birde EFG dikkatimi çekiyor epey long vardı bu gün ne yaptı merak ettim EFG pek terse kalmaz
Printable View
birde EFG dikkatimi çekiyor epey long vardı bu gün ne yaptı merak ettim EFG pek terse kalmaz
[quote=serkanyurttas;72044]slm arkadaslar bugun 32850 den dalgaya kapıldım tepkiyi kısmen yakaladım 33700 den short girdim tekrar 35000 önemli olacak para çıkısı var 12 milyon ytl efg al dı da aldı elinde patlarmı bilinmez 35000 yine en güçlü direncimiz olacak 11000 puanlık yükselişin yüzde 50 düzeltme seviyesinden tepki vermiş olduk 38250 - 5500 32750 ben hala 27000 hedefimi koruyor olsamda efg nin söyle 20000 satıs yaptığını görebilirsek içim daha rahat olaccak kısayken slmlr[/quote]
satlıklerde 33700 den al vermıs bılgısayar basında olmadığımdan shorta geçiş seviyem oldu 33900 geçildi 23,6 seviyesi 38,2 seviyesi 35000 aynı zamanda 22 günlük ortalmamız adamlar ayarlı mı gidiyor yoksa denk mi geliyor bilmiyorum 5500 puanın geri düzeltme seviyeleri dir
[QUOTE=ayyu12;72054]iyi geceler bir arkadaş bu günkü ve vade başından beri takası takas sayfasına yapıştırabilirmi ben gün i.çi bazen olamıyoum eksik kalıyor
[url]http://www.voborsa.com/forum/gunluk-vob30-dolar-takas-t5183p4.html[/url][/QUOTE]
[IMG]http://sunucu18.kucukresim.com/uploads/dada200bf.png[/IMG]
[quote=ayyu12;72054]iyi geceler bir arkadaş bu günkü ve vade başından beri takası takas sayfasına yapıştırabilirmi ben gün i.çi bazen olamıyoum eksik kalıyor
[url]http://www.voborsa.com/forum/gunluk-vob30-dolar-takas-t5183p4.html[/url][/quote]
alıs satıs
efg de 54000 dsı 28500
garantıde 14000 ıym 12000
teb 7000 cıtı 5000
seans arasında arcı kurumdan temın ettığım değerlerdir derinliklı matrıxım yoktur slmlr
[QUOTE=hexa;72053]785 leri görmez mi yani ons? Peki dolar değerlenmeye devam ederse? Bu kadar üçkağıtçı piyasa varken altın gerçekten güvenli liman olabilir haklısın :D Denize düşen yılana sarılır :D[/QUOTE]
altın ekim 2007 itibarıyla başlayan ayı piyasasının zaten tek güvenli limanıdır, ve devam edecektir olmaya.
düşünürsek, deflasyon senaryonun adı (kendi değil dikkat) , 11000 lerden 74xx lere düşüşü getirirken petrol 145 den 3x lere, borsalar sürünürken, evler göçerken altında kayıp sınırlı kalmıştır. demiri bakırı söylemiyorum.
soruda haklısınız aslında?
cevabı paritedeki sahtelikten kaynaklanıyor, yani üçkağıtçılıktan.
B yükselişimiz bitince C düşüşün şiddeti bunu belirleyecek işte.
A düşüşte piyasa parite için yanlış ama kendine doğru tepki verdi, peki C düşüştede bunu mu yapacak? yoksa doğru olanı mı yapacak?
bunlara hala var daha, ama en azından altın diğer herşeyden defansif.
yani cevap nereye çıkıyor bağımlılığa, avrupada, gelişmektedekilerde herşeydede müthiş bir amerika bağımlılığına, onlar öksürüyör diğerleri nezle. sorun sanki onlarda değil.
çözüm çin de ve büyümeye devam etmesinde. ama ne zaman.
hafta hafta ise neler oluyor. yine ana destekteyiz, 8400-8500.
Ana trend A düşüş, B yükseliş, C düşüş.
