adx 25 ten büyükse cbts uygula ... denilmiş.cbts nedir hocam
görünüşte hep karlı gerçekte ise öyle olmayan bir sistem.
5 günlük ortalama üstünde LONG altında SHORT ol diyen bir sistem.
cbaykusun geçmiş tablolarına bakarsanız kırılımlarla açılan pozların birbirini tutmadığını görürsünüz.
mesela pazartesi için SHORT değeri 81.500 diyelim piyasa o gün 80.000 kapatsa cbaykus listeye 81.500 SHORT yazar.oysa kapanışa göre trade edilecekse kapanış rakamını beklemek gerekiyor yani 80.000 SHORT olmak gerekiyor v.s.
diğer taraftan 5 günlük ortalama için oturup excelde cbaykusun değimiyle emek harcamaya gerek yok.bugün bütün platformlarda ortalamalar var (SMA,EMA,VMA,TMA v.s.) neden oturup excelde ortalama hesaplanır bu da ayrı bir konu.
bunların hepside bir kenara 5 günlük ortalama ile VOB da işlem yaparsanız BATARSINIZ! sn.cbaykus un işlemleri nedense hemen hepsi karlı listede.oysa gerçek günlük kapanışlara göre yazılsa sonuç çok daha farklı ve ZARARLI olurdu.ama nedense sn.cbaykus hep karlı yazdı ya da çok cüzi zararlı işlemler yazdı.
vaktiyle bunun sermaye eğrisini koymuştum bu foruma sanıyorum.peşpeşe zararlı tradeler ile -17.000 puanları görmüştü.bunun dışında çokça 5.000/6.000 puanlık geri çekilmeler vardı sermaye eğrisinde.var mı -17.000 puana ve akabinde gelecek zararlı tradelere dayanabilecek babayiğit? ben dayanırım deseniz bile bu yine bu işin doğasına aykırı.burada amaç zararı kısa kesip karda fazla oturmaktır.o da 5 günlük ortalama ile olmaz.
pardon aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.eski mesajımı buldum.çok daha vahim durum.+26.000 puandan -1.000 e çekilmiş.yani peşpeşe zararla -17.000 değil -27.000 yapmış.
http://www.voborsa.com/forum/showthr...?t=382&page=99
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
tşkkurler sn turkoğlu...bu arada vaktiniz varsa bir şey sormak istiyorum.ben de fx2000 var..saraylı hocanın formüllerinden aldım..5.8.11.14 ve 35.40.45.50 kv ve ov periyotlar... macd periyotlar saatlikte 6.10... ccı ve rsı periyotlar 9 ve momentum 3 ... bunlar doğrumu ve yeterlimidir hocam...ya da başka ne yapabilirim .yardımcı olursanız sevinirim..şimdiden tşkkürler hocam
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
peki hangi indikatorleri kullanmk lazım hocam..bir de saatlikte bu indikatorlerin periyotları ne olmalı acaba
sn.skender,
sistem işi uzun soluklu ve sonu olmayan bir iş.bugün altın yumurtlayan tavuğu buldum diyenin (ben dahil) 3 ay sonra başka bir sistemle aramızda olması ve eskisi hikayeymiş demesi eminim sistemlerle uğraşan hiçkimseyi şaşırtmaz.bunun örneklerini bu forumdaki arkadaşlarla hem yaşadık,hemde gördük,görmeye devam ediyoruz ve göreceğiz.
indikatör çok indikatörlerden türetilmiş indikatör daha da çok.sistem işi başı belli ama sonu olmayan bir iş.ALLAH sizede,banada,diğer arkadaşlarada bu yolda kolaylık ve sabır versin.
- - - -
sabrınız ve verdiğiniz bilgiler icin tşkkür ederim sn türkoğlu.
Milyonlarca taraftarın yüreği , siper etti sana kendini..
sokakta oynasan kaldırımdan destekleriz..
Bugünkü Takip sayımız 80225 di. Mantığa göre sabah açılışta long olmamız gerekirdi. Aynı mantığa göre bugün son 2 saatte onlarca kez 80225 altına inip çıktığımız için sürekli al sat yapmamız gerekirdi. Ancak pratikte öyle olmuyor geride kalan 100 küsür sayfayı okuduğunuzda, gün sonunda piyasa 80225 in üstündeyse long oluyoruz. Altındaysa short.. Nasıl oluyor diye sormayın, ben onlarca kez sordum cevap alamadım
Neyse 2008 de tanışmıştım bu topikle, o zamanlar Ms - Matriks falan bilmezdim excelde hesaplardım bu sihirli formulu. Ancak yıl 2011 hala bu topiği ve hesap şeklini gördüğüm zaman gülüyorum.
Matrikste MAV 5 ağırlıklı ortalama yı grafiğinize ekleyip ötelemeyi 1 yaparsanız o günkü takip sayınızı elde edersiniz. Gün sonunda mı yoksa gün içinde mi poz alırsınız o size kalmış.
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Bu da test sonucu, sadece gün sonunda işlem yapıyoruz. fiyat 5 günlük ortalamadan yüksekse al düşükse sat şeklinde. Son 6 yılda onbinde komisyon düşülerek yaklaşık 80 bin puan kar yapmış. Kullanmak size kalmış... Zevk olsun diye hergün excelde hesaplayıp, buraya yapıştıracak olan da varsa kolay gelsin. Maksat gelenek devam etsin, topiğin şanı yürüsün
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri