-
[QUOTE=teo;71379]Catedral hep sorayım diyorum unutuyorum.
Bu bayanlar niye hiç iyi nedir bilmezlerde, kötünün peşinden koşarlar, varmı bir mantıklı açıklaması...[/QUOTE]
Önce yazından ne anladığımı yazayım..
Diyorsun ki... Ben haftalıklar al verdi diyorum düşemeyiz.. Sen alıyorsun bir teknik koyuyorsun.. Düşeceğiz diyorsun.. Nereye 33.xxx li endekse.. Devamı daha sonra diyorsun.. Yani kötü konuşuyorsun ! ! Kötünün peşinde koşuyorsun..!!
[B]Yaww iyi yada kötü durduğun yere bağlıdır..[/B] Bayanlar erkeklere göre biraz daha önce görürler. Erkekler bunu hep kötüyü düşünme diye algılar. Şimdi eğer beklentini yüksek tutup planını yükselişe göre yaptınsa tabii ki benim beklentimi kötünün peşinde koşmak olarak yorumlayacaksın. Sende haklısın Teo cum ne diyeyim:..:
-
[quote=catedral;71380]Bayanlar erkeklere göre biraz daha önce görürler.[/quote]
:) heheheheee...
Canım benim....Sevsinler havanı...Yarın düşmesinde görürüm ben senin medyumluğunu....
Son bar ya sahte kırıldı ise ne olucak...
-
[QUOTE=teo;71381]:) heheheheee...
Canım benim....Sevsinler havanı...Yarın düşmesinde görürüm ben senin medyumluğunu....
Son bar ya sahte kırıldı ise ne olucak...[/QUOTE]
Etti ikiii... Nesine?
Cuma da sormuştum sana nesine diye... Borçların birikiyor.. Ama canın sağolsun.. Senden kıymetlimi:) Ben yönümü derhal değiştiririm long yönünde al gelirse.. Gönül ister sen haklı çık ama nafile:)
-
simdi forumlara bazen oyle grafikler koyuyorlar ki tam arap saci. surasi soyle olursa, oradan da suraya kadar sey olursa su hedefe kadar yukselir. yok efendim, tutunamazsa su noktada yatay olur, sonra bilmem ne direncini inmeye calisir, inemezse gecmeye calisir. yok elliot, yok fibonacci, yok kil, yok tuy.
ya havle vela:..:
-
[quote=nunu;71383]simdi forumlara bazen oyle grafikler koyuyorlar ki tam arap saci. surasi soyle olursa, oradan da suraya kadar sey olursa su hedefe kadar yukselir. yok efendim, tutunamazsa su noktada yatay olur, sonra bilmem ne direncini inmeye calisir, inemezse gecmeye calisir. yok elliot, yok fibonacci, yok kil, yok tuy.
ya havle vela:..:[/quote]
Bunların hiç biri çalışmaz, şu an çalışmadığını farketmemesinin nedeni, para kazanıyor olması,
Kaybetmeye başlayınca o da anlıyacak, ama ne fayda, herkes aynı yoldan yaşıyarak geçiyor,tecrubenın anlamı yok...
Obo tobo, çift dip, çift tepe, cart curt, hepsi, birilerinin bizleri çalıştığına inandırdığı şeyler...
Çalışmaz...Neticede....
-
[QUOTE=teo;71384]Bunların hiç biri çalışmaz, şu an çalışmadığını farketmemesinin nedeni, para kazanıyor olması,
Kaybetmeye başlayınca o da anlıyacak, ama ne fayda, herkes aynı yoldan yaşıyarak geçiyor,tecrubenın anlamı yok...
Obo tobo, çift dip, çift tepe, cart curt, hepsi, birilerinin bizleri çalıştığına inandırdığı şeyler...
Çalışmaz...Neticede....[/QUOTE]
[B]Canımsın.kom[/B]
-
[QUOTE=teo;71379]Catedral hep sorayım diyorum unutuyorum.
