşağıda hemen çok basit sadece 3 kayan ortalamalı bir grafik yaptım:
http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$XU100&p=D&b=5&g=0&id=p86091644642
Nisan başında birbirini kesmiş ve AL sinyali üretmişler, bir daha da birbirine dokunmamışlar. Sadece buna bakarak alan ve kontrat sonuna kadar elinde tutan, yeni kontrata geçerken de kazançlarının tamamını tekrar sisteme sokan biri şimdiye köşeyi dönmüştü. Bu kadar basit bir mantıkla... Piyasada ballandıra ballandıra anlatılan bir çok sistemin daha bunun performansını bile yakaladığını görmedim. Yani sistem olayına çok itibar etmemek lazım derim. Farklı görüşlere de saygı duyarım...
-
Ekim ayında 59000 den 65000 6000 puanlık yükseliş var ama benim sistem eksi yapmak üzere :(
-
675 cover ve kısa .. %5 düşeriz bence .. yön netleşti .. histem sat sinyali veriyor ..
-
[QUOTE=Strategist;156200]Aşağıda hemen çok basit sadece 3 kayan ortalamalı bir grafik yaptım:
http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$XU100&p=D&b=5&g=0&id=p86091644642
Nisan başında birbirini kesmiş ve AL sinyali üretmişler, bir daha da birbirine dokunmamışlar. Sadece buna bakarak alan ve kontrat sonuna kadar elinde tutan, yeni kontrata geçerken de kazançlarının tamamını tekrar sisteme sokan biri şimdiye köşeyi dönmüştü. Bu kadar basit bir mantıkla... Piyasada ballandıra ballandıra anlatılan bir çok sistemin daha bunun performansını bile yakaladığını görmedim. Yani sistem olayına çok itibar etmemek lazım derim. Farklı görüşlere de saygı duyarım...[/QUOTE]
İyi de 1999 dan bu yana görülen en dik açılı ve uzun yükseliş dönemini yaşıyoruz ::: Bu sizin grafik 2007 ve 2008 de ne yapmış?? Sistemleri de o kadar yabana atmayın lütfen... Bi de sizin grafik ne zaman sat verecek o da öneml ;)
-
[QUOTE=VOBiX;156199]Uçmaktan korkan kara abeyimiz (Biey diye hatırlıyorum adını ama yazımı farklı oalbilir) de bu aralar köşeyi döndü altın yükseliyor gariii...[/QUOTE]
yok altınları satmış o yıllar önce voba girmiş ve kısaymış teminat içinde tencere tabak satmaya çalışıyormuş,tv de gördüm...altınların yanında karizma da gitmiş.
-
[QUOTE=selçuklu;156202]675 cover ve kısa .. %5 düşeriz bence .. yön netleşti .. histem sat sinyali veriyor ..[/QUOTE]
secuklu abeyim vop benim istop noktamın yanında cok zaman gecırıyosa istopumu patlatcak dimektir..... benden soylemesi :::
-
[QUOTE=goldmund;156204]yok altınları satmış o yıllar önce voba girmiş ve kısaymış teminat içinde tencere tabak satmaya çalışıyormuş,tv de gördüm...altınların yanında karizma da gitmiş.[/QUOTE]
He yaw adam dandik ürünlerin pazarladğı reklamalara çıkıyor, dedim rocky 3 de silvester abiyi o kadar zorlayan, a takımında alayına giden biey abimiz bu hallere mi düşmüş... :(
-
[quote=enorton;156201]Ekim ayında 59000 den 65000 6000 puanlık yükseliş var ama benim sistem eksi yapmak üzere :([/quote]
62.000/59.000
59.000/65.000
EKİM ayı içindeki 2 büyük swing toplam hareket 9.000 puan...ara dalgalanmalar hariç tabii.
sistemlerin kötü performans gösterme sebebi hareketlerin son dönemde yatay-yukarı veya yatay-aşağı olmasından kaynaklanıyor.
evvelden ne güzel aldımı arkasına bile bakmayan yine aynı şekilde sattımı arkasına bakmyan bir palamız vardı.şimdi tam tersi alıyor gelin yavrılarım binin trene diyor, satıyor yine gelin yavrılarım binin trene diyor.
dövüyor,dövüyor,dövüyor....dng
-
725 kısaları 700 de kapatıp 750 den tekrar short denemesi yapıyorum..
-
küskü geliyo az kaldı .. 3 tır peşpeşe .. küskü sipariş ettim .. hehe :o