eNORTON KARDEŞ ŞORTLARA DİKKAT AYNI DURUMDA OLDUĞUMUZ İÇİN DİKKATİNİ ÇEKMEK İSTEDİM.
Printable View
eNORTON KARDEŞ ŞORTLARA DİKKAT AYNI DURUMDA OLDUĞUMUZ İÇİN DİKKATİNİ ÇEKMEK İSTEDİM.
Turkıye petrollerı anonım ortaklıgı (tpao)
adıyaman bolge muduru besım sısman, sambayat kuyularının petrol acısından ıyı bır
saha oldugunu, bu kuyuların dunya olcegınde ses getırecegıne ınandıgını
soyledı.
Sısman, aa muhabırıne yaptıgı acıklamada, dunya olcegınde ses getırecek
bır saha olduguna ınanılan sambayat sahasının su anda tam potansıyelı ıle devrede
olmadıgını, bunun da normal oldugunu belırttı.
Uretım polıtıkasının boyle olması gerektıgını, sahayı yeterı kadar
tanıyamadıkları ıcın su anda uretımın sınırlı olduguna dıkkatı ceken sısman,
sozlerını soyle surdurdu:
``vanaları ardına kadar acıp sov yapmak ıstemıyoruz. Bu da zaten dogru
bır mantık degıldır. Bız bır devlet sırketıyız. Bırılerıne bır sey gostermek gıbı
zorunlulugumuzda yok. Ama sambayat gercekten dunya olcegınde onemlı bır saha. Bu
yıl sısmık ekıbımız adıyaman`da uzun zaman kaldılar. 360 kılometre kare cıvarında
calısma yaptılar. Kuzey;de tut;a batı;da sambayat;a kadar uzanan bır alanda
calısmalar yapıldı. Bu calısmalar bu alanı daha ıyı tanımamızı saglayacak. Bundan
sonra o sahanın gelısımıyle ılgılı calısmalarımız olacak. Sahayı ıyıce tanıdıktan
sonra rezervı ıyıce bıldıkten sonra optımum uretım kapasıtesıyle yoluna devam
edecek. Bugun ıtıbarıyla sambayat;ın bıze cok cıddı katkısı oldu. Turkıye
petrollerınde gunluk uretımımız uzun bır sure sonra 11 bın 500 bıne yaklastı. Bu
bızım ıcın cok onemlı. Eger bugun bır sambayat, dogu baspınar ve elbeylerı
yapmamıs olsaydık, bugun 7 bın 500 varıl cıvarında uretımımız olacaktı. Bu
hakıkaten kaosa dogru gıdıs olurdu.``
tpao;nun son 4 yıldır cok cıddı bır hamlenın ıcerısıne gırdıgını ıfade
eden bolge muduru sısman, ``devletımızın ve bakanlıgın cok cıddı destegıyle
sırkette ayakta durarak cok guzel bır hamlenın ıcerısıne gırdı. Sondaj
faalıyetlerı artırıldı. Sondajlar da artırıldıktan sonra basarı kacınılmazdır.
Allah her zaman calısanın yanındadır. Japon, abd`lı nasıl basarı elde edıyorsa,
bız de aynı basarılı elde edebılırız. Yeter kı alnımızın terını akıtalım,dogru
ısı yapalım`` seklınde konustu.
Turkıye`nın gunluk 700 bın varıl tuketen bır ulke oldugunu, tpao olarak
daha yukarıları hedefledıklerını anlatan sısman, sunları kaydettı:
``bu sene 15 kuyuda sondajı bıtırdık. 5 kuyuda da calısma suruyor ve
belkı bunları bıtırerek 20`nın uzerıne cıkacagız. Ama bu bıze yetmez. Adıyaman
bolge mudurlugu`nun cıddı bır faalıyet yapması ıcın yılda 40-50 kuyu acması
lazım. Gercekten tpao`nun potansıyelı bu degıl. Adıyaman;da 850 kısılık ordu ıle
calısıyoruz. Bızım cok daha fazla faalıyetlerımız olması lazım. Tpao;nun onunde
cok cıddı bır batı karadenız calısması bulunuyor. Buralar ıcın cok buyuk paralar
harcanacak. Ama burayla kalmayacagız ve aranamamıs daha yuzde 85 alanlarımız var.