Bu bayanlar niye hiç iyi nedir bilmezlerde, kötünün peşinden koşarlar, varmı bir mantıklı açıklaması...[/QUOTE]
Biz bayanlar aramızda bazen konuşuruz ve bazende olsa erkeklerinde doğru düşünceleri olabileceği sonucuna varırırz.kom merak etme.kom
-
Hareketli ortalamalar bunlarda calısmaz.nıye 200 gun nıye 50 gun,veya nıye 5 gun mantıklı acıklaması yok, palavradan soylemler...
Sımdı ornek olarak kapanıslar sunlar olsun
8 9 10 5 6 9
bızde 3 gunluk ortalama kullanalım mesela
Bırıncı gun ortalamamız (8 + 9 + 10)/3=9 fıyat 10 kapatmıs al
ertesı gun ortalamamız (9 + 10 + 5)/3=8 fıyat 5 kapatmıs sat
ertesı gun ortalamamız (10 + 5 + 6)/3=7 fıyat 6 kapatmıs sat/tut
ertesı gun ortalama (5 + 6 + 9)/3=6.67 fıyat 9 kapatmıs don al
Nedır bu allahaskına, işmı bu simdi,saçmalığın ta kendisi....
Buna bel bağlanılırmı..Efendım kazanıyoruz dıyenler ıcınde bır sozum var.
Kazanırsın sanslı ısen, ama bu sıstem sana sıfırı tukettırır uzun zamanda...
-
[QUOTE=catedral;71386]Biz bayanlar aramızda bazen konuşuruz ve bazende olsa erkeklerinde doğru düşünceleri olabileceği sonucuna varırırz.kom merak etme.kom[/QUOTE]
geçen bi yerlerde okumuştum istatistiklere göre bayanlar borsada erkeklerden daha başarılıymış:)
-
[quote=jerfin;71388]geçen bi yerlerde okumuştum istatistiklere göre bayanlar borsada erkeklerden daha başarılıymış:)[/quote]
[I]Bayanlar erkeklere göre biraz daha önce görürler. ---Catedral (1958-?)[/I]
[I]:) hehehehe[/I]
-
Kadın yatırımcılar Borsa’da daha başarılı’
Nobel Ekonomi Ödülü sahibi psikoloji profesörü Daniel Kahneman, Borsa’da insanların sürekli alım satım yaparak aslında para kaybettiklerini belirtirken, kadın yatırımcıların ise daha iyi sonuç aldıklarını söyledi.
“Risk ve belirsizlik karşısında muhakeme” konusunda psikoloji alanında yaptığı çalışmalarıyla 2002 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan Princeton Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Kahneman, İş Yatırım’ın davetlisi olarak geldiği İstanbul’da önce iş dünyasının önde gelenlerine, sonra medya mensuplarıyla bir araya geldi. Kahneman, yatırımcıların kaybetmesini üç nedene bağlarken, “Bunlar aşırı iyimserlik, kaybetme korkusu ve küçük düşünmedir.” dedi. İsrail asıllı Amerikalı Kahneman, insanların hatalı karar vermelerini şöyle değerlendirdi: “Başarısızlığa götüren kararların üç temel özelliği var. Birinci özellik karar verenlerin aşırı iyimserliği ve kendilerini olduklarından büyük görmeleri. İyimserlik tarafgirliği insanların, bildiklerinden daha fazla şey bildiklerini sanmalarıdır. [COLOR="Red"]İnsanlar kendi yetenekleri konusunda çok iyimserler.” [/COLOR]
kırmızı ile alıntıladığım cümle önüne !!erkekler'' diyeceklerdi herhalde:))
-
:..::..:[QUOTE=teo;71389][I]Bayanlar erkeklere göre biraz daha önce görürler. ---Catedral (1958-?)[/I]
[I]:) hehehehe[/I][/QUOTE]
cati'nin bu yazısı edebiyatta özlü sözlere geçecek bir cümle.brv
-
offf be jerfin beee offffff
Millet nunu ve benle uğraşamazken bir de sen çıktın başlarına.. nedir bunların çekisi böle:) bir di iki oldu derken üç :)
-
Kazanmak mümkün değildir + Kadınlar vs. erkekler
Konular underperf. :(
-
[B][FONT=Book Antiqua][LEFT]What can I help you with, Sam?[/LEFT]
[/B][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]Well, I just don’t think my trading results are on track?[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][LEFT]What does “on track” mean?[/LEFT]
[/B][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]I’m not happy with my results.[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][LEFT]What are your goals for trading in the market this year?[/LEFT]
[/B][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]Well, I really don’t have any goals.[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][LEFT]What would you like to accomplish in the markets this
year?[/LEFT]
[/B][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT](Affer LZ long pause) I’d like to buy my wife a car out of my[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua]trading [/B][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]profits.[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]Okay. What kind of car are we talking about? A Rolls
Royce? A Mercedes? A Lexus? A pickup truck? What do
you want to buy her?
