[B][/B]
[I]günaydın..........[/I]
[I]savaşımıza buradan devam edeceğiz.....[/I]
.lelele
Printable View
[B][/B]
[I]günaydın..........[/I]
[I]savaşımıza buradan devam edeceğiz.....[/I]
.lelele
Hayırlı olsun abi, bereketi bol olsun.
bozabi hayırlı olsun....
Günaydın, bol kazançlar...
Hayırlı olsun boz abimiz...
teprikler ve başarılar bozpatros....topiğin adı çok hoşuma gitti..ayrıca teprik ederim
[I]topiğin açılış amacı adındanda anlaşılacağı gibi eylül ayındaki ayı piyasasından [/I]
[I]para kazanmaktır....ağustosun ikinci yarısından itibaren bu potansiyel mevcuttur...[/I]
[I]topik ekim ayının ilk haftası kendini imha edecektir....[/I]
[I]beraber olacağımız bu dönemde topik katılımcılarından en çok duymak istediğim[/I]
[I]ALLAH RAZI OLSUN......dur...[/I]
[I]inşallah başarılı olur...ve sürekli duyarız....[/I]
[I]bir kişiye bile bir şeyler öğretibilirsek ..ne mutlu bize....[/I]
planımı biliyorsunuz.....ben ŞELALEYE kadar trade etmeyeceğim...
ama borsada herşey aniden değişebilir..ayrıca ben trade etmesemde trade aralıkları..
ve sanal trade olacak....
Boz abimizin konusuna ilk grafik bizden olsun.
Dolar haftalık...
1,4820 dolar için önemli...Tutmazsa altta 1,33 ler var...
En üst band 2,02 civarı... Ne zaman gideriz ki?
[IMG]http://666kb.com/i/bln66xrjglko6h0pe.gif[/IMG]
[B]day trade için....pivot.....76.750.....[/B]
[B]destek 75.875......[/B]
[B]direnç...77.200.....[/B]
[I]76.750..pivotumuz......altında şort...üstünde longg olmamız gerekir....[/I]
[I]gün içinde pivot değişecek....revize rakkamı yazacağım...[/I]
[quote=boz ayı;276824][I]76.750..pivotumuz......altında şort...üstünde longg olmamız gerekir....[/I]
[I]gün içinde pivot değişecek....revize rakkamı yazacağım...[/I][/quote]
[I]76.725...şort....sanal trade...[/I]
[B]Japonya’dan Hergün Yeni Bir Alarm[/B]
09.08.2010 09:50
Bank of Japan bugün iki gün sürecek kritik PPK toplantısında yen’e müdahale ve ek parasal genişleme tedbirlerini gündeme alırken, Japon ekonomisinde yavaşlama sinyalleri her geçen gün çoğalıyor. Ekonominin belkemiği olan cari fazla Haziran ayında daralırken, ayrıca emeklilik fonlarının önemli gelir kaynaklarından “yurt dışından gelen faiz ve temüttüler” kaleminde de önemli düşüşler gözlendi. Goldman Sachs ülke için 2011 büyüme tahminini %1.7’den %1.4’e indirdi. 2Ç2010 büyümesi ie bir önceki çeyrekteki %5’lik tempodan %2.25 düzeyine yavaşladı.
Cari fazla bir yıl öncesine göre %18.2 düşerek 1.047 milyar yen olarak gerçekleşti. Dış alem sermaye gelirleri %46 daraldı. İkinci ay da daralan cari fazla, %1.5 artış bekleyen ekonomistleri şaşırttı ve bu sabah Nikkei225 ve Topix’deki satışların da başlıca nedeni olabilir.
Ama, Japon Yen’i dolara karşı değer kazanırken Çin’in de %9 olması beklenen büyümesinin yavaşlaması, Japon ekonomisi için çok ciddi riskler teşkil ediyor. Ülkenin resesyona düşmesini engellemek için BoJ’ın elinde fazla silahı kalmadı. Kaoto Nan Hükümet’i ise ekonomiye destek vermek yerine bütçe açıklarını azaltma taahhütü vermiş durumda.
