-
[IMG]http://i35.tinypic.com/353a26x.png[/IMG]
Jerfin derki T1 ile T2 arasında yükseln ama var T2 kırıldı mı ayualr ortalığı basar.
Ama T1 kırılırsa aaa kama değilmiş T2-T3 arasında yükselen kanal vamış deriz.
Bir ara teknik naliz hikaye demiştim onun örneği bu işte.
Gerçi bay sazan kama içindeki ilerlemeyi logical bulmayacak gibi geliyor bana. Böyle kama olmaz diyebilir.
-
ben geceye (uzun vade poz taşınmıyorsa sn.şovalye gibi) sistem doğrultusunda poz taşınmasına anlam veremiyorum..:confused: ha dow'da düşüş yada çıkış beklersiniz ve beklentinize göre dow graflarına bakarak geceye poz taşırsınız ona tamam eyvallah...
-
[quote=jerfin;159227]ben geceye (uzun vade poz taşınmıyorsa sn.şovalye gibi) sistem doğrultusunda poz taşınmasına anlam veremiyorum..:confused:[/quote]
Jerfin kardeş komisyon oranın bayağı düşük herhal...
Her gece XX-XXX kontrat kapa ertesi sabah XX-XXX kontrat aç...Yani ben direkt anahtarı aracı kuruma vereyim...:(
-
[QUOTE=fikrisent;159228]Jerfin kardeş komisyon oranın bayağı düşük herhal...
Her gece XX-XXX kontrat kapa ertesi sabah XX-XXX kontrat aç...Yani ben direkt anahtarı aracı kuruma vereyim...:([/QUOTE]
vob'da onbinde 2 nin üstü fahiştir.. senin kaç bilmiyorum ama..:confused: ben şahsen gap riskini almaktansa o komisyonu öderim aracı kuruma..
-
[quote=fikrisent;159224]7410 nolu kardeş 150 bini kaç işlemde buldun...?
En güseli makul parayla orta vadede pozda oturabilmek emme velakin iyi bir strateji olmalı... :([/quote]
tek işlemde buldum...uzun vade endeks grafiğini aç...kriz tarihleri belli..krizleri incele...belkide sen 250 bin görürsün...
düz mantık...borsa demek yükselen fiyat demektir...
bide portföy yönetimi önemli...uzadım mesela 1000-1500 puan terse kalırsam uzatmıyorum aynen kapıyorum pozu terse dönüyorum...ama iki kat kontrat alıyorum bu sefer...örnek 2 kontrat açtın...terse geldin...poz kapa 4 kontrat...genemi terse geldin poz kapa 8 kontrat terse dönüyorum...baktım bu sefer tuttu...önceki pozların zararlarının çıktığı yerde elimdeki pozların 4 tanesini kapatıyorum....yarısını geri kalan 4 taneyi tutmaya devam ediyorum...
kendime göre alıcam satıcam yerleri belirliyorum...emirleride önceden gönderiyorum...ekrana da saplanıp kalmıyorum....
not:al-sat tavsiyesi değildir...
-
22 Ekim 2009
ASELSAN'da bir sır ölüm daha
ASELSAN'daki sır ölümlere bir yenisi daha eklendi. Bu da intihar olarak açıklandı.
ASELSAN'ın Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği'nin uçak komuta kontrol merkezi bölümünde başarılı işlere imza atan genç mühendis Burhaneddin Volkan'ın, 3 arkadaşının şüpheli şekilde hayatlarını kaybetmesinin ardından yedek subay olarak vatani görevini yapmak üzere gittiği Ankara'daki birliğinde hayatını kaybettiği belirlendi.
ASELSAN'ın 3 başarılı mühendisinin ölümünün ardındaki sis perdesi bir türlü aydınlatılamazken, kurum mühendislerinin bir tanesinin daha şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiği belirlendi. ASELSAN'ın Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği'nin uçak komuta kontrol merkezi bölümünde başarılı işlere imza atan Hacettepeli genç mühendis Burhaneddin Volkan'ın, 3 arkadaşının şüpheli şekilde hayatlarını kaybetmesinin ardından kurumdan ayrıldığı ve yedek subay olarak vatani görevini yapmak üzere gittiği Ankara'daki birliğinde hayatını kaybettiği öğrenildi.
2005'TE ASELSAN'A GİRDİ
Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ASELSAN'a mühendis olarak giren ve burada uçak komuta kontrol merkezi bölümünde çalışan 8 mühendisten biri olan Volkan, kurum bünyesindeki 3 mühendisin şüpheli şekilde hayatını kaybetmesi üzerine endişeye kapılarak kurumdan ayrıldı. Yedek subay olarak askere alınan Burhaneddin Volkan, önce Tuzla Piyade Okulu, ardından Ankara Kızılay'daki Bando Okullar Komutanlığı'ndaki birliğine gönderildi. Mühendis Burhaneddin Volkan, asteğmen rütbesi ile gittiği birliğinde nöbet esnasında şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Askeri yetkililer ailesine Volkan'ın intihar ettiğini bildirdiler. Aileye kışladan gelen telefonlarda hiç de iç açıcı şeyler anlatılmadı. 8 Ekim 2007 günü hayatını kaybeden Burhaneddin Volkan'ın babası Mahmud Volkan, oğlunun ölümü ile ilgili Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'na gerekli dilekçeleri sundu. Konunun aydınlatılmasını isteyen baba hiçbir sonuç alamadı. Savcılık ‘kovuşturmaya yer olmadığına' karar verdi. Aile bu karara Askeri İdare Mahkemesi nezdinde itiraz etti. Aile şimdi yargıdan gelecek son kararı bekliyor.