Buralar aranacak ve turkıye;nın gercek potansıyelı ortaya cıkacak. Kaybedecek hıc
zamanımız yok. Dunya bır vırajı donuyor bızde dunyayla beraber bu vırajdayız. Bu
vırajı ıcerıden keskın alıp yuksek hızla cıkmamız lazım. Yoksa trenı kacırırız.
ınsallah gelecek ıyı olacak. Hedeflerımızden de sasmadan devam edecegız. 2023
hedefını de onemsıyoruz. Hedefımıze ınanıyoruz ve bunu basaracagız.``
-aa-
|
Saatlik graf çok kritik göründü gözüme. Desteği deldi ama aşağı gidemedi, backtest yaptı. Şimdi tekrar yukarı çıkarsa fake breakout olur, +2000 puan gider. Yok tekrar kafayı aşağı çekerse sahici breakout olur, -2000 puan gider. Görelim Pala bugün hangi yönde yolacak bizi... :..:
1 dk alda darısı diğerlerinin başına .. ralli ralli .. ralli.... ralli ......... rallyesange .. :o:o
[quote=ordi;159757]enorton kardeş şortlara dikkat aynı durumda olduğumuz için dikkatini çekmek istedim.[/quote]
yysd :)
tek akıllı benim sanıyordum yuaw ::: :::
[url]http://videoazbuz.ekolay.net/videoParts/view.jsp?videoId=41000000001175313[/url]
kısa devam..sistemler sat da..
[quote=selçuklu;159760]1 dk alda darısı diğerlerinin başına .. ralli ralli .. ralli.... ralli ......... rallyesange .. :o:o[/quote]
Kusura bakma seni yalnız bırakacam patron ben flat kalıyorum. Az önce Londra paladyum sabitlemesi haberi geldi. Ondan hemen sonra pozisyon açarsam hep çarpılıyom... Uğursuzluk olayı kardeşim... Dalga geçeni fururum... :..:
[QUOTE=Strategist;159764]Kusura bakma seni yalnız bırakacam patron ben flat kalıyorum. Az önce Londra paladyum sabitlemesi haberi geldi. Ondan hemen sonra pozisyon açarsam hep çarpılıyom... Uğursuzluk olayı kardeşim... Dalga geçeni fururum... :..:[/QUOTE]
paladyum sabitlendiyse tamamdır patron .. iyi olmuş bence .. ... ralli olur gol olur tahminim ....
[QUOTE=enorton;159725]
Ben de tam tersi halka arz gördüm mü tırsarım... Adı üstünde HALKA ARZ... Yani mal yedirme :) Ne zaman halka arzlar başlar dikkat ettin kısa süre sonra borsa gümler...[/QUOTE]
Şans kaza yılsonunda hisse alıp unuttuğu için parayı ikiye katlayan küçük yatırımcılar var onların paralarını almayı unutmuşuz. Arzımız ile onu da becereğiz inşallah.
Kâr weden bi şirketiniz var para basıp duruyor ve siz durduk yere ona ortak arıyorsunuz. Ne kadar iyi niyetlisiniz. Tüm kâr ıcebe indirmek varken vatandaşla bu kazancınızı paylaşmak sitiyorsunuz .Tam cennetliksiniz. .kom
Yabancı ise TRde aldığı şirketin bütün hisselerini toplamay çalışıyor. Hatta borsa kotundan çıakrtmaya uğraşıyor. Kötü bu yabancılar kötü... .dng
vobuda sabitlediler . .heehhe :D
[quote=selçuklu;159768]vobuda sabitlediler . .heehhe :D[/quote]
Al işte patron. Palladyumun laneti tuttu yine. 14:00'e kadar yaprak kımıldamaz şimdi. Short giren de uyuz olur, long giren de... :..: