-
[QUOTE=enorton;156632]Türkiyedeki bankacılık piyasasının sadece %4 ü faizsiz bankacılıktan oluşuyor, geriye kalan %96 müslüman değil mi :)[/QUOTE]
İşine geldiği gibi müslüman olan çok.
"Ben faizi yerim Allah ile benim aramda."
"O devrin faizi tefeci faizi idi şimdiki değil. O zman enflasyon mu vardı."
vb bahaneleri olan kişi çok bence.
Faiz haram diyip de faiz tiyyienleri müslüman saymadım ben.
Faizsiz bankacılık da faizli bankacılık bence. Neticede çalışmadan, efor ve emek harcamadan, bilgi kullanılmadan kazanılan para var ortada. Bankaya parayı veriyorsun 3 ay sonra artmış şekilde geri alıyorsun. Bu iş ticarete dolaylı ortaklık olsa bile bu işte zarar olmuyor ama ticarette zarar olduğundan avuntu gibi geliyor bana.
-
zero işlem uzun devam 5 dk sat verirse kısalırım artık .. şimdilik ralli ralli ralli .. :o
-
[quote=martoniki;156628][B][B][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]10:00 – TR İşsizlik Oranı (Temmuz) – Önceki Veri: %13.00 / Beklenti: %12.90[/FONT][/SIZE][/FONT][/B][/B]
İşsizlik oranları olabilir sanırım.. %12,8 gelmiş.. [B][I](Geçen yılın aynı ayına göre %2,9 artış olmuş)[/I][/B][/quote]
ben önceden verdikleri bi kararı uyguladılar diye düşünüyorum veplanlı bi şekilde eğer veri gerçekten bu kadar kötü ise neden devamı gelmedi düştüğü noktaya çıktı. Neyse olmuş olanın davası olmaz ama biz daha dikkatli olalım:::
-
[QUOTE=enorton;156638]Abi fraktallara merak saldıysan aşağıdaki kitabı sana tavsiye ederim..
[url]http://kitap.antoloji.com/finans-piyasalarinda-sakli-duzen-risk-cokus-ve-kazanca-fraktal-y-kitabi/[/url][/QUOTE]
yok patron artık kitap okumayacam .. kendi kitabımı yazacam .. küsküleme teknikleri diye .. hehe :)
-
Dow dax geberiyor VOB son direncini destek yaptı güçlendirmeye çalışıyor. Ayular uymaya devam ettim. Kış bitmemiş daha... Yalancı baharmış .dng
-
bizimkiler dax'a rağmen aşağı gitmek istemiyorlar..
-
İmzaların üsünde facebook butonu çıkıyor ama bir işe yaramıyor. Onu MSN butonalrının yanına koysak daha iyi olacak sankim.
-
baskı var feci .. bence bugün füzel bir yükseliş olacak .. hayırlısı
-
bugün saat 12 de eur bölgesinde TÜFE verileri açıklanacak.. saat 15.30 da ise ABD TÜFE verileri var..
-
[QUOTE=jerfin;156649]bugün saat 12 de eur bölgesinde TÜFE verileri açıklanacak.. saat 15.30 da ise ABD TÜFE verileri var..[/QUOTE]
ahanda .. günün verileri ..
CHF ZEW Yatırımcı Güven Endeksi (Beklentiler) (Eki) 12:00 58 Yüksek
EUR TÜFE (a/a) (Eyl) 12:00 %0,1 %0,3 Yüksek
EUR TÜFE (y/y) (Eyl) 12:00 -%0,3 -%0,3 Yüksek
EUR TÜFE (Çekirdek) (y/y) (Eyl) 12:00 %1,2 %1,3 Yüksek
CAD İmalat Satışları (a/a) (Ağu) 15:30 %0,4 %5,5 Yüksek
USD TÜFE (a/a) (Eyl) 15:30 %0,2 %0,4 Yüksek
USD TÜFE (y/y) (Eyl) 15:30 -%1,4 -%1,5 Yüksek
USD TÜFE (Gıda&Enerji Fiyatları Hariç) (a/a) (Eyl) 15:30 %0,1 %0,1 Yüksek
USD TÜFE (Gıda&Enerji Fiyatları Hariç) (y/y) (Eyl) 15:30 %1,4 %1,4 Yüksek
USD TÜFE (Eyl) 15:30 215,8 Düşük
USD TÜFE (Çekirdek) (Eyl) 15:30 219,7 Düşük
USD İşsizlik Sigortası Başvuruları (11 Eki) 15:30 525K 521K Yüksek
USD Devam Eden İşsizlik Başvuruları (3 Eki) 15:30 6060K 6040K Yüksek
USD Empire İmalat Endeksi (Eki) 15:30 17,75 18,88 Yüksek
USD Fed-Bullard'ın Konuşması 16:45 Düşük
USD Philadelphia Fed İmalat Endeksi (Eki) 17:00 12 14,1 Yüksek
TRY TCMB Faiz Kararı (Borç Verme) 19:00 %9,25 %9,75 Yüksek
TRY TCMB Faiz Kararı (Borç Alma) 19:00 %6,75 %7,25 Yüksek
-
desene bugün ortalık veri kaynıor selçuklu..:..: hop aşağı hop yukarı bir gün daha mı...dng
-
[QUOTE=VOBiX;156641]İşine geldiği gibi müslüman olan çok.
"Ben faizi yerim Allah ile benim aramda."
"O devrin faizi tefeci faizi idi şimdiki değil. O zman enflasyon mu vardı."
vb bahaneleri olan kişi çok bence.
Faiz haram diyip de faiz tiyyienleri müslüman saymadım ben.
[B][B]Faizsiz bankacılık da faizli bankacılık bence. [/B][/B]Neticede çalışmadan, efor ve emek harcamadan, bilgi kullanılmadan kazanılan para var ortada. Bankaya parayı veriyorsun 3 ay sonra artmış şekilde geri alıyorsun. Bu iş ticarete dolaylı ortaklık olsa bile bu işte zarar olmuyor ama ticarette zarar olduğundan avuntu gibi geliyor bana.[/QUOTE]
Kredi kullanan için aynı ama mevduat sahibi için aynı değil...