Şu an ise B yükselişteyiz. (kesindir) Ancak onun A yükselişi 9088 ile bitti ve
Şu an B yükselişin B düşüşü içindeyiz.
dün bugün 8500 ün kırılması bize 74xx ile başlayan yükselişin
B yükseliş içinde A yükselişin bittiğinin ispatıdır.
ve B yükseliş içinde B düşüşte olduğumuzunda ispatdır.
sırada b nin c yükselişi vardır.
gelelim başlığa.
hafta hafta neler oluyor?
ay başı haftası beklenilen üzere yükselişi yaptı.
bu hafta yine opsyon haftası, geçen ayın aksine, öncesi haftası olumlu olduğu için bu hafta olumsuz haftadır. zaten belirtilmişti önceden, dönüş günü olan çarşamba itibarıyla 2 hafta sonrasında revizeyle 7-10 gün satış beklentiydi. hala beklentidir, ancak yeni dip yapmayıp alt bandın altına sarkıp dönecektir. yani önümüzdeki hafta güzel bir long fırsatı verecektir dow.
ve o zaman denecekki obama geldi falan filan hepsi hikaye.
sevgiler.
[quote=haguan;69956]Dow Jones Future 120 dakikalık grafiğinin aceleyle çizilmiş son hali
[IMG]http://img301.imageshack.us/img301/4501/dji120uk0.png[/IMG][/quote]
yukarıdaki grafiğin güncel hali buyrun
[IMG]http://sunucu5.kucukresim.com/uploads/120dow28c7a7.png[/IMG]
grafik için saolun Sayın Haguan.
9000-9600 ün no trade olmasının ispatıdır.
dow destekler 8347, 8118.
dow dirençler 8560, 8650, 8850 ve 9000.
sp destekler 850, 815.
sp dirençler 887 - 920. (aralıktır)
nasdaq destek 1480.
nasdaq dirençler 1551-1569, 1595-1603, 1617-1625, 1665-1680.
sevgiler.
Sn Nuri Sevgen in vob yorumu;
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]İMKB Bugün İçin Beklenti :[/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yukarıdaki grafikte de göstermeye çalıştığım ve son bir kaç gündür sürekli vurguladığım gibi; teknik göstergeler satışın sürebileceği konusunda dikkatli olunmalı sinyali göndermeye devam ediyor. Zira hareketli ortalamalar aşağı yönde birbirlerini Pazartesi günü itibariyle kesti. Bu kesişme, [U]İMKB30 spot endeks tekrar 34500 seviyesinin üzerine çıkmadıkça; düşüşün kesin teyidi olup, yükselişlerin kısıtlı kalacağının garantisidir. [/U]Zira 34500’ün tekrar yukarı yönde geçilmesi yukarı hareketin sürmesini sağlayarak düşüşü bitirecektir. [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dün İMKB’de ikinci seansın ortalarında gelen alımların etkisiyle 33000 desteğinin altına kayarak 32500’e kadar gerileyen İMKB30 spot endeks; gelen alımlarla 34000 direncine doğru sert bir hamle yaptı. Dünkü hareketin 34500 seviyesini geçip geçememesi çok önemli. Zira bu seviyenin kırılması bir kaç gündür yaşadığımız düşüşün bittiğine delalet olabilecektir. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Diğer yandan dün 32500 seviyesini gören İMKB30 spot endeks için, 33000 seviyesi ana belirleyici ve çok kuvvetli bir destek seviyesi. Bu seviyenin aşağı yönde kırılması İMKB30 spot endekse ilk etapta 30500-30000 bandına değin sert bir düşüş yaşatabilir. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [B][U]Şu ana kadar ki verilere bakılarak [/U]bugün VOB’ta, açılışta;[/B][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][U][COLOR=red]ŞUBAT[/COLOR][/U][/B][U][COLOR=red] vadeli İMKB30 sözleşmelerinin[/COLOR][/U][COLOR=red] güne; dünkü kapanış seviyelerine yakın bir başlangıç yapabileceğini bekliyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE]
Tacirler menkulun beklentisi;
HISSE SENETLERI PIYASASI’NDA ENDEKS-30, GUN ICINDE 32.513-33.880 PUAN
ARALIGINDA ISLEM GORUP, GUN SONUNDA BIR ONCEKI GUN KAPANISINA GORE % 1.68
ARTISLA 33.778 PUANDAN KAPANDI. VADELI ISLEM PIYASASI’NDA ISE SUBAT-2009
ENDEKS30 SOZLESMESI, BIR ONCEKI UZLASMA FIYATININ 125 PUAN ASAGISINDAN'DAN
33.100'DEN ACILIP, BIR ONCEKI UZLASMA FIYATININ 925 PUAN YUKARISINDAN 34.150
KAPANDI. 32.625-34.300 PUAN ARALIGINDA ISLEM GOREN SOZLESMEDE ISLEM HACMI
690.160.830,00 YTL OLDU. OCAK-2009 ENDEKS-100 SOZLESMESINDE ISE GUN SONU
UZLASMA FIYATI 26.275 OLARAK BELIRLENDI.