Atilla Yeşilada
[I]japon ekonomisi hakkındaki görüşlerimi biliyorsunuz....[/I]
[I][B]kara eylül tahminlerinde çok güvenilen asya ekonomileri başrol oynayacak.( çin.jap.)[/B][/I]
Günaydınlar boz abi, yeni topiğimiz tüm arkadaşlara hayırlı olur inşallah emeği geçenlerden Allah Razı Olsun.
76.800..şort.cover..ve longg....
pivot revize...yeni pivot.....76.675......
pivotun altında şort..üstünde longg .....day trade.....sanal.....
[QUOTE=boz ayı;276844]76.800..şort.cover..ve longg....
pivotun altında şort..üstünde longg .....day trade.....sanal.....[/QUOTE]
İyi de abi pivot gün içersinde 20 kere ihlal edilirse 20 kere poz mu alınacak :confused:
teşekkürlerini esirgemeyen bütün dostlara teşekkürler.........
gerçek amacımızı asla unutmayın....topiğin adı unutulmasın diye kondu...
amacımız ŞELALEDE yıkanmak......
sabahtan beri pala 250 puana sıkıştırdı.....day traderlere para vermem diyor...
sanal trade yaparken gerçek amacımızı unutmayalım...
[quote=enorton;276851]İyi de abi pivot gün içersinde 20 kere ihlal edilirse 20 kere poz mu alınacak :confused:[/quote]
[I]10 puanlık soru.....[/I]
[I]işte bundan dolayı trade etmiyorum.....mesela bugün çok net değil....[/I]
[I][B]ve ben ilk defa sanal trade dedim...[/B][/I]
[B][/B]
[I]day tradenin ne kadar zorlaştığını göstermek için.......[/I]
.brv
ŞELALE bekliyorum...ağustosun son 10 günü başlamasını bekliyorum...eylülde devam
edecek bir ŞELALE....arada tepki çıkışları olacak..amma yakışıklı bir ŞELALE...
öldürücü darbe asyadan gelecek bir şelale....bu durumda doğrusu 20 ağustosa
kadar beklemektir.....sanal işlem yaparak piyasanın ne kadar zor olduğunuda görüyoruz.
10-15 güne ŞELALE bekleyen biri nasıl LONGG alabilir.....
sanal LONGG alır.....
[quote=enorton;276851]İyi de abi pivot gün içersinde 20 kere ihlal edilirse 20 kere poz mu alınacak :confused:[/quote]
[I]cevaba ilave yapayım....20 kere pivot ihlalini hiç görmedim....10 kere bile[/I]
[I]görmedim......gününe göre değişir...bazen 2...bazen 3 veya 4.......[/I]
[I]ben trade etmiyorum..ama etmek isteyenler..veya takip etmek isteyenler [/I]
[I]izleyebilirler....[/I]
[I]şelalelerden önce son bir rally olur genelde ..onuda alayın ..aman kaçırmayayım diyenler için tecrübedir...[/I]
:)))
[I][B]daha öncede yazdım...tekrar söylüyorum....top bende değil henüz....[/B][/I]
[quote=boz ayı;276844]76.800..şort.cover..ve longg....
pivotun altında şort..üstünde longg .....day trade.....sanal.....[/quote]
[I]76.600..long.cover...ve ŞORTT...[/I]
[I]bu üçüncü kafa ....üçüncü zararlı işlem..day tradede......125 puanlar gidiyor....[/I]
[I]işte piyasa bu durumda....[/I]
pivot revize 76.800...
enortonun dediği olacak galiba..kalbi temizmiş...
çok fazla rastlanan bir durum değildir....
hayırlı uğurlu olsun karacumali bozayı abi ...
