Hayatınız tepe aramakla geçer iki sene yatay yapsa hepiniz batarsınız.
10 sene yapsa ölürsünüz zaten.
Jelibon.
Hayatınız tepe aramakla geçer iki sene yatay yapsa hepiniz batarsınız.
10 sene yapsa ölürsünüz zaten.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Bunlar çöküş maymunları.
Çökecekmiş nah çöker, biz yazarız önceden çökeceği zaman.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Bu endeks 72000 görürken
30,40,50,60,70 boyunca tepe arayıp 10 gösterenlere
bırakın tepe aramayı iki sene yatay yapsın, zaten 40000 puan yediniz battınız, üstüne de iki sene yatayı yerseniz bir daha kıçınızın üzerine oturmazsınız dedik.
Oturamıyorlar.
Yok oldular.
Tevekkeli endeks kasım 2010 da tepe görüp mart 2012 de hala zirvesinden 10000 aşağıda,
%15, yani yatay.
İnsanların problemi şu?
Kısa vadede herşey olup bitecek sanıyorlar.
Borsalar kısa vadenin yeri değilidr.
Bu topic bunun için vardır, orta uzun vade için. Başarılı bir borsacıda orta uzun vadede başarılı olabilir.
Bunun anahtarıda mevsimsel al tuttur.
Mevsimsel altut strateji artı papatya stratejisi sıradan bir al tutu 1000 e katlar.
Bilindiği gibi mayıs 2011 de sp de tepe dediler gaza geldiler, Jelibon ne dedi?
No parametre no crash.
%20 becerebildiler. Geldik yeni ziveyi geçirdik kafalarına.
Nasıl oldu bu? İyi bir mevsimsel satışı iyi tespit ettik.
Mevsimsel neydi sp için? Mayısta sat sonbaharda geri al.
Jelibon.
Son bahar alımını göz ardı edenler
TÜM RALLİYİ KAÇIRDI.
Geçmiş olsun.
Artık öğrendiler, ama insanoğlu aynı hataları her sene yapacaktır.
Düşüşün bitttiğini bir türlü kabullenemeyecek, her yıl aynı hatayı yapacaktır. Ve büyük puanlarıda kaçıracaktır.
Jelibon.
Daldan dala girdik sayımlarla devam ederiz 1 saat sonra.
Jelibon.
sp 20.12 den bu yana ilk defa 10 ho altı günlük kapaniş yapti.
piyasa kısa ya dönüyor sp de.
haftalik barın kırmmızı olmasi bile haftalikları yamultmaya yetecek bu hafta için.
Hoş geldiniz sn jelibon,ben Armstrong' un son iki makalesine kendi sitesinde yani Martin Armstrong.org da tercüme olarak okudum ama fazla birşey anlayamadım cümleler devrik olduğu için çorba olmuş,bu makalelerlin ilki 25 şubatta yayınlanmış ve altın ve gümüş için 28-29 şubata dikkat çekiyor,diğeri ise 1 mart ta yayınlanmış ve altın ve gümüşteki düşüşü ve diğer piyasalardaki olası çöküşü değerlendiriyor,vakit bulursanız okuyup değerlendirmelerinizi bizimle paylaşırmısınız,ben buraya almayı denedim yapamadım,şimdiden teşekkü rler ve saygılar!
15 yıllık borsacıyım, 10 yıllık analist borsacıyım, 6-7 yıllık vadeli borsalar analist ve traderıyım.
Bu süre zarfında hayatımda hiç yatay tepe görmedim.
Spike tepe yani sert tepe birçok kere gördüm, yuvaralak tepeleri bir çok defa gördüm ama yataya tepe,
GEÇİNİZ O HİKAYEYİ.
Olmaz mı olur borsa bu ama zor olur. 15 yıldır görmedim eskilerede bakıyorum örneği yok.
Jelibon.
Neden bahsediyorum.
Ruttan yani russeldan.
Jelibon.
russel.
Jelibon.
Peki yenileyeyelim o zaman alt periodlarda, her zaman yapmam.
Jelibon.
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)
Yer imleri