Oh, an American car-one [/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]that sells for about 515,000.[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]Great. When would you like to buy this car?[/LEFT]
[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]September. In about 3 months![/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]Fine. How much money do you have in your trading
account?[/LEFT]
[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]About 510,000.[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]So you want to make 150 percent in your account in about 3
months?[/LEFT]
[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]Yes, I guess that’s right.[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]Do you realize that 150 percent return in 3 months is
equivalent to an annual rate of return of almost 1,000
percent.[/LEFT]
[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]No, [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]I [/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]didn’t.[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]How much are you willing to lose in your account in order
to make that much?[/LEFT]
[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]I don’t know? [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]I [/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]really haven’t thought about it.[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]Are you willing to lose $5,000?[/LEFT]
[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]No, I couldn’t do anything like that. That’s way too much.[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]Are you willing to lose $2,500? That’s 25 percent.[/LEFT]
[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]No, that’s still too much. Maybe 10 percent.[/LEFT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][LEFT]So you want to make 150 percent in the market in 3 months
and you’re only willing to take a 10 percent risk in the
process.
Yes.
Do you know of any trading method that will consistently
give you a reward-to-risk ratio of 15 to l?
No.
I don’t know of any either. Three-to-one is usually a very[/LEFT]
good reward-to-risk ratio.
[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
-
Bu ne buu? Çince olsa anlıycazda ! ! ! Ne bu?
-
[quote=catedral;71395]Bu ne buu? Çince olsa anlıycazda ! ! ! Ne bu?[/quote]
Kopyaladım bır yerlerden dıyorkı özetle. Eger obo kırılırsa 22.000 lere gıdecegız.
Kırılmazsa gıtmeyecegız.
Ama kırılır gıbı yapıp kırılmazsa yatay takılırız.. Kayahandan neyım eksık
benım
:) hehehehehe
-
[QUOTE=Astatin;71393]Kazanmak mümkün değildir + Kadınlar vs. erkekler
Konular underperf. :([/QUOTE]
oooo uykucu koala yatağından kalkabilmiş.kom
-
[quote=teo;71396]Kopyaladım bır yerlerden dıyorkı özetle. Eger obo kırılırsa 22.000 lere gıdecegız.
Kırılmazsa gıtmeyecegız.
Ama kırılır gıbı yapıp kırılmazsa yatay takılırız.. Kayahandan neyım eksık
benım
:) hehehehehe[/quote]
Allah iyiligini versin yav Teo:..:
-
[quote=jerfin;71397]oooo uykucu koala yatağından kalkabilmiş.kom[/quote]
:) at mısın fil mi:..::..::..:
-
[QUOTE=Astatin;71399]:) at mısın fil mi:..::..::..:[/QUOTE]
tabiki at:..:
-
[quote=jerfin;71400]tabiki at:..:[/quote]
diyosun:..::..::..: ben de vezirle şah arası bişeyim..ama bu hastalık beni rezillikle mat olmak arasında bir yere sürüklüyor
-
bir de acilis muhabbetleri bir alem oluyor. yok surada acilacak, ama soyle olursa su seviyeye gidecek, yok tersi acilis olursa bir daha hic kapanmayacak, bla bla bla.:..:
-
geyik odasındayım..bu cbaykuş un huyunu suyunu bilmiyorum..:)
-
bilmem ne seviyesini buyuk ihtimal gorecegiz, goremezsek, o bizi gorecek, ondan sonra tekrar degerlendirme yapacagiz, yapamazsak canimiz sagolsun:..:
-
[QUOTE=Astatin;71402]diyosun:..::..::..: ben de vezirle şah arası bişeyim..ama bu hastalık beni rezillikle mat olmak arasında bir yere sürüklüyor[/QUOTE]
:..::..:
sana vezirlik yakışır.. ııhhh şah olamayacak kadar agresifsin sen.dng
e sende kim olacağına karar verde kimi vuracağımı bileyim:..:
-
Teo cum geyik topiğinde bir sorum var senden de cevap bekliyorum canım:)
-
[QUOTE=nunu;71403]bir de acilis muhabbetleri bir alem oluyor. yok surada acilacak, ama soyle olursa su seviyeye gidecek, yok tersi acilis olursa bir daha hic kapanmayacak, bla bla bla.:..:[/QUOTE]
Ah sorma bense en çok....%0.10 artı bir açılış için... xxxx endeksi alıcılı bir şekilde açıldı. 5 dakika sonra -%1.00..:..: yorumlarına hastayım:)
-
[quote=catedral;71408]Teo cum geyik topiğinde bir sorum var senden de cevap bekliyorum canım:)[/quote]
linki rica edeyim, geyikteki yazınızın...
