-
[quote=parderi;160143]Benim kastettiğim kendi kaybım kendi jetonum değil. Arabı,ingilizi fransızı birleşmiş girmiş içimize. Yurdum olarak konuşuyorum, her iki ayda bir herifler eşşek yüküyle para götürürse, bravomu dersin.
Bana sorarsan aşağılık kompleksine kapılıyorum.[/quote]
üniversitede çok değer verdiğim "fluid mechanics" hocam, bir derste, dersi kaynatmak için "hocam biz niye ingilizce öğreniyoruz, onlar türkçe öğrensinler" dediğinde, tebeşiri bırakıp döndü;
"eğer onların türkçe öğrenmesini istiyorsan, adam ol, iyi öğren, onların ihtiyaç duyacağı birşeyler icat et, icat ettiğin şeyin kullanma klavuzunu türkçe yaz. mecburen öğreneceklerdir...sen bunu yapana kadar, biz ingilizce öğrenmeye devam edeceğiz." dedi.
kitaplar dolusu cümlelerle anlatılmaya çalışılan sömürge olayının özeti budur.
-
1 saat ayrılıyorum bilgisayarın başından olay geliyo yaw. Flat'dim ama yine beleş kar fırsatı kaçırdım. Ne oldu, kim niye verdi bu küsküyü, haber falan mı var? Ben hiç mi kalkmayacam bu bilgisayarın başından? Alçak Pala!!!! :..:
-
[B][COLOR="Red"]selçuklu[/COLOR] [/B]abeyim yuaw dün hal hatır soramadım gayri :( dün ciddimiydin ?
-
[QUOTE=Strategist;160163]1 saat ayrılıyorum bilgisayarın başından olay geliyo yaw. Flat'dim ama yine beleş kar fırsatı kaçırdım. Ne oldu, kim niye verdi bu küsküyü, haber falan mı var? Ben hiç mi kalkmayacam bu bilgisayarın başından? Alçak Pala!!!! :..:[/QUOTE]
malı koteklemeden once fitch haberını sundular ogleden once sankı hıcbısey olmamıs gıbı sıfıra yaklastırdılar sonrasında verdıler kuskuyu verebıldıklerı kadar..
tabı pıyasada denetım yok kı kım neyı nekadar alıyo nıye alıyo manıplasyon varmı yokmu denetım fılan hak getıre :)) demekkı 3-5 mılyar doların olsa ıstedıgın gıbı at kosturabılıyomus ınsan.. ıkı de tanıdık not sırketı buldunmu heyooo ver coskuyu bındır kuskuyu.. ne zamandır soyluyoruz ne degisti ulkede de bu kadar yukseldık ? ne degıstı de gecen haftaya nazaran dusuyoruz paldır kuldur ? heueuh 65225 shortlarla yattım beklıyorum aga takılsın kafasına gore.. yukselırse shortlarım duserse ızlerım stratejı bellı .. zaten ben bundan sonra altın kontratında takılacam.. orda kotekle patakla yok aga temız temız sat al :)))
-
[quote=Kennym;160168]malı koteklemeden once fitch haberını sundular ogleden once sankı hıcbısey olmamıs gıbı sıfıra yaklastırdılar sonrasında verdıler kuskuyu verebıldıklerı kadar..
tabı pıyasada denetım yok kı kım neyı nekadar alıyo nıye alıyo manıplasyon varmı yokmu denetım fılan hak getıre :)) demekkı 3-5 mılyar doların olsa ıstedıgın gıbı at kosturabılıyomus ınsan.. ıkı de tanıdık not sırketı buldunmu heyooo ver coskuyu bındır kuskuyu.. ne zamandır soyluyoruz ne degisti ulkede de bu kadar yukseldık ? ne degıstı de gecen haftaya nazaran dusuyoruz paldır kuldur ? heueuh 65225 shortlarla yattım beklıyorum aga takılsın kafasına gore.. yukselırse shortlarım duserse ızlerım stratejı bellı .. zaten ben bundan sonra altın kontratında takılacam.. orda kotekle patakla yok aga temız temız sat al :)))[/quote]
Hakikaten ekranın başından kalkıp lavaboya gidesim gelmiyo artık. Ne zaman kalksam geri geliyorum ya küskü gelmiş ya coşku gelmiş. Altıma edecem bu gidişle. :..: Şeytan diyor slow trader ol. Bi becerebilsem... :..:
-
[quote=Kennym;160168]zaten ben bundan sonra altın kontratında takılacam.. orda kotekle patakla yok aga temız temız sat al :)))[/quote]
Ben de pamuk kontratı almak istiyorum ama volüm sıfır, satan yok. :..: :..: :..:
-
Herkeşe merhaba ve bol kazanclar,
bır suredır pıyasayı ızlıyorum ve ozellıkle JERFIN hanımdan bazı konularda yazdım ıstıyorum,
misal, ben voba yatırım yapmak ıstıyorum subat 2010 kağıdından almak ıstıyorum, ama bazı seylerı bılmek ıstıyorum,
1. subat 2010 kağıdının bılancosu nasıldır, kar payı veya bedelsız verme durumu nasıldır
2. her dususte 100 er lot almayı planlıyorum bu ıyı bır stratejı mıdır,
3. gecmıs vadelı kağıtların ıkıncı el pıyasası naılsıdr, mısal ben hazıran 2009 vadelı kağıda da yatırım yapmak ıstıyorum
4. bazı arkadaslar sıstemsız olmaz dıyorlar ama teknolojı marketleronden sıstem var mı dıye sordum, git işine kardesım dedıler, sıstemlerı nerde bulabılırım ve dızel benzınlı gıbı farklı olnaları var mı?
