eheheh kuzu abimiz gelmiş hoşgeldiniz demek short zamanı geldii :))
Printable View
eheheh kuzu abimiz gelmiş hoşgeldiniz demek short zamanı geldii :))
[quote=anonimm;156564]Sn Enorton,
Bir ara forumda MP (Market Profile) diye bir analiz işleniyordu. İndikatörlerdeki "yatay hacim bararı" göstergesi sanırım bununla ilgili birşey. Anladığım kadarıyla, MP yönteminde, günlük hacimin zamana göre değilde fiyata göre grafiği çıkartılıyor böylece hangi puanlarda nekadar hacim yoğunluğu var görülebiliyor. Böylece PY nin dağıtım yada toplama yapıp yapmadığı ortaya çıkabiliyor. Ama bu teorik olarak doğru. Pratikte, özellikle bizim gibi derinliği olmayan borsalarda, bu teori ne kadar doğru olur, bunu incelemek lazım.[/quote]
Ben uzuuuun bir süre volüm bilgisinden birşey çıkartmaya çalıştım, bir cacık çıkartamadım. Grafikte 10 cm boyunda küskübar gelir 10 kuruşluk volümle, 1 milimlik doji gelir 10 trilyonluk volümle.... Sonunda pes ettim, sildim grafiklerimden volümü, artık hiç bakmıyorum....
[quote=anonimm;156564]Sn Enorton,
Bir ara forumda MP (Market Profile) diye bir analiz işleniyordu. İndikatörlerdeki "yatay hacim bararı" göstergesi sanırım bununla ilgili birşey. Anladığım kadarıyla, MP yönteminde, günlük hacimin zamana göre değilde fiyata göre grafiği çıkartılıyor böylece hangi puanlarda nekadar hacim yoğunluğu var görülebiliyor. Böylece PY nin dağıtım yada toplama yapıp yapmadığı ortaya çıkabiliyor. Ama bu teorik olarak doğru. Pratikte, özellikle bizim gibi derinliği olmayan borsalarda, bu teori ne kadar doğru olur, bunu incelemek lazım.[/quote]
[quote=Strategist;156568]Ben uzuuuun bir süre volüm bilgisinden birşey çıkartmaya çalıştım, bir cacık çıkartamadım. Grafikte 10 cm boyunda küskübar gelir 10 kuruşluk volümle, 1 milimlik doji gelir 10 trilyonluk volümle.... Sonunda pes ettim, sildim grafiklerimden volümü, artık hiç bakmıyorum....[/quote]
Örneğin bahsettiğim gösterge ile 1 Eylül'den itibaren bakarsanız en yoğun hacim 58800 civarında oluşmuş, vade bitimine az bir zaman olan bugünkü fiyat ise 65 bin civarı. Düz mantık ile PY'nin bu vadeyi yukarıda kapatacağı gibi bir sonuç çıkarmak mümkün. Şayet PY, 6-7 bin puanı beğenmez ise....Bekleyip göreceğiz.
[quote=anonimm;156569]Örneğin bahsettiğim gösterge ile 1 Eylül'den itibaren bakarsanız en yoğun hacim 58800 civarında oluşmuş, vade bitimine az bir zaman olan bugünkü fiyat ise 65 bin civarı. Düz mantık ile PY'nin bu vadeyi yukarıda kapatacağı gibi bir sonuç çıkarmak mümkün. Bekleyip göreceğiz.[/quote]
Grafik olarak bakıldığında ise, 58800 civarının yoğun destek ve direnç olarak çalıştığı söylenebilir.
[QUOTE=anonimm;156564]Sn Enorton,
Bir ara forumda MP (Market Profile) diye bir analiz işleniyordu. İndikatörlerdeki "yatay hacim bararı" göstergesi sanırım bununla ilgili birşey. Anladığım kadarıyla, MP yönteminde, günlük hacimin zamana göre değilde fiyata göre grafiği çıkartılıyor böylece hangi puanlarda nekadar hacim yoğunluğu var görülebiliyor. Böylece PY nin dağıtım yada toplama yapıp yapmadığı ortaya çıkabiliyor. Ama bu teorik olarak doğru. Pratikte, özellikle bizim gibi derinliği olmayan borsalarda, bu teori ne kadar doğru olur, bunu incelemek lazım.[/QUOTE]
Valla hiç de umrumda değil, mal mı almışlar, mal mı vermişler... İmzama dikkat, gerisi boş... :::
[quote=enorton;156552]Bunu nasıl analiz etmeliyiz? Astinin sabahtan beri on kere dediği gibi distribution mı var yoksa başka bişey mi :)[/quote]
Enorton kardeş benim bilgim yetmedi bu işe, o yüzden sizin gibi üstadların bilgisine sunmak istedim. eğer ki dediğin gibi mal dağıtıyorlarsa bunu ancak sayım yapan özel programa sahip olanlar bilir ki ben daha kendimi bilmiyorum ki bunu bileyim.heyk
Aşağıda ise Ağustos vadenin, 1 Temmuz-31 Ağustos grafiği var. İlk 15 günde hacim 47500 civarında yoğunlaşmış. Daha sonra fiyat yoğun hacimin üzerine doğru yükselmiş. 5 Ağustos-15 Ağustos arasında 57000 civarında tekrar bir hacim yoğunluğu, 20 Ağustos'ta ise yine fiyat yoğun hacimin üzerine doğru yükselmiş ve vade kapanışı 59000.
[IMG]http://img118.imageshack.us/img118/473/hacim.png[/IMG]
[B]selçuklu patron, bak hatıra fotoğrafı çektim..[/B] :..:
dow 1000000000000000000000 uuuvvvvvvvvvv long çularrrrrrrrrr çorbacılarrrr:::::::;;;;;;;;;;;
.lelele[quote=adiget21;156575]dow 1000000000000000000000 uuuvvvvvvvvvv long çularrrrrrrrrr çorbacılarrrr:::::::;;;;;;;;;;;[/quote]
paranın ...................lelele.lelele .lelele.lelele.lelele.lelele
yarın yine yukarı GAP var gibi gibi...
bahane hazır.DOW 10.000 i geçti...
dj çoşkuyu aldı