-
[quote=parderi;160185]Sevgili Tuareg. Aslında ne borsalar birbirini, nede yabancı voblar birbirini etkiler.
Etkilenen palalardır. Neden dersen her ülke vobunun bir palası vardır.
Gün olur anlaşırlar, gün olur çatışırlar. ,
Sonra nolur Palalar, palalarını çekerler. Yalın pala, keskin pala, kör pala, kırık pala birbirlerine girerler. Sonuçta Palası sağlam kalan ayakta kalır.
Onun için sen burdan tüyo bekleme palası sağlam bir Pala bul.
(İzah nasıl ama)[/quote]
Bu pala meselesı ınsanı tırsıtıyor, palalarla piyasaya dalmak şık durmuyor, mohac meydan savası mı allasen burası, alt tarafı uc bes kurus, para ıcın kan akıtmak caız değildir.
-
[QUOTE=tuareg;160180]askolsun kardesım, bakınız bızım nıckın altında da kerdesız yazıyor ama ben burada kımseye cıddıyetsız yaklasmam, bılmek ayıp değil ogrenmemek ayıp derler, yenı bır yatırımcıya boyle davranılıyorsa buradan dıyeyım kı bu vob arpa boyu ılerleyemez. teessuflerımle.[/QUOTE]
inan ciddiyetsizlikten degil oncelıkle acıklayıcı bi mesaj yazıyodum sonra dedim mesaj sayısı benden fazla kesin geyik yapıyo muhtemelen benden cok sey bılıyodur sadece saka yapıyodur :) ustadlar dururken benım yazmam da garıp geldı biraz.. yoksa ben cevreme bıldıgım kadarıyla anlatıyorum sımdıden 8 kısıye fılan anlattım detaylıca yetistiriyorum herkesı (beni kim yetistirecek orası ayrı mevzu ama) anlatmaktanda keyif alırım .. hevesinizi kırmak istemem ama önce bi googledan göz atın cok sey bulacaksınız vob hakkında .. akbankın hazırladıgı vob okulu güzel bi başlangıç olabilir. temel mantıgı anlamak acısından.
-
[quote=Kennym;160151]pifff.. yaf nie ben short acıp zarar ettikten sonra kapatınca piyasa yamuluyo.. yaf benım pozısyon kapatma kosulumu 5 dk gecıktırecek bı bıyolojık sıstem yok mu :::
allahtan aralık vade shortlarını tutuyorumda bı yere kadar trendeyız.. pifff ayıp yaf.. 64150 den short ac yukselsın fırlasın 64400 den ac.. dahada yukselsın 2 saat bekle 64300 den flat ol fazla degil 5 dk icinde 63800 e dussun .dng.dng.dng
üvvvvvvv yaf nie bi turlu su frenkans tutmuyo anlamıyorum kı.. ılk basladıgımda ne guzeldı ekranı ızleyınce paralize oluyorum demekki :))
allahtan yukselısle aralık vadede shortları artırmıstım ..[/quote]
Belki aşağıdaki teknik yardımcı olur. Adı Shapiro iteration.
Hangi zaman diliminde oynuyorsanız, histem sistem ne diyorsa, 1 bar geç yapın. Özellikle sistemciler bir denesinler, bazı sistemlerde ciddi iyileşmeye yol açabilir.
-
700 den poz. kapandı..etti +800 puan ..benden bu kadar..:)
-
[quote=jerfin;160188]al recocum al, ne bulursan al... faiz, döviz, borsa hepsi uçacak... hele şubat-2009 endeks kontratları acayip kar payı verecekmiş, bilanço süpermiişşş..::: tam al-yat lık yani..:..:.dng[/quote]
ben daha cok hazıran 2009 ıle nısan 2007 kontratlarına yatırım dusunuyorum, ıkıncı elı nerde bulunur sızın elınızde varsa fiyatı onemlı değil hepsını alırım. Valla.
-
hem senin ''yeşil banknot'' yumurtlayan yastığın var recocum.:..:. ee tabi sürünmezsin biz gibi buralarda.. hem cemaat yardımcı olmuyor mu paraları nereye yatırım yapacağına..::::::
-
[quote=Kennym;160191]inan ciddiyetsizlikten degil oncelıkle acıklayıcı bi mesaj yazıyodum sonra dedim mesaj sayısı benden fazla kesin geyik yapıyo muhtemelen benden cok sey bılıyodur sadece saka yapıyodur :) ustadlar dururken benım yazmam da garıp geldı biraz.. yoksa ben cevreme bıldıgım kadarıyla anlatıyorum sımdıden 8 kısıye fılan anlattım detaylıca yetistiriyorum herkesı (beni kim yetistirecek orası ayrı mevzu ama) anlatmaktanda keyif alırım .. hevesinizi kırmak istemem ama önce bi googledan göz atın cok sey bulacaksınız vob hakkında .. akbankın hazırladıgı vob okulu güzel bi başlangıç olabilir. temel mantıgı anlamak acısından.[/quote]
Benı ustad belleyene canım feda, kardesım istedıgın yerde ıstedıgın kadar arkadasına zıyafet benden, sız toplanın yıyın ıcın, hesabı odeyın, faturayı buradan bana soyleyın, b ara oderım muhakkak, buyuk ıhtımalle.. valla..i
-
Çok zayıf açtı bu DOW yaw. Ben boğalar sağlam + gap yapıp dirençlerin üzerine zıplarlar diye bekliyordum. Fazla boğa kalmamış galiba... Az sonra şelale gelirse hiç şaşmam...
-
:..:[quote=jerfin;160195]hem senin ''yeşil banknot'' yumurtlayan yastığın var recocum.:..:. ee tabi sürünmezsin biz gibi buralarda.. hem cemaat yardımcı olmuyor mu paraları nereye yatırım yapacağına..::::::[/quote]
Cemaat sonbahar depresyonunda mıdır nedır, cemaat bende para tırtıklamasın da kazandırması onlara kalsın:..:
sen de bır ara cemaate katılacaktın:..::..: noldu.kom
-
[QUOTE=tuareg;160190]Bu pala meselesı ınsanı tırsıtıyor, palalarla piyasaya dalmak şık durmuyor, mohac meydan savası mı allasen burası, alt tarafı uc bes kurus, para ıcın kan akıtmak caız değildir.[/QUOTE]
Bak gene yanlış anladın. Tabi epeydir uzak kaldığın için konuya fransız kalman normal. Palalarla birbirlerini öldürmüyorlarki. Öyle bir ustalıkla savuruyorlarki
cebe,cüzdana,kasaya yani nerden kan.. pardon para kokusu alırsa orayı parçalayıp anında parayı hacı ediyorlar. Bizde işte yere saçılan falan olursa onları topluyoruz. Ama fazla eğilirsek bizim ceptekilerde gidiyor.:rolleyes:
-
Bızım cemaatte vob ve dahı borsa caız değil jerfın hanım, malum dıkkat dağılmasına yol acıyor, bastan soyleyeyım de:)
-