Where is the "küskü" yea... :(
Printable View
Where is the "küskü" yea... :(
alış baskısı oldu çok feci ..
[QUOTE=sovalye;156275]ben çok başarılı buluyorum.
sakın tarzını değiştirme anna lara falan dalma bence.
sana göre değil öyle şeyler[/QUOTE]
savol sovalye abeyim ruh haline göre treyd tarzın olcak bu çok kesin bişey... zistem olayı bana tersmiş onu annadım
[QUOTE=jerfin;156278]ABD de bilançolar ne zaman bitiyor[/QUOTE]
Bu gün asğıdaki yorum geldi genelde iyi tutturuyorlar dikkatinize
Perakende piyasalardaki partiyi bozacak mı?
ABD'de geçen hafta başlayan üçüncü çeyrek bilançoları ile ilgili olarak attığımız değerlendirme
notunda teknoloji ve bankacılık sektörü bilançolarının piyasa beklentilerinden iyi gelmesini
beklediğimizi belirtmiştik.
Dün akşam açıklanan çip üreticisi Intel'in hisse başı karı piyasa tahminlerinden yüzde 20 daha
iyi geldi.
Intel'in beklenenden iyi gelmesi tedarik zincirinin sonraki halkalarında da (ornek dell/hp gibi
bilgisayar üreticileri microsoft gibi software'ciler ve google gibi arama motorları) bilançoların"
beklenenden iyi geleceği" algılamasını oluşturduğundan dolayı piyasalar üzerindeki etkisi çok
kuvvetli oldu.
Haftanın geri kalan kısmında çok kritik veriler var. Cuma günü açıklanacak olan ağustos
ayısanayi üretimi, ekim ayı tüketici güven endeksi verileriyle perşembe günü açıklanacak ekim
ayı ekonomik aktivite öncü göstergelerinin (Phili FED ve Empire Imalat endeksleri) piyasaların
tahmin ettiğinden daha iyi çıkacağını tahmin ediyoruz. Ancak bugünkü eylül ayı perakende verileri
konusunda şüphelerimiz var.
"Cash for clunkers" olarak bilinen "hurda teşvik" programı ağustos ayında sona erdi. Ağustos
ayında otomotiv satışlarındaki patlamanın da etkisiyle perakende satışlar yüzde 2.7'lik artış
göstermişti. Ancak eylül otomotiv satışlarında çok sert düşüş yaşandı. Bunun yansıması olarak ta
bugün açıklanacak eylül ayı toplam perakende satışlarda daralma bekleniyor.
Peki daralma ne kadar olabilir?
Piyasa oyuncuları toplam perakende satışların yüzde 2.1 daralmasını bekliyor. Otomotiv
satışlarından arındırılmış "çekirdek perakende satışlar"ın ise yüzde 0.2 arttığı öngörülüyor.
Bizim tahminlerimiz ise piyasadan farklı yönde. Ağustos ayındaki yüksek artışın çok ciddi "negatif
baz etkisi" oluşturduğunu düşünüyoruz hem toplam satışlar hem de çekirdek satışlar için. hurda
teşvik programının sona ermesinin de eylül ayı rakamlarını piyasaların tahmin ettiğinden daha
fazla negatif etkilediği görüşündeyiz.
Bu nedenle toplam satışlarda yüzde 2.5 daralma öngörüyoruz. Çekirdek satışların ise
değişmediğini hatta yüzde 0.1 kadar daralmış olduğunu tahmin ediyoruz.
Ancak tahminlerimize yönelik risklerin yukarı yönde olduğu unutulmamalı. Çünkü geçen hafta
açıklanan eylül ayı zincir mağaza satışları piyasa beklentisinden çok daha iyi geldi. Bu nedenle
veri tahminlerinin yanılma olasılığı göz ardı edilemez.
Ama yüzde vermek gerekirse bugünkü perakende verilerinin yüzde 80 ihtimalle beklenenden kötü
geleceğini söyleyebiliriz. Olumlu sürprize ise yüzde 20 ihtimal veriyoruz.
Perakende satış verilerinin piyasalar üzerindeki ağırlığı da göz önüne alınmalı. Tahmin ettiğimiz
gibi beklenenden kötü gelebilecek perakende ve çekirdek satışların (piyasalar çekirdek satışlara
daha çok önem verecektir bu dönemde) partiyi birkaç günlüğüne bozar.
[COLOR="Red"] Bugün ayrıca saat 14:00'de JP morgan bilanço açıklayacak. Piyasa beklentisinden daha iyi bir
bilanço getireceklerini düşünüyoruz. [/COLOR]
Açık Pozisyo değişimi yükselişi onaylamıyor...
[quote=selçuklu;156262]yön netleşti bende .. histemden çok kuvvetli sat sinyali geldi .. hayırlısı .. kısa devam ..[/quote]
[quote=adiget21;156255]65050 için geri sayıma başladım son 5 dak. ::::::::;;;;;[/quote]
dedik mi dedik ha 5 dak değil de 15 dak oldu 6050 .lelele.lelele.lelele.lelele.lelelekaymaklı kadayıff
[quote=oguzhan;156285]Bu gün asğıdaki yorum geldi genelde iyi tutturuyorlar dikkatinize
Perakende piyasalardaki partiyi bozacak mı?
ABD'de geçen hafta başlayan üçüncü çeyrek bilançoları ile ilgili olarak attığımız değerlendirme
notunda teknoloji ve bankacılık sektörü bilançolarının piyasa beklentilerinden iyi gelmesini
beklediğimizi belirtmiştik.
Dün akşam açıklanan çip üreticisi Intel'in hisse başı karı piyasa tahminlerinden yüzde 20 daha
iyi geldi.