-
[QUOTE=teo;71412]linki rica edeyim, geyikteki yazınızın...[/QUOTE]
Bekliyorus :..:
[url]http://www.voborsa.com/forum/biri-geyik-mi-dedi-t5180.html?t=5180[/url]
-
ŞUBAT VADE :
Sözüm teknigi önemsemeyenlere deyildir , hiç bir gereksiz taetışmanın tarafı olmak istemem , EW ye göre amatörce bir sayımımı paylaşmak istedim hepsi bu ,
5.5 .1 düşüşünün hedefi 32000 civarı , kısaları kapama noktası ,
5.5.2 yükselişinin hedefi 34o50 , uzun kapama kısaya geçme,
5.5.3 ov li düşüş hedefi 28500 , kısa kapama bir miktar uzun ,
5.5.4 yükselişi hedef 31400 , uzun kapayıp kısaya geçme ,
5.5.5 son düşüş , hedefi 23500 , kısa kapayıp uzuna geçme ,
Yatırım tavsiyesi deyildir , amatörce bir öngörüdür.
-
[quote=catedral;71417]Bekliyorus :..:
[URL]http://www.voborsa.com/forum/biri-geyik-mi-dedi-t5180.html?t=5180[/URL][/quote]
bu da yanıtı
[URL]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=71418&postcount=454[/URL]
-
[QUOTE=saganak;71421]ŞUBAT VADE :
Sözüm teknigi önemsemeyenlere deyildir , hiç bir gereksiz taetışmanın tarafı olmak istemem , EW ye göre amatörce bir sayımımı paylaşmak istedim hepsi bu ,
5.5 .1 düşüşünün hedefi 32000 civarı , kısaları kapama noktası ,
5.5.2 yükselişinin hedefi 34o50 , uzun kapama kısaya geçme,
5.5.3 ov li düşüş hedefi 28500 , kısa kapama bir miktar uzun ,
5.5.4 yükselişi hedef 31400 , uzun kapayıp kısaya geçme ,
5.5.5 son düşüş , hedefi 23500 , kısa kapayıp uzuna geçme ,
Yatırım tavsiyesi deyildir , amatörce bir öngörüdür.[/QUOTE]
Sayın sağanak
Benim arka sayfada verdiğim klasikteki formasyon hedeflerine uygun geldi sayımınız.. teşekkürler..
-
yanlis anlasilma olmasin, teknigi elbette onemsiyorum, sihirli kureye bakip da yazmiyorum buraya yok kisa, yok uzun diye, ama iste:rolleyes:
-
ne yapmalı...
