-
ya hesap çok basit..herkes pozisyonunu yzsın..doğu söyleyen en az 20 örnek varsa ve çoğunluk belirgin bir çoğunlukla hangi poz.daysa ters poz. alan kazanır.. buyrun işte; geleneksel mekanik sistemler, bay sazanın biomekanik sisteminden sonra 3 üncü bir sistem çıktı ortaya...physco-statistical sistem... ve geçmişe dönüp bakılırsa sıfır zararlı işelm görünür :) Çünkü biizm piyasada büyük poz.lar konuşur..
NOT: BENCE YÜKSELECEK (Bu yorumumu istatistike katmayınız, çümkü flat im)
-
[QUOTE=teo;70971]haftalıklar al vermıs sen daha hala obo dıyorsun, calısmaz bunlar, bel baglama bu formasyonlara.
Gercı haftalıgın al vermesı de calısmaz ama, neyse ben artık teknıge de ınamıyorum gercı...ama uyguluyorum yenı bır sey bulana kadar....
en basıtı teknık calısıyor olsaydı ben para kazanmıs olurdum,teknık de hıkaye artık benım ıcın...:)[/QUOTE]
Nesine nesine.kom
-
bizde haftalık MACD al konumunda.velakin ben hiç güvenmem MACD'a.bi zamanlar güvenirdim fakat çarptığı zaman kamyon çarpmış gibi oluyorsun.
şimdi grafiğe bakınca son tepe tam 20 haftalık h.o ya denk geliyor ve direnç olarak çalışmış.üstüne atabilir mi?benim ümidim yok.
aşağıda sadece 200 saatlik h.o kalmış 60 dk. bakınca. o da 34.400 lerde bekliyor.bilirsiniz 200 lük zor yerdir.kırılırsa genelde büyük TREND ler oluşur.şu an 20/50/100 saatlikler kırılmış.tek tutunacak 34.400 kalmış gibi görünüyor.
ek olarak 20 saatlik 50 yi aşağı kesmiş.sırada 100/200 var.h.o lar sıraya girerse boğaları sucuk yaparlar.
bu tabii h.o. tarafından bakınca.trend kanalları ne alemdedir.destek direnç yeresi neresidir onu hexen baba bilir.
[url=http://xs.to][img]http://xs435.xs.to/xs435/09025/vobson649.png[/img][/url]
-
Sn.abka benim 7 ay ortalaması 3600 puan.komisyonlar çıktıktan sonra.Ama sorun ,maalsef şu ana kadar tam uyamadım.Terse düşünce sistem sinyal verene kadar inatla bekliyorum,tabii zararla pozisyon kapanıyor.Ama sistem yönünde poz.isem trenden çok erken atlıyorum.Hala sisteme uyma konusunda tam disipline olmuş değilim.
-
[quote=Ardasu;70980]Sn.abka benim 7 ay ortalaması 3600 puan.komisyonlar çıktıktan sonra.Ama sorun ,maalsef şu ana kadar tam uyamadım.Terse düşünce sistem sinyal verene kadar inatla bekliyorum,tabii zararla pozisyon kapanıyor.Ama sistem yönünde poz.isem trenden çok erken atlıyorum.Hala sisteme uyma konusunda tam disipline olmuş değilim.[/quote]
her şey bir dönem çalışıyor, yani ne kullanırsanız kullanın hepsı de farklı durumlarda dogru sınyal verır.mesele her zaman dogru olan nedır.
Ah bır çalışan sistem bulsam, acaip uyacağım ama, çalışan yok....
-
[quote=teo;70981]her şey bir dönem çalışıyor, yani ne kullanırsanız kullanın hepsı de farklı durumlarda dogru sınyal verır.mesele her zaman dogru olan nedır.
Ah bır çalışan sistem bulsam, acaip uyacağım ama, çalışan yok....[/quote]
Bay Teo;
Çalışmaktan kastınız ne ola ki? Örneğin 12 ayın her birini karla kapatan ve örneğin her ay 3-4-5 v.s. bin kar bırakan sistem çalışan sistem değil midir?
-
[quote=Astatin;70982]Bay Teo;
Çalışmaktan kastınız ne ola ki? Örneğin 12 ayın her birini karla kapatan ve örneğin her ay 3-4-5 v.s. bin kar bırakan sistem çalışan sistem değil midir?[/quote]
elbette çalışan sistemdir eğer [B]sabit [/B]kontratla oynuyorsanız.