Intel'in beklenenden iyi gelmesi tedarik zincirinin sonraki halkalarında da (ornek dell/hp gibi
bilgisayar üreticileri microsoft gibi software'ciler ve google gibi arama motorları) bilançoların"
beklenenden iyi geleceği" algılamasını oluşturduğundan dolayı piyasalar üzerindeki etkisi çok
kuvvetli oldu.
Haftanın geri kalan kısmında çok kritik veriler var. Cuma günü açıklanacak olan ağustos
ayısanayi üretimi, ekim ayı tüketici güven endeksi verileriyle perşembe günü açıklanacak ekim
ayı ekonomik aktivite öncü göstergelerinin (Phili FED ve Empire Imalat endeksleri) piyasaların
tahmin ettiğinden daha iyi çıkacağını tahmin ediyoruz. Ancak bugünkü eylül ayı perakende verileri
konusunda şüphelerimiz var.
"Cash for clunkers" olarak bilinen "hurda teşvik" programı ağustos ayında sona erdi. Ağustos
ayında otomotiv satışlarındaki patlamanın da etkisiyle perakende satışlar yüzde 2.7'lik artış
göstermişti. Ancak eylül otomotiv satışlarında çok sert düşüş yaşandı. Bunun yansıması olarak ta
bugün açıklanacak eylül ayı toplam perakende satışlarda daralma bekleniyor.
Peki daralma ne kadar olabilir?
Piyasa oyuncuları toplam perakende satışların yüzde 2.1 daralmasını bekliyor. Otomotiv
satışlarından arındırılmış "çekirdek perakende satışlar"ın ise yüzde 0.2 arttığı öngörülüyor.
Bizim tahminlerimiz ise piyasadan farklı yönde. Ağustos ayındaki yüksek artışın çok ciddi "negatif
baz etkisi" oluşturduğunu düşünüyoruz hem toplam satışlar hem de çekirdek satışlar için. hurda
teşvik programının sona ermesinin de eylül ayı rakamlarını piyasaların tahmin ettiğinden daha
fazla negatif etkilediği görüşündeyiz.
Bu nedenle toplam satışlarda yüzde 2.5 daralma öngörüyoruz. Çekirdek satışların ise
değişmediğini hatta yüzde 0.1 kadar daralmış olduğunu tahmin ediyoruz.
Ancak tahminlerimize yönelik risklerin yukarı yönde olduğu unutulmamalı. Çünkü geçen hafta
açıklanan eylül ayı zincir mağaza satışları piyasa beklentisinden çok daha iyi geldi. Bu nedenle
veri tahminlerinin yanılma olasılığı göz ardı edilemez.
Ama yüzde vermek gerekirse bugünkü perakende verilerinin yüzde 80 ihtimalle beklenenden kötü
geleceğini söyleyebiliriz. Olumlu sürprize ise yüzde 20 ihtimal veriyoruz.
Perakende satış verilerinin piyasalar üzerindeki ağırlığı da göz önüne alınmalı. Tahmin ettiğimiz
gibi beklenenden kötü gelebilecek perakende ve çekirdek satışların (piyasalar çekirdek satışlara
daha çok önem verecektir bu dönemde) partiyi birkaç günlüğüne bozar.
[COLOR=red]Bugün ayrıca saat 14:00'de JP morgan bilanço açıklayacak. Piyasa beklentisinden daha iyi bir [/COLOR]
[COLOR=red]bilanço getireceklerini düşünüyoruz. [/COLOR][/quote]
Şunu hiç anlamam..Yaw zaten analistler piyasa beklentisinden daha iyi bilanço bekliyorlarsa, ve piyasada analistlerden oluşuyorsa, bu görece daha kötü beklenti içinde olan piyasa kim? Bu iyi bilanço bekleyenler bu piyasada değilmi...Uzaydaki bir piyasa mı? Tavuk piyasası mı?.lelele
[quote=Astatin;156274]...bu arada sistemim yok diyordun, TOKOBA sistemini 2 m$ a satışa çıkarmış..ilgilenirsen[/quote]
Sayın VOBiX zamanında paylaşmıştı bir kaç sistemini diye hatırlıyorum.O'nun sistem satma latifesi bir dokundurma olsa gerek zamanında milyon dolara sistemimi istiyorlar diyen bir zat-a.
Ben yanlış anlaşılmışım. Sistem arıyorum gibi anlaşılmış, fakat sistem oluşturmayı öğrensemden kasıt, varolan ve memnun olduğum trade biçimimi mekanik hale getirebilirmiyim acaba? sorusundan kaynaklanıyordu. Tabi ortada henüz bu dilleri bilmememe rağmen histemi nasıl formüle edebiliriz sorusu var. Hele bir bol zamanım (tatilim olsun) ...ceğim, ...cağım.
Bu arada Euro / Usd dikkat, alt dalga yapıları tamamlanmadı gibi.
Bol şanslar hepimize...
Way canına..aynı iki gün önceki 65000 deki gibi, forum coşku içinde, yine 69000 ler yeni zirveler uçuşmaya başlamış..du bakalım...olur mu olur..kim bilir :)
ip-nur DAX...
şimdi 65200 bekliyorum hayırkısı olsun longçularrrrrrrrrrrrrrrrrrr :::;:;:;:;
[quote=fXci;156284]savol sovalye abeyim ruh haline göre treyd tarzın olcak bu çok kesin bişey... zistem olayı bana tersmiş onu annadım[/quote]
kendi ruh halimize uygun trade tarzını sistematize(stop loss-karda otur) edebilirsek
sistem arayışına ne gerek var ki...