ASELSAN MÜHENDİSLERİNİN ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ
2006-2007 yıllarında 6 ay içerisinde ASELSAN'da 3 mühendis şüpheli bir şekilde ölmüştü. İlk ölüm olayı 7 Ağustos 2006 tarihinde görülürken, 16 Ocak 2007 ve 26 Ocak 2007 tarihlerinde de iki vaka daha yaşandı. Ölen Hüseyin Başbilen, Ali Ünal ve Evrim Yançeken isimli 3 mühendis de ODTÜ mezunu ve ASELSAN'da gizli yürütülen silah projelerinde görev yapıyorlardı. Bir dönem Aselsan'da çalışan mühendis asteğmen Zafer Oluk da görev yaptığı İstanbul 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 2008 yılının Mayıs ayında hayatını kaybetmişti. Zafer Oluk'un elektrik kazası sonucu öldüğü açıklanmıştı.
-
ne tesadüf değil mi? hepside bu ülkenin en stratejik kurumlarından birinde çalışan insanlar ve hepside sebebi belirsiz bir şekilde ölüyor.
daha önce ölen mühendislerin çok önemli bir proje üstünde çalıştığı söyleniyordu.bizim F-16 lar öyle üretilmişki yunan-abd-israil F-16 larını vuramıyormuş.ve rivayete göre bu ölen mühendisler bunun üzerinde çalışan mühendislermiş.ama ne derece doğru tabii bilemiyoruz.belki şehir efsanesidir belki gerçek.
-
Trende dair... ???
[IMG]http://img198.imageshack.us/img198/2452/petkm.png[/IMG]
Hatamız varsa affola... :=)
-
[QUOTE=CALIFORNIA;159233]
Belki fırsat bulamam ileride yazamam..
Malum Endeks gitmiş dağa taşa, senetler gitmiş zirvelerine 5-6-7 katlar havada uçuşuyor..
Şimdiden yazayımda benden sorumluluk gitsin.Olur olmaz bilemem.Yanılrım insanım, sonuçta niyetimiz temiz ama insanız..
2010 yılında özellikle Marttan sonra Bankalarda fazla para bulundurmayın.2010 yılında hatta Kasım-Aralıktan sonra Dövizle borçlanmayın.Yastığın altına gömün birikimlerinizi.Yanılmazsam bizi çok zorlu yıllar bekleyecek
Endekste ise bir aşağı ve son bir yukarı olabilir.Ama bu Holding-Sanayi şirketleriyle olabilir.Bankaları artık bitirdiler Piyasa Ağa babaları o işi bitirdi çıkıyorlar..
Bunlar benim düşüncelerim, yanılırım insanım :) Sonra sitem oluyorda.Yıllarca 100 kere isabet ettir 1 kez yanıl hayatın cilvesi işte..
Herkese selamlar yeniden Görüşmek üzere..
[/quote]
Bu yükseliş trendini ilk söyleyenlerden, California üstadın bugünkü yazısı...
-
[quote=enorton;159234]Bu yükseliş trendini ilk söyleyenlerden, California üstadın bugünkü yazısı...[/quote]
California üstad, hakkaten çok öngörülü bu trendi bilen biri ama trend içi tamam burada bitti artık diyerek yanılmaları da oldu hatırladığım kadarıyla... Zaten kendisi de ifade ediyor insanım yanılırım diyor...
Dilerim EWcilerin gelecek endeks beklentileriyle de örtüşen bu beklentisi gerçekleşmez...
-
[QUOTE=fikrisent;159235]California üstad, hakkaten çok öngörülü bu trendi bilen biri ama trend içi tamam burada bitti artık diyerek yanılmaları da oldu hatırladığım kadarıyla... Zaten kendisi de ifade ediyor insanım yanılırım diyor...
Dilerim EWcilerin gelecek endeks beklentileriyle de örtüşen bu beklentisi gerçekleşmez...[/QUOTE]
Evet mesela ew ci devir hoca da erken indi trendden... California ona göre daha sonra indi ama o da önce indi... İkisi de realizasyon bekliyordu ama realizasyon olmadan yükseldik...
-
[QUOTE=enorton;159234]Bu yükseliş trendini ilk söyleyenlerden, California üstadın bugünkü yazısı...[/QUOTE]
Bankalarda para bulundurmayın ne demk yawf? Resmen bankalar batacak diyor (bunun bankacılık kanuna göre suç olmasını geçtim) ama mevduata 50.000TLye kadar güvence var.
Fazlasını değişik bankalara hesap açarak hedge edebilirsiniz.