[COLOR=black][FONT=Verdana][quote=nunu;71383]simdi forumlara bazen oyle grafikler koyuyorlar ki tam arap saci. surasi soyle olursa, oradan da suraya kadar sey olursa su hedefe kadar yukselir. yok efendim, tutunamazsa su noktada yatay olur, sonra bilmem ne direncini inmeye calisir, inemezse gecmeye calisir. yok elliot, yok fibonacci, yok kil, yok tuy.[/quote][/FONT][/COLOR][quote=nunu;71383]
[COLOR=black][FONT=Verdana]ya havle vela [/FONT][/COLOR][/quote]
Sayın nunu,
Bu konu çok tartışılmış ve eminim siz de çok tartışmışsınızdır.Piyasalardaki büyük oyunun küçük oyuncuları olarak kıl, tüy diye belirttiğiniz; Formasyonlar, Ewp, Fibonacci, Yatay/yükselen kanal desteği, …direnci, HO’lar ve durum gösterge indikatörleri v.b. işe yaramayacağı söyleminizden hareketle nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz. Burada kazanmanın sırrının doğal yetenek olduğu gibi bir görüşünüz olmadığı düşüncesi ile sıradan ve teknik bilgisi olmayanlara önerinizin ne olacağını merak etmemi hoşgörü ile karşılamanızı umut ederim.
[COLOR=black][FONT=Verdana][quote=teo;71384]Bunların hiç biri çalışmaz, şu an çalışmadığını farketmemesinin nedeni, para kazanıyor olması, [/quote][/FONT][/COLOR][quote=teo;71384]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Kaybetmeye başlayınca o da anlıyacak, ama ne fayda, herkes aynı yoldan yaşıyarak geçiyor,tecrubenın anlamı yok... [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Obo tobo, çift dip, çift tepe, cart curt, hepsi, birilerinin bizleri çalıştığına inandırdığı şeyler... [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Çalışmaz...Neticede....[/FONT][/COLOR][/quote]
Sayın teo,
Sizi üzen bir zararlı trade sonrası yazdıklarınız, verdiği dersler bakımından çok hoşuma gitmiş idi.Bir süre yine bu forumda çok başarılı tradeler yaptığınıza da tanık olmuş biri olarak bu yazdıklarınızı tüm tradelerinizin yegane çıkarımı olarak mı kabul etmeliyim.Aynı soruları size de sormak isterim; burada kazanamayıp zarar eden ve piyasanın döngüsünü çözmeye çalışıp, kazanmak için burada olan siz, ben ve diğer küçük yatırımcı diye tabir edilen kişilere öneriniz nedir?
Sayın nunu ve Sayın teo’nun söylediklerine katılmadığımı ve bu piyasalarda kazanmanın formülünün şans veya yetenekle sınırlı olmadığını düşündüğümdendir sorularım.Benim mekanik bir sistemim yok, hiç olmadı veya beceremedim(yada yeterli zamanı veremedim) diyelim.Karınca kararınca okuyabildiğim teknik yöntemler vasıtasıyla ve bu forumlarda edindiğim para yönetimi ve benzeri yöntemlerle kimine göre fazla olmayan, kimine göre çok fazla kar ediyorum dönemsel bazda.Çok yetenekli ve olağanüstü doğru kararlar verebilen traderlar var elbet.Onlar zaten konu dışı.
Bol şanslar hepimize…
-
[quote=nunu;71425]yanlis anlasilma olmasin, teknigi elbette onemsiyorum, sihirli kureye bakip da yazmiyorum buraya yok kisa, yok uzun diye, ama iste:rolleyes:[/quote]
Sayın nunu,
Ben yazana kadar yanıtın bir kısmını vermişsiniz ama yazmış oldum.
Başarılı trade lerinizin devamı dileklerimle...
Bol şanslar...
-
[quote=mavi;71428] burada kazanamayıp zarar eden ve piyasanın döngüsünü çözmeye çalışıp, kazanmak için burada olan siz, ben ve diğer küçük yatırımcı diye tabir edilen kişilere öneriniz nedir? …[/quote]
Bu sorunun cevabını bilmiyorum, bende onu bulmaya çalışıyorum ama bildiğim tek şey, sizlerin yazdığı yazıları ben yıllarca deneyip kazanamadığımdır,Bu şekilde kazanıllmıyor bu benim tecrübem bunu aktardım.