5. yıne bazı arkadaslar selale selale dıyorlar, mısaln ben subat 2010 vadelı almsam selalelerden fayda saglayabılırmıyım.
sayın jerfın hanım yanıtlarsa sevınırım, baska sorularım da olacak.:)
-
[QUOTE=unlimitted;160161]üniversitede çok değer verdiğim "fluid mechanics" hocam, bir derste, dersi kaynatmak için "hocam biz niye ingilizce öğreniyoruz, onlar türkçe öğrensinler" dediğinde, tebeşiri bırakıp döndü;
"eğer onların türkçe öğrenmesini istiyorsan, adam ol, iyi öğren, onların ihtiyaç duyacağı birşeyler icat et, icat ettiğin şeyin kullanma klavuzunu türkçe yaz. mecburen öğreneceklerdir...sen bunu yapana kadar, biz ingilizce öğrenmeye devam edeceğiz." dedi.
kitaplar dolusu cümlelerle anlatılmaya çalışılan sömürge olayının özeti budur.[/QUOTE]
İyi güzelde, bizimkiler vobu öğrenene kadar, herifler bizde para bırakmayacaklar:)
-
[QUOTE=Strategist;160170]Ben de pamuk kontratı almak istiyorum ama volüm sıfır, satan yok. :..: :..: :..:[/QUOTE]
heheh bende alıcaktım ama satan yok :)) kışa dogru artıyo fıyat bı 200 puan :D alıp koysak koseye fena olmaz baktık satamıyoruz vade sonu ver aga bızım pamukları der alı kazak yapar giyeriz sıcak sıcak ::::::::::::
-
[QUOTE=tuareg;160171]Herkeşe merhaba ve bol kazanclar,
bır suredır pıyasayı ızlıyorum ve ozellıkle JERFIN hanımdan bazı konularda yazdım ıstıyorum,
misal, ben voba yatırım yapmak ıstıyorum subat 2010 kağıdından almak ıstıyorum, ama bazı seylerı bılmek ıstıyorum,
1. subat 2010 kağıdının bılancosu nasıldır, kar payı veya bedelsız verme durumu nasıldır
2. her dususte 100 er lot almayı planlıyorum bu ıyı bır stratejı mıdır,
3. gecmıs vadelı kağıtların ıkıncı el pıyasası naılsıdr, mısal ben hazıran 2009 vadelı kağıda da yatırım yapmak ıstıyorum
4. bazı arkadaslar sıstemsız olmaz dıyorlar ama teknolojı marketleronden sıstem var mı dıye sordum, git işine kardesım dedıler, sıstemlerı nerde bulabılırım ve dızel benzınlı gıbı farklı olnaları var mı?
5. yıne bazı arkadaslar selale selale dıyorlar, mısaln ben subat 2010 vadelı almsam selalelerden fayda saglayabılırmıyım.
sayın jerfın hanım yanıtlarsa sevınırım, baska sorularım da olacak.:)[/QUOTE]
ciddiyse hiç komik değil şakaysa acayip komik :::::::::::::::
-
sayın parderı sıze de bır sorum olucak,
malum borsalar bırbırını etkılıyor ama voblar da bırbırını etkılıyor mu merak edıyorum,
misal amerıkan vobu alman vobu veya ıngılız vobundan hangısı bızı etkılıyor ve bu etkılenme doğru orantılı mıdır?
-
[QUOTE=fXci;160167][B][COLOR="Red"]selçuklu[/COLOR] [/B]abeyim yuaw dün hal hatır soramadım gayri :( dün ciddimiydin ?[/QUOTE]
bugun de gorunmedi selcuklu patron , hayırdır insallah , umarım oglenkı yukselıste tepeden fazlasıyla mal vermiştir agaya , benim bildigim selcuklu agayı suya goturur susuz getirir.. bozma moralini patron .. bak bana 2 aydır aganın dayagını yıyorum hala pes etmedim.. ümüğünü sıkıcam aganın :D.dng.dng.dng.dng.dng gercı sımdılık agadan alıp komısyon olarak bankaya verıyoruz ama olsun :D