-
:)[QUOTE=teo;70981]her şey bir dönem çalışıyor, yani ne kullanırsanız kullanın hepsı de farklı durumlarda dogru sınyal verır.mesele her zaman dogru olan nedır.
Ah bır çalışan sistem bulsam, acaip uyacağım ama, çalışan yok....[/QUOTE]elimdeki sistemin teki tam 16 aylık..tek aylarda ortalaması 8.100 puan..yani 8 tane tek ayın ortalamsı...ama çift ay ortalamsı 3.000 puan..hiçbir tek ayda zarar yok...ama çift ayların 2 tanesinde zarar var...böyle giderse tek aylarda agresif oynayacagım..ama çift aylarda vob abulaşmayacagım...:)ama umarım vadeler daima 2 ayda bir olur..yoksa başka şey ara..
-
çift aylar vade sonu olduğundan poz. ayarlama dan dolayı vs..genelde çarpıyor..
-
35075 uzun pozisyon aldım ...
-
[QUOTE=abka;70965]sistemler şimdilik sat da..ama 30 dak. ciddi dönüş işareti ve pozitif uyumsuzluk var...ona güvendim..[/QUOTE] 5 daklıklarda al verdi..neyse ben çıkar..
-
[QUOTE=selçuklu;70986]35075 uzun pozisyon aldım ...[/QUOTE]
benim 20 dklıkta 35000 den al vermis 13:40 bar kapanısında yeni geldiigmden 175 ten aldım hayırlısı olsun
-
[quote=teo;70983]elbette çalışan sistemdir eğer [B]sabit [/B]kontratla oynuyorsanız.[/quote]
Şüphesiz ki sabit kontrat.. Aksi zaten peşpeşe mesela 50 kez yazı tura atılması ve her seferinde bilecek olmanızı iddia etmeniz demek olur..
Şimdi beni düşündüren konu şu: Tariflediğim türden sistemler var. Ben benimkini yaklaşık 5 aydır test ediyorum eski datalarla da benzer sonuçlar veriyor ki, muhtemelen bendekinden çok daha iyi sistemler vardır..Dolayısıyla teknik analiz konusunda bu kadar mürekkep yalamış olan Bay Teo'nun, yukarıdaki türden "öyle bir sistem yok" yorumunu anlayamıyorum...Yanlıştır demiyorum, anlayamıyorum diyorum..
-
[quote=oğuzt;70988]benim 20 dklıkta 35000 den al vermis 13:40 bar kapanısında yeni geldiigmden 175 ten aldım hayırlısı olsun[/quote]
benimkiside 20 dk. 35.150 den al verdi.ama ben 20 dk ile trade etmiyorum:o
60 dk. bekliyorum :cool:
-
[QUOTE=selçuklu;70986]35075 uzun pozisyon aldım ...[/QUOTE]
500 üstüne atmadıkça .. tehlikeli bu açtığım poz.. bu pozla 500 üzerinde geceye rahatça uzun girerim .. .boks. .boks. .boks.
-
[quote=SEYYAH;70990]benimkiside 20 dk. 35.150 den al verdi.ama ben 20 dk ile trade etmiyorum:o
60 dk. bekliyorum :cool:[/quote]
60 dklıkların al vereceği yer de muhtemelen 35500 civarı ki, bazı ayularda kısa yapmak için orayı bekliyor...(ben değil)
-
[QUOTE=oğuzt;70988]benim 20 dklıkta 35000 den al vermis 13:40 bar kapanısında yeni geldiigmden 175 ten aldım hayırlısı olsun[/QUOTE]
hayırlı olsun patron .. :) bol kazançlar ...
-
[quote=Astatin;70992]60 dklıkların al vereceği yer de muhtemelen 35500 civarı ki, bı ayularda kısa yapmak için orayı bekliyor...(ben değil)[/quote]
evet muhtemelen o civarlarda gelecektir AL sinyali diye düşünüyorum.ve ayılarında niyeti bozuk bunuda biliyorum :(
netcez şindi?
