-
[quote=enorton;160036]Abi sistem geleceği bilemez ki? Yorum yapamaz, tahmin edemez... Dow daxa bakmaz, siyasi gerginlik, veri, vade sonu vs nedir anlamaz... Sadece geçmiş fiyata bakar... Benim gibi kendi başına trade edemeyenler için gerekli...[/quote]
Veya sistemsiz biri piyasayi etkileyen 100lerce olay arasinda hangi olayin fiyatlanacağin ne kadar fiyatlanacağini nasil bilebilir.
Bugun bir gelişme oluyor piyasa uzerinde 500 puan satiş getirebiliyor, yarin ayni gelişme oldugunda ise piyasada bugune benzer bir fiyatlama olusturmadiği gibi piyasada tam tersi bir etki yapabiliyorken sistemsiz trade edip butun bunlarin hangisinin piyasayi ne ölçüde etkileyeceğini tahmin edebilebilir oldugunu hic düsünmüyorum.
-
sn. larossian başınız sağolsun...
ateş düştüğü yeri yakar.....Allah geride kalanlara sabırlar verin...
-
boz ayı geldiğinden beri vob aşağı eğilimlidir....
zaten boz ayının gelme nedeni budur..nick bile bu sebebten seçilmiştir...
bugünkü en düşük tahminim 62.900....kayıtlara geçsin....
-
günün sorusu şudur...
ekim ve aralık vadeleri arsındaki makas neden 300 puan arttı.......
cevabın arkasında büyük para vardır.....
-
halen dow un 10400 seviyesini denemeden düşüşe geçeceğine inanmıyorum ben.
benim trend eşiği 61500 e kadar yükseldi..
bu seviye altında ciddi bir realize beklentisine girerim..
şuan ise tüm kısa periyotlar satışta..
-
[quote=Kanaatkar;160043]Veya sistemsiz biri piyasayi etkileyen 100lerce olay arasinda hangi olayin fiyatlanacağin ne kadar fiyatlanacağini nasil bilebilir.
Bugun bir gelişme oluyor piyasa uzerinde 500 puan satiş getirebiliyor, yarin ayni gelişme oldugunda ise piyasada bugune benzer bir fiyatlama olusturmadiği gibi piyasada tam tersi bir etki yapabiliyorken sistemsiz trade edip butun bunlarin hangisinin piyasayi ne ölçüde etkileyeceğini tahmin edebilebilir oldugunu hic düsünmüyorum.[/quote]
Hocam ekran başında oturup da mekanik sistem al verince al, sat verince sat olayına da ben şahsen pek sıcak bakamıyorum. Sisteminize güveniyorsanız, size para kazandırıyorsa ekran başında durmak gerekli mi? Tutun birini asgari ücretle, sistem al deyince alsın, sat deyince satsın. Böylece sisteme uymama disiplinsizliği sorunu da ortadan kalkmış olur. :..: Size asgari ücretle adam tutacak kadar para kazndırmıyorsa sisteminiz, zaten işe yaramıyor demektir. :..:
En mantıklısı sistemi fikir almak için kullanmak, ama kendi tecrüben ile girip çıkmak gibime geliyor...
-
[QUOTE=Strategist;160050]Hocam ekran başında oturup da mekanik sistem al verince al, sat verince sat olayına da ben şahsen pek sıcak bakamıyorum. Sisteminize güveniyorsanız, size para kazandırıyorsa ekran başında durmak gerekli mi? Tutun birini asgari ücretle, sistem al deyince alsın, sat deyince satsın. Böylece sisteme uymama disiplinsizliği sorunu da ortadan kalkmış olur. :..: Size asgari ücretle adam tutacak kadar para kazndırmıyorsa sisteminiz, zaten işe yaramıyor demektir. :..:
En mantıklısı sistemi fikir almak için kullanmak, ama kendi tecrüben ile girip çıkmak gibime geliyor...[/QUOTE]
sistemler son 12 ayda (eylül-ekim dışında) cidden para bastı..ama son 2 ay ,çok can sıkıcı..
bendeki tüm sistemlerin son 2 ayı sıkıntılı..ama bunun gecici bir fetret anı olduğunu düşünüyorum..
-
5dk'lıkta MACD pozitif uyumsuzluk veriyor. Sistem kullananların sistemleri long'a geçmiş olabilir. Benim histemim 64.100'den long'a geçti bile. 63975 stop.
-
[QUOTE=Kanaatkar;160031]Vade sonuna cok az kalmasina ragmen pozisyon gecişleri olmamasida biraz ilginc , ani bir hareketle mi gecişler baslayacak acaba[/QUOTE]
hocam ekim vadede uzlasıp parayı alıp gitcekler :) yeter demisler "sovule sovule bi hal olduk" diyede eklemiş aganında haysiyeti bi yere kadar dayanabilmiş :::
-
[quote=Strategist;160050]Hocam ekran başında oturup da mekanik sistem al verince al, sat verince sat olayına da ben şahsen pek sıcak bakamıyorum. Sisteminize güveniyorsanız, size para kazandırıyorsa ekran başında durmak gerekli mi? Tutun birini asgari ücretle, sistem al deyince alsın, sat deyince satsın. Böylece sisteme uymama disiplinsizliği sorunu da ortadan kalkmış olur. :..: Size asgari ücretle adam tutacak kadar para kazndırmıyorsa sisteminiz, zaten işe yaramıyor demektir. :..:
En mantıklısı sistemi fikir almak için kullanmak, ama kendi tecrüben ile girip çıkmak gibime geliyor...[/quote]
Vob acildiğindan beri 2005 subatdan itibaren aktif olarak tum gun vob seansini izliyorum.Cok iyi günlerimde oldu felaket gunlerimde , İnanin en iyi karlari sistemlere uyarak kazandim en kotu zararlarida( Aşiri ozguvenle) sistemlere kulak asmayıp kendi gorüsüme gore pozisyon aldiğimda yasadim.5 dklik sistem sinyalleri beklemek bile zor geliyordu 5 aydır 60 dk kullaniyorum bunu bile vade sonlari cok sayida sinyal geliyor diye istemiyorum. Piyasayi tam gun izlemek yerine bende artik bir süredir gozlemlediğim günlük grafiklere gore işlem yapmak istiyorum. Nihayetinde 5 dkliklarda 60 dklıklarda gun sonu riskini hep aliyordum.
Dowu ,Datasi , vade sonu, hacimi dusunmeden sadece sabah acılıs ve kapanişlara 10 15 şer dakika bakmayi planliyorum.Sistem aslinda cok basit ve performasida vasat 5 yilda aylik ort 1800 puan ancak benim icin cok daha onemli olan istikrarli olmasi.Ayrıca tum gelirimin ve geçimimin vobdan oldugunuda belirtmek isterim.
Birini gorevlendirmek yerine keske Turkiyede de otomatik trading hukuksal olarak sorun teskil etmese ve bizde uygulasak.
-
Sn Larossian başınız sağolsun, mekanı cennet olsun, sabırlar diliyorum..
-
uzunlar kapandı..64100 den...günlük 400 puan..bana müsade..:)
keşke MS de 1 daklık periyot olsaydı...nasıl buluruz bunu..üüü