-
[quote=VOBiX;156457]en son trend yakındır dendiğinde bukadar çıktı trendün yönü büyük ihtimalle aşağıdır demiştim ama yien yukarıya çıktı. Yine yukarı oalbilir... üüü[/quote]
ben derim ki, trendin ne yöne olduğunu bu kadar önemsemeyin.
65.000den alım yapan gırla adam var. hepsinin kek olduğunu düşünmek biraz keklik olabilir gibi geliyor bana. en azından oradan satım yapan adamlar kadar onların da şansı var. :)
yönün ne olduğunun ne önemi var ki. hele hele sistemci iseniz...
bakın, ben VOB'a başladığımdan beri shorttan çok daha fazla para kazandım.
istatistik tutuyorum, açtığım her pozisyonu kaydediyorum.
shorttan para kazanma/longdan para kaznma oranı benim portföyüm için çok ama çok büyük.
bu da beni short açmaya hevesli birisi yapıyor.
ama yine de ben yönün önemli olduğunu düşünmüyorum.
benden fikir konusunda yardım isteyen arkadaşlara verdiğim ilk tavsiye, rüzgara karşı işemeyin olur.
zirve dip avcılığı da (sanıldığının aksine) her iş gibi, disiplin isteyen bir iştir...
bilmiyorsanız, bilene kadar bekleyeceksiniz...
yeri gelen bir atasözü: herkes cebinden öğrenir! :)))
-
825 e vurdurdular bana vermeden çevirdiler.. üüü kapanışı en zirveden bekliyorum, bakalım güçleri yetecek mi..
-
[quote=selçuklu;156456]çok histemli bir yazı abi . teprik ederim .. .brv[/quote]
Çok histemli bir teprik bu..Bende seni teprik ederim..:::
-
Sıkıntı geliiii, çenem düştü yine... Tüm sistemler AL da, ama fiyat ben artık gidemiyom diyor... Histem shortla shortla diyor... Bir taraftan da unlimitted in yazısı "dur yapma, belki de artık sistem kazandıracak" diyor, ne yapsak... fxci abi de gitti, asti zaten ölümüne short, borsacı özgür mahkemede, hexen baba zaten firari, seyyah sıyırmak üzere, forumun hali içler acısı... Can sıkıntısından aklıma gelenleri yazıyorum, sorry :)
-
trend sistemlerinin kurucusu ve babası Richard Donchian 90 yaşına kadar aynı sistemi kullanmış.
peki aramızda 9 aydır aynı sistemi kullanan var mı? :)
-
[QUOTE=Astatin;156463]Ekşisozlukten (yıl 2012)
65200 : VOB un 2011 12 nci aya kadar kırılamayan 2009 zirvesi..vatana millete hayırlı olmuştu[/QUOTE]
bugün kırılır bence patron .. 65200 üstünde kapanış olur tahmnim .
-
[quote=SEYYAH;156459]ne rakı lüferi be?
evde üzüm şırasından rakımsı bişey yaparım, akvaryumdan da iki dene lepistes çekerim.koyarım önüne yerse bu.o gader :::
lüfermiş yok ya :p[/quote]
hhhiiiçççç pazarlığa gelemem..millet 2 pardon 3 m$ a satıyo..git onnardan al o zaman..lepisdes miş...peee sen kendine bak..şunun postuna bak..peehh...boks..boks.
-
[QUOTE=sovalye;156469]trend sistemlerinin kurucusu ve babası Richard Donchian 90 yaşına kadar aynı sistemi kullanmış.
peki aramızda 9 aydır aynı sistemi kullanan var mı? :)[/QUOTE]
Abi arada gelip iki tokat atıp gidiyon valla :::
-
bugün ne cenabet günmüş ya herkes uğraş veriyor ama kazanan yok galiba yoksa kendim mi abdest alsam ne?::::((((
-
Böyle sık sık alıp satmakla para kazanabiliyormusunuz acaba?
-
Dow'da uzun süredir böyle bir açılış barı görmemiştim, ama piyasa zaten satın almış bu açılışı kimse bana mısın demiyo.
Küskübar'ın boğa versiyonu ne oluyodu sahi?
-
[quote=enorton;156472]Abi arada gelip iki tokat atıp gidiyon valla :::[/quote]
estağ...
haddime değil:)
sadece fazla gerçekçiyim