SPOT PIYASADA DOLAR
1.5860-1.6100.YTL ARALIGINDA ISLEM GORURKEN, SUBAT-2009 DOLAR KONTRATINDA
ISLEMLER 1.6070-1.6340.YTL ARALIGINDA GERCEKLESTI VE UZLASMA FIYATI 1.6125
OLARAK BELIRLENDI. KONTRATTAKI HACIM GUNLUK 145.333.284,00 YTL OLDU.
VADELI ISLEM VE OPSIYON BORSASI A.S.’DE TOPLAM HACIM ISE 894.417.520.00 YTL
OLDU. ABD BORSALARI KARISIK BIR GORUNTUNUN ARDINDAN GUNU DOW%0.30 DUSERKEN
NASDAQ%0.50 S&P%0.18 YUKSELISLE GUNU TAMAMLADILAR. BU SABAH ASYA BORSALARININ
GENELINDE YUKSELISLER HAKIM ARALIK VADELI ENDEKS30 SOZLESMESI 2.SEANS
TOPARLANARAK GUNU 34.150 SEVIYESINDEN KAPANDI SOZLESMEDE DIRENCLER
34.500-35.000-35.600 DESTEKLER 33.200-32.600'DE BULUNUYOR. SOZLESMENIN GUNE 200
PUAN YUKSELISLE BASLAMASINI BEKLIYORUZ.
TACIRLER MENKUL DEGERLER
(RAPORUN TAMAMI EKTE BULUNMAKTADIR)
* * *
BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI
KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU
TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI "YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE
VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG"
CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL
ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI
SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH
EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL
GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI
TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE
DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR"
-MATRIKS-
Avrupa piyasalarında artı açılış beklentisi var, fdax 0.68 artı, fdow 0.50 su an
[QUOTE=Astatin;72000]O zaman şöyle ense-sırt arasından catedral antrkot alıyımmm:..::..::..: torsion dan da piftek alcem..başka uzun yok mu başka...
hatta :tüm sistemler alda kapadı kimler geceye long girdi bakimmmm[/QUOTE]
dikkat et benim meslegim tehlikeli sünet olmayasın :D
Güne flat bir başlangıç yapıyor ve bu aralar piyasalar ve forumu pek takip edemiyorum.
Herkese bol kazançlar dilerim.
Herkese günaydınnn:) Bol kazançlarr..
astatincimm sabah sabah canım biftek çektii.:)
senden biraz daha kırptım hesaplarsın artık.. yazarsın deftere..
[QUOTE=catedral;72073]Herkese günaydınnn:) Bol kazançlarr..
astatincimm sabah sabah canım biftek çektii.:)
senden biraz daha kırptım hesaplarsın artık.. yazarsın deftere..[/QUOTE]
sayın catedral bende ucundan acık aldım astatının :D malum meslek geregı
AH jerfin ah..millete madara ettin bizi bak..bişi değil millet ayı piftek istiyor...ama yok öyle..kapatmadım daha...ya iki porsiyon yerler yada ben onların kemikleri sıyırırım du bakalım...
arkadaşlar günaydın,bol kazançlar.hellim öm. için teşekkürler.
Günaydın arkadaşlar
Heken dünkü gırafikler için teşekkür ederim. Baya işimize yaradı
Ellerine sağlık.
HEXEN, bizi 34000 altı yerelere götür....
BAY SAZAN : DÜn kabak gibi bir dolunay vardı..Bilmem anlatabiliyor muyum?
[quote=Astatin;72080]HEXEN, bizi 34000 altı yerelere götür....
BAY SAZAN : [B]DÜn kabak gibi bir dolunay vardı[/B]..Bilmem anlatabiliyor muyum?[/quote]
dolunay günü 11 OCAK tı :confused:
Nıyetı bozdu agalar 35000 i test ederler belkide
astatın nafıle cırpınıslar korkma bı sey olmaz ucundan acık alacam sayın catedral lokumu hazırlayın agzına tıkalım fazla bagırmasın :D
[quote=torsion;72083]astatın nafıle cırpınıslar korkma bı sey olmaz ucundan acık alacam sayın catedral lokumu hazırlayın agzına tıkalım fazla bagırmasın :D[/quote]
koptum torsion kardeş.