Boz ayı abi, biz tribünlerde oturup seni izliyoruz. Şimdi topun sende olduğunu, top sana gelince mi anlayacağız yoksa top sana atıldığında topun sana doğru geldiğini, ayağına değmediğinde (top havadayken) anlayabilecekmiyiz. Yani topun sana atıldığını hangi emare gösterecek bize. ?
çok şeymi istiyorum top havadayken anlayıp 300-500 puan önce poz. alma derdindeyiz ama yanlış yapıyoruz işaretler tam otursun yerine varsın 300-500 puan sonra poz. alalım doğrusu bu galiba
[quote=atakir;276880]Boz ayı abi, biz tribünlerde oturup seni izliyoruz. Şimdi topun sende olduğunu, top sana gelince mi anlayacağız yoksa top sana atıldığında topun sana doğru geldiğini, ayağına değmediğinde (top havadayken) anlayabilecekmiyiz. Yani topun sana atıldığını hangi emare gösterecek bize. ?[/quote]
[I]burada yazacağım.......[/I]
[I]top bende çok sert vururum dikkatt...diye...:..:[/I]
doğrusu beklemek.....ama bekleyemeyenler var..kendini.işlem yapmak zorunda hissedenler var..
poz..açııp terse gelince panik yapanlar hep olacaktır..bundan dolayı yol haritamızı
yazıyoruz..ve arada sanal trade ediyoruz...neden şelaleden önce paniği önlemek adına.
biz sanalda olsa day trade yapalım dedik..pala day trade yok diyor bugün...
300 puana sıkıştırdı tradeyi..........
bu pala bizimi gözetliyor...PALA....evladım akıllı ol......akıllı..
Hayırlı olsun Bozayı abi.
Boz abi, Asya kaynaklı beklentine katılıyorum.
Uzun vadede ,deflasyon ve düşük büyüme etkisini artırarak devam ettirecek gibi görünüyor.
Dünyadaki arz ve talebin şu anki denge noktasından daha farklı bir yerde dengeye geleceğini düşünüyorum.
Dünyadaki tüketim azalıyorsa , buna arz sağlayan yerlerde de arz fazlalığının ortadan kaldırılması gerekli. Tüketim piyasasını son 10 yılda ağırlıklı olarak bu bölgedeki arz besledi. Olumsuzluk en çok bu bölgedeki ekonomileri etkileyecektir. Çin dünyanın montaj fabrikası, japonya ise bu montaj fabrikasına yatırım malı sağlayan yerlerden birisi.
Boz abi hayırlı olsun yeni mekan.
yeni sayfa, beyaz sayfa, sonu kara selale ile tamamlanmasını bekliyoruz.
Saygılar
Boz abim yeni topiğin hayırlı uğurlu olsun.
neden asya........sıra neden asyaya geldi......amerika ...avrupa ve şimdi ASYA....
bu konuda en kısa zamanda ekonomik tahlillerimi güncelleyeceğim...daha önce
özellikle japonyanın dinamiklerinin kötü olduğunu ve sürdürülemez olduğunu yazmıştım..
şimdi asyanın devlerini yazacağım..en kısa zamanda......devler diz çökecek...
pala trade imkanı vermiyor...MC..saatine kadarda vermeyecek sanıyorum...
poz..longg olduğundan yukardan MC..saatine girmek istiyecektir....nakit tahsilat yapacak anlaşılan...
MC..dan sonra trade imkanları doğabilir...
[quote=Hurma ağacı;276907]Boz abi, Asya kaynaklı beklentine katılıyorum.
Uzun vadede ,deflasyon ve düşük büyüme etkisini artırarak devam ettirecek gibi görünüyor.
Dünyadaki arz ve talebin şu anki denge noktasından daha farklı bir yerde dengeye geleceğini düşünüyorum.
Dünyadaki tüketim azalıyorsa , buna arz sağlayan yerlerde de arz fazlalığının ortadan kaldırılması gerekli. Tüketim piyasasını son 10 yılda ağırlıklı olarak bu bölgedeki arz besledi. Olumsuzluk en çok bu bölgedeki ekonomileri etkileyecektir. Çin dünyanın montaj fabrikası, japonya ise bu montaj fabrikasına yatırım malı sağlayan yerlerden birisi.[/quote]
+.
