-
[B]İngiltere'de Trafik Niçin Soldan Akar?[/B]
Bir zamanlar herkes İngilizler gibi yolun solundan gidiyordu. Bunun için de çok geçerli bir sebep vardı.
Yüzyıllarca önce yolun karşısından gelenin dost mu, yoksa düşman mı olduğunu kestirmek mümkün değildi. İnsanların çoğu sağ ellerini kullandıkları için, yolun solundan, duvar dibinden (yaya veya atla) giderek sol taraflarını emniyete alır, sağ ellerini kılıçlarını hemen çekecek şekilde hazır bekletirlerdi.
Yolun solundan seyahat, ilk defa 1300 yıllarında, papanın Roma'ya gelecek hacıların yolda karmaşaya sebep vermemeleri için, yolun solundan gitmelerini söylemesiyle resmileşti ve yüzyıllar boyu devam etti.
18. yüzyılın sonlarında ABD'de birçok atın çektiği posta arabalarında, sürücü koltuğu yoktu ve sürücü en arkada ve soldaki atın üstünde oturuyordu. Bu da yolun solundan gidildiğinde karşıdan geleni ve yolun kontrolünü zorlaştırıyordu.
Çok geçmeden ABD'de trafik sağdan işlemeye başladı. Fransız İhtilali sırasında, ihtilalin liderlerinden Maximilien Robespierre, büyük bir olasılıkla Katolik kiliseye meydan okuyanlara bir jest olsun diye, Parislilerden yolların sağından gitmelerini istedi.
Bir süre sonra aslında kendisi de bir solak olan Napolyon, or-dulanndaki ikmal arabalarının yolların sağından gitmeleri emrini verdi ve zaptettiği her ülkede de bu uygulamayı hayata geçirdi.
İngiltere hiçbir zaman Napolyon tarafından zapt edilemediğinden İngilizler yolun solundan gitme alışkanlıklarından vazgeçmediler. Avustralya, Hindistan gibi tüm eski sömürgelerinde de bu usulü devam ettirdiler. Zaten ingilizler'de Amerikalılardan farklı olarak sürücü arabanın üstünde ve sağında oturuyordu.
Modern araba teknolojisinin gelişmesi ile bu gelişimin dünyada öncüsü olan ABD'de sürücü koltuğu vc direksiyon sağdan gidişe uygun olarak sola konuldu ve dünyanın birçok bölgesinde bu şekilde yaygınlaştı.
İngiltere'de ve eski sömürgelerinde, trafik akışım sağ şeride almanın faturası o kadar yüklüdür ki, artık isteseler de kolay kolay bunu yapamazlar.
-
[quote=enorton;159642]
[B]Dünyada insanların %66 'sı araçlarını sağdan akan trafikte sürerler, %34'ü ise soldan akan trafikte.[/B]
[/quote]
Az daha bu konuda da Fibonacci oranı çalışacakmış... :..:
-
[QUOTE=QUEEN;159591]bi çalışma yaptım...23 kasım..74300 rakamına ulaştım..sadece fal diye bakıyorum..meraktan..dikkate almayın..olurda tutarsa azcık hava atarım..ona göre..[/QUOTE]
fiyat çalışması güzel ama zaman çalışması hiç olmamış bence ..geç olmuş quenn patron .. emergency please .. fiyat için tepriklerimi sunarım ..zaman çalışması için teessüflerimi bildirirm .. .. heheheeh :D:D
-
[QUOTE=selçuklu;159646]fiyat çalışması güzel ama zaman çalışması hiç olmamış bence ..geç olmuş quenn patron .. emergency please .. fiyat için tepriklerimi sunarım ..zaman çalışması için teessüflerimi bildirirm .. .. heheheeh :D:D[/QUOTE]
Bence tepe görüldü patron, yuvarlak tepe formasyonu :D Düşüş başlayacak... Dow 10.000 üstüde tutunamıyor yerini yadırgadı...
