MACD yine PU vermektedir. Ciddiye alıp almamak herkesin kendi seçimidir...
Printable View
MACD yine PU vermektedir. Ciddiye alıp almamak herkesin kendi seçimidir...
vayyy reco sen buralara uğrar mıydın... hoşgeldin..
[quote=Kennym;160174]ciddiyse hiç komik değil şakaysa acayip komik :::::::::::::::[/quote]
askolsun kardesım, bakınız bızım nıckın altında da kerdesız yazıyor ama ben burada kımseye cıddıyetsız yaklasmam, bılmek ayıp değil ogrenmemek ayıp derler, yenı bır yatırımcıya boyle davranılıyorsa buradan dıyeyım kı bu vob arpa boyu ılerleyemez. teessuflerımle.
[QUOTE=unlimitted;160161]üniversitede çok değer verdiğim "fluid mechanics" hocam, bir derste, dersi kaynatmak için "hocam biz niye ingilizce öğreniyoruz, onlar türkçe öğrensinler" dediğinde, tebeşiri bırakıp döndü;
"eğer onların türkçe öğrenmesini istiyorsan, adam ol, iyi öğren, onların ihtiyaç duyacağı birşeyler icat et, icat ettiğin şeyin kullanma klavuzunu türkçe yaz. mecburen öğreneceklerdir...sen bunu yapana kadar, biz ingilizce öğrenmeye devam edeceğiz." dedi.
kitaplar dolusu cümlelerle anlatılmaya çalışılan sömürge olayının özeti budur.[/QUOTE]
Bence aslında bu kadar basit değil hocam... Mesela icat meselesi değil para meselesi... İngiliz malı olan ne kullanıyoruz Allah aşkına... Ya da ABD toplumu bizim toplumdan daha mı zeki daha mı akıllı... 1996 Atlanta olimpiyatlarından önce ABD sokaklarında tv kameraları geziyor ve bu yıl olimpiyatlar nerede yapılıyor diyordu... Yemin ediyorum yarısında fazlası o yıl ABD de yapıldığından haberdar değildi... Çin, japonya, güney kore vs.. icatsa icat üretimse üretim... Ama dillerini kendilerinden başka konuşan yok... dil başka bir şey... Burada en başta aşağılık kompleksi var bence...
Şimdi hocanızın haklı olduğu taraf da var yani... Siz bilim adamıysanız iştigal ettiğiniz bilimde kimler öndeyse onların bilime kazandırdığı kelimeler kavramlar olacaktır... Mesela mimaride italyanlar, matematikte ruslar, denizcilikte ispanyollar gibi...
Ama ben şuna karşıyım... İngilizce kursuna gittiğim dönemde hocamız diyor ki; bakın tren garında, havaalınında vs kullanılan ingilizce terimleri ve cümleleri iyice öğrenin... Çünkü mesela ingiltere de bir Allahın kulu size yarıdmcı olmaz... Aynı hocamız yine başka bir derste ingilizce konuşan turistler buraya geldiğinde onlara yardımcı olabilmek için yine halkımızın 3-4 cümle ingilizce bilmesi gerektiğini söylemiştir... Turist gelip birşeyler soruyormuş, vatandaş bön bçn bakıyormuş...
Dedimki biz oraya gidersek biz ingilizce öğreniyoruz, onlar buraya gelirse yine biz öğreniyorz ne iş ? :) Bu resmen aşağılık kompleksidir... Başka ülkeye gezmeye giden adam zahmet edip iki kelime o ülkenin dilini öğrensin lütfen...
Sözün özü son cümlenize katılıyorum mesela sömürge meselsidir... Ama sömürge emek sömürgesi ile, beyin sömürmesi ile devam ediyor... Mesele zeki olma akıllı olma meselesi değildir... Adam çok zeki çok akıllı, icat da yapıyor ama ingilizce öğrenip ABD yerşeliyor NASA vs de çalşıyor... Mesele bence başka.... Herkesten özür dilerim yine konu dışına çıktım...