[QUOTE=torsion;72074]sayın catedral bende ucundan acık aldım astatının :D malum meslek geregı[/QUOTE]
Accık accık kemiriyos astatin i.lelele
[quote=torsion;72083]astatın nafıle cırpınıslar korkma bı sey olmaz ucundan acık alacam sayın catedral lokumu hazırlayın agzına tıkalım fazla bagırmasın :D[/quote]
olmazz...ben sana biftek veya sırt vereyim... o lazım bana:..::..::..:
[QUOTE=torsion;72083]astatın nafıle cırpınıslar korkma bı sey olmaz ucundan acık alacam sayın catedral lokumu hazırlayın agzına tıkalım fazla bagırmasın :D[/QUOTE]
Lokum hazır zate. ben akşam köpekbalığı ısırığı falan duyduğum anda hazır ettimdi lokumu....:..: :..: :..:
[QUOTE=Astatin;72080]HEXEN, bizi 34000 altı yerelere götür....
BAY SAZAN : DÜn kabak gibi bir dolunay vardı..Bilmem anlatabiliyor muyum?[/QUOTE]
Dolunay düşüşünü yaptık.. Bitti.. Sen o gece kurtadam olmuştun.:..:
rııınn rıınn rıınn rınnnn...jaws ın hası peşinizde haberiniz yok.. günsonuna iki porsion torsion sırt, bir porsion catedral ense diyorum ben..akşam menüm budur... hele catedarl sen var ya sen...fake boğa seni...
[quote=catedral;72085]Accık accık kemiriyos astatin i.lelele[/quote]
öyle deme torsion'a ayıp oluyo:..::..::..::..:
CATEDRAAAAALL nerdesiinnnn...nnoolddduuu :) torsionnnnnn nerdesin :) :)
[QUOTE=Astatin;72089]rııınn rıınn rıınn rınnnn...jaws ın hası peşinizde haberiniz yok.. günsonuna iki porsion torsion sırt, bir porsion catedral ense diyorum ben..akşam menüm budur... hele catedarl sen var ya sen...fake boğa seni...[/QUOTE]
aksama cok sey degısır yaw mühim olan sabahkı pozısyondu bakarsın aksam aynı amac ıcın calısıyor olabılırız :D
[QUOTE=Astatin;72092]CATEDRAAAAALL nerdesiinnnn...nnoolddduuu :) torsionnnnnn nerdesin :) :)[/QUOTE]
kedi dir o kedi (by catedral)
[quote=torsion;72093]aksama cok sey degısır yaw mühim olan sabahkı pozısyondu bakarsın aksam aynı amac ıcın calısıyor olabılırız :D[/quote]
anlamam ben :):..::..: baktın 400 puan geri geldi ağız değiştirdin bakıyorum:..::..: gnam gnam
34050 1/3 daha sattım
bir dilim catedral, bir dilim torsion, bir dilim tomates, bir dilim, patlıcan...:) VOB Kebap :)
[quote=furkan;72096]34050 1/3 daha sattım[/quote]
şşşşşşş...kimseye deme..bende 1/2 ye çıktım :) ort maliyet de 34250 ye çıktı :) şşşşşşşşşş... catedral bilmiyo torsion da bilmiyo bunu..porisyoları duble yapacağım haberleri yok..şşşşşşşşşşşşş
[QUOTE=Astatin;72098]şşşşşşş...kimseye deme..bende 1/2 ye çıktım :) ort maliyet de 34250 ye çıktı :) şşşşşşşşşş... catedral bilmiyo torsion da bilmiyo bunu..porisyoları duble yapacağım haberleri yok..şşşşşşşşşşşşş[/QUOTE]
34400de vuramadım kafalarına tırstım bir an bendede 34125 ort var
VOB 1000 puan düşsün, 1 milyon çiçek açsın... bu arada DJI şom ağızlısı olarak bugün geldiler diyeyim bn sz..hissediyorum...bu akşama doğru DJ bedduamı yapacağım..evet evet 1 vakit mi desem 3 vakit mi desm DJI da 8200 görüyorum
CC: Bay SAZAN
925 flat...şimdilik 1 porisyonla idare