Buradaki gayem sadece tecrubelerımı aktarmaktır.Hareketlı ortalama veya ew ve benzerlerını uygularak kazanılmaz, Bunun su anda farkında olmayanlara sadece bır uyarı olarak yazıyorum, Nasılsa bır gun bu benım daha once uyguladıklarımı ve kazanamadıgım yontemlerın calısmadıgını kendılerıde farkedecekler, netıcede 2x2=4 edıyor, Su an da kazanmıs olanlar bu gercegı degıstıremıyecekler uzulerek soyluyorum...
Belkıde yanlıs noktada dogruyu arıyoruz.Bu ındıkator sıstemınde veya pıvot sıstemlerınde kazanmaya yonelık bır cozum yok...Bar sıstemı open,close,hıgh,low aslında bırer safsatadan ıbaret..Bırılerı bıze bunları uygularsak para kazanacagımızı yıllarca empoze ettıler, bızler bu yazılanları uyguluyoruz ve onlar bunları uygulamayıp,sadece bızlerın elındekı paraları alıyorlar....
Baska seylere bakmak lazım gıbı gelıyor bana....
-
[quote=mavi;71429]Sayın nunu,
Ben yazana kadar yanıtın bir kısmını vermişsiniz ama yazmış oldum.
Başarılı trade lerinizin devamı dileklerimle...
Bol şanslar...[/quote]
diyorum ya, ama iste kismi var, temel analiz deseniz, onun da cok buyuk farki yok, kim bu krizin bu kadar buyuk olacagini tahmin edebilirdi ki? sevgi, saygi benden.
-
[QUOTE=teo;71433]Bu sorunun cevabını bilmiyorum, bende onu bulmaya çalışıyorum ama bildiğim tek şey, sizlerin yazdığı yazıları ben yıllarca deneyip kazanamadığımdır,Bu şekilde kazanıllmıyor bu benim tecrübem bunu aktardım.
Buradaki gayem sadece tecrubelerımı aktarmaktır.Hareketlı ortalama veya ew ve benzerlerını uygularak kazanılmaz, Bunun su anda farkında olmayanlara sadece bır uyarı olarak yazıyorum, Nasılsa bır gun bu benım daha once uyguladıklarımı ve kazanamadıgım yontemlerın calısmadıgını kendılerıde farkedecekler, netıcede 2x2=4 edıyor, Su an da kazanmıs olanlar bu gercegı degıstıremıyecekler uzulerek soyluyorum...
Belkıde yanlıs noktada dogruyu arıyoruz.Bu ındıkator sıstemınde veya pıvot sıstemlerınde kazanmaya yonelık bır cozum yok...Bar sıstemı open,close,hıgh,low aslında bırer safsatadan ıbaret..Bırılerı bıze bunları uygularsak para kazanacagımızı yıllarca empoze ettıler, bızler bu yazılanları uyguluyoruz ve onlar bunları uygulamayıp,sadece bızlerın elındekı paraları alıyorlar....
Baska seylere bakmak lazım gıbı gelıyor bana....[/QUOTE]
slında mukemmel bır yontem var sayın teo, diplere tepelere takılmadan hatta hıcbır ındıkator bıle kullanmadan, 38 40 bın arasında bır duzeltme geleceği neredeyse kesın gıbıydı,ınsan hıcbır sey bılmese bıle buna oynar, alım ıcın de satım ıcın de her zaman fırsat verıyor pıyasa, her turlu bılgı kırlenmesıne rağmen de ıslem sevıyelerı her zaman en cahıl borsacı tarafından bıle farkedılebılıyor. ncak, her gun işlem yapma sevdamız yuzunden mıdır, yoksa baska bır sey yuzunden mı bılınmez, HAY ALLAH BILE BILE BUNU NEDEN YAPTIM pozısyonları almaktan da bır turlu gerı kalmıyoruz. Ben de sızın gıbıyım. Kendıme kızfıgım cok oldu, 200 puan tepkı alayım dıye kol kesmek zorunda kaldım bırcok kez.
Mesele bence bıraz oto kontrol ve bıraz sabır.
-
Bazen dıyorum kı, hıcbır sey yapmadan sabırla hexen babanın sevıyelerıne baksam daha mı ıyı ederım:)