(Buarada geçen yıl avrupa seyahatine çıkan ingilizce öğretmeni kuzenim İtalya ve Fransa da döt gibi kalmıştır... Sokakta derdini anlatacak kimse bulamamıştır)
[quote=parderi;160172]İyi güzelde, bizimkiler vobu öğrenene kadar, herifler bizde para bırakmayacaklar:)[/quote]
şikayet ettiğiniz,kanınıza dokunan konu aslında VOB değil.
çok daha öte...[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon12.gif[/IMG]
sevgili edward. yazını benim bu yazıyı gönderdikten sonra gördüm.
yukarıdaki ilk cümledeki VOB kelimesini, İCAT kelimesi ile değiştirirsen,senin yazına da cevap olacaktır. :)
[quote=jerfin;160179]vayyy reco sen buralara uğrar mıydın... hoşgeldin..[/quote]
tesekkur ederım de sayın jerfın, hosgeldın demek karın doyurmuyor malum, sızın yardımlarını beklıyorum, yatırım stratejım hakkında goruslerınız benım ıcın değerlıdır.
[QUOTE=Kennym;160174]ciddiyse hiç komik değil şakaysa acayip komik :::::::::::::::[/QUOTE]
ee tabi sen tuareg i tanımadığın için...:..:
[QUOTE=tuareg;160176]sayın parderı sıze de bır sorum olucak,
malum borsalar bırbırını etkılıyor ama voblar da bırbırını etkılıyor mu merak edıyorum,
misal amerıkan vobu alman vobu veya ıngılız vobundan hangısı bızı etkılıyor ve bu etkılenme doğru orantılı mıdır?[/QUOTE]
Sevgili Tuareg. Aslında ne borsalar birbirini, nede yabancı voblar birbirini etkiler.
Etkilenen palalardır. Neden dersen her ülke vobunun bir palası vardır.
Gün olur anlaşırlar, gün olur çatışırlar. ,
Sonra nolur Palalar, palalarını çekerler. Yalın pala, keskin pala, kör pala, kırık pala birbirlerine girerler. Sonuçta Palası sağlam kalan ayakta kalır.
Onun için sen burdan tüyo bekleme palası sağlam bir Pala bul.
(İzah nasıl ama)
[quote=jerfin;160184]ee tabi sen tuareg i tanımadığın için...:..:[/quote]
anladım, kımse yardımcı olmayacak barı ben kendım bıraz teknın analız calısayım,
ıkılı dıp veya ıkılı tepenın neye delalet ettıgını anladım ama mısal bunun 3 lu 5 lı 7 lısı de varmıdır, mısal 8 lı dıp neye delalet eder bunu bırsyerde bulamadım, bılenlerı bılgılerını yaplasabılırse ıyı olur.
64.125'den alınma (SW portföy) 1/4 Long'lar zıtoplamış (64.025'den). Ana sistem takıldı. Hala Long.
[QUOTE=tuareg;160183]tesekkur ederım de sayın jerfın, hosgeldın demek karın doyurmuyor malum, sızın yardımlarını beklıyorum, yatırım stratejım hakkında goruslerınız benım ıcın değerlıdır.[/QUOTE]
al recocum al, ne bulursan al... faiz, döviz, borsa hepsi uçacak... hele şubat-2009 endeks kontratları acayip kar payı verecekmiş, bilanço süpermiişşş..::: tam al-yat lık yani..:..:.dng
[QUOTE=jerfin;160188]al recocum al, ne bulursan al... faiz, döviz, borsa hepsi uçacak... hele şubat-2009 endeks kontratları acayip kar payı verecekmiş, bilanço süpermiişşş..::: [B]tam al-yat lık yani.[/B].:..:.dng[/QUOTE]
Belki de gerçek olur şubat vade 80000 den kapanır :::