-
[QUOTE=abka;159641]ölen 29 yaşında genç erkek..hastenede ki personel..adam 4 gün önce zature teşhisi konuluyor..dün yoğun bakıma alınıyor..ve ölüyor...
o hastaneye evim 500 metre uzakta..
dünde hasta ziyaretine gittim..[B]ama hiçbir önlem yoktu..taki gece saat 20;00 ye kadar[/B]...
dehşet bulaşıcı hastalık...[/QUOTE]
Merhuma önce zature sonra da kalp yetmezliği teşhisi konmuş... Ölene kadar domuz gribi teşhisi konmamış... Ailesi ölüm nedeninin domuz gribi olduğunu televizyondan öğrenmiş... Ayrıca hastanede yatarken 5 gece eşi refakatçi kalmış yanında ve onun için de herhangibir önlem alınmamış... Çünkü teşhis yanlış... Ama sağlık bakanı bu olaydan sonra kameralara dönüp yanlış teşhisden dolayı özür dileyeceğine bunu da siyasi bir kazanım olarak görüp, [B]"günlerdir domuz gribi aşısını eleştirenler şimdi ne diyecekler"[/B] dedi :) Şaka gibi ölüm nedeni domuz gribi değil ki, ölüm nedeni yanlış teşhis...
Ayrıca eski sağlık bakanı osman durmuşu kastediyor ve kendisini iki kere dinledim... Aşı gereksizdir olunmasın demiyor... Sadece bu aşının testleri daha tamamlanmadı ve neden kendimiz üretmek yerine hemen milyonlarca aşıyı sipariş ettik diyor... Türkiye dünya sağlık örgütü risk haritasına göre 1. derecede riskli ülke olmamasına rağmen neden diğer ülkeler aşılamaya başlamadan biz acele ediyoruz diyor... Neyse bu tartışma uzun süre daha devam edecek gibi...
-
bence domuz gribi aşıyı üreten firmaların bilinçli bir pazar yaratma ve malı kakalama işi. Hatta yaratılan korku sonuçunda toplum sorgulamadan bunu kabulleniyor. Bana göre benzer bi gelişmede modese sistemi de böyle legal hale geliyor ve apartman girişlerinden tutun da hiç aklımıza gelmeyen noktalardan birileri birilerini gözetliyor ve bunu insanlar kendi güvenlik gerekçeleri için olmazsa olmaz deniliyor ben bunun da gelişiminden kaygılıyım.
-
[url]http://www.voborsa.com/forum/trader38580-ile-sistematik-vob-takibi-t5228p15.html[/url]
-
[QUOTE=ordi;159650]bence domuz gribi aşıyı üreten firmaların bilinçli bir pazar yaratma ve malı kakalama işi. Hatta yaratılan korku sonuçunda toplum sorgulamadan bunu kabulleniyor. Bana göre benzer bi gelişmede modese sistemi de böyle legal hale geliyor ve apartman girişlerinden tutun da hiç aklımıza gelmeyen noktalardan birileri birilerini gözetliyor ve bunu insanlar kendi güvenlik gerekçeleri için olmazsa olmaz deniliyor ben bunun da gelişiminden kaygılıyım.[/QUOTE]
Artık kapitalizmin en büyük silahı [B]korku[/B] malesef... Bu konuyla ilgili olarak Michael Moore un Bowling for Columbine (Benim cici silahım) belgeselini tavsiye ederim... Nasıl korku toplumu yaratıldığını çok güzel anlatıyor...Şunu iyi görmemiz lazım ABD iki sektörün sırtında büyüyor... 1. silah 2. ilaç... İkisi de birbiryle etkili...
Bir diğer sektör olan sinema da bu ikisine hizmet ediyor... Abd sinemasının son 20 yılını inceleyin sürekli korku pompalar... Önce ruslar, sonra çinliler, şimdi de islam... Ve bunun sonucunda dünya sürekli savaşıyor... Önce silah sektörü sonra da yaralılar için ilaç falan vs derken ilaç sektörü kazanıyor...
Şuanda domuz gribinden yaşanan paniği daha önce çok gördük... En son kuş gribinde gördük... Sonucu ise kümes hayvancığı bitirildi... Yine büyük sermaye kazandı...