-
[QUOTE=SEYYAH;70990]benimkiside 20 dk. 35.150 den al verdi.ama ben 20 dk ile trade etmiyorum:o
60 dk. bekliyorum :cool:[/QUOTE]
ben son 4 ay ve son 1 ay verilerine gore yeni optimize ettim 20 dklık en uygun sonucu verdi gerci Sn Teo nun dedigi gibi her sistemin belli donemleri oluyor o yuzden sık sık optimize etmeye devam edicem
-
sindi 300-500 point yukselme dediyim bu du.. onde 35450 yeresi var eyer 35450 yeresi ustesi olur shorts dikat olsun cunki yukarda engel gun system direnc kalyor amma 35450.500 yeresi asayasında shorts korkmasın
-
Sn Teo,
Diğer topic (fikirler....) yada bu topicde verdiğiniz bir felsefeyi (nerede olduğunu söylemeyeceğim, yada ne olduğunu, sadece tamamen birebir zihin jimlastiği yaptığınız şekilde kullandığımı söyleyebilirim.), Türkiye'de VOB açıldığından beri kullanıyorum (DJI , emtia , foreks yada mini futures'da çalışmıyor, ama bizde çalışıyor.) ve bunca zamandır hiç bir 4 ayda, %50'den az para bırakmadı. (Kaldıraçsız oynayarak). %117'ye kadar çıktığı da oldu.
O yüzden tekniğin çalışmadığı konusunda eminmisiniz diye sormalıyım.
-
15 dk boll üst banddayız ve band açılmadı sistem al sinyali ürettiği için biraz yatay sonrasında ralli olabilir ..sistemin sat verirse longcover yapar short açarım ...
-
sistemlerde bence dikkat edilmesi gereken şey kaç puan getirdiği değil, karlı tradeler > zararlı tradeler olup olmadığı
-
[quote=Astatin;70989]Şüphesiz ki sabit kontrat.. Aksi zaten peşpeşe mesela 50 kez yazı tura atılması ve her seferinde bilecek olmanızı iddia etmeniz demek olur..
Şimdi beni düşündüren konu şu: Tariflediğim türden sistemler var. Ben benimkini yaklaşık 5 aydır test ediyorum eski datalarla da benzer sonuçlar veriyor ki, muhtemelen bendekinden çok daha iyi sistemler vardır..Dolayısıyla teknik analiz konusunda bu kadar mürekkep yalamış olan Bay Teo'nun, yukarıdaki türden "öyle bir sistem yok" yorumunu anlayamıyorum...Yanlıştır demiyorum, anlayamıyorum diyorum..[/quote]
[quote=sazan;70997]Sn Teo,
Diğer topic (fikirler....) yada bu topicde verdiğiniz bir felsefeyi (nerede olduğunu söylemeyeceğim, yada ne olduğunu, sadece tamamen birebir zihin jimlastiği yaptığınız şekilde kullandığımı söyleyebilirim.), Türkiye'de VOB açıldığından beri kullanıyorum (DJI , emtia , foreks yada mini futures'da çalışmıyor, ama bizde çalışıyor.) ve bunca zamandır hiç bir 4 ayda, %50'den az para bırakmadı. (Kaldıraçsız oynayarak). %117'ye kadar çıktığı da oldu.
O yüzden tekniğin çalışmadığı konusunda eminmisiniz diye sormalıyım.[/quote]
Bay Sazan,
Sisteminizin aylık olarak max ve min performasn rakamlarını almamız mümkünmü? Daha doğrusu maximum ay performansı ve minimum ay performansı nı? (Her ayınkini istemiyorum yani):)
-
bo ve dd the end şimdilik
-
[quote=sazan;70997]Sn Teo,
O yüzden tekniğin çalışmadığı konusunda eminmisiniz diye sormalıyım.[/quote]
İlave etmek istediğim bir şey daha var. Bir sistemin bir piyasada çalıştığından emin oldıktan sonra (örneğin VOB'da), diğer piyasalarda neden çalışmadığı bulunabilir. (ve sanılandan çok daha kolaydır ancak tecrübe gerektirir, bulunduktan sonra tüm piyasalarda çalışır hale de konabilir.)
Fakat bir konuda dikkatli olunmalıdır.
Spot - Future ,
Alt Zaman - Üst Zaman,
Emtia (Mal) - Foreks - Hisse
Bir sistem yukardaki her satırdan birer kalem seçilerek geliştirilebilir. Ancak farklı kalemlere sahip olan bir piyasada da çalışması beklenemez. Yani DJI, 60 Dk, future da geliştirilen bir sistemi, S&P, 60 dk, Future'da da inceleyebilirsiniz ama Gold 60 dk Future'da inceleyemezsiniz. Yada DJI 15 Dk, Spot piyasadaki sistem DJI, 15 dk Future piyasada da çalışması beklenmemelidir.