[I]çok güzel tespitler...basit ve etkili...[/I]
[I]bana fırsat bırakmamışsın......[/I]
:)
Sn Boz topik hayırlı olsun saygılar ...
[B]Sanayi Üretimi[/B]
09.08.2010 10:50
Sanayi üretim endeksi Haziran ayında yıllık bazda % 10.2 artarak, piyasa beklentisiyle ve bizim tahminimizle uyumlu geldi.[B] Diğer yandan, mevsimsellikten arındırılmış olarak bakıldığında aylık bazda % 2.1 gibi önemli bir düşüş vardı ve bu düşüşle birlikte yılın ilk beş ayında elde edilen % 5.3’lük toparlanmanın önemli bir kısmı geri verilmiş oldu.[/B] Avrupa kaynaklı problemlere bağlı olarak iç ve dış talepte yaşanabilecek zayıflama nedeniyle, geçtiğimiz aylarda üretimde izlenen yükseliş eğilimine yönelik olarak şüphelerimiz olduğunu dile getirmiştik. Haziran ayına ait veri bizim bu şüphelerimizi doğrular niteliktedir ve ekonomideki toparlanmanın bizim beklediğimiz gibi yavaş ilerleyeceğini göstermektedir. Bu görünüm Merkez Bankası’nın faizleri bir süre daha düşük seviyelerde tutma politikasını desteklemektedir.
Analiz
Sanayi üretim endeksinin Haziran ayında yıllık bazda kaydettiği % 10.2 artış, piyasanın % 10.1 seviyesindeki beklentisiyle ve bizim % 10.0 olan tahminimizle uyumluydu. Mevsimsel düzeltilmiş verilere bakıldığında, Haziran ayında aylık bazda % 2.1 gibi sert bir düşüş vardı ve bu da Mayıs ayında kaydedilen % 1.7’lik belirgin yükselişin (daha önceden % 1.9 olarak açıklanmıştı) fazlasıyla geri verildiği anlamına geliyordu. Mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretim endeksi Mart 2008’deki önceki zirve noktasına kıyasla hala % 5.9 aşağıdadır. Bu da, üretim açığının yüksek kalmaya devam ettiğine ve dolayısıyla enflasyonun bir süre daha ılımlı seviyelerde kalacağına işaret etmektedir.
Önceki ay sanayi üretiminin kaydettiği belirgin yükseliş hakkındaki yorumumuzda, talep koşullarının yılın ikinci yarısında zayıflamasıyla birlikte, bu üretim seviyelerinin kalıcı olacağına dair şüphelerimiz olduğunu dile getirmiştik. Haziran ayına ait bu yeni verinin bizim endişelerimizi doğrular nitelikte olduğu ve yavaş bir toparlanma senaryosuyla uyumlu olduğu görülüyor. Bu görünüm Merkez Bankası’nın faizleri bir süre daha düşük seviyelerde tutma politikasını desteklemektedir.
Fortis Bank – Küresel Piyasalar
Ekonomik Araştırmalar ve Strateji
JAPONYA MERKEZ BANKASI ESKI BASKAN YARDIMCISI HIRANO: YEN'DEKI MEVCUT ARTIS COK HIZLI, COK VOLATIL
-MATRIKS-
[I]çok haklısın çook....[/I]
[I]bu japonyayı bitirir....madem artması çok ciddi sorun...arttırmayın bakalım...[/I]
[I]neden artıyor....[/I]
afiyet olsun cümleten...
sn bozayı hayırlı olsun.Allah razı olsun.Allah utandırmasın.
[B]Japonya da iflas eder mi?
[URL]http://zaman.com.tr/yazar.do?yazino=965042&title=japonya-da-iflas-eder-mi[/URL]
[/B]