[url]http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12772453.asp?yazarid=249&gid=61[/url]
-
[quote=enorton;159654]Artık kapitalizmin en büyük silahı [B]korku[/B] malesef... Bu konuyla ilgili olarak Michael Moore un Bowling for Columbine (Benim cici silahım) belgeselini tavsiye ederim... Nasıl korku toplumu yaratıldığını çok güzel anlatıyor...Şunu iyi görmemiz lazım ABD iki sektörün sırtında büyüyor... 1. silah 2. ilaç... İkisi de birbiryle etkili...
Bir diğer sektör olan sinema da bu ikisine hizmet ediyor... Abd sinemasının son 20 yılını inceleyin sürekli korku pompalar... Önce ruslar, sonra çinliler, şimdi de islam... Ve bunun sonucunda dünya sürekli savaşıyor... Önce silah sektörü sonra da yaralılar için ilaç falan vs derken ilaç sektörü kazanıyor...
Şuanda domuz gribinden yaşanan paniği daha önce çok gördük... En son kuş gribinde gördük... Sonucu ise kümes hayvancığı bitirildi... Yine büyük sermaye kazandı...
[URL]http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12772453.asp?yazarid=249&gid=61[/URL][/quote]
M.Moore izlemedim ama Sayın Enorton yazdıklarının tamamına katılıyorum. Bu arada tv de az önce A.Ü. Halk Sağlığı anabilim Dalı Prof.Recep Kadur katıldı telefonla ve dediki normal şartlarda normal grip domuz gribinden daha öldürücüdür. Tahmini olarak normal gripten ülkemizde ölen kişi sayısı 7.500-17.000 kişi arasındadır yıllık olarak oysa ki domuz gribinden maksimum bu yıl ölecek kişi sayısı 4.500 kişidir. Sağlık bakanlığı 4.500 kişinin ölümünü diğerlerinden daha önemli sayıyor olmali ki 1.000.000 tl harcamıştır henüz bilim dünyasınca sonuçları tam kabul edilmemiş aşı için şu ana kadar dedi. Bu aşılar tek bir firmadan alınmış.
Kim kime nasıl enjeksiyon sokuyor acaba:confused:
Ben ise vobta 3 kuruş kazanacağım derken ömrümü çürütüyorum ve kendime ve gücsüzlüğüme bi kerede daha yuh diyorum. Düşündüklerim ve hissettiklerim doğru çıkınca bu tür olaylarda kendime daha çok kızıyorum arkadaşlar.
-
[B]06 VOB 3X [/B] Plakalı mavi megane sahibi varmı burda acep bugun trafikte gordum gayri ::: İstanbulda e-5 te arhadaşın resmini bilem çektim :::
-
[url]http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Ayi_trafikte_oldu.htm?ArticleID=5157[/url]
-
[b]vob'da 28 ekım tarıhınde yarım gunluk resmı tatıl sebebıyle seans ve takas saatlerı farklı uygulanacak [/b]
vadelı ıslem ve opsıyon borsası (vob), resmı tatıl sebebıyle yapılan
degısıklıklere ılıskın bır duyuru yayınladı.
28 ekım 2009 tarıhınde yarım gunluk resmı tatıl sebebıyle borsamızda seans
ve takas saatlerı farklı uygulanacaktır.
Asagıdakı tabloda 28 ekım 2009 tarıhınde uygulanacak olan gunluk ıs akısı
yer almaktadır:
09:15 : Seans baslangıcı
12:35 : Seans sonu
12:45 : Uzlasma fıyatlarının ve temınat tamamlama cagrılarının ılanı
(t gunu-27.10.2009) 17:45 –(t+1 gunu-28.10.2009) 11:00: Takas suresı
11:00 : ı. Temerrut baslangıcı
eft kapanıs saatı : ıı. Temerrut baslangıcı
11:40 : Nakıt cekme son saatı
11:40 : Nemalandırma
12:20 : Temınat yatırma son saatı
29 ekım 2009 tarıhınde resmı tatıl sebebıyle borsamızda ıslem yapılmayacaktır.
28 ekım 2009 carsamba gunu gerceklesen ıslemlerın takasının tamamlanması 30 ekım
2009 cuma gunu yapılacaktır.
-matrıks-