Topigi dağıttım üzgünüm.
-
[QUOTE=teo;70981]her şey bir dönem çalışıyor, yani ne kullanırsanız kullanın hepsı de farklı durumlarda dogru sınyal verır.mesele her zaman dogru olan nedır.
Ah bır çalışan sistem bulsam, acaip uyacağım ama, çalışan yok....[/QUOTE]
Sn.Teo kullandığım sistemleri sayenizde oluşturdum.Gerçekten size yardımlarınız için çok teşekkürler.Ben başta bu vobu hisse gibi düşünmüştüm.Alıp bir dönem bekleteceksiniz.Ama sonuçta büyük zarar gördüm.Sonra hisse mantığı burada çalışmıyor.Stop mutlaka kullanmak gerekiyor.Ama 100 200 puanlık stopları da çok güzel avlıyorlar.En az 500 puan pozisyonun üzerinde veya altında olacak.Mutlaka sistem yönünde olacaksınız vs vs.Ama problem sanırım bizde .Çok iyi kazanan sistem dahi olsa ona birşekilde çomak sokuyoruz.Fikir yürütüyoruz.Sonuçta flat oluyoruz.O zaman da hareket hızlanıyor.
-
sn hagun canlı sistem yayını yapıyordu topik sonlarında performansları falan vardı sanırım
-
[QUOTE=mersiyk;71004]sn hagun canlı sistem yayını yapıyordu topik sonlarında performansları falan vardı sanırım[/QUOTE]
aralık performansı 20 000 puan
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=3222&postcount=344[/url]
şubat performansı 31 000 puan
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=6064&postcount=293[/url]
nisan performansı 19 000 puan
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=10421&postcount=286[/url]
-
Sn Astatin,
10. ay getirisi %54
11. ay getirisi %80.8
12. ay getirisi %16.5
Ocak ayı %12.9 (bugüne kadar)
Bileşik olarak, 4 ay %396, 46 karlı, 24 zararlı trade. Ben 1'e 2 kaldıraç ile oynarım. Karları kaldıraç etkisini kaldırark verdim. Yani kaldıraçsız oranlar (Hesabınızdaki para kadarını riske atarsanız kaç lira kazanırsınız yaklaşımı).
Bu yazı ile sistemlerle ilgili konuyu , en azından benimkilerle ilgili kendi açımdan kapatıyorum. Sn Seyyahın sorusuna cevap olarak sistemin AL sinyalini göstermiştim (EW'ye bakamadığımdan), soru soruyu açtı ve bu noktalara geldik, son bir kez daha SAT sinyalini de verip (AL'ı verdiğim için), sonrasında kendi sistemlerim ve sistem tradingle ilgili konuşmamaya karar verdim. (Bana sistemlerimin reklamı gibi gelmeye başladığı için)
Ama Gurt taburları ve EW ile ilgili istediğinizi konuşabiliriz.
Bol Kazançlar.
-
şu anda sistemleriniz ne gösteriyor . bilen var mı ?
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;71007]şu anda sistemleriniz ne gösteriyor . bilen var mı ?[/QUOTE]
vardır tabi .. herkes sisteminin sinyalini bilir :) .. benimki alda ..
-
ufak bi ralli yapıp gene vermeye başladılar. dünkü düşüş çok feciydi.
ocak sonu haftalık endeks tahminlerinizi alabilir miyiz. tşkler..
-
-
systems
5 dakk long 15 dakk short gun short sinaylde
-
ABD'de Aralık ayına ilişkin istihdam verileri TSİ 15:30'da
açıklanacak.
Piyasalarda tarım dışı istihdamın 525 bin azalması, işsizlik
oranının yüzde 7.0 olması bekleniyor. Önceki dönemde tarım dışı
istihdam 533 bin düşüş göstermiş, işsizlik oranı yüzde 6.7 olmuştu.
-
en sevdigim an bu an.:) istihdam verileri de olmasa hayat ne bos olurmus.:)
-
46 karlı, 24 zararlı trade.
Bence başarılı olan kısmı bu :cool:
-
-
Sabahki strateji dogrultusunda, 35.15'de alınan long pozisyonların yarısı 35.5 de kapatıldı. Kalanı sistem sinyalini bekliyor.